Keresés

Részletes keresés

Slint Creative Commons License 2002.07.23 0 0 158
ja még valami, vajon kijött már a VHS verziója?
Tudja vki?
Slint Creative Commons License 2002.07.23 0 0 157
Mi lehet Pizzásékkal? Lesz valami új film? Kíváncsian várnám...
Slint Creative Commons License 2001.11.03 0 0 156
Senki nem fog meggyőzni arról, hogy jó filmet láttál, ksözi a hozzászólást, gyakorlatilag szia.
Előzmény: real magpie (155)
real magpie Creative Commons License 2001.11.03 0 0 155
Huhh, én csak a héten néztem meg, és nem mondom, hogy bár ne tettem volna, mert nagyon tanulságos volt. Ugyanis legközelebb ilyen filmek előtt be kell majd vennem egy menedzsertablettát, hogy értsem ezeket a "jó poénokat". Mert bizony sajnos nem találtam viccesnek a szóvicceket, ahogy Csisztu pizzamásolót reklámoz, az "ahol pizzázó"-feliratot. Az sem igazán jött be, hogy a Sunset Boulevard-ról a Váci útra fordult be a jó fej srác. A színészek nem győztek meg arról, hogy azok, és a matekóra-jelenet alatt elég kínosan éreztem magam. Igaz, hogy az első háromnegyed óra után kicsit felpörgött a film, de nem annyira, hogy jól szórakozzam (egy poén tetszett igazán: "Gyakorlatilag szia."). A zene viszont nagyon bejött. Végig.
Szinte teljesen egyetértek Tintással. Én is hiányolom az érveket a film mellett.
Szal, győzzetek meg arról, hogy jó filmet néztem meg.
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.30 0 0 154
Ezek szerint nagyon mufurc vagyok, isten neki. Viszont a Titanicon is az egész mozi kuncogott annak idején:-)) Én valamelyik elcseszett multiplexben néztem meg a Pizzást, a susogós-sor hátul harsányan vihogott, tagadhatatlan, én meghúztam magam és megvártam a végét:-))
OFF= Bébinyuszifül, mi van veled? Üres nélküled ez a topik:-)) (és a postaládámról akkor már nem is mondok semmit)...
cyber.greg Creative Commons License 2001.10.29 0 0 153
Nagyon mufurcnak kell lenned, ha nem tetszett például az a jelenet, amikor a Rékasi Károlyhoz bemegy, és reklámparódia lesz az egészből, vagy amikor az elcseszett maffiózókat látogatja meg, vagy amikor a lakótelepi barkácsoló apukánál van, vagy amikor a Csisztu szovjet mikrosütőt reklámozott! De még sorolhatnám.

Ezeken az egész mozi röhögött (én is), bár mondjuk tényleg túlzás a felhőkarcoló a hegyen.

Előzmény: Tintás Barnes (151)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.03 0 0 152
Úgy tűnik, mintha intenzíven beszélgetnénk :-)
Írtam neked emilt...

Bnyf

Előzmény: Tintás Barnes (151)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.03 0 0 151
Na jól van, épp most néztem meg a leveleimet, most válaszoltam egy régi leveledre, nem gondoltam volna, hogy ennyire egymás után fogok kétszer reagálni ezzel a filmmel kapcsolatban.

Akkor pár dologra válaszolok is. Először is a legfontosabb: azt hiszem, valami ellenséges hangot érezhetsz ki a hangomból, pedig egyáltalán nincsenek támadó szándékaim. Amikor azt írtam, hogy a film ahogy van, szar, természetesen túloztam, és nem ez a legrosszabb film, amit valaha láttam. Viszont egyáltalán nem tetszett és azt szerettem volna elmesélni, hogy miért, miközben drámaian felerősített kijelentésekkel próbáltam megragadni az olvasó figyelmét.

