Keresés

Részletes keresés

_vadaszg_ Creative Commons License 2003.06.21 0 0 15
Hat en ilyen PhotoHallbe tuti nem is vinnék semmit :)

pénteken leadtam EMKE fotonál egy tekercs FF negativot, holnap megyek érte kiváncsi vagyok milyenek lettek :))

peterssen Creative Commons License 2003.06.12 0 0 14
Helló!

Nálam nem olyan rossz a photohall tetszésindexe :-), habár analóg hívást/nagyítást az áraik miatt nem sokat vittem. Digit képek ügyben viszont bejött főleg 1-2 képnél: (noha az árak itt is magasak) szerintem jó a műszaki megoldás -> interneten feltölt, legközelebbi üzletben átvesz (külön szállítási díj nélkül). A képek minősége számomra megfelelő volt. A Sooterssel viszont eddigi összes próbálkozásom azzal végződött, hogy ide többet nem...

Üdv.:

harm2 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 13

"A Sooters tudtommal egész másik banda. Vagy nem? Azokhoz én se engedek már a családból senkit."

Ami konkrét esetet leírtam, az egyébként a Sootersnél történt ("megvonalzózótt" nega).

Hogy kik állnak a Sooters mögött azt nem tudom, de a Porst tán az egykori Főfotó. Legalábbis így hallottam/olvastam.

Előzmény: Venyerin (7)
totoo Creative Commons License 2003.06.11 0 0 12
megkaptam, kossz.
55ft/kephez kepest nem rossz. bar latni kene az eredeti negat is. Te tudod, hogy mennyire hasonlit ahhoz, amit a negan/papirkepen latsz. meg, hogy a zajossag ott is jelen van-e. gyanitom a begett reszekben a negan sincs reszlet. nem rossz azert.
Előzmény: cyber.greg (11)
cyber.greg Creative Commons License 2003.06.10 0 0 11
Küldtem egyet módosítás nélkül.
JPG-ben voltak rajta, 418 K-tól egészen 1066-ig a színkavalkádtól függően.
Előzmény: totoo (10)
totoo Creative Commons License 2003.06.10 0 0 10
hat ha lehet jpg-ben kuld legszives. parszazK nem gond, de ha egy meganal nagyobb, akkor hagyjuk.
Előzmény: cyber.greg (9)
cyber.greg Creative Commons License 2003.06.10 0 0 9
Sima mezei negatívról.

Figyu, bazi nagyok, nem gond?

Előzmény: totoo (8)
totoo Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8
tudnal nekem 1-2 tesztkepet kuldeni a cd-rol a totoo kukac theend pont hu cimre? persze csak akkro, ha semmi szemelyes nincs a kepeken. kossz!
diat vagy negat szkeneltettel?
Előzmény: cyber.greg (5)
Venyerin Creative Commons License 2003.06.10 0 0 7
A Sooters tudtommal egész másik banda. Vagy nem?
Azokhoz én se engedek már a családból senkit.

A Porsthoz régebben mentem néha, nem ők voltak az elrettentő példa. Most az új gépükkel elvben csodákra lehetnének képesek, persze nyílván nem a legolcsóbb hívásnál vetik be...

Előzmény: harm2 (6)
harm2 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 6

Én nem akarom nagyon fitymálni ezeket a gyors(?)laborokat, de sehol nem láttam ég olyan elb@szott hívást/nagyítást, mint amilyeneket a Porst/Sooters tud(ott) produkálni. Bár én egyetlen egyszer sem ferdültem hozzájuk, azonban egyszer akiknek fotóztam, a tekercset az egyik ilyennél dolgoztatták ki. A tekercs fele sz@r lett. A tekercs közepétől kezdve egy hosszú, majdnem vízszintes vonalig jó volt az előhívás, utána pedig értékelhetetlen. Pont, mint ha vonalzóval húzták volna végig a tekercsen. Az érdekes, hogy a tekercs kb. felétől ez a vonal minden kockán ott volt, de ám nem kockánként egyformán ismétlődően -mint ha szar lett volna az expó vagy túl rövid idővel vakuzom-, hanem úgy ám, hogy ahol az egyik kockán véget ért, PONTOSAN ugyanott folytatódott a következőn. És így végig -mondom, mint ha a tekercsre enyhén ferdén ráhelyeztek volna egy vonalzót... Én sem azelőtt, azóta pedig pláne nem járok sem Porstban (FotoHollban), sem Sootersben. Ja, sem előtte, sem azóta nincs ilyen probléma azokkal a filmekkel, amiket fotóztam. Csak szegény havert, pontosabban a húgát sajnálom, mert az ő ballagási képei voltak.

