Nálam nem olyan rossz a photohall tetszésindexe :-), habár analóg hívást/nagyítást az áraik miatt nem sokat vittem. Digit képek ügyben viszont bejött főleg 1-2 képnél: (noha az árak itt is magasak) szerintem jó a műszaki megoldás -> interneten feltölt, legközelebbi üzletben átvesz (külön szállítási díj nélkül). A képek minősége számomra megfelelő volt. A Sooterssel viszont eddigi összes próbálkozásom azzal végződött, hogy ide többet nem...
megkaptam, kossz.
55ft/kephez kepest nem rossz. bar latni kene az eredeti negat is. Te tudod, hogy mennyire hasonlit ahhoz, amit a negan/papirkepen latsz. meg, hogy a zajossag ott is jelen van-e. gyanitom a begett reszekben a negan sincs reszlet. nem rossz azert.
tudnal nekem 1-2 tesztkepet kuldeni a cd-rol a totoo kukac theend pont hu cimre? persze csak akkro, ha semmi szemelyes nincs a kepeken. kossz!
diat vagy negat szkeneltettel?
A Sooters tudtommal egész másik banda. Vagy nem?
Azokhoz én se engedek már a családból senkit.
A Porsthoz régebben mentem néha, nem ők voltak az elrettentő példa. Most az új gépükkel elvben csodákra lehetnének képesek, persze nyílván nem a legolcsóbb hívásnál vetik be...
Én nem akarom nagyon fitymálni ezeket a gyors(?)laborokat, de sehol nem láttam ég olyan elb@szott hívást/nagyítást, mint amilyeneket a Porst/Sooters tud(ott) produkálni. Bár én egyetlen egyszer sem ferdültem hozzájuk, azonban egyszer akiknek fotóztam, a tekercset az egyik ilyennél dolgoztatták ki. A tekercs fele sz@r lett. A tekercs közepétől kezdve egy hosszú, majdnem vízszintes vonalig jó volt az előhívás, utána pedig értékelhetetlen. Pont, mint ha vonalzóval húzták volna végig a tekercsen. Az érdekes, hogy a tekercs kb. felétől ez a vonal minden kockán ott volt, de ám nem kockánként egyformán ismétlődően -mint ha szar lett volna az expó vagy túl rövid idővel vakuzom-, hanem úgy ám, hogy ahol az egyik kockán véget ért, PONTOSAN ugyanott folytatódott a következőn. És így végig -mondom, mint ha a tekercsre enyhén ferdén ráhelyeztek volna egy vonalzót... Én sem azelőtt, azóta pedig pláne nem járok sem Porstban (FotoHollban), sem Sootersben. Ja, sem előtte, sem azóta nincs ilyen probléma azokkal a filmekkel, amiket fotóztam. Csak szegény havert, pontosabban a húgát sajnálom, mert az ő ballagási képei voltak.
Amiket meg láttam rengeteget, hogy narancssárga, vörös és fehér csíkok voltak a képeken, némely sorozaton úgy 3-4 kockánként. A közös bennük az volt, hogy a fenti két labor valamelyikében voltak kidolgoztatva...
Na, szerencsére nem volt igaza az eladónak az árat illetően, mert 1998,- forintba került az egész. Mert tényleg csak a hívás+cédéreírásért kell fizetni, azt képenkénti 179 forintot csak kitalálta.
Legalabb egy eletre megtanultad hogy ilyen helyre nem viszel filmet (egyebkent nem is ertem mit vartal, esetleg probald meg meg az 5ft-os hivast valamelyik kozertben:)...
A honlap szerint a képek CD-re írása 999 forint plusz hívás díj. A hívás díja persze nincs a honlapon.
Már ez tahóság, hogy nincs felsorolva az alapdolgok ára, csak az ilyen-olyan többlet szolgáltatások.
Az üzletben a srác kikereste, hogy mennyibe kerül mindez, majd anélkül, hogy megmondta volna, elrakta a filmet és ideadta a cetlit.
Mondom, akkor mennyibe kerül mégis?
Mire ő: "akkor mondom mégegyszer".
(Aha. Fütyülsz bazmeg és hazudsz.)
179 forint képenként. Szorozzátok be 36-tal! :OOO
Mindegy, otthagytam. Mára ígérték, hogy kész lesz.
(Aztán láttam a Fuji árlistáján, és ott 2990 Ft egy tekercs.)
Ja, és ehhez képest szombaton 1-ig vannak nyitva.
Én nem értem, hogy lehet, hogy 2003-ban egy ilyen drága cég az Oktogonnál szobaton 1-kor bezár, és hétfőn fél 10-kor nyit ki legközelebb.
(Remélem, a képek legalább jók lesznek!)
Ja, aki azt mondja, megkérdezehettem volna itt a fórumon az árakat, annak sajnos igaza van.
0. Nem írtad le a hibajelenséget. Hátha okolunk belőle, hátha...
1. Nem a legolcsóbb labort kell választani, ha fontosak a képek.
2. Van már a témában 2-3 topic.
A történet ott kezdődik, hogy elmentünk egy kétnapos kirándulásra és csináltunk két tekercsnyi képet. Öcsém külföldre utazott és ő is hozzácsapott még két tekercset. Gondoltam elmegyek és előhivatom őket. A Photo Porst -gondoltam- elég nagy név ahhoz, hogy ne legyen baj.
Tévedtem!
10.000 Forintba került az egész ami elég súlyos, főleg, hogy 1 hétig hagytam, hogy dolgozzanak rajta.
A végeredmény mellbevágó volt. A négy tekercsnyi kép 95%-a hibás volt! Amikor visszavittem, persze kezdték, hogy béna vagyok és nem tudok fényképezni. Egy kb. 20 éves "szakértő" kioktatott a fényképezés alapjairól. Végül hosszú üvöltözés árán sikerült elérni, hogy pár képet újrahívjanak. Ezeken a negatívon nem volt baj. De a tobbivel (kb 20 kép) nem tudtak mit csinálni. A negatív el lett kefélve!
Kértem szakvéleményt, de egy mondattal lerendezték: nem a labor hibája! És ezzel le van rendezve az ember. Amikor ezt megkaptam egy "szakértő-eladó" újra győzködött, hogy én vagyok a hülye és ilyen problémát az ő laborjuk ilyen dolgokat nem követhet el. Mondtam, hogy az előző, újrahívott képek a bizonyítékok arra, hogy mégis. Ezek után úgy otthagytak a pultnál ahogy kell!
Ez van. Most gondolkodom a KERMI-n de már belefáradtam a hadakozásba. Ennyit kap ma Magyarországon az ember 10.000 Ft-ért! Csak az a baj, hogy a fotózás az emlékekről szól és a megismételhetetlenségről.
Azért írtam le ezeket, mert a fotózás szépségei mellett ott vannak a hatalmas buktatók is és szerintem ez is érdekes és tanulságos lehet!
erzengel