Keresés

Részletes keresés

Léderer Creative Commons License 2001.11.07 0 0 62
Lehet, hogy olcsó, de nagy trágya a vodafone. Senki ne vegyen, aki nem szeretne minden hónapban számlareklamációval órákat tölteni/plusz 5-6 ezer forintokat havonta befizetni a "közösbe".
Szerintem inkább ne vegyetek mobilt, ha nem jó se a westel, se a pannon. A vodafone minden rémálmaitokon és még azon is túltesz, higyjétek el, első 50 ügyfél közül vagyok... (Már nem sokáig, decemberben otthagyhatom végre őket.)

Léderer

Előzmény: adamn (-)
cyber.greg Creative Commons License 2001.09.30 0 0 61
Mindenesetre a Westel Platinakártya nagyon hasznos dolog, mert ma voltam készüléket javíttatni, és a javítóhoz várakozó ezer ember előtt kerültem sorra, mert a platinakártyásoknak nem kell sorba állniuk!!!
adamn Creative Commons License 2001.09.27 0 0 60
Üdv.!

És akkor itt a hivatalos közlemény arról, hogy 100%-ban a MATÁVé lettek a Westelek:

Közlemények

Budapest, 2001. szeptember 25.
A MATÁV LEHÍVJA A WESTEL 49%-ÁRA VONATKOZÓ VÉTELI OPCIÓT

A Matáv (NYSE: MTA.N és BSE: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója, jelenleg a Westel és a Westel 0660 51%-os tulajdonosa, értesítette a Deutsche Telekomot a maradék 49%-os Westel-tulajdonrészekre (a "Westel-részesedésekre") vonatkozó vételi opció lehívásáról. A Westel-részesedések jelenlegi tulajdonosa a Deutsche Telekom.

A Deutsche Telekom és a Matáv között fennálló opciós megállapodás értelmében a Matávnak 2001. szeptember 30-ig kellett értesítenie a Deutsche Telekomot lehívási szándékáról. A tranzakció zárására a 2001. év végéig kerül sor.

Az opciós megállapodásnak megfelelően a Matáv 885 millió USD rögzített árat fizet a Westel-részedésekért. A Matáv a vételárat várhatóan a Deutsche Telekom által nyújtott hitelből finanszírozza.

Straub Elek elnök-vezérigazgató így nyilatkozott: "Nagyon örülök annak, hogy a tranzakció lezárultával teljes Matáv-tulajdonba kerülhet a Westel, amely a gyorsan bővülő magyar mobil távközlési piac vezető szereplőjeként kitűnő szolgáltatásminőséggel és meggyőző gazdasági eredményekkel büszkélkedhet."

A Westel Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatója, 2001 augusztusában 2,1 millió előfizetővel és 50% feletti GSM piaci részesedéssel rendelkezett. A Westel 0660 az egyedüli analóg mobilszolgáltató, 2001 augusztusában mintegy 55 ezer előfizetője volt.

A Matáv Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója; a távbeszélő-, adatátviteli és értéknövelt szolgáltatások széles skáláját nyújtja, és leányvállalatai révén Magyarország legnagyobb mobil távközlési szolgáltatója. A Matáv többségi részesedéssel rendelkezik a MakTelt - Macedónia kizárólagos vezetékes és mobilszolgáltatóját - irányító Stonebridge Communications AD-ben. A Matáv fő részvényesei: a Magyar Állam (az Arany Részvény birtokosa); MagyarCom, a Deutsche Telekom AG tulajdona (59,49%); míg a részvények 40,51%-a nyilvános forgalomban van.
(forrás: http://www.matav.hu/vilag/aktualis/westel.html)

adamnbedos Creative Commons License 2001.09.18 0 0 59
A Kedves Jó ...!

mÁR MEGBOCSÁSS DE FÉL ÉVE NEM TUDOM HASZNÁLNI A TELEFONOMAT.

wESTEL 0660.

úGYHOGY KABD ...

jA ÉS TE HOL ÉLSZ AZ A...

Előzmény: White Falcon (20)
cukk Creative Commons License 2001.09.17 0 0 58
Így is lyó ! :-)))
Előzmény: Tomthumb (57)
Tomthumb Creative Commons License 2001.09.11 0 0 57
Nem leszek korrekt, mert az engem nem érdekel, én előfizetéses vagyok és önös érdekek hajtanak csak, mint a Westelt 8-)

de annyit megteszek a topicnyitó felé, hogy bocs.

