Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 -1 0 82

Tisztelt Hölgyeim, és Uraim!

Szeretném felhívni a szíves figyelmét minden érdeklődőnek, egy nagyon hasznos honlapra.

www.halfejkikeszites.hu

Hasznos tippek, szakmai tanácsok, hogyan kell (érdemes) kezelni a kikészítésre szánt halak fejét, bőrét, farkát.

Hogyan kell szakszerűen levágni a hal fejét, azt hogyan érdemes rövid-, illetve hosszútávon tárolni, csomagolni, postán elküldeni szakműhelybe, stb.

A minőség európai viszonylatban is megállja a helyét. (referencia képek: Facebook halfejkikészítés)

Az árak nagyon balkániak. (árlista a honlapon)

Halfej trófea már 3000 Ft-tól!!!

Amennyiben bárkinek, bármilyen szakmai kérdése lenne, állok mindenki rendelkezésére!

nagyzoltan1992@gmail.com

06 30 433 12 06

Kívánok mindenkinek kellemes időtöltést a vízparton!

Nagy Zoltán

muzsan Creative Commons License 2014.06.19 0 0 81

Hát ez az, hogy mi se ismerjük azt a fajta halat ami a 3. képen van. A piacon reggel a kínálatot végig fotóztuk és csak azokat a halakat ettük meg, ami a piacon is kapható volt. Ilyet nem láttunk, így visszaengedtük élve a vízbe a fotó után.

Előzmény: pupákok (75)
prisoft Creative Commons License 2014.06.18 0 0 80

A csonti és a giliszta mit szól a sós vízhez? Próbálta már valaki?

pupákok Creative Commons License 2014.01.14 0 0 79

Majd ha lesz kedved és időd és persze amit megosztanál másokkal, arról egy élménybeszámolót írsz, én már azt is megköszönöm. 

üdv. 

Előzmény: Korina09 (78)
Korina09 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 78

Csónakból fogunk horgászni a parttól változó távolságban. A srác (egy helyi horvát horgásszal megyünk) azt mondta, hogy vigyünk egy két méter alatti botot 40-es damillal és egy 3 méter körülit 25-ös damillal. Csalit ad, illetve ott fogunk majd "szerezni". Egyébként a bátyám aki kint lakik Rovinjban szerezte ezt a lehetőséget az ő haverja az aki kivisz horgászokat pecázni. Ha gondolod megkérdezem pontosan, hogy milyen felszerelés kell, mert nekem azt mondta, hogy ad ha nincs meg valami.

Előzmény: pupákok (76)
pupákok Creative Commons License 2014.01.08 0 0 77

pupákok Creative Commons License 2014.01.08 0 0 76

milyen horgászat lesz? partról?

milyen felszereléssel? horog stb....

ha esetleg ezekre a kérdésekre tudsz válaszolni azt megköszönném

milyen csalival érdemes horgászni?

nekem is ez nagy álmom, csak azért kérdezem

ha majd egyszer odáig jutok már ne teljesen amtőrként kezdjek hozzá

Előzmény: Korina09 (74)
pupákok Creative Commons License 2014.01.08 0 0 75

Helló, sziasztok!

"3. nap a tányéron levőket fogták és azt amit nem mertünk megenni"

vannak név szerint olyan tengeri halak amiket nem lehet megenni?

egyebek iránt ezekre felhívják a figyelmet valahol, h mi az amit még véletlenül se illetve hozzá érni sem szabad?

tengeri halaknál nem vagyok jártas a témában, csak ezért kérdezem

üdv.

Előzmény: muzsan (67)
Korina09 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 74

Márciusban megyünk két haverommal egy tengeri horgásztúrára! Már alig várom! Ha megjöttem beszámolok róla, de ezt muszály volt megírnom mert nagy álmom vált valóra!!!!

muzsan Creative Commons License 2013.11.04 0 0 73

Olyan halakat, ami a tányéron van 1 óra alatt fogott 15 db-ot. Akkor akadt a horogra a tüskés rája. Másfél órás fárasztás után tudta a felszínre felhúzni, akkor láttuk meg mi van a horog végén. Olyan jó érzés, leírhatatlan az a várakozás, mire megláttuk mi az, pedig én tengeri beteg lettem és végig rókáztam az utoló 2 órát, de jövőre akkor is visszamegyünk mégegyszer. A repjegy 60 ezer forint/fő körül van. Hát fantasztikusan jó, az óceán 22 fokos és a télből a nyárba menni, jól lebarnulni, horgászni, fürödni, egy életre felejthetetlen érzés.

Előzmény: muzsan (72)
muzsan Creative Commons License 2013.11.04 0 0 72

Most látom a képek meg lemaradtak:

muzsan Creative Commons License 2013.11.04 0 0 71

Gyere velünk jövőre!