Nem azzal van bajom, hogy buliból amatőrökkel csinálnak egy filmet, de az már nem döfi, hogy ezt szuperCE szuperprodukciónak adják el és a külföld felé ezt mutatják, mint magyar filmművészetet, a Jancsó meg mittudoménki ismeretlen tehetséges rendező bassza meg, koldulja össze a következő filmjére a pénzt, ahogy eddig. Más kérdés, hogy az Aranypolgárt is elsőfilmesekkel forgatta a vén Orson és nem átallott igen komoly kérdéseket boncolgatni benne, de megnézem magamnak ezt a rendezőt, ha fel akarja venni OW-szel a versenyt, nem azért, mert lehetetlen, hanem mert volt szerencsém egy filmjéhez (mármint a Pizzáshoz). Nem is sajnos egyébként, mert vicces végiggondolni, hogy miért nem tetszi valami. De minthogy itt többeknek tetszett a film, amit eleinte nem httem volna, hogy lehetséges, már várom, hogy szembesítsük egymással érveinket és valaki kifejtse, hogy miért jó ez a film. Milyen szerencse, hogy különbözőek vagyunk - mondhatnám egy eszeveszett közhellyel szólva.

A topikba azért néztem be, mert érdekel más emberek véleménye, szeretek olyan emberekkel megismerkedni, akik osztják az én véleményem, de az se rossz, ha az embernek alkalma nyílik vitakozni ellentétes álláspontot elfoglalókkal. Nem csak oda nézek be, ahol tudom, hogy olyasmiről lesz szó, amit szeretek, oda nézek be, ahol véleményem van a témával kapcsolatban, akár lesújtó, akár magasztaló.

Azt sem vitatom, hogy jó buli egy forgatás, sőt, tudom, hogy az tud lenni. Örülök, hogy jó móka volt megcsinálni a filmet, szeretem, ha emberek jól tudják érezni magukat, ezt minden gúny nélkül mondom és azt is szeretem, ha valaki vállalja, amit csinál és kiáll a saját munkája mellett, Bébinyuszifül és attól függetlenül tetszik ez, hogy a filmet kifejezetten rossznak találom. Sajnos a filmből nem derült ki, hogy tehetségesek-e a szereplők, de ha igen, amiben miért kételkednék, remélem, sikerül Pizzáséknek befutni a filmművészetbe/iparba (ízlés szerint) és mutatnak nekünk ennél jobbat is.

Remélem, sok mindenre sikerült válaszolnom és hogy felmerül még jónéhány hasonlóan érdekes kérdés. Ha ez így megy tovább, lehet, hogy mégegyszer megnézem a filmet:-))

Barnes

Előzmény: Bébinyuszifül (149)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.03 0 0 150
Ja, még egy kérdés?
Te miért néztél be a Pizzás fórumba?
(Lehet, hogy én még nem vagyok vérbeli fórum-látogató és ez egy rossz kérdés...:-)

Bnyf

Előzmény: Bébinyuszifül (149)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.03 0 0 149
Szia Tintás!

Mondjuk, hogy bennfentes vagyok...
Érdekes, hogy bár nekem valamiért szívügyem ez a film, nem veszem zokon a kritikádat, sőt az a helyzet, hogy el tudom fogadni és még jólesően mosolygok is rajta.
Valóban sok pénz volt a filmre, de elsősorban nem a szponzorok miatt, hanem azért, mert egy pályázaton nyerték a forgatókönyvvel, így, a szükséges összeg nagy része egy csapásra elő volt teremtve. A többi valóban szponzoroktól jött (elég nehéz küzdés volt ennyi szponzort összeszedni), de azért kaptak is valamit cserébe...
Az amatőrök főszereplőkről annyit, hogy különbözőképpen álltak hozzá ehhez a dologhoz: Pizzás valamiféle kiugrási lehetőséget, Mannácska pedig csak egy jó kis "bulit", egy a hétköznapi élettől eltérő, kicsit más élményt várt a forgatástól és a film fogadtatásától. Különben mindkettőjüket komoly kiválasztásnak vetették alá, megversenyztették őket profi színészekkel és egy öt fős szakembergárda (igen nagy nevekkel) döntött a végül is kiválasztott főszereplők mellett (ez azért a profik színvonalát is tükrözi).
Na, ezekről most kb. ennyit.