Előzmény: cukk (55)
Eazy Creative Commons License 2001.09.11 0 0 56
Szerintem is geci dolog a veszteltől hogy most már a 3 mp ért is fizetni kell. Nem az egy forint a lényeg, mer' érted, 1 Ft nem nagy összeg, de ezt később tuti emelik, vagy végleg eltörlik.

Off:
A pandúrgéesem is úgy szar ahogy van. Minél több előfizetőjük van, annál arcosabbak, pedig mire fel? A negatív térerőre? vagy mire...
JA azt már nem is mondom hogy hogyan zajlik a meló a humán erőforrás osztályon. Mind a wesztelnél, mind a pandúrnál azt veszik fel aki csókkirály, iskolai végzettség, tapasztalat szart se ér. Egyszer voltam interjún a pandúrnál, és ott volt valami jogász fickó a kereskedelmi osztályról, valami ernő, de az is teljesen majom volt. Olyan "száraz" volt a manusz, mint a sivatagban egy puskaporos hordó.

A vodafone is csak egy multi, ha ők is megszedik magukat, akkor majd lehet szopatni a népet. Ez a rokk end roll (ahogy kiejti a csávó a reklámban - Bobby magyar hangja a dallaszból) csomag is szerintem mézesmadzag, hosszú távon egyik szolgáltató sem kedvezményes.

Úgyhogy tiszta szívemből kívánom annak aki a vesztelnél kitalálta ezt az áremelést, meg ezt a csúcsidő hosszabbítás-baszt hogy soha a kurva rohadt büdös életbe ne sikerüljön az angol középfokú szóbeli és írásbeli vizsgája, AMMEN !!!

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))

cukk Creative Commons License 2001.09.11 0 0 55
Szia!
AZ előfizetéses díjszabásból ollóztad.
Most, ha korrekt leszel, akkor ide kopipasztázod a Dominó díjszabás idevonatkozó részét.
WAITING....
Előzmény: Tomthumb (52)
attus Creative Commons License 2001.09.10 0 0 54
Csak a Domino változott.
Előzmény: Tomthumb (52)
Tomthumb Creative Commons License 2001.09.10 0 0 53
Kereke, én hülye!
Előzmény: Tomthumb (52)
Tomthumb Creative Commons License 2001.09.10 0 0 52
Ezt meg MOST olvastam a Westel honlapján:

"1.10 A forgalmi díjak mérése másodperces egységekben történik. A 30 másodpercnél rövidebb hívások esetében 30 másodperc díját kell kifizetni. Minden megkezdett egység díjköteles. A 3 másodpercnél rövidebb hívások nem kerülnek kiszámlázásra. Azon hívásoknak a díjazására, melyeket a napszak végén kezdeményeztek és átnyúlnak a következő napszakba, az egyes napszakokban igénybevett idő alapján kerül sor. A 30 mp-re való kerekítés árazása a hívás indítása szerinti napszak díja szerint történik. A havi előfizetési és a beszélgetések után fizetett forgalmi díjak utólag esedékesek. A vonal aktiválásának időpontját, illetve a felfüggesztés kezdő- és zárónapját figyelembe véve töredék havi előfizetési díj kerül megállapításra, mely a teljes havi díjtétel alapján arányosan kerül számlázásra. "

A topicindító valamit elnézett? Vagy azóta fordult vissza a világ kerete?

Tomthumb Creative Commons License 2001.09.10 0 0 51
Az egy forintot kibírom, de a sok "dögőjönmegaki3mpetbeszél"-től annyit megkérdek, hogy ha hívószámkijelzés ON, és meg akarom interjúvolni a kedvest, hogy mikor ér ide? és ő azt mondja, hogy "10 perc", és ez a csevej naponta lezajlik, akkor szervusz előfizetéssel miért kéne inkább 5 mp-et tartanom a vonalat 62'50-ért, ami egy hónapban 1250 forint, ha egy én megcsörrentem - ő visszacsörrenttel ugyanez ingyé van?
Vagy ha felhívom céges telefonos rokont, hogy hívjon vissza, akkor?
Szerintem ha ti majd bepis*ltok és bementek egy McDonald'sba evégett, nem vesztek egy Big Mac-menüt és dobjátok a kukába, nem?

Ami ingyen van az ingyen van: a szolgáltató bírja el, ha vállalja. De ha a Meki nem szereti, hogy minden hajléktalan nála hugyozik, akkor legyen a WC-díj 50 forint, vagy akár 100, de ne egy igénybe nem vett szolgáltatás ára (719-ért BM-menü), nem??

