IZé:
Igazad van, valóban kicsi a valószínűsége, hogy bármi is változzon.
Az adott egy kis reményt, hogy a park felújítása után egy évvel a legalsó képen látható oszlopokat szúrtak le, az egyik irányba kettőt, a másikba egyet.
Olyan naív próbálkozás volt ez, hisz ki veszi komolyan?
Az lenne a megoldás, ha az odavezető utat végig bekerítenék. Csakhogy az meg oda vezet, mint a park másik végén, a teniszpályáknál (ahol meg a teniszezők tapostak le mindent), hogy az így kialakuló út teljesen autóúttá válik, így egy újabb a sétálókat zavaró, veszélyeztető kereszteződés keletkezik.
Erről nekem az jut eszembe,
1. olyan 16-17 lehettem, amikor nagyon lázított ez a dolog, csak nem itt, hanem a Városmajorban (Tán akkor még Te is ott laktál, Alfred). Odaálltunk a színpad bejáratához (tehát a sétaútra) biciklivel, hogy ne tudjanak beállni az autósok. Egyszer csak jön egy hülye p*cs@, valami nyugati kisautóval, elkezd ordítozni, hogy húzzunk onnét. Persze mi nem ismertük a színészeket, főleg civilben az öregedő operetténekesnőket. Akkor szól egy járokelő hogy ez nem a Xy? Na persze az akkor egy másik világ volt.
2. Ebben a világban viszont tavaly felálltam az Állatkerttel szemben a járda mögötti földes területre (mevel máshol már nem volt hely). Mire kijöttünk, ott volt a bírság: parkrongálás, 8000 ft. Namost 8000-ből egy autónyi helyet símán fel lehetne ásni, fűmaggal beszórni, locsolni. De a terület ma is úgy néz ki, ugyanúgy parkolnak az Állatkert egyszeri látogatói, és ugyanúgy kaszálnak a közterületfelügyelők. Intézményesített szemétség. Idén megálltunk a Rippl-Rónaiban, és mentünk egy megállót trolival...
3. Azért elképzelhető, hogy ezek a művészbejárat előtt parkoló autók pl. hangszereket szállítottak. Az a kék transzporter pl. Gerendásék kocsija. Gerendás személyautóját viszont nem látom a képeken.
Kedves Alfred, ilyenek vagyunk. Ez ma a norma Magyarországon. Ha nincs ötven-hatvan éved, hogy kivárd a javulást, el kell költözni olyan helyre, ahol az emberek eleve megbecsülik egymást, egymás munkáját és a természetet. Ez nem az az ország, sok jót ne várj.
Bocsánat, hogy vétettem,
Központozást elcsesztem.
Első versszak vége fele
kettőspont kell a pont helyett.
Így már talán érthetőbb,
mit akartam az előbb.
Csokis:
Nem, nincs igazad, kertészekre költenek. De a park annyira nagy, és olyan sok a rendbehozandó füves terület, hogy a kertészek egésznapos munkával sem győzik.
Pénteken este ismét műsor volt a Budai Parkszínpadon. Ez örvendetes dolog, sokan váltottak jegyet rá, most is. Általában sikeresek az előadások a Feneketlen tónál.
Azonban van egy nagy probléma. Néhány éve egy több mint két éves felújításon esett át a Feneketlen tó körüli park, újraépítették az utakat, a szegélyeket, fákat, bokrokat, virágokat ültettek, és gyönyörű lett pázsit is.
A Parkszínpad hátsó "művész" bejárójánál azonban minden tönkremegy. Valamilyen érthetetlen okból a rendezvény dolgozói mindenáron a kapu környékén akarnak parkolni, de mivel csak egy keskeny sétaút vezet a kapuhoz ráállnak fűre is, sőt a bokrokra is!
A parkban autózás rekordját nem rég Bajor Imre művész úr állította föl: kisbarátnője vezetésével a VolksWagenjével körbeautózta a Parkszínpadot ledudálva a sétaútról a babakocsit tologató anyukákat!!!
Megdöbbentő dolog, hogy miközben mindenkinek sír a szája a környezetvédelem, a budapesti zöldterületek érdekében, semmilyen hatóságnak nem szúr szemet az a pusztítás, amit egy egy koncert, fellépés szereplői, közreműködői után marad.
Itt most látható hat kép, amelyeken Gerendás Péter és barátai autói láthatók, koraeste a Feneketlen tónál a Budai Parkszínpad hátsó bejáratánál, íme: