Keresés

Részletes keresés

questor Creative Commons License 2001.08.27 0 0 4
...:(
questor Creative Commons License 2001.08.26 0 0 3
Kifulladt volna a topic?
questor Creative Commons License 2001.08.26 0 0 2
...az egyetem nem egy lepukkant gyárépületre emlékeztet...

Hát a műegyetem Informatika épülete és az egész környéke elég sirályosan lett kialakítva. Úgyhogy ezzel igazán nincs gondom. Az érdekelne, hogy szakmailag ugyanazt nyújtják-e külföldön, mert az pl. szívás ha kimegy az ember két évre visszajön és kiderül, hogy a tanulmányaiban hátrányt szenvedett az itt maradt társaival szemben. Mit tapasztalt erről az ismerősöd finnországban?
A BME-n német képzésen résztvevőknek van egy olyan lehetőség, hogy egy félévet németországban hallgassanak vmikor ötödév tájékán. Ők azt mesélték, hogy épphogy meglettek a tárgyaik, mert voltak olyan szaktantárgyak, amelyben a magyarok, és olyanok is amelyben a németek álltak előbbre.

Előzmény: ÖTÖSKE (1)
ÖTÖSKE Creative Commons License 2001.08.26 0 0 1
Szerintem mindenképp érdemes próbálkozni a kijutással. Én Finnországról tudnék mesélni (egy ismerősöm tapasztalataiból). Itthon meg a kreditrendszer miatt kénytelenek elfogadni a külföldön végzett tárgyaidat.
De egy biztos, kimész, és elámulsz. Kicsit jobb helyzetben van az oktatás, mint itt, a koli egy kétcsillagos szállodának felel meg,a könyvtár khirály, az egyetem nem egy lepukkant gyárépületre emlékeztet, stb.
Szal sok sikert, pályázzz ezerrel!!
Előzmény: questor (-)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.26 0 0 0
Én ann0 Tempus ösztöndíjjal kerültem ki Hollandiába. Ha jól tudom, ez már megszűnt és a Erasmus van helyette. De lehet, hogy rosszul tévedek.
Jó volt kinn, sok hasznosat tanultam, bár amikor hazajöttem, nem nagyon akarták elfogadni a tanáraim a kinti jegyeket.

Egyébként nekem mázlim volt hogy kikerültem, mert - ahogy minden más is - az ösztöndíjas helyek is le vannak osztva előre a tanárgyerkekeknek és egyéb protekciósoknak. (Egy hely megüresedett, más "jelentkezőt" meg nem tudtak megkérdezni ,hgoy menne-e, igy jutottam ki, merő mázliból)

De nézni kell a pályázatokat, meg a Tanulmányi Osztályokon kell érdeklődni (nálunk legalábbis igy volt) aztán hátha bejön valami.

Mindenesetre sok sikert!!!!

questor Creative Commons License 2001.08.26 0 0 topiknyitó
Üdv.
A témát már többször is körbejárták, de ahogy elnéztem főleg a XX.század végén volt a legtöbb hozzászólás, ugyhogy újból megpróbálom felvetni.
Főleg olyan dolgok érdekelnének, hogy pl. egy mezei egyetemista önerőböl milyen módon vetődhet külhonba? Egyáltalán megéri-e külföldön folyatni a megkezdett tanulmányokat? Megfelelő-e a külföldi oktatás minősége? Ha vannak közöttetek olyanok, akik a BME-ről kerültek ki, akkor írhatnátok vmilyen összehasonlítást oktatók minősége, ösztöndíj, eszközállomány stb. Milyen a beilleszkedés?
Ha vki külföldön diplomázik, akkor ottmaradhat-e dolgozni vagy haza kell jönnie?
Különösen a svéd helyzet érdekel de jöhet más nyugati országról is info, ugyhogy emberek segítsetek!
PS: Nullázók kerüljenek!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!