Szia, szervez a város gyerekenek vezetett túrát, nagyon szuper, és szerintem már ötévesnek is passzol. Csak kell nekik fordítani. Itt van tel.szám: http://www.aachen.de/EN/ts/programmeideas/children/index.html Az Elisenbrunnen kút mellett van az irodájuk. Van egy termálfürdő, a Carolus, de ott szerintem nincs gyerekmedence, szép azért. 50 km-re AAchentől van az Eifel nemzeti park, minden hónap első vasárnapjá, 11-től gyerekprogram van, tök jó
Németországba megyünk 5 és 6.5 éves fiainkkal, Aachen mellé. Ezen a környéken keresek tippeket, hogy mit érdemes felkeresnünk, merre érdemes kirándulni. Belgium közel eső területén is javasolhattok úticélokat, látnivalókat.
Szia, Az tenyleg jo otlet, ha beutod, hogy bababarat valami keresobe.
Bevallom, mAr nagyon regota gondolkodom ezen a dolgon. :-( Mi megrogzott utazok vagyunk, allandoan "viszket" a talpunk. Na de mindenkinek masok az igenyei, mindenki bababarat szallast keres, na de a bababarat jelzo is mindenkinek mast jelent...
Nekem pl. bababarat volt a Bakonyban az Odvasko Hotel, mert Bakonybel mellett volt az erdoben, egy tanosveny mellett, gyonyoru es konnyen megkozelitheto helyen, isteni finoman foztek az ettermeben, es adtak etetoszeket. De "igenyesebb" (vagy finnyasabb? ;) ) ismerosom rogton letorkolt, hogy ez nem volt bababarat, mert nem volt babakad, meg a konnektorokban dugo... (akkor volt 2.5eves, es 7 hos a ket skacom, nekunk tokeletesen megfelelt)
Masik kedvenc peldam, Zalakaros. Az akkor 8 hos nagyfiammal voltunk, Alomhaznak hivtak a hazat, ahol kivettunk egy gyonyoru, uj apartmant. A furdo kb. 10 percnyire volt, jot setaltunk a babakocsival, es imadtuk a pancsolast. (Es a kornyeket is bejartuk, KAnyavari sziget stb.) Hugom a szallastol szivbajt kapott, mert emeleti volt az apartman, es igy fel kellett cipelnunk a babakocsit 18 lepcsofokon...
Na, hat igy ajanljon az ember nyugodt lelkiismerettel.:)
Egyebkent ami meg a hugomnak is tetszett, az pl. a www.nadaspanzio.hu Tiszefureden van, onalloan allo apartmanokat kertunk a medence mellett. A ket csalad osszesen volt 5 gyerekkel, akik kozul 3 baba volt. Es mindenki jol erezte magat. :-)
nekünk nagyon bejött kőszeg. mi ugyan pihenni indultunk, ezért három napra leadtuk a kölyköket a nagyihoz, de elküldtük csecsemős barátainkat is, és ők remeknek minősítették az erdei (vagy erdőszéli?) panziót, mondván, hogy abszolut gyerekbarát, és csendes. a környék gyönyörű, a városról nem is beszélve. ha meg nyaralás közben vízre vágynátok, bükfürdő csak 15 kilométer.
Arra gondoltam, hogy ha vki - pici babával - már üdült vmi kellemes, ideális helyen, ahonnan elégedetten távozott, a körülmények is megfelelőek voltak (kiságy, etetőszék, nyugalom, stb.), és ennek tudatában bátran ajánlaná másoknak is... talán egy apartman vagy kis házikó lenne a legideálisabb a számunkra. Egyébként mi nagyon szép helyen lakunk (Egerben), a környéket már jól ismerjük, vagyis a Bükk és Mátra kivételével minden érdekelne.
Azért bővebbet is írhatál volna: pl. mit szeretnétek csinálni, mennyi pénzt szántok rá (hotel, panzió vagy magánáz), kértek-e félpanziót, honnan utaztok, stb.
