Keresés

Részletes keresés

nisnis Creative Commons License 2005.10.02 0 0 48
rövidesen átgázol az ezüsthajó a bolsevikok auróra naszádján
andzsin Creative Commons License 2005.07.14 0 0 47
És ezt miért nem veri nagydobra az ellenzék? Mert én speciel még nem hallottam, de elhiszem.
Előzmény: elemes (46)
elemes Creative Commons License 2005.07.14 0 0 46
Nyilván nem wermer, de ugyanaz pirosban és kékben.

A székesfőváros reklámmegbízásait rendre a Sawyer-Miller Group nyeri el, amelyben Bruck Gábor (Demszky haverja és időnként kampányfőnöke) meg korábban Nyári Krisztián is ült.

Nem tilos ez. Csak pont ugyanolyan penetráns szaga van, mint annó a heppiendnek meg az üsthajónak.
Előzmény: Törölt nick (45)
elemes Creative Commons License 2005.07.14 0 0 44
andzsin,

nem volt jó bolt felhozni a topicot, épp tegnap volt sajttáj, amelyen bejelentették, hogy jövő januártól májusig 1.3 milliárd forintért fogják reklámozni a kormányt :-)

no ezt a pénzt a gyerekek szája elől vette el a kormány. (mert ugye az volt az ígéret, hogy a kormánykampány pénzeket a gyerekek étkeztetési támogatására csoportosítják át, hogy az összes rászoruló ingyenes iskolai étkezésben részesüljön.)
Előzmény: andzsin (43)
andzsin Creative Commons License 2005.07.14 0 0 43
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy Orbán Vezírt ugye közpénzből filmezték? Akkor ez közérdekű, mármint a film a, ami róla készült? Ha az én zsebemből is kivettek súlyos ezreket, akkor miért nem láthatjuk ezeket a filmtörténeti remekműveket? Meg kéne már kérdezni valamelyik ombuciment, hogy közérdekűnek minősülnek e ezek az alkotások...
ath Creative Commons License 2001.08.23 0 0 42
lehet, hogy hiányzott a smiley a beírásom végéről? ennyire hiteles lett volna?
Előzmény: Az Illetékes Olvtárs (41)
talán Creative Commons License 2001.08.23 0 0 40
Nekem is eszembejutott még valami. Ha az Ezüsthajó (Eckhart rendező bíráló bizottsági tagsága mellett) elnyerte a miniszterelnök szerepléseinek dokumentálási jogát belföldön és külföldön és ugyanez a cég (Eckhart rendező alkalmazásával) készíti az MTV utazási magazinját, vajon kizárható-e, hogy egyes snittekért duplán vesznek fel költségvetési pénzt? És vajon képes-e, akarja-e ellenőrizni ezt valaki a meglévő és hozzáférhető (!?) dokumentumok, költségvetések, szerződések alapján? És ez csak egy apró részlet, néhány tíz-, vagy százmillió. A Bánk bán film költségvetése kapcsán kiderült furcsaságokkal kapcsolatban is nagy a csend. Elfelejtettük?
Előzmény: PandG (34)
ath Creative Commons License 2001.08.23 0 0 39
miért téged zavar? hiszen annyi szépet kaptunk jelelegi kormányunktól! és végre felemelt fejjel, magyarként járhatunk a világban, ami 98-ig tilos volt. ezért igazán nem nagy ár az a pár milliárd.
Előzmény: Pókerarc (38)
Pókerarc Creative Commons License 2001.08.23 0 0 38
Vajon miért nem zavarja őket, hogy lopják a pénzüket?
Előzmény: ath (36)
talán Creative Commons License 2001.08.23 0 0 37
"Nem akarom védeni az ezüsthajót, csak ne dőljünk be a pénz látszólagos nagyságának, minden egyéb ismeret nélkül. Itt is elhangzottak összegek, de semmi viszonyítási alap, semmi konkrét tény, csak összegek. Így le lehet valakit járatni, viszont bizonyítani így semmit."