Üdv: Bnyf

Előzmény: Tintás Barnes (146)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.03 0 0 148
A hét meg a nyolcát! "csetlő-botló" & "dilettánsokat". A szentségit, hogy nem tudok gépelni.
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.02 0 0 147
vagyis:
..hiperprofin segíti, kiegészíti, atyailag támogatja a cstlő-botló szárnypróbálgató diletánsokat...
Előzmény: Tintás Barnes (146)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.02 0 0 146
Szívesen:-)) Egyébként szerepeltél benne vagy én értettelek félre? Mindegy is, a lényeg az egészség.
Szerintem amatőr színészekre olyan filmet lehet ráakasztani, ami nem háromévig forgatott szuperprodukciókén készül, hanem kisebb vállalkozás. Egyébként honnan volt ilyen irgalmatlanul sok pénz a filmre? Ez érdekelne. Hülye az a szponzor aki ilyet támogat? Én nem tenném. Másrészt az amatőr színészek annyit jelentenek számomra a film előtt, hogy majd a rendező és szűk baráti köre hiperprofin csinálja a csetlő-botló szárnypróbálgató dilettánsokat, de ez itt hiányzott, mint már írtam korábban is, az alapötlettől az utolsó snittig szinte minden szar ebben a filmben.
Előzmény: Bébinyuszifül (144)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.02 0 0 145
Merész vállalkozás volt a főszerepeket amatőrökre bízni! Gondolom a kellemes zamata (az esetlenségében kedvessége), vagy a jó ég tudja mi miatt döntöttek így a film készítői.
Talán tanulnak belőle... Ha egyáltalán persze lesz még lehetőségük arra, hogy újra filmezzenek és akkor figyelembe vehessék korábbi hibáikat. Ehhez persze objektíven kéne látniuk a filmet, ami nem tudom, hogy maguknak az alkotóknak sikerülhet-e?!
A szinészek rossz játéka szerintem persze nagyban függ magától a szerep minőségétől és a rendezőtől is (mármint, hogy a rendező mit hoz ki a szerepből, hogyan instruálja a színészeket stb.).
Előzmény: cukorbogar (142)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.02 0 0 144
Kedves Tintás!

Abban egyet értek, hogy a szerepek maguk is zavarosak voltak, a karakterek - hogy is mondjam... - hiányoztak! Tényleg nehéz lehet jó színésznek lenni, ha ilyen szerepeket írnak.
Pizzással kapcsolatosan általában egyetértek, ja és a napszemüvege kifejezetten zavaró volt.
A csinos Mannácska tényleg sokat mosolygott, bár nekem úgy tűnik, nem is volt más dolga. Jellemét igen nehéz lenne felfedezni (csak úgy mint Pizzásnak), mert az igazából nem volt neki, csak annyi: kedves, mosolygós, bájos legyen mert állítólag ezt így szeretik a férfiak.
Az álomkép tényleg gyenge, mind dramaturgiailag, mind képileg, mind szinészi játékban, talán a leggyengébb pontja a filmnek.
Az első fél-háromnegyed óra után viszont szerintem élvezhető volt a film.
A legnagyobb problémáját én ott látom a szinészi alakításoknak, hogy nem voltak igazi jellemek! "Küllemek" azok voltak szép számmal, csak nem volt mögötte tartalom...
Köszönöm a véleményedet!

