Keresés

Részletes keresés

veszti23 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 11

sziasztok. tudna nekem valaki segíteni abban,hogy szeretnék kimenni hollandiába Fríz lovakat vásárolni, és tudna e nekem valaki pontos címet adni hogy hol tudnám ezt megvenni.

arnibacsi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 10

Hali

 

Indítottam egy uj listát HASZNOS néven, akit érdekel, nézze meg a következo linken:
http://lista.prim.hu/levlista.prm?mit=csatlakozni&lista_id=8342

 

Aki fel akar iratkozni:
Levél a    hasznos-feliratkozas@primlista.hu   címre, majd a kapott levelet válaszold meg, így minden levlet egyesével kapsz meg.
Ahhoz, hogy Digest módban (naponta egyben) kapd meg a leveleket, regisztrálnod kell magad a www.primlista.hu oldalon, majd ott csatlakozz a HASZNOS litsába, ott mindent be tudsz állítani.

 

 

Csatlakozzatok minnél többen, hogy segítsük egymást hasznos infóhoz.
Miután leszünk elengen feldobok én is egykét dolgot a listára. Remélem majd ti is megtaláljátok a nektek megfelelo árút vagy sollgáltatást a MEGFELELO ÁRON.

 

Üdv
Arni

tusi74 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 9
Szállítottak már valakinek Németországból GLS-sel? Mik a tapasztalatok? Mennyi idő alatt van itt? Mennyit ülnek rajta? Egyáltalán nem bontják már ki? 24€-ról lenne szó. Igaz már ki is van fizatve, úgyhogy csak a kíváncsiság hajt.
Előzmény: Zoli999 (8)
Zoli999 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 8
Szervusztok,

Amit én tudok, az a következő:
a.) 2004. május 1. után Magyarország belföld lesz minden Európából érkező csomagküldés esetén, azaz sem vámvizsgálat (kibontás stb.), sem vámkezelés nem lesz. A feladó ország azonban, mint a saját állampolgárainak is tenné, felszámítja a saját országában szokásos ÁFÁ-t. Ezt 35000 euróig kell így tennie. Ennél nagyobb összeg esetén magyar adószámot is kell kérnie és be kell vallania + be kell fizetnie a 25% ÁFÁ-t Magyarországnak. Ez nekünk kedvező, mert odakint rendesen kisebb az ÁFA, viszont kedvezőtlen lehet a mostani helyzethez képest, amikor külföldről ÁFA nélkül számlázták ki a csomagot, itthon VÁM-olni kellett volna és megfizetni a magyar VÁM-ot, majd ÁFÁ-t (azonban ezt kisebb csomagok esetén el lehetett kerülni, ha jól tudom kb. ránézésre 30 eFt alatt nem vámkezelték a csomagokat). Ezt tudja az amazon.com is és így küldi be kvantumokban a megrendelt könyveket.

b.) Az EU-nak és az USA-nak van ÁFA egyezménye, mivel az USA-ban még sokkal kisebb az ÁFA; az onnan történő vásárlás az EU korábbi állampolgárai számára is vonzó volt. Ezért azt találták ki, hogy egy USA-beli cég CSAK akkor exportálhat az EU országaiba, ha
1.) Bekéri a célország nevét a megrendelőtől,
2.) Egy táblázat alapján meghatározza a célország szerinti ÁFÁ-t,
3.) Azt hozzáadja a termék árához
4.) A beérkezett ÁFÁ-t átutalja az EU megfelelő számlájára.

c.) Magyarország és az USA között május 1-ig nincs ilyen egyezmény, ezért addig, Magyarország a "rest of world" kategóriába tartozik, a számlát az USA-ban ÁFA mentesen írják meg, és csak a Magyarországi VÁM + ÁFA terheli a vásárlást. Még van 8 nap, hajrá!!!! Rendeljetek az USÁ-ból még ma.

d.) A software a magyar jogszabályok szerint VÁM mentes (igazából az oktatási és kutatási célból behozz számítógépek és informatikai eszközök is: Lake Sussex-i egyezmény). A külföldről érkezett vámáruknál, ha jól tudom, ami VÁM mentes, az ÁFA mentes is, ezért az import software után nem kellett ÁFÁ-t sem fizetni. Azonban megtörtént, hogy ilyenkor a kézikönyv és az üres CD-ROM után számítottak fel VÁM-ot és ÁFÁ-t azok a drágák.

e.) Szerintem a külföldi portálról letöltött, számlával igazolt és a vételárat átutalt esetben minden teljesen legális (ugyanis általános szabály, hogy az ÁFÁ-t a számla kiállító rendezi).

ggaabboo Creative Commons License 2004.04.23 0 0 7
Nekem az lenne a kérdésem, mik a vámszabályok az EU és az Usa között? Van az EU és az USA között vám a hangszerekre stb.?

Üdv: Gabó

Előzmény: Vizs (6)
Vizs Creative Commons License 2004.04.13 0 0 6
Sziasztok!

Következő a tervem: USA, webshop-ból rendelek digicam-ot (Canon A70), de a kinti ismerős címére küldetem. Ő átküldi nekem a cuccot postán.

Így akkor mennyi lesz a végösszeg? 8% vám, és 25% áfa terheli így is a cuccot, plusz pkg? Mert akkor egyszerűbb venni itthon használtan, gari így se - úgy se lesz...

Jól számoltam?
köszi

Balletje Creative Commons License 2002.12.12 0 0 5
Csissz, ha számlával érkezik, és értékhatáron belül van, akkor is kell fizetni pluszban? Tehát kifizetjük egyszer az induló országban létező áfát, aztán a magyar vámot és áfát, mert számlás a cucc? Hát nem semmi.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 4
Azóta már biztos kiderült, de ha mégsem: a napokban tudtam meg, hogy 29500 Ft-ig vámmentes valami, amit postán küldenek külföldről, ha ajándékként érkezik. Ha már fizettél érte, tehát számlával érkezik, akkor kell vámot és áfát is fizetni. Persze, ha cég vagy, az áfát visszaigényelheted.
Előzmény: Rubin Hód (2)
Hettie Creative Commons License 2002.11.30 0 0 3
A programmal regisztracios szam is jar. Ezzel lehet bizonyitani, hogy legalis.
Előzmény: trash (1)
Rubin Hód Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2
Nekem olyan kérdésem volna, hogy német WEB-áruház által küldött (azaz a 16% ÁFA nélkül) árura milyen szabály van? Rárakják cserébe a magyar 25%-ot vagy nem? Egyébként az értéke alapján vámmentes lenne.

A rh-

trash Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1
nem kell semmi. Viszont hogy a BSA-nak és hű szolgáinak, a rendőröknek hogy bizonyítod, be, hogy legális azt nem tudom.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 0
én eddig 0szor vásároltam 0nline de bizt0s j0:)
Cosworth Creative Commons License 2001.08.23 0 0 topiknyitó
Bárki aki jogi, vagy bármi tanáccsal tud szolgálni, kérem, válaszoljon!

Konkrét eset:
Egy nagy szoftvergyártó oldaláról szeretném megvásárolni a licencet egy programhoz, azt pedig onnan letölteni. Külföldi cég, van itthoni képviselete, de az On Line letöltéssel több 10e Ft maradna meg. Kell e erre valami vámot, Áfát, estébé fizetni, vagy így már ok vagyok, és van egy legális progim?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!