Keresés

Részletes keresés

Kenderice Ákos Creative Commons License 2002.05.30 0 0 11
Hali!
2 gép + 1 modem.
Nekem is lenne egy ehez kapcsolódó kérdésem.
W98 van mind a két gépen. Akkor is működne a modem megosztása a 2 gép között ha nem hálókártyával, hanem közvetlen kábelkapcsolattal (pl. soros port) lennének összekötve?

Előre is köszönöm bárkinek.

Filburt Creative Commons License 2001.12.06 0 0 10
Megoldodott a dolog, bar (szokas szerint) ez is eleg misztikusan.

A problemat a Sygate ceg Home Network 4.2 nevu progijaval sikerult eliminalni. Addig volt ugy, hogy a ket millenium meg a kozos workgroup-ot sem latta, nem hogy a netet. B-/

Most megy minden rendesen, a progi melle elvileg meg tuzfal is van, de az nekem nem volt szimpatikus (maradok a ZA-nal).

Remelem vki hasznat latja a fenti infonak.

Filburt

Filburt Creative Commons License 2001.12.04 0 0 9
Szia,

PC1 lenne a gateway kifele, linux egyelore nincs a kozelben.

PC1-en egy regi (kb. 1 eves) telepitesu Win98SE van, PC2-n egy szuz WinME.

Holnap este lecserelem a Win98-at WinME-ra es akkor meglatom, mi lesz.

Tok erthetetlen egyebkent a dolog, a belso halozat gyonyoruen megy, PC2 kifele viszont semmit sem lat... Szerintem a Win98-ban meg nem volt tokeletes az Internet Sharing, mert a TroubleShootert vegignezve minden OK-nak tunik...

Filburt

Előzmény: nucler_pl (8)
nucler_pl Creative Commons License 2001.12.03 0 0 8
Használd a Windóz-alaplépések egyikét. Ha nem megy, töröld le, majd rakd újra, és addig ismételgesd amig be nem indul. Na most lenne egy pár kérdésem...

Milyen OP rendszer van a gépen?
Mivel osztod a netet?

Linuxban létezik az ú.n. Squid proxy server, ez megosztja a http-t, és az ftp webes felületét, ezzel viszont nem tudod használni a mailt a többi gépen. Nem lehet hogy Windózban is valami ilyesmi van?

Előzmény: Filburt (6)
Filburt Creative Commons License 2001.12.03 0 0 7
Hali,

Nem tudom, mit hasznalsz, de ha pl. Outlook Express-t, akkor abban vhol van egy olyan opcio, hogy 'Timeout....'. Huzd fel jo nagyra, akkor talan nem lesz gond.

Filburt

Előzmény: ailm (4)
Filburt Creative Commons License 2001.12.03 0 0 6
Hello,

Hasonlo gondom van nekem is.

Kb. masfel oraja van 2 gep egy LAN-on:

internet --- modem --- PC1 (Win98SE) --- LAN --- PC2 (WinME)

A PC1-es geprol modemen at megy minden (ment eddig is).

A PC2-es geprol most mar neha megy a netezes, de erdekes modon nem megy minden (pl. nem tolthetok le egyes oldalak, mert nem talalja oket).

PC2-n kinomban DNS-nek felvettem a PC1 ip cime melle az axelero DNS szervereit, de igy sem OK a dolog.

Masik gondom, hogy PC2-rol nem megy a levelezes. Nem erem el az axelero mail servereit.

Harmadik gond, hogy PC2-rol kifele nem tudok pingelni semmit.

Sehol nincs tuzfalam, proxym, semmim.... De foleg otletem nincs...... B-/

Help.......

Filburt

OPi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 5
Esetleg térj át W2000-re, ott alapből megy az internet megosztás
Előzmény: Scoofy (-)
ailm Creative Commons License 2001.08.26 0 0 4
Nálunk négy gép van a hálózaton és szépen megy a WIN 98 SE internet kapcsolatmegosztás, de van egy kis baj, aminek az okára nem tudunk rájönni.
200-300 KB feletti levelek (nagy mellékletekkel)nem mennek el csak a modemes gépről. A nem modemes gépeknél egy darabig megy a csík a folyamatjelzőn, átmegy 200-300 van amikor 400 KB is, de akkor megáll "a szerver megszakította a kapcsolatot" hibajelzéssel.
Hálás lennék, ha valaki segítene.
ailm
Long_Gun Creative Commons License 2001.08.26 0 0 3
1.Adj különböző nevet nindkét gépnek, de ugyanaz legyen a munkacsoport.
2.A háló kártya beállításnál protokol csak tcp/ip kell.
3. ip adress ne legyen a 2 gépen egyforma
pl. gép1 192 168 0 1, gép2 192 168 0 2, stb
subnetmask 255 255 255 0 mindkét gépen.
Ha ezután se tudod saját magad tallózni akkor próbáld megkeresni gépnév alapján.
Internet megosztásra javaslom az Allegrosurf-ot,
ez 3 userig ingyenes és tökéletesen működik minden internetes dolog a szolga gépen is.
Előzmény: Scoofy (2)
Scoofy Creative Commons License 2001.08.26 0 0 2
Ha rákkattintok a Hálózatok ikonra nincs ott más csak a Teljes hálózat. Ha erre kattintok, kírja hogy nem lehet a hálózaton tallózni mert nem elérhető. Mi lehet a gáz?

Scoofy

Előzmény: F14A Tomcat (0)
delphijos Creative Commons License 2001.08.26 0 0 1
Csak egy dologra kell vigyézni,nevezetesen hogy az a gép amelyik a hálózatról csatlakozik a modemesre, (tehát nem az amelyikben a modem van) képes tárcsázni és bejelentkezni ha még nem él a kapcsolat. Igen ám, de bontani nem tudja a vonalat, szóval erre figyelni kell.
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.08.26 0 0 0
A 98SE-hez nem kell külön progi, sem semmiféle trükk! A saját telepitőjéből kell alkalmazni az internet megosztás cimű csomagot, és megfelelően beállitani. (Gazda-kliens, protokol cimek, stb.) Különben nagyon egyszerű a dolog, ui. első inditásnál egy "varázsló" végigvisz az egészen.
Előzmény: Scoofy (-)
Scoofy Creative Commons License 2001.08.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Két számítógépünk van itthon. Mindkettőn Win98SE fut. Modemen keresztül netezünk, egy telefonvonal van. A következőt szeretném megoldani: egy időben lehessen mindkét gépről netezni. Vettem két hálókártyát, összekötöttem a gépeket. Kérdésem: hogyan tovább? Úgy hallottam, ha WinGate-t felteszek mindkét gépre akkor menni fog. Valakinek van wingate crackje esetleg?

Köszi a tanácsokat:

Scoofy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!