Keresés

Részletes keresés

Jozan Creative Commons License 2001.08.29 0 0 59
Lewinfiú csomót tapintok az érvelésedben: megmagyarázod, hogy a nem a példányszám a fontos, majd a példányszámra mutogatva fikázod az MN-t.

Ceterum censeo Orbán kormány esse delendum!

most akkor delendum vagy delendam?

Előzmény: Lewinfiú (51)
Innercity folk Creative Commons License 2001.08.29 0 0 58
Oké, de addig mi mindnyájan álljuk a cehet. Sokan örömmel, sokan viszont egyáltalán nem örömmel.
Előzmény: symbio (57)
symbio Creative Commons License 2001.08.29 0 0 57
Az utolso mondatodhoz : a "Falter" cimü osztrak ujsag ugyanezt citalja minden vezercikke vegen.

Schüssel = Orban, Csurka = Haider, azzal a kis különbseggel, hogy a labancok, sajnos, meg mindig intelligensebben csinaljak. (nem durvan)

ujsag az adofizetök penzen ? majd tönkremennek, mit idegeskedtek !

Előzmény: Lewinfiú (51)
J.Hendrix59 Creative Commons License 2001.08.29 0 0 56
Nincs humorod? A humoros oldalát nézd!

A humor sokmindenen átsegít.
Akinek meg nincs humora, az mindenre képes...

Előzmény: nevtelen (47)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.29 0 0 55
Persze, igazad van. Én is így gondolom, de ennek ellenére túlzásnak tartom ezt a MN adatot.
Egyébként életem első tudatos 20 - 25 évében a MN volt Az Újság. Rettenetes érzés volt, mikor először Antallék verték szét a halbiológus segfejjel, majd nem volt képes magára találni és a végén beolvadt a MAO-ba, csak a név maradt, a Pethő féle szellemiség már eltűnt.
Seggnyaló lap seggtörlésre való.
Előzmény: felpillantó küllő (53)
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.08.29 0 0 54
Szorri, igazad van. Fél éve még százzal kevesebb volt, nem haladok a korral.
Előzmény: krz (52)
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.08.29 0 0 53
Az olvasottságnál sokkal fontosabb szempont, hogy mennyibe kerül egységnyi - az általad megcélzott rétegbe tartozó - olvasó elérése. Tehát az is, hogy kik olvassák.
A gondolatmeneted szerint a kispéldányszámú újságokban senki nem hirdetne, ami ugye azért irreális.
Egyébként sosem esik szó a vidéki napilapokról, pedig azok között is vannak 60-80ezres példszámúak, sőt, asszem a Kisalföld még nagyobb. Érdemes lenne őket összeadni, meglepő lenne a szám.
Előzmény: Lewinfiú (51)
krz Creative Commons License 2001.08.29 0 0 52
a metro matesz altal auditalt peldanyszama a legutobbi negyedevben 330 ezer korul volt.
www.matesz.hu
Előzmény: felpillantó küllő (40)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.29 0 0 51
Mégegyszer az eredeti gondolatmenet: a MN az általa elfoglalt piaci részesedés alapján aránytalan bevételhez jut a hirdetésekből. Mivel a hirdetőket az olvasók száma és összetétele érdekli elsősorban és csak utána következik a lap színvonala (azért ez is számít, amit jól példáz a hirdetési bevételeit tekintve hátrébb szoruló Blikk), nyilvánvaló, hogy nem logikus egy kevésbé olvasott lapban hirdetni, hacsak az ember nincs valamilyen okból rákényszerítve. Azt hiszem, az állami vállalatok (akik amúgy is bajban szoktak lenni) kötelezően hirdetnek a MN-ben. Ezt nevezem az adófizetők pénzével való sáfárkodásnak.

Ha a kormány támogatni akar egy lapot, azt tegye meg nyíltan, erre meg vannak a lehetőségei. Minek megint és még mindig ez gusztustalan sunnyogás.
Ceterum censeo Orbán kormány esse delendum!

Jozan Creative Commons License 2001.08.29 0 0 50
Az egyedi példák csak irodalmi értékkel bírnak.

A Magyar Nemzet ismeretlensége nem túl hihetö, hiszen egy százéves lapról van szó, különösen, hogy még a múlt rendszerben is létezhetett, asszem "a hazafias népfront lapja" alcímmel.

A Magyar Hírlap volt ugye "a kormány lapja", a Népszava "a szaxervezetek országos tanácsának lapja", a Népszabadság pedig a magyar szocialista munkáspárt központi lapja (az mszmp-nek volt több napilapja is).

Előzmény: McAtti (48)
Jozan Creative Commons License 2001.08.29 0 0 49
Vevő:Kiveszi a sportfogadást, a "lapot" meg visszaadja:
-Ezt adja el valami elmegondozottnak

Ez -- a totó és általában a SPORTfogadás hanyatlását nézve -- valószínütlen. A lottójátékok jól mennek, de a lottózók kis része érdeklödik a Sportfogadás iránt. A Sportfogadás beolvasztása a Nemzetbe szerintem inkább az elöbbi lap, esetleg a szerencsejáték rt érdekeit szolgálta.

