Keresés

Részletes keresés

evibly Creative Commons License 2001.09.03 0 0 22
Ok!
Szóval ez egy 46nm-es lakás. Jelenleg 1+1/2 szoba (külön bejárattal) +konyha+előszoba+fürdő+külön WC.
De! A lakhangyi elég csúnyán le van lakva,meg az elrendezés is elég rossz, tehát az eredeti elképzelés is az volt, h. az egészet felújítjuk úgy ahogy van. Ergo a mostani állapot nem jelent semmit.
Az elképzelés jelenleg a köv.:egy nappali egy térben egy konyhával+ étkezővel, WC, fürdő egyben, valamint egy kisszoba, ami a későbbiekben átavavanzsálódhat gyerekszobává. Tulképpen az eddigi agyalásaink alapján a konyharész fölé és a kisszoba fölé is lehetne galériát tenni, sőt mindkettő fölé (lehet hogy végül lesz hidunk?!:))akár.
Vendégjárás is gyakori nálunk, tehát kellene egy vendégágy+ sajnos egy dolgozórész is.
Bútoraink egy szobára valók vannak, mivel most egy szobában élünk ketten: franciaágy, íróasztal, kis étkezőasztal, székek, dohányzóasztal. Ja és szekrényünk nincs, de nem is szeretnénk (inkább valami gardrób kéne)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe...

Előzmény: maestro (21)
maestro Creative Commons License 2001.09.01 0 0 21
Szia, evibly,

nem rossz ötlet az a háló, de ez eléggé függ az életstílusotoktól is.

A mi régi lakásunkban (1 szoba + konyha) a szobában acél galéria volt, és ott számunkra egyértelmű volt, hogy lent lesz a nappali, és fent a háló, pedig utálok melegben aludni. De aki belép, ne az ágyamat és a szétdobált gatyámat lássa, hanem az asztalt, széket, stb. A nappali funkció jobb volt lent, és a galériára igen egyszerűen felaggattam a láncos polcaimat is, amiket azóta is sikerrel alkalmazok, és meghatározó elemei belsőépítészeti formavilágomnak ;-)

Persze, ugyanígy jogos lehet az is, hogy lent van egy kihúzható heverő, amin alszotok, majd megágyazva ez lesz a nappali társalgó terének fő bútora, miközben a galérián éjjel-nappal mehet az internetezés...

Ha bizonytalanok vagytok, segíthetne a kívánságok részletesebb összegyűjtése, előnyök-hátrányok felsorolásával, rögtön könnyebb lesz dönteni. Vagy esetleg bízzátok tervezőre, és akkor a döntés felelőssége is lekerül a vállatokról: sokkal jobb érzés később azt mondani, hogy "bezzeg, ha mi csináltuk volna...", mint hogy "ezt sajna de elcsesztük..." :-)))

És még könnyebb lenne okosat mondani, ha tudnánk, mekkora a lakás, a szoba, a lehetséges galéria, a szóba jöhető bútorok, hogy milyen egyéb igények vannak, stb...

Előzmény: evibly (15)
evibly Creative Commons License 2001.08.31 0 0 19
Köszi, de tudok róla, sőt pont én kértem tőle tanácsot és arra reagálva linkelte be az adott lakásról szóló cuccuost (ha megnézed..)
Előzmény: Csokis (18)
Csokis Creative Commons License 2001.08.31 0 0 18
Nezz be a Lakberendezes! -- Segitesz? topicba, a heten pont ez a tema. Cicamacska belinkelt egy altala tervezett komplett galeriazast. Öleg allat!
evibly Creative Commons License 2001.08.31 0 0 17
mailt megkaptam, köszönöm!
Előzmény: haharin (16)
haharin Creative Commons License 2001.08.31 0 0 16
mail ment.
Előzmény: evibly (15)
evibly Creative Commons License 2001.08.31 0 0 15
Köszi mindenkinek az építő ötleteket:)
Ami még felmerült bennem az az, hogy ki mit rakott fel a galériára?
Nálunk (ahol elég nagy alapterületű lesz a gal.) az első ötlet egy dolgozó/vendégszoba volt, aztán mindenki azt javasolta, hogy a hálót tegyük fel, mert hogy az nem foglal el így akkora teret.

Kinél hogy van ez: nincs meleg egy galérián az alváshoz, nem macerás minden alkalommal le-fel mászni (pl. éjszaka a WC-re).
Mik az előnyök, hátrányok...

odson forja: a szinteltolás jó ötlet, bár nálunk 4 m a belmagasság.

haharin: ok

haharin Creative Commons License 2001.08.30 0 0 14
Nem felejtettem el, csak még nem jutottam hozzá. De meglesz.
mouser Creative Commons License 2001.08.29 0 0 13
nálam is galéria van, amit az előző lakó csináltatott, ennek alapján a tapasztalatok: lehetőség szerint faltól-falig megoldást válassz, az sokkal kevésbé fogja le a teret. nálam van egy oszlop a szoba közepén, mit ne mondjak, nem a legszerencsésebb. még ha oszlopos szerkezetű is, a fal melletti oszlop sokkal jobban néz ki szvsz.

a másik, ami nagyon szimpatikus, a faborítású acélváz, ami nem annyira bumfordi, mint a sima fa, viszont tisztességesebben néz ki, mint az acél.