A 42. héten van üres 6 fős apartmanunk szabadon. Mi is ott leszünk akkor.

3800 Ft/fő-re jön ki egy hét, ha 6 fő jön. Az apartman ára: 160 ezer forint/hét, ha 1 fő van benne akkor is. Ha 6 fő van csak 26600 Ft/ 1 hét. Szerintem nem drága és február 15-ig kell befizetni az összeget. Ott nem kell a pecázáshoz engedély sem, olyan is jöhet akinek itthon sincs kiváltva az engedélye és annyi bottal horgászhatsz, amennyivel akarsz.

4 csillagos hely itthon 2 főnek 2 éjszakára 40-50 ezer forint. Itt is van wellness, gőz, szauna, konditerem, benti medence, jakuzzi, tenisz pálya, sakk, játszótér és a legfontosabb a tenger. A maga sós, párás, tiszta levegőjével, madárfütty és nagyon jó fenyő illat. Igazi kikapcsolódás. Most nov elsején 21 fokos volt a tenger. Fürödtünk benne minden nap.

Ha az Atlanti óceánon szeretnél horgászni, abban is tudok segíteni! 9-13, vagy 14-18 óra között 4 órás hajó út csak 60 euró. Botokat, csalit, sört, szendvicset adnak. Kisérő csak 45 euró. Szállást ingyen adok 1 hétre, dec 13-ig még ingyen félpanzió is van. Ez reklám hét. A 7 napból egy 4-5 órás üdülőjogos előadást kell cserébe meghallgatni érte, de venni nem kell semmit, csak meghallgatni. Semmilyen kötelezettség nincs, sem fogyasztás, sem idegenforgalmi adó. Az árak olcsóbbak, mint itthon. A konyha mindennel fel van szerelve. Mi márciusban voltunk és ezt fogta a férjem az óceánban.

Előzmény: wdriver (70)
wdriver Creative Commons License 2013.11.04 0 0 70

látom, köszönöm,

úgy nézem bele van szúrva a horog a kenyérdarabba.

így biztos jobban tart.

majd próbálkozom megint ha odajutok :-)

Előzmény: muzsan (66)
muzsan Creative Commons License 2013.11.03 0 0 69

Csőrös csukát is láttunk megint, de nem sikerült most fogni.

Előzmény: fishfan33 (55)
muzsan Creative Commons License 2013.11.03 0 0 68

Mi is fogtunk olyan kis halakat, volt, hogy 2 is volt egy horgon. Meg is sütöttem jó a húsa, de ízre olyan mocsár féle íze volt, úgy hogy mi is visszadobáltuk őket után

na.

Ezeknek a sült péreknek nincs párja, nagyon finomak.

muzsan Creative Commons License 2013.11.03 0 0 67

A sárga tálcán lévő halakat rögtön első nap délelőtt fogta a férjem. Az alján lévő 2 kicsi pucolatlan hallal este sötétedés után fogta az angolnát, ott a kis hal a hasában. Másnap koncsorogtunk nem horgásztunk, de este a fiam fogott egy kicsivel kisebb angolnát és  2 hallat, ami a képen van. 3. nap a tányéron levőket fogták és azt amit nem mertünk megenni.

4 nap este jött még 1 angolna. Tettem fel egy képet, hogy van felterekve a horog a kenyérre.

muzsan Creative Commons License 2013.11.03 0 0 66

Ma hajnalra értünk haza Brac szigetéről, Supetárról. Sokat horgásztunk sikerrel.

Előzmény: wdriver (65)
wdriver Creative Commons License 2013.10.09 0 0 65

próbálgattam a módszert..

ha nagyon meggyúrtam a gombócot hogy  ahorgok rajta is maradjanak akkor lesüllyedt.

ha nem gyúrtam meg akkor kiesett a horgok közül.

rátekerem a damilt de aztán, hogy rögzítem a végét?

viszont úszósbottal elszórakoztunk szokás szerint, kisebb sügérszerű halakat aztán dobtuk vissza őket.

Előzmény: muzsan (63)
wdriver Creative Commons License 2013.09.02 0 0 64

:-) köszi

annyi a problem, hogy pl. Horvátországban partról 15-20 méteres vizet találni nem egyszerű.

mondjuk Split kikötőjében biztos mély a víz, nade egy normál Krk szigeti pecánál nem lehet ilyen mély vizet könnyen találni. Meglátom hol érdemes és vigyázok a botra majd :-)

Előzmény: muzsan (63)
muzsan Creative Commons License 2013.08.30 0 0 63

Igen feljönnek, mert nagy lesz a víz tetején a mozgás. Ezek ragadozók és mennek a kis halakra, amik akkor már sokan ott lesznek. Türelem, meg fognak jelenni a nagyok is. Nekünk nem, de ismerőseinknek, már nem egynek, elvitték a botját is. Nem tudták megfogni, olyan gyorsan eltünt mellőlük. Ne 8-10 méteres mélységben, legalább 15-20 méter mély víznél próbálkozz! Sekély vízben is fogsz, de azok kicsik lesznek. Sok szerencsét és majd számolj be a sikeredről!