Előzmény: Tintás Barnes (141)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.01 0 0 143
Azért az "igazi" színészek sem nyújtanak maradandó alakítást, valljuk be (feltaláló, pedáns polgárlakás-tulajdonos)...
Előzmény: cukorbogar (142)
cukorbogar Creative Commons License 2001.10.01 0 0 142
Igaz, hogy nem én voltam a címzett, de én azt mondanám, hogy azért rosszak a főszereplők, mert semmi színészi tehetségük nincs, lehet, hogy csipetnyi gyakorlatuk lett, de minek. Hiteltelen az egész előadás, különösen amikor színészekkel egy jelenetben tűnnek fel. Dermesztő.
Előzmény: Bébinyuszifül (140)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.10.01 0 0 141
Na most a már végleg elhomályosult emlékeimet elővéve...
Egyáltalán nem éreztem hitelesnek az alakításokat, ez perzse hülye kijelentés, mert a szerepek maguk is zavarosak voltak. Nehéz lehet jó színésznek lenni, ha ilen szar szerepeket írnak, de attól nem lesz valakinek jó a szövege, hogy bárgyú kecskerímekben beszél és magára vesz egy napszemüveget/sárgára festi a kecskeszakállát. (A Eémember gitárosa se azért jó fej, mert fehérre van festve a szakálla, sőt, még az sem biztos egyáltalán, hogy jó fej.) Rám nem tett olyan lehengerlő hatást a főszereplő, mint kellett volna, azt hiszem, túl emészthetőre akarták finomítani a karaktert, hogy azok is szeressék, akiknek nem jön be a telepi suttyó stílus, de egy kicsit túllőttek a célon. A csinos Mannácska (Kreiter Éva talán) meg úgy tűnt, mosolygással akarja kiváltani a színészi játékot, nem éreztem mögötte semmilyen jellemalakítást, mintha beállt volna pár fiatal színész a kamera elé, csak nem tudták, hogy megy a felvétel... Néha vicces, ahogy szórakoznak, de nincs egységes koncepció, semmi összefüggést nem látok a jelenetek között. Álomképnek nagyon gyenge például a matekórás szín, hamisak még a kisgyerekek is, ahhoz képest, hogy az életet akarja bemutatni a film nyilvánvalóan, idealizált szereplőkkel dolgozik a kisgyerekeket is beleértve. Nagy nevek is vannak a stáblistán, kár, hogy nem is szerepelnek, csak egy-két másodpercet...
Ez nem lett valami összeszedett, biztos találsz majd olyat, akinek jobban tetszett a film, én nagyon érzékeny vagyok a gyengén megírt limonádéra. A legjobban az angol feliratozás idegesített, mint azt már említettem és a nyilvánvaló hazugság, hogy az élet az ilyen meg olyan szép. Leggyengéb jelenet: a Pizzás önreflexíve a film forgatására betéved és találkozik (vagy csak meglátja?) az őt alakító filmsztárt. Legvontatottabb rész: első háromnegyed óra. Pozitívum: itt-ott jó zene (nem az összes).
Nem tudom, kit alakítottál és ne vedd személyes sértésnek, hogy a pizzásasszonyt, vagy a szörfös havert vagy másokat (Szacsvay stb) meg sem említettem, de tényleg nem sokra emlékszem az egészből. Kár, hogy azt hitték, a játékos vágásokkal és egyéb technikákkal elsikksztható a jó színészi játék. A Csinibaba is ilyesféle trükkökkel készült, mégis jó a sztori, jók a színészek, jó a korkép.

Az elözö hozzászólásokra még legyen szabad reagálnom, amenyiben Cserhalmi György nem nagy, sőt kiejezetten másodvonalas (bár agyonreklámozott) színész.

Tintás

Előzmény: Bébinyuszifül (140)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.10.01 0 0 140
TintásBarnes!

Engem érdekelne kicsit részletesebben, hogy szerinted miért nyújtottak szar alakítást a főszereplők? Megosztanád velem a konkrét észrevételeidet, amiben a rossz játékuk megnyilvánul?

Kössz!
(Valaki, aki általában szívesen tanul a hibákból...)

