Keresés

Részletes keresés

rayn Creative Commons License 2001.10.06 0 0 15
A Matávnak GONDOSKODNIA KELL A MEGFELELŐ VILLÁMVÉDELEMRŐL! Különben vállalnia kell a következményeket (kértérítések, stb.).

Egyébbként nem nagyon jö össze valahogy szegény Matávnak ez az ISDN dolog. Lehet ám ködösíteni, hogy ilyen meg olyan népszerű, de ez csak lélektan.

A 2002 utáni dologban meg nem nagyon bízok még egyelőre.

Előzmény: Kirké (11)
rali Creative Commons License 2001.10.06 0 0 14
Semmi mást nem fog hozni a liberalizáció,csak áremelést és minőségromlást.
Előzmény: cucu (13)
cucu Creative Commons License 2001.10.06 0 0 13
Helo.
Az ügynököknek fogalmuk sincs, hogy mit árulnak. Végül is ezt nem lehet szakértelem nélkül eladni. Márpedig a Matáv ezt a tevékenységet is kiadta külső vállalkozásba.
Nagyon várom már a liberalizációt ezen a piacon!
cucu
0128doc Creative Commons License 2001.10.05 0 0 12
Engem majd' két éve szívattak meg az ISDN-el.
Részletesen mindent megbeszéltünk (külön megbeszéltük,hogy nincs hűségnyilatkozat), jöttek a szerelők (a régi telefonszámot mégsem tarthattuk meg, de hát semmi sem tökéletes), fizettük az új számlát és két hónap múlva küldték a szerződést. Ebben semmi sem úgy volt, ahogy megbeszéltük az ügynökükkel. Sőt azt se tudták ki volt az. Három hónap múlva jár le a két év.
Most egy EnterNet nevű cég próbálkozott ADSL-el.
Mondták, hogy küldjek egy megrendelőt, akkor küldenek szerződést. Küldtem, küldtek.
A szerződés négy oldal. Az első másfél arról szól, hogy tudomásul veszem..., kijelentem..., tudomásul veszem..., szóval az én kötelességeim.
És milyen retorzióknak nézek elébe, ha ez, vagy az változik.
A következő fél lap üres.
A harmadik lapon kiderül, hogy mi az EnterNet ADSL szolgáltatás: Matáv ADSL hozzáférés. És, hogy ehhez nekem milyen hardver és szoftver feltételeket kell biztosítanom.
Az utolsó (4.) lapon - amit Minőségi garanciának neveznek - azt irják le, hogy mit értenek hibás teljesítés alatt.
Szó nincs a szolgáltató kötelezettségeiről, hibás teljesítést követő kártérítésről.
Ezt persze nem írtam alá.
Ezután hónapokig hívogattak, hogy mikor szerelhetik az ADSL-t, és igen nehezen értették meg, hogy ilyen szerződést miért is nem akarok aláírni, amikor az nekik igen kedvező, és különben is megrendeltem.
Mindenkinek javaslom: aláírt szerződés nélkül ne engedjenek be szerelőt.

.doc

cucu Creative Commons License 2001.10.05 0 0 10
Helo.
Kiegészítés képpen még annyit, hogy a DIGIFON szolgáltatást megtarthattam volna, csak pl. a "híváskorlátozás jelszóval" lehetőség árát felemelték 160 Ft-ról 800 Ft-ra akkor, amikor áttértem erre a híres-nevezetes ISDN-re. Ha nem térek át, gondolom nem változott volna meg az ára sem. Az emelést 3 hónap után vettem észre, mert mondanom se kell, hogy erről nem szólt a Matáv. Ez viszont már inkorrekt eljárás, bár az egész az...
Különben sem értem, hogy egy ilyen nagyszerű technika mint az ISDN, miért nem teszi lehetővé, hogy a készülékemről letilthassak bizonyos kimenő hívásokat. Főleg, ha egyébként minden marhaságra képes.
Na, de közeleg 2002...
cucu
Előzmény: cucu (9)
cucu Creative Commons License 2001.10.03 0 0 9
Helo.
Csatlakozom a topicnyitó negatív véleményéhez. Nekem a következő a tapasztalatom az ISDN-el.
1. A Netezés semmivel sem lett gyorsabb, legfeljebb a rácsatlakozás megy gyorsabban.
2. Eddig a telefonkészülékemről tudtam módosítani a hívható körzetek számát, vagyis, a korlátozást egyszerüen -egy kódszámmal- tudtam aktíválni/passzíválni. (Ez volt a DIGIFON szolgáltatás, amit '94-ben vezetett be az EPT.) Pl.: külföldre csak a korlátozás feloldása után tudtam telefonálni valamint az emeltdíjas hívásokat is le tudtam tiltani, így ha bárki bárhol rácsatlakozott volna a vonalamra, csak belföldi hívásokra használhatta volna... Az ISDN-nek köszönhetően ez megszünt. Helyette levélben kell kérnem, ha az emeltdíjas hívásokat mégiscsak hívni akarnám, mondjuk a Vágó műsorára szeretnék jelentkezni. Ugyanis ezt a lehetőséget az ISDN nem tudja biztosítani, a szerződés megkötésénél pedig nem kértem a 06-90-es hívási lehetőséget. Külföldi hívásra is bármikor/bárki tudja használni a vonalamat mostmár.
Nekem eddig az ISDN nagy csalódást okozott. Hozzáteszem még, hogy egy másik analóg vonalat grátisz leadtam, pedig jobban jártam volna, ha 2 analóg vonal mellett döntök.
Főleg az a bosszantó, hogy a korábbi DIGIFON szolgáltatást nem tudom ezzel a nagyszerű ISDN-el igénybe venni. Persze emellett tud egy csomó olyan dolgot, amire semmi szüksége sincs egy átlagos telefonálási szokással bíró embernek.
A MATÁV pedig egyszerűen képtelen korrektül elmondani, hogy mit is tud az ISDN, bár gyanítom, hogy nem is akarja, csak egyet akar; lenyúlni az előfizetőket minél jobban.
cucu
Előzmény: pimre (-)
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.06 0 0 8
Várom sok szeretettel a kedves topic nyitót.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 7
Hát igen. Magyarázkodásként még annyit: én pontosan tudtam, hogy mit írok alá, és mik a szankciók.AMikor aláírtam, azt is tudtam, hogy a Matáv nem kínál értelmes áron nappali ISDN alapú internet hozzáférést, de abban bíztam, hogy ez a helyzet majd számomra kedvezően változik. Nos, ez nem jött be, ez volt az én kockázatom és el is buktam.
Előzmény: Herbie_ (6)
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.05 0 0 6
Ez a kedves pimre, csak beírta ide a sérelmeit de szerintem nem igazán nézett itána annak, hogy mit írt alá. Én még mélt is küldtem neki de válaszra sem méltatott, csak a szája jár de nem úgy tűnik mint akinek fontos lenne ez a dolog.
Beírta a kis mondandóját és azóta ide se dugta az otrrát (lehet persze, hogy oka van).
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 5
Kedves pimre, ajánlom figyelmedbe a Hűségnyilatkozat című topikot. Feltételezem, hogy amikor áttértél ISDN-re, Te is aláírtad a Matávnak a hűségnyilatkozatot, ami alapján a spanyol inkvizíciót küldhetik rád, ha a lejárat előtt meg szeretnéd szüntetni a szerződést.

