Keresés

Részletes keresés

pega72 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 16

Az amatőrt nem úgy gondoltam, hogy nem ért hozzá,hanem úgy, hogy hobbi szinten foglalkozik ilyesmivel. Megvannak hozzá a programjai és ért ezelhez a dolgolhoz. Azért köszi a hozzászólást.

Előzmény: djuice (15)
djuice Creative Commons License 2015.07.31 0 0 15

Amatőr hangtechnikust? :D Ez profiknak is nagy falat, ezért nem is vállalnák a 10x-es áron sem! Egy LP lemez pattogásait kiszedni is profin (nem játék pluginekkel!) több óra munka, 1 perc játékidőre vetítve!

Nézzd meg Gene Hackman főszereplésével a "Magánbeszélgetés" c. filmet. Nem mai darab, de pont az ilyen lehetetlen feladatról szól, amit csak egy megszállott képes csinálni.

Sok sikert!

Előzmény: pega72 (14)
pega72 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 14

Sziasztok. Amatőr hangtechnikust keresnék,aki egy 6 perces kocsmában,mobillal készült hangfelvételt megtisztítana a zajoktól(hűtő,venti,stb),s a csak néha kivehető beszélgetést nagyjából hallhatóvá tenné. Irányár: 5000ft. Írj privátban vagy az attila760504@gmail.com címre,megegyezünk.

tere Creative Commons License 2001.08.30 0 0 13
Próbáljátok ki a coolpro 1.2 zajszűrőit!!
m|n0t4ur Creative Commons License 2001.08.29 0 0 12
sziasztok, nem kár azért a ramazottiért :) [1000 bocs a rajongóktól máris szégyenlem magam]

.m]n0t4ur

Crissy Jr. Creative Commons License 2001.08.29 0 0 11
Öcsém ajánlott egy alternativát amit hétvégén ki is probáltam és működött.
DeClicker: recsegős minta, addig állitgatom míg csak a recsegés marad, copy, invert mix az eredeti mintára.
Leszedi a recsegést, persze ennek mértéke/minősége a minták függvényében változhat. Volt olyan mintám aminek nagyon szép lett a végeredménye, de volt olyan is amihez még hozzá kelett nyúlni más plug in-okal (eq, comp) és akkor sem lett az igazi, de abban reménykedem, hogy a Dart Pro-val majd többre jutok.
Egyébként ezt a módszert kipróbáltam hangszerek kiszürésére is:
Gép által generált mintáknál pl. (dobgép, bassszintetizátor) ha paraméterek nem változnak (hangerő, lecsengés hossza, erősség) és megvan a megfelelő alapanyag, sikerült.
Alapanyagon a következőt értem:
Van egy dob+bass groove-unk és csak a dobot szeretnénk, hogy megmaradjon, a bassnek is meg kell lennie külön (úgyanazon paraméterekkel mint az eredetiben ahol együtt szól), ést ezt kell invert rámixelni az dob+bass groovra.
Élő hangszereknél ez már nem működött ilyen jól mivel ott a hangszerek paraméterei folyamatosan változnak.
Egyetlen megoldás van rá ahogy endi irta, ha a sztereo minta jobb vagy ball sávján megvan amit keresünk, vagy: dob+bass groove de csak a dob kell és a bass csak jobb sávon szól, jobb sáv copy, invert mix a bal sávra.
Általában élő hangszeres zenénél mindig van némi áthallás a jobb és ball sáv között, így mindig vissza maradt valami a kiszürni kívánt hangokból, de volt ami elfogadható/használható lett.
Remélem sikerült érthetően fogalmaznom.

Crissy Jr.

Crissy Jr. Creative Commons License 2001.08.29 0 0 10
Üdv.

A Dart Pro-hoz nem tud valaki linket?
Mióta ajánlottátok, probálom levadászni kevés sikerrel és már nagyon furja az oldalam, hogy mit lehetne kihozni vele a mintákból.

Crissy Jr.

attilahun Creative Commons License 2001.08.27 0 0 9
Valószínűleg a Ramazotti mester hangja van annyira oda keveredve ahonnan a GoldWave kiszedi a cuccost, de frankón megmarad a dinamika. Az éppen aktuális új lemezéről próbálkoztam két számmal (pl. Cher duó), és az eredmény tényleg megdöbbentő. Más előadóval az is megtörtént, hogy pont az ének maradt, a zene szinte teljesen eltűnt.
attilahun
Előzmény: attilahun (7)
Rigor Creative Commons License 2001.08.27 0 0 8
Persze leszedi, de ami marad, azt te hasznalhatonak nevezed? Habár lehet hogy csak én nyomogatom bénán. Kiváncsi lennék azért erre.
pláne hogy csak a goldwave. DART PRO-ról előbb elhinném. De az is lehet hogy Eros Ramazottnak van nagyon jó noise hangja:)

