Milyen chipset van ezen a HP gépen? Amúgy az ontrack-tól én megszabadulnék, ha a bios ismeri a modern int13-at. Az hogy a BIOS csak 32 gigáig lát amúgy nem baj, mert csinálsza d isk elejére 1 16Mbyte-os /boot-ot. Miután a kernel már benn van, az fog "látni" 32 Giga fölé is ;>
Tudja valaki a RH7.1 2. CD-nek a label-jet? Mert leirtak nekem, de sajnos a 2. CD-t nem diskcopyval es a cimkeje lemaradt, igy sajna installalasnal nem isneri fel (raadasul nem is folytatja tovabb az install-t, makacsul ragaszkodik a 2. CD-hez az idok vegezeteig)
Hat most megprobalom majd a Progeny Debian-t. Egyebkent megneztem az insmod forraskodjat, es a 'path is NULL' hibauzenet nincs benn, valoszinu hogy a kernel adja ezt amit tovabb add az insmod szoval passz. Azonkivul megprobaltam csak a regi harddiskemet berakni, majd fdisk / mbr -el az Ontrack-ot eltavolitani, nos ez nem jart sikerrel, ugy latszik az Ontrack a biosba is bennt vann, nem csak az mbr-ben. rendesen uninstallalni meg nem fogom mert akkor bucsut modhatok a w2000 rendszeremnek az adataimmal egyutt. Szoval passssssssssssz.
Nos kisbetu, igazad van, ontrack rajta van meg a 8.4 -en mivel raul minden drive-ra amikor installaljak. Eltunni megint csak ugy hajlando, ha az IBM disk is bennt van, de akkor arrol is eltunik amit nem szeretnek, mivel orakba kerulne visszapakolni biztonsagosan. Megprobalom majd fdisk /mbr -rel, az hatni fog. De en a bios frissitesre es a PCI bridgre gyanakszom es/vagy UDMA problemara, mivel:
A nagykonyv (howto es a tobbi) szerint Ontrack nem problema, Linux rezzenesnelkul kezeli, amit Mandrake-nal lattam is, felismerte rendesen hogy omtrack ul az mbr-ben, utanna akadt le. Es nincs /proc/pci! Redhat pedig keptelen egy ide eszkozt is rendesen felismerni, es nem tudom hogy van-e kozze hozza vagy nincs, de pcmcia modul azt jelenti hogy PCI Bridge not found...
De meg ma megprobalom Ontrack-ot legyalulni, de van egy eros gyanum hogy nem fog hasznalni.
Csak halvány próbálkozás...
"harddiskeken Ontrack Manager installalva,
ha most visszaallitom az eredeti allapotot (azaz csak a 8.4 gb drive-van benne), akkor is elszall az install "
Jól értem; a 8.4-en fenn van az Ontrack, amikor elszáll? Mert akkor én arra gyanakodnék. Ha nincs fenn, akkor viszont mi a jó ... miatt száll el, ugye?
1993 -ban hasznaltam elosszor Linuxot, szoval nem raknam magam a kezdo linuxos kategoriajaba. RedHat 7.1 Fisher meg csak egy tarsalgas, semmi tecnikai konkretum. Rakerestem a cimek kozott (anaconda/insmod,ide,udma es a tobbi) egyik sem volt relevans az en technikai problemamra.Ha nem tudtok hozzaszolni, akkor inkabb ne, ez nem muszaj.
u.i: regisztracioval kapcsolatban: en sosem regisztraltam magam az Index-re, hanem az elodjere.
Mint peldaul a nagyon specifikus: CGI, PERL, PHP -re gondoltal? Van egy problemam erre akarok megoldast, ennyi.
szerintem inkabb a kezdo linuxos problemai vagy a red hat 7.1 fisher topicokra gondolt. ha nem tetszenek a jatekszabalyok oldd meg a problemaidat magadnak. a szabalyokrol pedig megkaptad a mailt regisztraciokor, jo lenne ha elolvasnad.
Mint peldaul a nagyon specifikus: CGI, PERL, PHP -re gondoltal? Van egy problemam erre akarok megoldast, ennyi.
A gep : hp brio 600, pentium iii/450 MHz, 40 gb Ibm Deskstar udma 100/+ 8.4 gb original hp drive.Hagyomanyos UDMA kabel, nem udma 66/100, biosban nincs udma opcio. A harddiskeken Ontrack Manager installalva, mert a hp biosa nem lat nagyobbra mint 32 gb. Eredeti konfiguracio amin Redhat 7.0 futott , ami csak a 8.4 gb hardrive Ontrack nelkul. A hp biosanak felfrissitesevel kezdtem, remeltem hatha akkor latja a 40 gb harddrive-ot, nem latta, ekkor raktam ra Ontrack-ot. De ha most visszaallitom az eredeti allapotot (azaz csak a 8.4 gb drive-van benne), akkor is elszall az install a cimben emlitett hibaval.
Valami_konstruktiv_javaslat?
Az install nem talal meg egy ide floppy-t sem, minden insmod a "path is NULL" hibauzenettel jon vissza. Meg a cd filerendszeret sem ismeri fel rendesen, habar arrol megy az install. Mandrake is leakad a second stage install-nal, de ott legalabb van shell : furcsasag hogy /proc/pci nem letezik... Ezen a gepen mar volt redhat 7.0, egy problemas upgrade miatt akarom ujraepiteni. Ja es w2000 professional rezzenestelenul mukodik rajta. Sehol nem talaltam semmi informaciot, ha valakinek van otlete, szivesen megadok minden reszletes informaciot.
Koszi,
Pali