Remélem megint sikerült jó zavarosan fogalmaznom 8-), a lényeg az, hogy álljon át a mp-alapú számlálásra a W900, ha akar, ez - mivel a technológia adott - pusztán etikai kérdés szerintem, de addig senki ne köcsögözze le azt, aki arra használja a rendszert, amire való (akár 3mpezés is!).

Alex_ Creative Commons License 2001.09.10 0 0 50
bocs, a lényeg lemaradt
a westel ügyfélszolgálata nem méltatta levelem válaszra.

már irtam párszor nekik más ügyben, akkor válaszoltak is szépne
úgy látszik ez nem jól lett megfogalmazva, vagy...

Előzmény: Alex_ (49)
Alex_ Creative Commons License 2001.09.10 0 0 49
Üdv

ahogy olvasgatok, s telik az idő, tényleg át kellene neveznem magam morgómedvére, s a link lemaradt " jeléért elnézést. nem csak morgó de figyelmetlen is vagyok.
amúgy a 3mp ily mérvű redukálása nem fáj lelkemnek, pontosan az alant leirt ténylegcsakarrahsználjaazemberamirevaló s csak egy péz miatt, engem is nagyon tudott idegesiteni amikor valaki igy akart velem társalogni..., viszont sajnálatosan előfordult többször, hogy hangposta üzenetre az emberkék a sipszó után ezt mondják, szia x y vagyok, ez a hangpostám.... s mire odaérek hogy rájön a gyenge agytekervényem, hogy ez nekem nem jó, akkro már 4 mp eltelt... s fizetem a fél percet...
mondjuk úgyis beszélni akartam vele, ergo a fél perc is vesszen...
s ahogy nézelődtem az eljárás amit a westel csinált nagyon úgy fest, hogy átjárta a többi szolgáltatót is, csak hát tudatlan ember először beszél utánna szétnéz...
mindenesetre készitettem kis táblicskut ahol megnéztem hogy jönnék ki jobban, s röhejes, de a szokásaimat nézve a vitamax cityn kivül (ami nem sűrűn használható mindnehol ahol járok) még mindig a szervuszom a legjobb igy is...
ugyhogy egyenlőre egy vitamax city pluszba bejött a telefon hátsó felébe... még van 4 hónapom a westeles szerződésből, aminek lejárta előtti felmondásábért szép pénzt kérnek...
majd meglátjuk
számla és levélke még nem jött, de nemsoká.

tisztelettel:

Alex a forrófejű, még westeles, is.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.09.08 0 0 48
látom pénzes csákó vagy b+, nem dobná meg egy kis zsével? L mennénk füvezni a haverokkal vagy +hívnám a nőmet egy kólára, mittomén. Naaaaa lécci!
Előzmény: Snipper (1)
cyber.greg Creative Commons License 2001.09.08 0 0 47
A Westel üzletébe óránként húsz vevő megy be, amiből három azonnal lebeszélhető!
hkr Creative Commons License 2001.09.08 0 0 46
Ehhez kéne tudni, mennyibe kerül egy percnyi indított hívás a megadott hálózatokból.

Mondjuk egy kicsit meglep, mert egyszer Hollandiában bazi sokat használtam a mobilt, de csak Hollandián belüli hívásokra. És a számla nem volt vészesen magas, a helyi hívásokat ottani helyi tarifával mérték., szemben a most jelzett 240 Ft-tal.