Másik téma, az olvasottság vs auditált példányszám: az olvasottsági felmérés arra vonatkozik, hogy egy lappéldányt hányan olvasnak. Nálunk pl. a dohányzóban levö példányokat (tudom, tüzveszélyes...) elég sokan. Ebböl számolnak egy átlagot, a népszabinál kb 3, de idönként frissíteni kell, hogy hiteles legyen. Ezt szorozzák be az auditált eladott példányszámmal (a remittenda olvasottsága per definitionem nulla).

Előzmény: nevtelen (47)
McAtti Creative Commons License 2001.08.29 0 0 48
Az intézményi előfizetőkhöz: nem ismerek egyetlen céget sem, ahova MN járna, Népsz meg nem járna. Egyet ismerek, ahova járt mind a kettő, de egy éve az MN-t lemondták. Ugyanakkor legalább egy tucat céget (állam/önkorm/nem állami) ismerek, ahova a Népsz. jár, mint egyetlen napilap. Még a Népszavát ismerik az öregebbek, mint a "szagszervezetek" lapját - oszt jön a Blikk meg a Mainapikaki.
(Egyszer egy mhelyemen jött egy minden munkához tökéletesen impotens alak, egyhez értett, önmga "felépítéséhez". Marketing térre. Egyik legelső ügyködése az volt, hogy egy terméket a Magyar Hírlap mellékleteként terjesztett. (Kérdeztem, hogy miért nem Népsz, vagy MN? aszonta, mert a MH a legjobb. Nem firtattam tovább.)
Repülő: hát, próbálok igazságot tenni. Volt, hogy találtam kirakva MN-t, volt hogy nem. Volt olyan is, hogy MN csak egy-kettő volt, Dörmögő meg tizenkettő. Próbáltam szabályt felfedezni (járat, nap, időpont, cél...), de nem tudtam (egy halvány nyom: szerdán, TV músorral többször hiányzott). (Ráadásul abban sem volt rendszer, hogy mi van kirakva a kapuknál, mit tologatnak a repülőn...) Nyilván csakis azon múlik, akire rábízzák, hogy kiteszi-e, vagy sem. (Minthogy a nagy felzúdulást keltett MEH-es újságból sem én, sem feleségem egyet sem kaptunk. Osztán utánajártam, a házban sem kap senki. Talán a postás beszórja a kukába az összeset, ne kelljen cipelni? Elég ritkán józan, du. 5 körül szok' betámolyogni, úgyhogy nem hiszem hogy idegen lenne tőle egy kis deviancia.)

Attila

nevtelen Creative Commons License 2001.08.29 0 0 47
"Vevő:Kiveszi a sportfogadást, a "lapot" meg visszaadja:
-Ezt adja el valami elmegondozottnak... "

Namost ez igy is volt, vagy csak te találtad ki? Naponta vásárolok újságosnál, de még soha, semmilyen lappal kapcsolatban ilyen poénkodást nem tapasztaltam. Nekem pl. soha eszembe nem jutott volna, hogy az aluljáróban a thürmerista "Szabadságot" áruló pofát b@sztassam, pedig ő nem szimpla Hirker alkalmazott, hanem szemmel láthatóan elvhű aktivista. Sőt, még a koszlott Flasztert az orrom alá bökdöső részeg csövesnek is csak annyit mondok, hogy "kösz, nem"...

De, tudod mit? Készséggel elhiszem, hogy a balosok között vannak olyan BUNKÓK, akik képesek a szerencsétlen, munkáját végző újságárust vegzálni amiatt, mert nekik nem tetsző lapokat IS árul. Még azt is elhiszem, hogy olyanok is, akik képesek felboritani a bodegát, ahogy nagyontoleráns Gazsielvtársuk javasolta...

Előzmény: J.Hendrix59 (9)
nevtelen Creative Commons License 2001.08.29 0 0 46
Azért kiváncsi lennék az auditálási számadatok, és a Sanda féle "olvasottság" különbözetére.

Előzmény: Lewinfiú (43)
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.08.29 0 0 45
Nemnem. A befolyásoló részesedés 25%-nál kezdődik.
Előzmény: Innercity folk (44)
Innercity folk Creative Commons License 2001.08.29 0 0 44
Meghát, az sem igaz, hogy választania kellene. Többségi tulajdonosa nem lehet mindkettőnek egyszerre. De a 49% már rendben van.
Előzmény: nevtelen (41)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.29 0 0 43
Azért, mert a szakma (média tervezők) ezt használják és az ügyfelek (hirdetők) ezt tekintik összehasonlítási alapnak. Lehet persze, hogy bizonyos torzítások vannak az adatokban, de miután ugyanaz a torzítás van benne mindig, alkalmas idősoros elemzésre és a saját számaid ismeretében a hatékonyságod mérésére.
Előzmény: nevtelen (41)
Innercity folk Creative Commons License 2001.08.29 0 0 42
Kicsit igazságtalannak érzem a metro idekeverését, mert a Népszabadságért az emberek fizetnek, meg a Blikkért is, a metroért meg csak oda kell menni.

