Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.25 0 0 15
Ki hova keni a Matávnak tett ISDN hűségnyilatkozatát? Mit tegyen az, akinek már nincs haja?
Tiborcsik Creative Commons License 2001.09.14 0 0 14
Megkérdeztem egy Helsinkiben élő barátomat. Ha az ottani minimálbért átszámoljuk tejre, kenyérre, BIG-Mac indexre, egy előfizetés nélküli Nokia 3210-es úgy kb 4-8 ezer magyar forintnak megfelelő pénzbe kerül ott.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 13
Amikor azt írtam, hogy kalkulálj, nem arra gondoltam, amire Te. AZt szerintem soha nem tudod kalkulálni, hogy miként rontja el a szolgáltatód a feltételeket, mennyivel lenne előnyösebb egy másik társaság (vagy akárcsak ugyanazon társaság) más akciójába beszállni a bevállalt helyett, vagy hogy mennyire romlik el a saját anyagi helyzeted. Ezeket soha nem tudod kalkulálni, viszont kiszámolhatod előre, hogy a szerződéseddel és a hűségnyilatkozatoddal mekkora kötelezettséget vállalsz arra az esetre, ha tényleg velük maradsz az aláírt időtartamra, és mekkorát akkor, ha mégis ki akarsz szállni. Mellesleg a tíz- húsz- harmincezer forintos készülékár is kamu z előfizetéses akciókban, hiszen évek alatt kifizettetik veled a hetven-kilencvenezer forintot részletekben. Ha például vállalkozásnak veszed, a könyveidben a magas értéken fog megjelenni a cucc és beruházásnak számít.

Nem hiszem, hogy Európában utánad hajítják a kártyafüggetlen készülékeket. A készülékgyártónak nem érdeke, hogy olcsón adja a készüléket. Azt a szolgáltató veszi meg, és ő finanszírozza, cserébe hűségnyilatkozatot kér tőled, hogy biztosan fizess neki adott időtartamon keresztül. Erre való a sim lock is, ami egyébként a gsm technika megcsúfolása.

Előzmény: Tiborcsik (12)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.09.03 0 0 12
Azt mondod, kalkuláljunk előre.
Igenám, de a PGSM annyira előnytelenül változtatta meg a feltételeket (az általam kikalkulált és vállalt feltételeket), hogy ugyanannyiért harmadannnyi jut, ami már valljuk meg pofátlanság a PGSM részéről.
Bár szerintem, ha nem lennék rest, és nem csak itt rinyálnék ezen, akkor ki lehetne belőlük "perelni" vagy akár méltányossági alapon kiegyezni, hogy pl a második év hűség felét engedjék el, vagy biztosítsanak legalább 35 percet a 15 perc helyett, amennyiben nem engedik el az elkötelezést, stb.

Az meg, hogy a hűség nélkül baromi drága a készülék, szintén egy anakronizmus, mikor Európában utánad hajítják, csak használd.

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 11
ELŐFIZETÉST VENNI MA TILOS!!! - mondja névtelen.

Nekem nem az előfizetéssel van gondom, csak a hűségnyilatkozattal. Ha valaki meg tudja venni az előfizetést és a telefont hűségnyilatkozat nélkül (nem olcsó), tegye. De aki hűségnyilatkozatot tesz, gondolja meg előre és számoljon. Ha elég biztos az anyagi helyzetében két évre előre (én nem) és tudja, hogy nem fog gondot jelenteni a mindenképpen jelentkező költség, tegye. De akinél egy csekély esélye is van annak, hogy tönkremegy a vállalkozása, felkopik az álla, vagy egyszerűen csak jobb szolgáltatót talál, netán tartósan külföldre megy, az előtte számolja ki, mekkora összeget kell letenni a szolgáltató asztalára, hogy eltekintsen a hűségnyilatkozattól.

És akkor (gsm telefonok esetén) még mindig csak egy olyan telefonja van a hűtlennek, ami ugyan az övé, de legálisan nem használhatja más hálózaton, csak további súlyos tízezrek befizetése után.

Nem panaszként mondom, teljesen legális a dolog.

Én most a Matáv hűségnyilatkozatot bánom, amit az ISDN-re való áttéréskor tettem. Azt hittem, az ISDN-en lehet majd internetezni, de nem. Legalábbis ésszerű pénzért nem.

Előzmény: névtelen (8)
Schizo Frame Creative Commons License 2001.09.03 0 0 10
Esküdd az örök hüséget.

Add be a válópert 1 hónapon belül.