Első körben Mátra, Bükk, vagy Bakony lenne célszerű serintem.
5 hónapos babánkkal szeretnénk elutazni pár napra, hűvösebb, zajoktól mentes övezetbe, országhatáron belül. Ha valaki ötletekkel szolgálna, megköszönnénk.
igen, köszi, de délre nem megyünk, csak a krk-isztria-rab vonal játszik. tudom, macerásak vagyunk, de az idén velünk utazó gyerekek tavaly egy hétig visítottak a kiskőtől és horrorrá tették a nyaralást (nem nekünk), ezt szeretném elkerülni... :-)
ó, rovinj, az nekem abszolút kedvencem, gyakran jártam oda, de sajna gyerekekkel nem ideális. vadászom tovább, nem reménytelen, most úgy tűnik krk-en találtam egy nagy, lapos, homokos öblöt.
A gyerekeknek nagyon tetszett, különösen a 11 évesemnek.
15 hós lányom örömmel fedezte fel, hogy van "saját mászókánk". Ez a létra volt , amin a felső ágyakra kellett felmászni. Valamint a folyosón futkosást is kifejezetten előnyben részesítette ( én már nem annyira ) , vagy éppen a szomszéd fülkében a szomszédolást :))) De vittünk játékokat , mesekönyveket, amivel lefoglaltuk, úgyhogy igazából nem is volt vele semmi gond. Az alvás is elég tűrhető volt, nappal és éjszaka is. Úgyhogy összességében a félelmem alaptalan volt.
Azért legközelebb igyekszem hamarabb repülőgépet keresni, mert nekünk viszont így nagyon fárasztó volt :))) .
az a kávé direkt úgy van csomagolva, nem a repülőúttol préselődik össze. :-)))
ha jár valaki erre mostanában: horvátország, gyerekekkel (2 x 3,5 évesek lesznek). van tippetek, hova? gabiii, ti hova mentetek?
akikkel megyünk, azoknál a gyerekek kiborultak a tengertől (az enyémek edzettek :-)), úgyhogy vagy homokos part kellene, vagy medencés hotel, ha b tervre van szükség...
jóvanna, nem vagyok fizikus. :) köszi szépen, akkor becsekkeljük a kaját. csak azért kérdeztem, mert amikor kávét hozunk, akkor a vákuumos zacsiból mindig totál kimegy a levegő, teljesen egymáshoz préselődnek a kávészemek. ez meg ugye nem vákuumos, ezért nem tudtam, itt hogy van.
sziasztok, hátha jár még erre valaki... utazott valaki már repülőn úgy, h tápszert (por formában) becsekkelt? túlélte a zacskó, nem ment szét a légnyomás változásától? köszi szépen, ha valaki válaszol.
Sziasztok! Mi most készülünk Salzburgon át Ulmba autóval a két éves kislányunkkal. Gondolom, időről-időre meg kell majd állni, hogy megmozgassuk a kicsit. Tud valaki valami bevált pihenőt ajánlani, ahol esetleg játszótér is van? Előre is köszi!
Igen, kb. 26 óra. Mondjuk én szeretek vonatozni, remélem Ő is fog. :-) Én is azzal nyugtatom magam, hogy ha alszik éjszaka, meg még napközben is egy kicsit, akkor valószínű elviselhetőbb lesz. Bár lehet, hogy csak túlaggódom a dolgot, és jobban fogja bírni, mint bármelyikünk. ;-) Majd meglátjuk, ha megjöttünk majd beszámolok. Addig is köszi a tippeket és az élményeket.
Velem is voltak a szüleim annak idején vonattal Bulgáriában. Majd megkérdezem, hogy pontosan hány éves is lehettem, de 3 minimum, asszem. Évtizedekig emlegették! (Nem a Bulgáriát, hanem konkrétan az utazást.) Ők még azzal is szívtak, hogy a tengerparti üdülőhelyre hosszan buszocskáztak valami helyi járattal, ami tök tele volt, és anyám egy késes cigány férfival került összetűzésbe a helyekkel kapcsolatban. :-)
Ha ez az a vonat, amivel én mentem Bulgáriába évekkel ezelőtt, akkor az 26 órás út...