Kíváncsi vagyok, mennyi állami hirdetés ment a metroban, vagy a Blikkben. A népszabadságban azért szoktak tenderfelhívások menni, ha jól emlékszem.
És aztán megnézni ugyanezt a Magyar Nemzetnél.

Érdekes arányszámok jönnének ki, azthiszem.

Előzmény: Come back (32)
nevtelen Creative Commons License 2001.08.29 0 0 41
Namost azt árulja már el valaki, hogy minek kell a Sanda Ipsosnak "kutatnia" a Népszabadság olvasottságát? Mi van, a nemrég még fennen lobogtatott "auditálási" adatokkal már nemigen lehet dicsekedni? És kit akarnak a "hiresen korrekt" Sanda adataival hülyiteni? Az olvasókat, saját magukat, vagy a köztük és a Retek Klub közötti választásra kötelezett Bertelsmann gazdát???
;-)
Előzmény: Come back (32)
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.08.29 0 0 40
Ja, még annyi, hogy a Metro példszáma tudtommal 200ezer körüli. Nem 5 és nem 300.
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.08.29 0 0 39
Esetleg érdekes lenne egy kimutatás, melyik újságban mekkora az állami költés és a versenyszféra költéseinek aránya. Egyébként - kormányciklustól függetlenül - sok évig a Magyar Hírlapnál volt jellemző a példányszámtól teljesen elrugaszkodottan nagy reklámköltés.
Másik fontos szempont a költésnél az olvasókör összetétele, a presztízs, és ezen a téren bizony a Metró és a Blikk nem a legjobb hirdetési szempontból.
Így ránézésre az adatok nekem nem irreálisak.
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.29 0 0 38
Szagemberkém, de jó, hogy jöttél!
Tervezzgessél az ügyfeleidnek jó sok MN-t a médiatervbe. Aztán fél év múlva (ha jól kirúgtak), akkor eljöhetsz hozzánk a recire. Kell valaki, aki elég nagy arcú és képes kezelni a faxot, meg felveszi a telefont.

:-))

Előzmény: Guta (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.29 0 0 37
Tedd hozzá a heti tévéműsort, s akkor talán kijön. :-)
Előzmény: krz (36)
krz Creative Commons License 2001.08.29 0 0 36
egy ora a nepszabira? meg hetvegi melleklettel is sok:))
Előzmény: HitetlenTamaska (33)
medve Creative Commons License 2001.08.29 0 0 35
Kedves Bumburnyák! Hasonló tapasztalataim vannak. Bár én ezt részben a rossz terjesztési metódusnak is betudom.
Előzmény: Bumburnyák (12)
medve Creative Commons License 2001.08.29 0 0 34
Kedves miközödhozzá! Bármennyire is furcsán hangzik, kormányváltás esetén a Magyar Nemzet példányszáma megnövekedne, hiszen akkor az egyetlen ellenzéki hangvételű politikai napilap lenne, ezért megnőne iránta az érdeklődés.
Előzmény: miközödhozzá (7)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.08.29 0 0 33
Talán azt is érdemes lenne összegezni, hogy mennyi idő tölthető el az adott ujság olvasásával: Amig jobb napokon a Népszabadság átolvasását egy óra alatt nem uszom meg, addig (ha egyáltalán a kezembe venném) a Blikk valószinüleg törtrész alatt abszolválható lenne.
Előzmény: Come back (32)
Come back Creative Commons License 2001.08.29 0 0 32
Csak hogy teljes legyen az eredeti cikk:

Blikk – a legolvasottabb

[2001.08.28. 16:27]

A Blikk című napilapot olvasták legtöbben az év első felében – derült ki a Szonda Ipsos legújabb felméréséből.

A kutatás adatai szerint az év első hat hónapjában naponta 756 533 olvasóhoz jutott el a bulvárlap, míg az eddig listavezetőnek számító, magát "Magyarország legkedveltebb napilapjának" hirdető Népszabadságot százezerrel kevesebben, 660 973-en olvasták naponta a vizsgált időszakban. A lista harmadik helyén az ingyenes metro újság áll, napi 439127 olvasóval.

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.28 0 0 31
Nagyon szarban lehet az egyik délkeleti szigetekben bejegyzett "HAZA" .
Érdekelne engem hogy miért nyírta ki Orbán utasítására Harrach Péter
a KURIRT 1998-ban ?
Mert megirta azt hogy romániai törvénytelenűl alkalmazottak építették a Béla Király úton az úszómedencét ?
üdv:
soltika
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.28 0 0 30
ABAKUMOV netalántán különgépen repült ?
üdv:
soltika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!