Előzmény: blueye (45)
blueye Creative Commons License 2001.09.08 0 0 45
Ez is szept. 1-től van: World Class roaming itt:
http://www.westel900.net/dijcsomagok/world_class.html
Vki tudja, hogy ez kinek jó? Biztos van értelme, mert különben nem hozták volna ki, de egy másik fórumban kb. arra jutottunk, hogy annak jó aki rendszeresen 30mp és 1 perc között beszél külföldön. Nos SZVSZ ez igen szűk réteg :o)
hkr Creative Commons License 2001.09.08 0 0 44
Tulajdonképpen én örülök is meg nem is, hogy végre megszűnt a 3mp-es kedvezmény. Évekkel ezelőtt nagyon elegem volt már abból, hogy néhány túlzottan spórolós ismerősöm azt sem várta meg, hogy a fülemhez emeljem a telefont, csak elhadart valamit, amit a legritkábban voltam képes felfogni (vagy egyáltalán hallani) és hívhattam vissza (saját költségre), hogy mi a bánatot is akart vagy, hogy azt mondhassam neki pl hogy "nem." Ezért egy idő után a foghozverősek kedvéért vettem egy mobil zöld számot a Pannonnál, mert inkább kifizetem neki azt a pár forintot, de ne már állandóan vissza kelljen hívnom megkérdezni, hogy mit is mondott. De volt több olyan ismerősöm, aki ezt a max. kétszavas kommunikációs formát annyira megszokta, hogy akkor is lecsapta a telefont 3 mp alatt, ha én hívtam és pont elkezdtem volna mondani amit akartam... Először azt hittem, csak bunkó és nem akar velem beszélni, de aztán ő sértődött meg, hogy nem hívtam vissza utána még x alkalommal egy-egy szó erejéig. Ezek közül az ismerőseim közül néhány jó útra tért, főleg azért, mert pannonos volt, ahol áttértek a mp alapú számításra.

Ezért is voltam zaklatott, amikor a westel bejelentette, hogy válaszul a pannon lépésére ők márpedig a Westel30 nevű jópofi kapcsolásidíj-megoldást fogják alkalmazni, mégpedig arra (is) hivatkozva, hogy a 3 másodperc viszont ingyenes marad.

Viszont, a 3 másodperc most már nem ingyenes, ideje lenne tehát, ha a Westel is áttérne a tisztességes másodperc-alapú mérésre, következetesen alkalmazkodva saját akkori indoklásukhoz. Kiemelt ügyfelek számára már most is úgy mérnek, tehát még csak nem is nagyon kéne sokat paraméterezgetniük a számlázószervert.

SZVSZ egy hangostára futás esetén a max 1-2 forint nem nagy érvágás, én elég sokat telefonálok, de napi 4-5 darabnál több hangpostába nem szaladok bele naponta. Ez 1 ft-jával számolva mondjuk havi 150 Ft, annyiért meg egy pohár kólát sem mindenhol kapni manapság.

Díjak tekintetében pedig persze, hogy lehetne olcsóbb és még olcsóbb. De szerintem ma már akkora a választék, hogy nem feltétlenül az igencsak drága Domingót kéne választani. És sajnos lassacskén meg kell szoknunk, hogy minimum két telefonnal rohangálunk :-))

Előzmény: Tam7 (40)
hkr Creative Commons License 2001.09.08 0 0 43
Ezek bruttó vagy nettó árak? És arrafelé mennyi a távközlési Áfa?
Előzmény: bopat (42)
bopat Creative Commons License 2001.09.07 0 0 42
Még inkább bosszantásul álljon ez itt
Szlovákiában sokat járok üzletileg, és van ottani mobilom is GLOBTEL
Áraik: havidij 4800 ft ami tartalmaz 120 ingyen percet, utána csúcs 48, azonkivül hálózaton belül 6 ft, kivül 12 ft. Hétvége , ünnepnap INGYENES hálozaton belül, azonkivül 12 Ft.
Itt igazi verseny van a 3 szolgáltató között, és ez meg is látszik az áraikban. AZ más kérdés, hogy vannak hibáik is (ügyf.szolg. nem dijmentes, stb.) de nem drágák.
Előzmény: LUCzI FERencz (31)
M61 021 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 41
Amwnnyiben dupla SIM kártyás telefont használnék (egyelőre kikódolót keresek, aztán meg dupla hátlapot, S25-höz ami nincs), mi lenne a másik tarifacsomag a Voda Rock'nRollja mellett?
Jelen pillanatban kik a listavezetők?
Előzmény: WinFan (33)
Tam7 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 40
Sziasztok!

Most nem azért, de akik szidják a "sok bunkó" 3 mp-ezőt, azoknak mi baja van? Ti nem 3 mp-ezésre használtátok? Jó, legyen a válasz a bejelentkezett hangposta. Namost aztán 1 ft az "komoly" büntetőtarifa erre nézve. Egyébként a Pannon pl. amikor sípol, hogy jön a hangposta szöveg, arra az időre (meg nem tudom pontosan hány másodpercig, vagy esetleg a teljes hangposta szöveg elhangzása idejére) nem is veszi úgy, hogy felvette a másik, tehát nem kell érte fizetni.

Én jártam már így kártyás telefonfülkéből is, és csodálkoztam, hogy miért nem vont le egy impulzust sem a kártyámról.