Valóban, illenék a tényeket ismerni, egy közszolgálati, költségvetésből támogatott intézmény esetében ezt még törvény is előírja és több, állampolgári bejelentésre született ombudsmani határozat is megerősíti. Számtalan alkalommal, számtalan nagyon konkrét kérdés hangzott el ezzel kapcsolatban a parlamentben, a sajtóban stb. - érdemi válasz nélkül. A csonka kuratórium és a kormány a TV vezetőinek jövedelmét és szerződéseit személyes adatnak, a TV külső gyártókkal kötött szerződéseit üzleti titoknak tekinti. A TV gazdálkodása átláthatatlan és ellenőrizetlen, a kuratórium beszámolóját mégis minden évben elfogadja a parlament. 2000 végén még extra 10 milliárdot átutaltak a költségvetésből a TV köztartozásainak kiegyenlítésére és erre (ha nem többre)előreláthatólag idén is sor kerül. A Pénzügyminisztérium támogatásával bocsátották el a belsős alkalmazottak felét, a bérköltség azonban csak 10 %-kal csökkent. A TV felélte teljes vagyonát és havonta többtíz milliót fizet a Tőzsdepalota bérletéért. Szabó László Zsolt jövedelméről, végkielégítéséről sem nyilatkozott a kuratórium, de azt elismerték, hogy lemondása után továbbra is pénzért alkalmazták, hogy pazarló gazdálkodása hibáiból levonja a tanulságokat. Mindez köztudott, de nem történik semmi. Csak egy ügy a sok közül.

Előzmény: PandG (34)
ath Creative Commons License 2001.08.23 0 0 36
ugyan már! ilyen apró különbség kit érdekel? :)
Előzmény: Pókerarc (35)
Pókerarc Creative Commons License 2001.08.23 0 0 35
Ezt kéne már megjegyezni:

M 1 = á l l a m i
R T L = m a g á n

Előzmény: Jozan (32)
PandG Creative Commons License 2001.08.23 0 0 34
Bocs, de még valami eszembe jutott. A tévében és egyáltalán a médiákban nagy pénzek forognak. Amikor a "kis" ember meghall ekkora összegeket egyből rosszat sejt. Ez sajna Magyarországon már csak így van, kicsit irigyek vagyunk, nekünk nincs pénzünk akkor nekik miből van ennyi ? Én több cégben is érdekelt vagyok, (nem Fidesz-közeli cégekben, még mielőtt valaki rákérdez) Nem kis pénzeket fizetnek ki nekünk, és persze mi sem kifelé. Ha mondjuk csak egy cég múlt évi össz forgalmát nézzük, bizony nagyon sok pénz. De ha a nyereséget már nem olyan sok, és azt sem zsebre rakjuk, hanem vissza kell forgatni a nagy részét.

Nem akarom védeni az ezüsthajót, csak ne dőljünk be a pénz látszólagos nagyságának, minden egyéb ismeret nélkül. Itt is elhangzottak összegek, de semmi viszonyítási alap, semmi konkrét tény, csak összegek. Így le lehet valakit járatni, viszont bizonyítani így semmit.

PandG Creative Commons License 2001.08.23 0 0 33
Az SZDSZ lassan mindenkit mindenért feljelent. Az, hogy mekkora veszteséget okoztak a tévében talán majd a vizsgálat után, ámbátor a többtíz milliárd nekem kicsit soknak tünik. A valószínű tettes fogalma meg nekem új. Ezek szerint ha a szomszéd feljelent, hogy ő tudja, hogy én egy háborús bűnös, családirtó stb. vagyok, akkor inenntől kezdve akár meg is kezdhetem a büntetés letöltését ? Ha a szomszéd mondta biztos igaz ! Bíróság meg minek.

A veszteség fogalma sem teljesen tiszta ebben az esetben. Az a veszteség, ha valamit megvesznek (pl.:ha te veszel egy kiló kenyeret az veszteség ? ) vagy az adott műsorokra vetítve ekkora veszteséget halmozott fel a tv ? Ha jól tudom, de javíts ki ha nem így van, a tv már nagyon régen gyakorlatilag csak külsősökkel dolgoztat, akkor az mind veszteség, vagy csak a Fidesz-közeli cégeké a veszteség, a többi tisztán nyereséges ? És ezt, hogy mutatták ki ?

Van még pár kérdés ezzel kapcsolatban, de most elég ennyi is.

Előzmény: Misztériumi elvtárs (31)
Jozan Creative Commons License 2001.08.22 0 0 32
A sajtó egy ilyen müfaj. Mit saccoltok a hetihetes vendégei mennyit kapnak? Kopp, mondta az állam az összeg hallatán (nem elhalt, nem felkopott: leesett). Ezek nem politizálnak. Tisztán pénzre megy. Be is jön nekik (nézettség reklámbevételek stb). Mit is írt finomhangoló...? Na akörül vannak.
Misztériumi elvtárs Creative Commons License 2001.08.22 0 0 31
"Holnap megteszem a feljelentést, hűtlen kezelés, és csalás miatt. Állampolgári kötelesség. Ezt a Magyar Hírlapnál valószinűleg nem tudják."