Előzmény: Tintás Barnes (139)
Tintás Barnes Creative Commons License 2001.09.24 0 0 139
Érdekes vélemények hangzottak el a filmmel kapcsolatban, gondoltam, én is kifejtem a véleményem. Kár, hogy ilyen sok az OFF, de érthető, mert igazán sokat nincs mit a fiolmről mondani.
Először is a film nekem nem tetszett, nagyon tetszett, hihetetlenül brutálisan nem tetszett. Erőfeszítésekle van teli? Inkább erőltetett, a poénok három éve lejártak, ilyen ócska szöveget még a józsefvárosi dakota házmester se használ, filmben meg végképp. Látszik, hogy semi improvizáció (ilyen színészekkel már csak az hiányzik) nem volt engedélyezve, szigorúan előre szarul megírt dialógusok, kényszeredett színészi játék, miegymás...
Az I Love Bp-tel húzott párhuzam nekem nagyon tetszik, álüzenettel átitatott álkultuszfilm mind a kettő. Sajnos minkettőre befizettem a moziban, de megbántam, ha ez a magyar film, maradjunk a franciánál:-ÖÖ
Az egyetlen jófej ember a filmben Krisztián a Hs7-ből, azt a három másodpercet, amiben mutatják a kép sarkában, remekül kitölti. Dopeman szerintem szégyen, hogy feltűnik egy filmben, ekkora suttyónak a sitten van inkább a helye vagy a konditeremben, de a mozivászonra nem illik a nagy buci fejével. A főszereplők igen gyönge alakítást nyújtanak Mannácskával az élen, aki viszont kellemesen csinos, de ez egy ilyen filmet nem tehet jobbá.
Benicia szerint a rendező úr úgy látszik, valami isten, én nem dobom el az agyam, hogy filmrendező és belenéz a topikba. Remélem inkább festegetni kezd mintsemhogy újabb satu filmet forgasson:-)) Mások is elég átlátszó propagandát látszottak kifejteni a film mellett, csak tegyék, de nehogy valaki komolyan vegye őket... EZ A FILM TÉLLEG SZAR!
Az angol felirat csak azért idegesít, mert ezért erre ülnek be inkább a külföldiek, ha magyar filmet akarnak látni. Ezután viszont egy életre elmegy a kedvük az Amerika-mímelő semmi eredetiséget felmutni nem képes közép-európai filmipartól. Ehelyett üljenek csak be a korábban említett Úristen@-ra, az nem semmi volt, vagy ilyesmire.
Slint Creative Commons License 2001.09.24 0 0 138
De.
Előzmény: benicia (137)
benicia Creative Commons License 2001.09.24 0 0 137
Senki nem nézi a filmet?
benicia Creative Commons License 2001.09.13 0 0 136
Mostmár értem, miért forget a neved. De lehet, hogy nem is azért, de az elméletem tök jó.... :))
Előzmény: forget (124)
cukorbogar Creative Commons License 2001.09.11 0 0 135
Nem gondolom, hogy egy filmet annak alaján kellene értékelni, hogy mi volt a szándék. Ez nagyon kevés. Ugyanilyen alapon senki nem azt díjazza, hogy példának okáért milyen jó fej a Woody Allen magánemberként, hanem azt, hogy mi az eredmény, hogy milyenek a filmjei. A Pizzás esetében sem elegendő, hogy kiemelkedően jó ötletek vagy zenék vannak benne, mert a végeredmény nem jó. Ez összességében nem egy jó film.
Előzmény: Bébinyuszifül (129)
vénólánzsahleF Creative Commons License 2001.09.10 0 0 134
azért reagáltam rá így, mert vmi sokkal jobbat vártam, és régen csalódtam ekkorát egy filmben...:((
Előzmény: benicia (130)
Slint Creative Commons License 2001.09.10 0 0 133
Oks
Előzmény: benicia (132)
benicia Creative Commons License 2001.09.10 0 0 132
Szerintem OK! Remélem, jobb lesz az idő.. De azért beszéljünk még addig, jó?
Előzmény: Slint (131)
Slint Creative Commons License 2001.09.10 0 0 131
sziabenicia.

OFF

Megyünk rémemberre?

Előzmény: benicia (130)
benicia Creative Commons License 2001.09.10 0 0 130
Nem a fejedet szerettem volna leharapni, csak nem vagyok hozzászokva, hogy az emberek így reagálnak valamire, ami nem tetszik nekik...
Ennyi, és én is sajnálom, hogy nem tetszett a film. :(
Előzmény: vénólánzsahleF (128)
Bébinyuszifül Creative Commons License 2001.09.10 0 0 129
Sajnálom, hogy nem tetszett Neked!

Vannak hibái a filmnek, mint mindennek és mindenkinek, de azért szerintem ennyire nem rossz és esetleg értékelhető benne a szándék...

Persze, nem vagyunk egyformák! Ha nem tetszik, az sem baj! A lényege úgyis az minden filmnek, hogy érzelmeket (bármilyet) váltson ki a nézőből. Ez Nálad megvolt, kívánok sok jobb mozit!

Üdv!

Előzmény: vénólánzsahleF (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!