Én ugyan még "csak" 10 órát utaztam kisgyerekkel, de az repülőgépen volt, ennél a vonat azért jobb szerintem. Éjjel remélhetőleg nagyot alszik, akkor már csak fél nap ;) Egyéb okos ötletem nincs, mint amit Dot már írt. Én kipurcantam a repülőút alatt is.
Szia, gyerkőcös vonatútról sajnos nincs tapasztalatom :-( Mikor indul a vonat? Mert szerintem az a legjobb, ha nappal mentek, tud nézelődni, ha 15 hónapos, akkor mászkálni is, ismerkedni - gondolom, a nénik-bácsik "szét fogják szedni" úgyis, jó esetben legalábbis, és remélhetőleg a megfelelő mértékben... De én könnyen beszélek, nekünk a leghosszabb vonatút gyermekkel 1 + 3 óra volt (közben átszállás). Gondolom, érdemes vinni egy olyan multifunkciós játékot, amit még nem, vagy nagyon régen látott. Tehát pl lehet ráncigálni, ad vmi hangot stb., és könnyen tisztán tartható! Nekünk utazáskor ez a legnagyobb gond mindig, mindig minden maszatos lesz, a vonatok meg eleve nem arról híresek, hogy olyan nagyon tiszták lennének, a gyerkőc meg úgyis megtalálja a legkisebb-legmocskosabb lyukat, ahova benyúlhat... Kaphatóak (főleg gyógyszertárban talán) olyan folyadékok, meg kendők, amelyek elvileg szinte teljesen "sterilizálnak" (na jó, ez nyilván túlzás), de a lényeg az, h utána akár ehetsz is kézzel, nem kell feltétlenül megmosni... Ja, és szerintem vhogy úgy állítsátok össze a kaját, hogy minél egyszerűbb legyen megfogni, enni, ne nagyon morzsálódjon stb. Én utazáskor feladom minden egészséges életmódról szóló elvemet, és olyan kaját rakok be, ami a legkevésbé maszatol, az se baj, ha keksz vagy ilyesmi... (Jó, egynapos út alatt persze muszáj "normális" kaját is enni :-))
Sziasztok! Lassan egy éve, hogy nem írt ide senki. Most, hogy jön a nyár, felhozom. Egy hónap múlva vonattal megyünk Bulgáriába, a 15 hónapos és 11 éves gyerekeimmel. Repjegyet már sajna nem kaptunk, autónk meg nincsen. Van valakinek erről tapasztalata? Ha nem is Bulgária, de hosszabb vonatozással kapcsolatban? Bevallom kissé félek a dologtól , több mint 1 nap! Csak az nyugtat, hogy mégis lehet sétálni, nagyobb a tér. Ja, és hálókocsis. De mégis kicsit félek a 15 hónaposom miatt, hogy fogja vajon viselni? A nagyobbik gyerkőc miatt nem félek, mert már buszozott egy napot Görögországba és Horvátországba is vonatozott, Ő jól viselte. Igaz akkor már Ő 7 ill. 9 éves volt.
egy kis tapasztalat Horvatorszag fele.Megvan az autopalya vegig ,mi Rovinjban voltunk.
De kozel 3 oran keresztul sem egy piheno,sem egy benzinkut,sem egy WC,egyszeruen nem lehet megallni.Szegeny kozel 3 evesem mondogatta,hogy pisilni kell,de csori apja vagy 3 oran keresztul egyszeruen nem tudott kiallni az autopalyarol.De kibirta szerencsere.Marmint a gyerek
Szoval aki ekkora korban levo gyerekkel jar arrafele,az szamitson erre