Amiket meg láttam rengeteget, hogy narancssárga, vörös és fehér csíkok voltak a képeken, némely sorozaton úgy 3-4 kockánként. A közös bennük az volt, hogy a fenti két labor valamelyikében voltak kidolgoztatva...

Előzmény: erzengel (-)
cyber.greg Creative Commons License 2003.06.10 0 0 5
Na, szerencsére nem volt igaza az eladónak az árat illetően, mert 1998,- forintba került az egész. Mert tényleg csak a hívás+cédéreírásért kell fizetni, azt képenkénti 179 forintot csak kitalálta.

És a képek se túl borzasztóak. :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.08 0 0 4
Legalabb egy eletre megtanultad hogy ilyen helyre nem viszel filmet (egyebkent nem is ertem mit vartal, esetleg probald meg meg az 5ft-os hivast valamelyik kozertben:)...
cyber.greg Creative Commons License 2003.06.08 0 0 3
Hoppá, pedig akartam írni, hogy mostmár Photo Hall.
Előzmény: Venyerin (2)
Venyerin Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2
Hol találtál Porst boltot, te nagyon ügyes? ;-)))
Előzmény: cyber.greg (1)
cyber.greg Creative Commons License 2003.06.07 0 0 1
Akkor én folytatom a fikázást.

A honlap szerint a képek CD-re írása 999 forint plusz hívás díj. A hívás díja persze nincs a honlapon.
Már ez tahóság, hogy nincs felsorolva az alapdolgok ára, csak az ilyen-olyan többlet szolgáltatások.

Az üzletben a srác kikereste, hogy mennyibe kerül mindez, majd anélkül, hogy megmondta volna, elrakta a filmet és ideadta a cetlit.
Mondom, akkor mennyibe kerül mégis?
Mire ő: "akkor mondom mégegyszer".
(Aha. Fütyülsz bazmeg és hazudsz.)
179 forint képenként. Szorozzátok be 36-tal! :OOO

Mindegy, otthagytam. Mára ígérték, hogy kész lesz.
(Aztán láttam a Fuji árlistáján, és ott 2990 Ft egy tekercs.)

Ja, és ehhez képest szombaton 1-ig vannak nyitva.
Én nem értem, hogy lehet, hogy 2003-ban egy ilyen drága cég az Oktogonnál szobaton 1-kor bezár, és hétfőn fél 10-kor nyit ki legközelebb.

(Remélem, a képek legalább jók lesznek!)

Ja, aki azt mondja, megkérdezehettem volna itt a fórumon az árakat, annak sajnos igaza van.

Százbolha Creative Commons License 2001.08.27 0 0 0
0. Nem írtad le a hibajelenséget. Hátha okolunk belőle, hátha...
1. Nem a legolcsóbb labort kell választani, ha fontosak a képek.
2. Van már a témában 2-3 topic.
erzengel Creative Commons License 2001.08.27 0 0 topiknyitó
A történet ott kezdődik, hogy elmentünk egy kétnapos kirándulásra és csináltunk két tekercsnyi képet. Öcsém külföldre utazott és ő is hozzácsapott még két tekercset. Gondoltam elmegyek és előhivatom őket. A Photo Porst -gondoltam- elég nagy név ahhoz, hogy ne legyen baj.
Tévedtem!
10.000 Forintba került az egész ami elég súlyos, főleg, hogy 1 hétig hagytam, hogy dolgozzanak rajta.
A végeredmény mellbevágó volt. A négy tekercsnyi kép 95%-a hibás volt! Amikor visszavittem, persze kezdték, hogy béna vagyok és nem tudok fényképezni. Egy kb. 20 éves "szakértő" kioktatott a fényképezés alapjairól. Végül hosszú üvöltözés árán sikerült elérni, hogy pár képet újrahívjanak. Ezeken a negatívon nem volt baj. De a tobbivel (kb 20 kép) nem tudtak mit csinálni. A negatív el lett kefélve!
Kértem szakvéleményt, de egy mondattal lerendezték: nem a labor hibája! És ezzel le van rendezve az ember. Amikor ezt megkaptam egy "szakértő-eladó" újra győzködött, hogy én vagyok a hülye és ilyen problémát az ő laborjuk ilyen dolgokat nem követhet el. Mondtam, hogy az előző, újrahívott képek a bizonyítékok arra, hogy mégis. Ezek után úgy otthagytak a pultnál ahogy kell!
Ez van. Most gondolkodom a KERMI-n de már belefáradtam a hadakozásba. Ennyit kap ma Magyarországon az ember 10.000 Ft-ért! Csak az a baj, hogy a fotózás az emlékekről szól és a megismételhetetlenségről.
Azért írtam le ezeket, mert a fotózás szépségei mellett ott vannak a hatalmas buktatók is és szerintem ez is érdekes és tanulságos lehet!
erzengel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!