Keresés

Részletes keresés

szaki2 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 6
Igen, jok vagyunk nagyon. Akik meg se szulettek, azok is 21 ev alatt vannak.
Előzmény: djsus (-)
VDTN Creative Commons License 2001.09.26 0 0 5
Nálunk a sikeres fiatal korosztályos csapatok nem tudnak beérni, mivel nincs meg a megfelelő közeg.
Itt van pl. a legutóbbi olimpiára kijutott csapatunk. A nagy futballnemzetek csapatainak játékosainak nagy része (akikkel úgy-ahogy partiban voltunk) még nem voltak standard első osztályú játékosok, tehát még sokat kellett fejlődniük ahhoz (mind fizikálisan, mind fejben), hogy Németországban, Spanyolországban vagy Angliában a kezdőben legyenek.
A mi fiatal játékosaink már szinte sztárok (sztárocskák) voltak itthon az NB1-ben. Lásd Sándor Tamás, Dombi, Lisztes stb. Magyarán ők már semmit sem fejlődtek az olimpiai szintjükhöz képest, megragadtak ott ahol voltak.
Ezért van az, hogy pár év múlva ugyanaz a korosztály már lemos minket a pályáról, mert ők nem azzal töltötték az eltelt időt, hogy fürödtek a hazai "dicsőségben" és végiglötyögtek szezononként 20-30 langyos kis meccseket, hanem keményen edzettek azért, hogy mondjuk fél órát játszhassanak mondjuk a Dortmund ellen.
Ezért vagyok én azon a véleményen, szar bajnokságban sohasem lehet jó utánpótlás, akármennyit is költünk rá. A jó utánpótlás csak az alapokat adja (ez is rendkívül fontos), de a bajnokság színvonala dönti el, hogy meddig TUD fejlődni az adott játékos.
Előzmény: djsus (-)
ame Creative Commons License 2001.09.26 0 0 4
Hallottátok a Pulht nyilatkozni a múlt héten a napkeltében?
Más témaban volt, de feljött a focink állapota és az utánpótlás kérdése is.
Amit elmondott:
1. Ha rajta állna elvenné a pénzt a mostani futbalistáinktól, mivel szerinte azzal van a baj, hogy fizetnek nekik ezért a teljesítményért. Már pedig tapasztalat a világon bárhol, bármivel, hogy ha a semmiért is ugyanannyit fizetnek, akkor ki az a hülye aki ezért dolgozik is... Tehát azok a hibásak akik a pénzt osztják. A klubvezetők.
Meg kell szüntetni azt a tendenciát például, hogy már megye I., MB III. szintjén is nem kis jutatást kapnak a futbalisták.
2. Ezt a pénzt szerinte az utánpótlásra kell fordítani, mert az egy ábránd, hogy az ifiben, U21ben kevésbé vagyunk lemaradva az élvonaltól.
Kifejtette, hogy az ezzel kapcsolatos program már el is indult, de jóval több pénz kellenne rá, ahhoz, hogy ez 6-10 éven belül meg is mutatkozzon a magyar futbal minőségében.
Az utánpótlás képzést jelenleg is gyengének tartja...
/ezt mondjuk meg is értem... szvsz: a nagy klubbok az utóbbi évtizedben inkább a tehetségek összevásárlásával foglalkoztak, mint az utánpótlás képzéssel/
real magpie Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3
Pontosan. Azért szvsz U21es korosztályban már jelentős a leszakadásunk a többiekhez képest. Most is csak Grúziát vertük meg. Nagy dolog.
És ha megint lesz egy olyan generáció, mint a '84-es, vagy a '96-os? Szépen eltünedeznek mind.
Apropó, '96-os csapat. Lám, ott is, amikor eljött a nagy megmérettetés, kijött a magyar focibetegségek egész sora a fiúkon. Ma meg vegetálnak.
Előzmény: Ernesto Serra (1)
delpedro Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2
NEM FUTNAK!!!

KICK AND RUN!

Előzmény: Ernesto Serra (1)
Ernesto Serra Creative Commons License 2001.08.31 0 0 1
azért annyira nem vagyunk jók...

egyébként hagyományosan a fiatalabb korosztályokban nem nagy a lemaradásunk, aztán valahogy az összes tehetség eltűnik a sűllyesztőben, de azt nem tudom, hogy miért...

Mi lett pl. a 84-es ifi EB-t nyert csapat karrierjéből? semmi...
A nagy tehetségnek indult Sándor Tamás jó pár éve a Juventusról álmodott, ha oda nem is, de egy olasz A ligás középcsapatba befért volna talán, erre most Izraelben van, és ez csak egy példa. Valami nagyon nem működik itt.

delpedro Creative Commons License 2001.08.31 0 0 0
Nulllák vagyunk, csak jó edző a Gellei!
Előzmény: djsus (-)
djsus Creative Commons License 2001.08.31 0 0 topiknyitó
tényleg tartjuk a lépést a nyugat európaiakkal 21 év alatt?
nem az van,hogy ott a fiatal tehetségeket nem az U21-ben játszatják hanem fel viszik a nagy csapatba? pl: Owen,Contra,stb.
nálunk egy Gerát,Bodnárt miért nem tesznek be?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!