Én is hasonló cipőben járok: az internet miatt vettem meg az ISDN-t abban bízva, hogy emberi áron lehet majd nappal is internetezni. Hát nem lehet, nem is fog lehetni, mert nem kínálnak flat rate hozzáférést isdn-en és nem is akarnak.

Minden papírt el kell olvasni és értelmezni kell szerződéskötéskor.

Előzmény: pimre (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.02 0 0 4
Nem tudom, hogy te milyen feltételekkel kötöttél szerződést, az enyémben ez nagyjából le van írva. (tehát az, hogy leadtam egy db analóg vonalat és helyette kértem egy ISDN-t)
Előzmény: pimre (-)
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.02 0 0 3
Honnan kaptad ezt az információt?
Matávpont, 1212, esetleg 143?
Legjobb tudásom(unk) szerint ez nem így működik, ahogy azt te leírtad. Szerintem félretájékoztattak. Ha gondolod magánba megbeszélhetjük a dolgot és megpróbálhatok segíteni. Küldj mélt!

Herbie

Ui: hűségnyilatkozatot írtál alá?

Előzmény: pimre (-)
csírke Creative Commons License 2001.09.02 0 0 2
Ez így ebbe a formába hülyeség,nem jártál utána rendesen.
kmaxxx Creative Commons License 2001.09.02 0 0 1
hat ez elkepeszto :-\
Előzmény: pimre (-)
blaumann Creative Commons License 2001.09.02 0 0 0
0 Matáv0m és 0 ISDN-em van.
Előzmény: pimre (-)
pimre Creative Commons License 2001.09.02 0 0 topiknyitó
Ezúton teszem közkinccsé a MATÁV legújabb trükkjét az előfizetők megtartása érdekében: Irodánkban - közületi előfizetőként - közel egy éve megrendeltük a Matávnál az ISDN NET-et. Úgy tűnt, minden rendben lesz, a meglévő telefonvonalunkhoz kaptunk további két számot, így onnantól kezdve nem volt gond a telefonálás és az internetezés egyszerre. Idén aztán megjelent a TV-NET, ajánlatát elfogadtuk, így nem volt szükségünk többé a Matáv előfizetésre. Írásban jeleztük, hogy meg szüneteltetni kívánjuk az ISDN NET előfizetést. És láss csodát, néhány napon belül a Matáv úgy kikapcsolta a telefonunkat, mintha sose lett volna. Kétségbeesett telefonjainkra (utcáról, mobilról, otthonról) sikerült elérni, hogy a mi számunk hívható lett ugyan, de telefonálni továbbra sem tudtunk. Érdeklődésünkre a következő információkhoz jutottunk: Valamiféle migrált vonalat hoztak létre (aki tudja, magyarázza el mi az, mert a migrálásról eddig más fogalmaim voltak). Ezenkívül a két többlet szám bevezetésével egyszer s mindenkorra lemondhatunk arról, hogy az eredeti számunkat használjuk ISDN nélkül. Kétségbeesetten kapcsoltattuk vissza az ISDN NET-et (bár szükségünk nincs rá, a havi előfizetés 5000 Ft körül van, és ki tudja mi jön még majd rá), hiszen nem akartuk elveszíteni bejáratott és meghirdetett számunkat.

Kedves leendő sorstársaim! Ezúton figyelmeztetek mindenkit, hogy aki ISDN előfizetést rendel, tisztázza előre az esetleges lemondás feltételeit, és háromszor is gondolja meg, hogy köt-e bármilyen szerződést a Matávval a telefon monopólium jövő évi lejárta előtt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!