Előzmény: attilahun (7)
attilahun Creative Commons License 2001.08.27 0 0 7
A másik téma (ami, ha jól emlékszem külön topicban is szerepel) a vocal remover, azaz az ének eltávolítás. A GoldWave pl az Eros Ramazotti számokról egy az egyben leszedi az éneket. Nagyon ott van.
attilahun
Előzmény: Rigor (6)
Rigor Creative Commons License 2001.08.27 0 0 6
Hangszer dallamból csak a scifi filmekben szűrhető így ki.:)
Pl. a Sound Forge Nr-el próbálkozva meg lehet csinálni hogy az elején szól egy dob, amire azt mondom hogy na az a zaj , szedje ki abból a részből ahol együtt szól a többivel.
És kiszedi. De úgy ám, hogy a többi rész bugyborogni fog, lehet hogy még csak felismerhető sem lesz, úgy eltorzul. Viszont nekem a Dart Pro-val kb fél nap csakazértis játékkal sikerült egy nagyon egyszerű típusú dobot úgy kiszedni a felvételből hogy a többi rész hellyel közzel élvezhetőnek legyen mondható. De persze ez is csak arra volt elég hogy én tátsam egyet a számat hogy hű, majd hamar becsukjam, mivel ezzel együtt azért nem volt a világ csodája, és kb csak ezt a fajta sinusos dobot tudtam kiszedni. Kb arra lett volna jó a művem hogy ha a marketing csoportnak tökéletes promo anyagot szolgaltasson, mondvan milyen csoda priogram ez. De hat sajnos az van, hogy a zene hangszerekre torteno bontasa ilyen forman megmarad scifi filmekbe.
Előzmény: Crissy Jr. (2)
Rigor Creative Commons License 2001.08.27 0 0 5
A kézi átrajzolással néha extra kattogást is be lehet vinni ha nem vagyunk nagy művészek:) szerintem az is elég, ha a kinagyított kritikus résznek szépen lehúzod a hangerejét. Sőt ezt lehet hangerő-burkológörbével megrajzolva is, és equalizerrel kombinálva. No meg ott a jó kis ősi módszer a compressor:) Szerintem megéri a Dart pro felett ülni egy fél napot, mert megfelelő türelemmel hihetetlen dolgokat művel.
Persze ha nagy tételben akarja csinálni az ember, és legfőképp ha nincs kedve nagyon belemélyedni, és csak úgy magának szeretné elpakolni de nincs kedve sokat vacakolni vele, akkor még szóba jöhet talán az easy CD creator 5 zajszűrése.
Egész kellemes csalódást okozott, mivel a pattogásokat egész jól leszedte, a sziszegést is erősen visszaszorította, ráadásul a számok közti szünetet is detektálja, és így darabol, és a művelet végén máris lehet felsütni CD-re:).
Persze ez olyan general szájvíz. Fogat mosni Dart Proval tessék:)
Előzmény: Haasz Andras (4)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.08.25 0 0 4
A Sound Forge-nak elég béna a zaj, ill. pattogásszűrője. Igazán profi megoldást a dart pro tud, de ez jó néhány napos tanulást és kisérletezgetést kíván... egyébként rövidebb részek pattogástlanítására a Sound Forge tényleg jó, de nem az "automata" plug-in, hanem a jó öreg kézi módszer: kinagyítod a hullámot (felnyíl) a maximumra, átváltasz ceruzára és átrajzolod a kritikus 1-2 ezredmásodperces pattanást szép simára, utána meghallgatod, he nem tetszik, undo-zod és újra probálkozol... megpróbálhatod kivágni is a pattanást, ilyenkor kijelölöd a beteg részt, és a Ctrl-K val meg tudod hallgatni, milyen lesz a kivágás (Shift-del) után, persze ezt túl gyakran nem érdemes csinálni, mert szétesik a ritmus, de néha durva hibáknál jól jöhet...
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3
Nem szurheto ki. Hacsaknem szerencsed van, es a sztereo felvetelen pl. egyik oldalon csak az a hangszer szol, vagy ilyesmik.
Crissy Jr. Creative Commons License 2001.08.24 0 0 2
Tarp:
Köszönöm a segítséget, rákeresek a progikra aztán majd meglátjuk.
Punikának:
„Régi bakelitek” nem arra gondoltam, hogy új zenék használt,recsegős bakeliten, hanem, hogy 60-as 70-es években megjelent zenekarok lemezei, akikről ha hallottam is, turkálók mélyén töltött hosszú órák árán jutottam hozzá.. Szóval a cd vásárlós megoldás nem bíztos, hogy menni fog de azért köszi a tippet, megprobálom hátha…

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy ha a felvett mintában egyszerre több hangszer szól pl. bass, dob, konga de nekem csak egy, mondjuk a konga kellene, kiszürhető-e és ha igen hogyan? Léteznek ilyen szűrők, vagy egyébb megoldások?

Crissy Jr.

tarp Creative Commons License 2001.08.22 0 0 1
Hát, van még egy pár kör, amit meg lehet futni, pl. awave, goldwave, dartpro. Nem olyan nagy nevek, mint monjuk egy SoundForge, de azért érdemes megpróbálni. Mindegyik valami másban jobb egy picit.
Előzmény: Crissy Jr. (-)
Punika Creative Commons License 2001.08.22 0 0 0
Amelyik lemezrol jo mintakat tudsz kivenni, annak az eloadojat felirod egy papirra, bemesz a cd boltba, megveszed, grabbeled a neked tecco reszt es az tisztabb lesz, mint a regi, recsegos lemezed.
Előzmény: Crissy Jr. (-)
Crissy Jr. Creative Commons License 2001.08.22 0 0 topiknyitó
Üdv.

Biztos vagyunk 1 páran akik szeretünk régi bakelitekről mintázni. Átnyálazni azt a rengeteg lemezt mire végre megtaláljuk a megfelelő dobot, bassline-t, hangot, akármit, mikor is kiderül, hogy baromi zajos és recseg, kattog a minta. Elkezdjük szűrőgetni tisztogatni de csak nem akar úgy szólni ahogy szeretnénk.
Szóval a kérdésem az lenne mindazokhoz akik hasonló helyzetből kitudtak lábalni, hogy
HOGY CSINÁLTÁK?
Restoration NR, Steinberg DeClicker, DeNoiser, RayGun amivel probálkoztam. Léteznek ennél célravezetőbb software-k vagy csak én nem értek a kezelésükhöz.
Akinek van a probléma megoldásához jó receptje az írjon.

Crissy Jr.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!