Előzmény: wdriver (62)
wdriver Creative Commons License 2013.08.30 0 0 62

köszönöm a részletes leírást, mégha nem is 10 horoggal de megpróbálom a technikát.

így lebegni fog és ezekszerint feljönnek a mélyből a nagyobb halak is?

próba szerencse :-)

Előzmény: muzsan (61)
muzsan Creative Commons License 2013.08.30 0 0 61

Szia!

Fél szelet kenyér. Összenyomni, hajával kifelé legyen, mint egy jó tojás. Megkötni kb 10 db 8-as horgot 40cm hosszan és azt szorosan rátekerni a kenyérre, úgy, hogy a horgok kifelé álljanak. Úgy tekerd rá, mint ahogy a lapkás horgot kötöd. A tekerés alatt van a főzsinór.  Kis úszót vagy vizi golyót tegyél rá, de ólom nem kell. Nem nagyon süllyed el. Keress olyan helyet, ahol hírtelen mélyül a tenger, mert a mélyebb vízben van a nagy hal, a sekélyben kisebbek vannak. Bedobás előtt 15-20 percig csak kenyeret dobj be, mint beetetésnek és ha gyorsan elfogy, fodrozódik a víz, akkor suhints be oda a horgos kenyeret. 2-3 hal lesz egyszerre  egy bedobáson. Jó fogást Horgásztársam!

Előzmény: wdriver (60)
wdriver Creative Commons License 2013.08.27 0 0 60

ez a kenyércsomó összegyúrva értendő vagy simán kitéped a belsejét, vagy kenyérhéj?

lebeg vagy lemerül?

és akkor csinálsz egy végszereléket -ha jól értettem- pár horoggal (ólommal esetleg?) és ezt csavarod egy darab kenyérre és besuhintod?

köszi

Előzmény: muzsan (57)
muzsan Creative Commons License 2013.08.05 0 0 59

A nagy ho-ho-ho-horgász ebben a topikba lett feltéve, index fórum. Nem használják, így ott a kép az utolsó bejegyzésben.

fishfan33 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 58
Az a kardhalszerű az csőrös csuka.majd megnézen a képeket ha megtalàlom
muzsan Creative Commons License 2013.08.03 0 0 57

Ezt a péreket, amit írtál, ha így hívják őket, zseb pecával is lehet fogni, de sima olcsó bot és 3-4-5-6 akár 10 horog egymás alá kötve, és egy öklömnyi kenyércsomóra rátekerve lehet fogni. Azért van, hogy mire a kenyér elfogy 2-3 hal is van rajta. Meg se bírjuk enni, annyi sokat fogunk, szét szoktuk osztogatni. Veszünk hozzá angolnát és finom halászlé féle hal leves is lesz belőle. Pirospaprikás lisztbe forgatva, kisütve  isteni jó, pirított krumplival. Már csorog is a nyálam utána.

Előzmény: bakibaby (52)
muzsan Creative Commons License 2013.08.03 0 0 56

Mi nem tudjuk, mi a neve a halaknak, de nagyon finomak megsütve. Azt a hosszú kardhal félét is ott fogtuk, de azt nem ettük meg, nagyon vékony volt. Cipruson tanítottak meg minket is fogni, arról van videónk is. Valahogy elküldöm, ha tényleg érdekel. Ezek a jó ízű halak a kenyérre jönnek. Az Atlanti óceánon elmentünk egy 4 órás óceáni horgászatra 105 euró volt kettőnknek, ott 5 horog volt feltéve és garnéla darabok, 2-3 hal jött egy kihúzásra. A nagy ho-ho-hohorhász topikba tettem is fel róla képet, még mindig áll az a topik és ott kérdeztem, az milyen halak lehetnek. Ha értesz hozzá ránézhetnél! Ha valakit érdekel az óceánon horgászni, 70 ezer a jegy oda-vissza, adóval illetékkel/fő és a szállást ingyen adom. Reklám hét. Facebook: kék tenger, ott van róla kép 80cm-es barna tüskés ráját 2 órás fárasztás után húzott fel a férjem, de nagyon nehéz volt. Halat viszont vagy 30 db-ot fogott, egy óra alatt. Ez is le van videózva.

Előzmény: fishfan33 (55)
fishfan33 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 55

az ott a pérek mellett valami tengeri durbincs 

és fogtatok egy csőrös csukát reggel? part szélén?ez fura...

fishfan33 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 54

ja több kép is van... 

fishfan33 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 53

ezek tengeri pérek 

Előzmény: muzsan (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!