Keresés

Részletes keresés

Dalma13 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 9
Sziasztok!
A táncművészeti Főiskolára járok Budapestre.Június végén táncközben így elakadt a lábam,kinyújtottam,és azt éreztem mintha így kattan volna egyet.Másnap lábra sem tudtam állni..ma úgy vagyok vele hogy teljesen behajlítani, és gugolni nem tudok.Voltunk orvosnál, októberben kell mennem emeri-re,azt mondta valószínű részleges szakadás.(belső oldal)..szerintetek műteni kell majd? :O ..nagyon félek!..17 éves vagyok...még egy vérvételtől is félek:D :(..Tudom folytatni a táncot?
Remélem kapok válaszokat!
üdv.D
viki0902 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 8
Kedves dobaktamas!
Mondhatni,hogy én is hasonló cipőben járok, ugyanis én egy távolugrás során rosszul érkeztem a talajra és elszakadt a keresztszalagom. De én aznap be is mentem a kórházba mert úgy feldagadt és ott állapították meg, hogy valószínűleg elvan szakadva. Rá egy héttel megtükrözték és kitisztították(ez még októberben volt), egy hét múlva meg megyek szalagpótlásra, ami nem kevés idő lesz. De ha neked is teljesen elvan szakadva akkor valószínűleg neked is kell pótolni a szalagot. De nem tudom, hogy térd tükrözésen voltál-e már. De látom te is 18 vagy úgyhogy pont így suliidőben nem a legjobb. Nekem is az a szerencsém, hogy még csak egy év múlva érettségizek, úgyhogy hamarabb letudnak zárni és úgy megyek műtétre, hogy a nyára alatt meglegyen a felépülés és szeptemberben kezdhessem a sulit.
Én még olyanról amúgy nem hallottam hogy a szalag magától meggyógyulna, ha meg tényleg el van szakadva azzal mást nem lehet tenni minthogy pótolják. Ha pedig elvégzik a műtétet akkor szinte ugyanolyan lesz a térded, mert nekem anyukámnak is ugyanez volt őt is megműtötték anno még 10 éve és most már teljesen rendbe van a lába, és ráadásul őt még a régi műtéti technikával műtötték.
De a legjobb rá szerintem a gyógytorna, meg hogy ne erőltesd meg nagyon.
Remélem, hogy tudtam segíteni!
üdv:viki
Előzmény: dobaktamas (7)
dobaktamas Creative Commons License 2009.05.02 0 0 7

Üdvözlök Mindenkit!

 

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy másfél hete egy football mérközésen megsérült a jobb térdem. Még aznap bementünk a sürgösségire, ahol azt mondták,hogy belső szalagom részlegesen elszakadt. Három nap múlva mentünk vissza a traumatológiára, ahol megvizsgáltak megint és ott már azt mondták,hogy nem részleges,hanem teljes. Választhattam a gipsz és a térd rögzítő között, az utóbbit választottam. Az orvosok három hét után fogják el kezdeni hajlítani a térdem. A kérdésem az lenne, hogy ha járt valaki hasonló cipőben, vagy van tapasztalata ilyen téren, segítsen nekem abban, hogy válaszol egy, két kérdésemre!

 

Pl.:

Hogyan gyógyul meg a szalagom magától?

Lesz-e olyan a térdem,mint régen?

Milyen gyógymódok lehetnek még segítségemre a gyorsabb gyógyulás érdekébe?

 

A válaszokat előre is köszönöm,

üdv. Tomi (18)

neezoh Creative Commons License 2009.03.24 0 0 6
Ha a Beres Gy-hez nem jutsz be, Dr Erdelyi Gabor a regi BM Tiszti Korhazban (most asszem Budai egeszsegkozpont neven fut) a delinel a te embered.
Előzmény: Mucuska (2)
r1tch Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5
r1tch Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4
Némi önreklám, de ebben a blogban leírom a saját kálváriámat, ill a megjegyzésekben olvashattok mások által írt beszámolókat is:

http://keresztszalaghadjarat.blogspot.com/

Nem tudok róla, hogy az enyémen kívül lenne még hasonló blog -- ha igen, írjátok meg mindenképp!
topik Creative Commons License 2002.03.19 0 0 3
Keress ra a neten az ACL szora (ez az elso keresztszalag szakadas latin roviditese), mindent megtalalsz.
Előzmény: evibly (-)
Mucuska Creative Commons License 2002.03.19 0 0 2
Ha pesti vagy, és a BM-ben dolgozol, vagy mákod van és van ott ismerősöd, javasolnám Dr. Béres Györgyöt (az Alexandra apja). Nekem nem volt ilyen mázlim, mert nincs ismerős, igy mehetnék a magánrendelőjébe vizsgálatra, az egyikben 6.000, a másikban 12.000 csak a vizitdíj maga. Hiába, a minőséget meg kell fizetni. :o(

A másik lehetőség a Sportkórházban Dr. Berkes István. Nemzetközileg is elismert szaktekintély.
Remélem, a kettő közül valamelyik tud segíteni.

Előzmény: evibly (-)
evibly Creative Commons License 2001.08.27 0 0 1
az enyém is kb.
de azért kösz:)
blaumann Creative Commons License 2001.08.27 0 0 0
Segíteni nem tud0k, de a térdkalács0m kb. 0 alakú.
Előzmény: evibly (-)
evibly Creative Commons License 2001.08.26 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Hátha van valaki, aki tudna segíteni: kb. 1 éve keresztszalag-szakadásom volt (jobb térd, kosarazás közben:)). Elég durva dolog, aki átélte már az tudja. Szépen kitisztították, de nem műtötték még meg, mivel nem volt arra alkalmas állapotban. Tudok járni meg minden, de persze no aktív sport. Szal ki mit javasol: hol csináltassam meg, mennyi a lábadozás, tippek, trükkök. Ki mit tud a dologról?

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!