Amúgy Pannon Praktikum Privátom van. Szerintem nincs ilyen, hogy legjobb díjcsomag. Mindenkinek az a legjobb, ami a telefonálási szokásaihoz legjobban passzol.

Egyébként nevetségesnek tartom, hogy a Dominónál 3 meg 4 órás csúcsidőn kívüli időszak van. Röhej!

Herr X Creative Commons License 2001.09.07 0 0 39
Azért érdekes egy ország vagyunk.
Gondold végig, hogy gyakorlatilag mindig meg kell szivatni a tisztességes embert, mert van egy-két köcsög, aki visszaél a jóindulattal.

Pl: volt egy ingyenes telefonálási szolgáltatás. Annyi volt a ráció benne, hogy percenként benyomott egy reklámot. Na ezt is agyonvágták, mert internetezésre használták bizonyos egyedek.

Aztán lásd a Matáv hétvégi kedvezményes internet tarifáját.

És most nézd meg, hogy a sok 3mp-ező bunkó miatt ezt is megszüntették.

Adótörvényeket most nem említem.

Szóval Westeltől függetlenül az ilyen hülyék miatt szív a normális ember.
Azt hiszem, hogy Moldova írta (először) a könyvében az alábbi példát:

Mindenki belehugyozik a medence vizébe. Viszont, ha ugyanezt a trambulinról teszed....

Ha viszont sokan a trambulinról teszik, akkor bezárják az uszodát....

Előzmény: awake (38)
awake Creative Commons License 2001.09.07 0 0 38
Kedves Herr X!

A 3 mp arra volt jó, hogy a hangpostára irányított hívásokat költség nélkül meg lehessen szakítani. Ennek a lehetőségnek a megszüntetése után a magam részéről elvárnám a szolgáltatótól, hogy akkor legyen következetes, és vezesse be a másodperc alapú számlázást.
A 30mp-s elszámolás kizárólag a cég nyereségességi szempontjaival védhető, de ez a usert nem érdekli. Így is elég sok pénzt tolunk be a Westelhez, ezért megkövetelhető tőle a korrekt elszámolás!

Előzmény: Herr X (32)
Solt Creative Commons License 2001.09.06 0 0 37
Ez jó, visszaélés.
Miért nem lehet azt mondani, hogy nem rendeltetésszerű, vagy valami hasonló értelmeset?
Pont ezt mondta a matáv (micsoda véletlen) amikor a Mindenkinek csomag folytonos hétvégéjét megszakították.
Előzmény: kalambo (35)
adamn Creative Commons License 2001.09.06 0 0 36
Hello!

Előbb véletlenül előbb valamit nem jól csináltam!

"Hello Alex!
Várom a fejleményeket!
Kalambo"

A folytatás:
Kalambo

Érdekelne, hogy mit tudsz arról, hogy a Vodafone csomagnál csak dec. 31-ig garantálják a percdíjakat!Jan 1után mi várható?

Érdekelne az infód!

Köszi!

Előzmény: adamn (34)
kalambo Creative Commons License 2001.09.06 0 0 35
Hello Mindenkinek!

A Westel tájékoztatása arról, hogy miért szűnt meg a 3mp:

"A 3 másodperc díjmentességének megszüntetése a sajnálatosan előfordult
nagyszámú visszaélések elkerülése miatt történt. Azért ilyen alacsony a díj
(1 Ft), hogy a jóhiszemű ügyfelek továbbra is alacsony költséggel
használhassák a szolgáltatást."

Mit szóltok hozzá?

Kalambo

adamn Creative Commons License 2001.09.06 0 0 34
Hello Alex!

Várom a fejleményeket!

Kalambo

Előzmény: Alex_ (23)
WinFan Creative Commons License 2001.09.06 0 0 33
Hali!
"...Egyébként megfigyeltétek, hogy mindig a Dominósokkal szúr ki a westel?? Pont azzal a réteggel, akinek a legkevesebb pénze van telefonálásra! ..." -A Domino (és egyéb ilyen csomagk, pannon, voda) nem azoknak készült, akiknek a legkevesebb pénze van, hanem azoknak, akik relatíve keveset telefonálnak.

"...A Westelnél azt mondták, hogy 20.000 Ft lenne ez a tranzakció. Igy aztán maradtam...
..."
-A függetlenítés 3000Ft körül mozog, persze nem a hivatalos viszonteladóknál.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!