Előzmény: Tiborcsik (9)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.09.03 0 0 9
igen, én is így jártam a PGSM-mel. Mikor jó egy éve vettem egy készüléket potom pénzért és aláírtam 2 évet, (egyébként 1994 óta vagyok hozzájuk hűséges), akkor kiválasztottam a Minimum tarifát, nekem az volt előnyös, mert a havi 2750 Ft-ért csúcsidőn kívül kb. 40-45 percet tudtam beszélni. Aztán júniusban a 2750 Ft, (ami soha nem volt több 3000-3300 Ft-nál, hirtelen 4500 lett. Kiderült, hogy az első 1500 Ft beszámítás helyett az első 15 perc ingyenes (igaz, akár csúcsidőben is). Vagyis míg eddig a havi alapdíjért 40-45 percet beszélhettem az általam választott időben, mostantól ennek csak a harmadrészét, miközben ha nem kötne a hűségnyilatkozat, ugyanennyi pénzért a praktikumban 60-70 perc is kitellne. Közöltem ezt velük valami ügyfélszolgálatodssal, hogy akkor legalább adjanak egy praktikumot) de nem hatotta meg őket. Én meg azóta senkinek nem telefonálok.
:((((
névtelen Creative Commons License 2001.09.03 0 0 8
Én a pannonnál írtam alá hűségnyilatkozatot.

Olyant nem írtam alá, hogy bármit csinálhatnak.

Azt ők megtették.

küldtek egy kis papírt a megváltozott "általános szerződési feltételekről".. amikor anno kb 4-5 éve meglett a telefonom, akkor volt egy korrekt szerződés, de egyszer csak kiküldtek egy olyant, amiben az apróbetű szerint csak én lehetek a hibás...

Amikor aláírtam a 2 évet az új telefonomra, akkor ezt még nem tudtam.

Aláírtam, hogy " az előfizetést nem szüntetem meg és nem adok okat arra, hogy a szolgáltató megszüntesse"...

Az már csak az apróbetűben, MÁSIK papíron, amit SOSEM írtam alá, csak "elfogadtam" azzal, hogy nem olvastam el.... szóval abban szerepelt, hogy "amennyiben az előfizető a szolgáltató által kezdeményezett bármiféle szerződésmódosítást nem fogad el, azt a szolgáltató az ügyfél általi felmondásnak tekinti"

Azaz a SZOLGÁLTATÓ BÁRMIT, AZ ÜGYFÉL SEMMIT SEM TEHET. (Pontosabban tehet: nézheti a reklámot, vehet új előfizetést és FIZETHET. amúgy meg pofa be)

Namármost ezzel én a pannont inkorrekt cégnek minősítettem és nem ajánlom senkinek és elnézést kérek attól akinek eddig ajánlottam.

ELŐFIZETÉST VENNI MA TILOS!!!

Olvassa el mindenki, hogy mit akarnak vele aláíratni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 7
Az egyik mobilszolgáltató (mióta létezik, előfizetője vagyok, és nem kevés pénzt hagytam náluk) már nem tudja, milyen hűségkártyákat találjon ki, legutóbb platinakártyát kaptam tőlük. Hamarosan megkaptam az első platinakártyás ajánlatot is:

Mint megbecsült, platinakártyás ügyfelük, vegyem meg X készüléküket y szolgáltatással, CSAK párszázezer forintért, nem kell hozzá mást tennem, mint aláírni egy kétéves hűségnyilatkozatot.

Hát a .......asdfghjkléáyxcvbnm, !

Akármilyen szemétséget csináltak, akármit ajánlott a konkurencia, velük maradtam és nyomtam beléjük a pénzt. Nem nyilatkoztam, csak hűséges maradtam, pedig kifizetődőbb lett volna rendszeresen váltani.

Üzenem a marketingeseiknek: ha még egy hűségnyilatkozatos ajánlatot küldenek a címemre, azonnal lemondom az összes előfizetésemet.

Schizo Frame Creative Commons License 2001.09.01 0 0 6
Ne csak olvass!

Nem biztos hogy mindennek van értelme!

Előzmény: ID (5)
ID Creative Commons License 2001.09.01 0 0 5
hude rejtélyes.

és most éppen nincsen ilyen időnkét?
én éppen szívesen megértenélek.

Előzmény: Schizo Frame (4)
Schizo Frame Creative Commons License 2001.09.01 0 0 4
Nem azért írok hogy érteni lehessen.

Azért írok, mert idönként szeretném ha értenétek.

Előzmény: ID (3)
ID Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3
ezt most nem értem
Előzmény: Schizo Frame (2)
Schizo Frame Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2
Jó dolog kinyilatkoztatni a hüséget.

A 22-es csapdája.

Törőlt_nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 1
Biztos? Van rádiótelefonod?
Előzmény: Mucuska (0)
Mucuska Creative Commons License 2001.09.01 0 0 0
Eddig még 0 alkalommal írtam alá hűségnyilatkozatot.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 topiknyitó
Szép csendben belopta magát az életünkbe egy új intézmény: a hűségnyilatkozat.

Kíváncsi vagyok, kinek mi jut róla az eszébe. Kíváncsi vagyok, hányan tudják, mekkora összegű kötelezettséget vállalnak, amikor aláírnak egy hűségnyilatkozatot. Arra is kíváncsi lennék, ki szokták-e számolni az emberek: mennyi pénzt kellene letenniük az asztalra, ha valamiért többé nem szeretnének hűségesek lenni.

Arra is kíváncsi vagyok, van-e olyan akinek valaha kifizetődött a hűség.

Arra is kíváncsi vagyok, ki hogy viszonyul ahhoz, ha szakadatlanul újabb és újabb hűségnyilatkozatok aláírására próbálják rávenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!