Előzmény: evibly (2)
odson forja Creative Commons License 2001.08.29 0 0 12
egy jó tanács: szinteltolásos galéria. Ha tényleg helyet akartok nyerni, mindenképpen ilyet csináltassatok, nekünk eléggé bevált. A galériának van egy járó-(közlekedő)szintje, ahol elférsz állva. És van egy emelt szintje, ahol nem. Az emelt szinten lehet jó nagy ágy(lábak nélkül=elég a matrac, íróasztal lapja, bármi, amire nem akarsz felállni, tehát magasabban lehet. Betöltheti egy részét valami szekrény-tárolórendszer is. Ha ezeket a terebélyes objektumokat a galéria emelt részén helyezed el, akkor lent a szobában jó sok hely marad, és ami a legfontosabb: magasabb belmagasságod marad az emelt rész alatt, több fény, kosras ismerősöd se veri be a fejét, stb. A galéria alacsonyabb, járószintje célszerűen az ablaktól távolabbi fal(ak) mentén lehet, alatta lehet lent a kanapé, ülőgarnitúra, ami fölött szintén nem kell nagy belmagasság, mert ül az ember.
Ezzel a módszerrel olyan lakásban is teljesértékű galériát lehet csinálni, ahol nincs meg a 360+ belmagasság. (nálunk pont 360)
evibly Creative Commons License 2001.08.28 0 0 11
Igazad van cicamacska.
Azért mentem át más topikba mert ez még nem lódult be igazán, neked meg elfelejtettem szólni:(
Sorry. De az a lényeg, hogy itt vagy és ellátsz tanácsokkal;)
Előzmény: maestro (9)
maestro Creative Commons License 2001.08.28 0 0 9
Szia,

a lakás, amit vettünk teljes felújítás előtt áll, tehát dúrni, bombázni most lehet csak igazán:)

Az naggggyon jó, akkor viszont érdemes a galériát a födémre, ill. acél kiváltókkal a boltozat gerendáira támasztani (ugye jól emlékszem, századfordulós bérház?).

De mondd csak, miért nem említetted, hogy nyitottál külön galériás topicot? Teljesen véletlenül találtam csak rá... :-(

a cicamacska

Előzmény: evibly (7)
pingo Creative Commons License 2001.08.28 0 0 8
Az más, akkor tényleg érdemes emeletként funkcionálót építeni.
Előzmény: evibly (7)
evibly Creative Commons License 2001.08.27 0 0 7
kösz pingo, de nálunk épp az a helyzet, hogy a lakás, amit vettünk teljes felújítás előtt áll, tehát dúrni, bombázni most lehet csak igazán:) Emiatt nagyobb galéria van tervbe véve, amin még egyéb bútorok is elférnek az ágyon kívül.
pingo Creative Commons License 2001.08.27 0 0 6
Ezt elszúrtam: _fél_ napot gondoltam, csak a kimeneten összekeveredett az 1/2 és a 0,5.
Előzmény: pingo (5)
pingo Creative Commons License 2001.08.27 0 0 5
Hahó!
Galériaágy is szóba jöhet. Nekünk ilyen van, az IKEÁ-ból származik, amikor vettük, csak fenyőből készült volt, most lehet kapni fémet is. Előnye, hogy nem kell széttúrni a lakást, falakat, áthelyezhető, szóval esetleges költözés esetén megy a gazdival. Alatta pedig lehet kanapé, íróasztal stb. Kis hátránya, hogy 1/5 napig tartott az összeszerelése (bár a Legón és az egyéb építőjátékokon nevelkedetteknek ez inkább szórakozás).
Előzmény: evibly (4)
evibly Creative Commons License 2001.08.27 0 0 4
ok. Azt hiszem, hogy nem csak a csupasz acélváz látszik, hanem az egész cucc valamivel burkolva van.(így az egész könnyebb mintha fából készült volna?!) de végül is mindegy, a fa talán szebb lehet...
haharin Creative Commons License 2001.08.27 0 0 3
Nincs mit.
Fából. Acélvázast még sose láttam, meg különben is, hogy néz az ki...pláne gangos házban...
Majd igyekszem előkeríteni a nevet. Nem lesz könnyű, de talán menni fog.
Előzmény: evibly (2)
evibly Creative Commons License 2001.08.27 0 0 2
Az jó lenne, kösz. Egyébként fából van? Csak azért mert hallottam acélvázas galériáról is. Létezik ilyen?
haharin Creative Commons License 2001.08.27 0 0 1
Nekem kb. ugyanezekkel a paraméterekkel van egy működő galériám, ha érdekel, megpróbálom előkotorni, ki csinálta (jól sikerült), ő biztos kimerítően képes értekezni a tárgyról.
Előzmény: evibly (-)
blaumann Creative Commons License 2001.08.27 0 0 0
0 ötletem van.
Előzmény: evibly (-)
evibly Creative Commons License 2001.08.27 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Próbáltam átnézni a topicokat, de nem tudom hogy galériákról esett-e már szó? Ha nem akkor ontsátok a tanácsokat: objektum egy 46 nm, másfél szobás lakás 4 m-es belmagassággal. (régi körfolyosós társasház, 3. emelet) Milyet javasoltok, milyen megoldások léteznek egyáltalán?

Thanx

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!