Leállhatsz, már megvan a feljelentés, az SZDSZ feljelentette a tévé vezetését pontosan ezek miatt a Fidesz-közeli külsős szerződések miatt, amikkel több tízmilliárd veszteséget okoztak tavaly és tavalyelőtt a tévében. Az ügyészség meg is indította az eljárást, habár egyelőre hallgat, és a valószínű tettest, Szabó László Zsoltot kiengedték diplomatának Ausztráliába.

Nemzeti Ökörség Misztériuma

Előzmény: PandG (21)
inverz Creative Commons License 2001.08.22 0 0 30
Nekem ezzel az egésszel csak egy pici problémám van. Nevezetesen az, hogy MINDENKI lop, pártállásra függetlenűl. Persz igaza van annak, aki azt mondta "azért mert a másik lop, az nem azt jelenti, hogy szabad loplni".

Mert nézzük csak meg, PandG jogosan feszegeti a müsorkészítési költségeket...de tényleg például anno mennyiért is szállított be egy bizonyos Czégé Zsuzsa és baráti köre...

Szóval ez van, aki teheti saját(?) zsebre dolgozik.

PandG Creative Commons License 2001.08.22 0 0 29
Ahogy mondod, a Magyar Hírlap dolga. Ha valakit megvádolunk, akkor azt körültekintően kell megtenni, mert így könnyen nevetségessé válhatnak. Persze ha valamit így tálalunk, akkor az emberekben már nem az marad meg, hogy tényleg, mennyi is szokott lenni egy ilyen költség és ők kevesebbet, vagy többet kaptak. Hanem az, hogy az ezüsthajó kapott ennyit meg ennyit, és mivel a MH írta, olyan cikkben amilyenben, hát ezt biztos lopták ! Ami lehet, de ezt bizonyítani is kell. Az nem bizonyíték, hogy leírom, hogy xy 1 000 000 Ft-ot keres havonta. Aztán mindenki gondoljon amit akar. Miközben kiderül, hogy az ő beosztásában mindenki ennyit keres. Csak éppen ezt már nem említem meg.

Semmi gond azzal, ha nem tetszik nekünk, hogy az ezüsthajó, de legyen, akár a happy end mekkora összegű megrendeléseket kapott. Ezt szóvá is lehet tenni, sőt, kell is kérdezni. De az nem megoldás, hogy vesszük a keretösszeget és kijelentjük, hogy 4,2 mrd ft-ot adtak neki. Mire ? Ebből most mit is kell csinálniuk, és mit csináltak ? Mennyi a költség vonzata ennek és mekkor a nyereség ? Na ezeken már lehet vitatkozni. De ha csak a 4,2 mrd-t nézzük akkor az lehet, hogy kevés is, (még mielőtt valaki elkezd kötözködni, nem azt mondtam, hogy kevés.) attól függ mire ? Azon meg szerintem nem érdemes vitatkozni, hogy kell e egy ország arculatát kialakítani, azt reklámozni, vagy nem ? Legalábbis most ez nem ide tartozik.

Előzmény: im2lazytosetthis (28)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.22 0 0 28
Ez már a Magyar Hirlap dolga. Én nem oknyomozó újságíró vagyok, vagy rendőrnyomozó...
Előzmény: ath (27)
ath Creative Commons License 2001.08.22 0 0 27
vicces, hogy ismerem őt is és egy-két ezüsthajóst is, így tudom amit tudok. még az összevetés is vicces. egyébként bizonyítékokat szeretnék. az ezüszthajós részről már megvan.
Előzmény: im2lazytosetthis (25)
Pókerarc Creative Commons License 2001.08.22 0 0 26
Bizony kevés. Húzzatok bele, kevés időtök van hátra!
Előzmény: Aradi Zoltán (0)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.22 0 0 25
hát szerintem könnyen megeshet hogy ennyit kapott.
Előzmény: ath (24)
ath Creative Commons License 2001.08.22 0 0 24
ez nagyon vicces. ezt a faszságot meg hol olvastad?
Előzmény: Fine Tune (1)
PandG Creative Commons License 2001.08.22 0 0 23
OK. Jövök még vissza. Lehet, hogy tényleg lopnak, lehet, hogy nem. Ehez viszont tényleg tudni kéne a szokásos pénzeket. Mert így nem ztudhatjuk, hogy EZEK kirívó pénzek e ? Meg azt sem, hogy ebből mennyi marad nekik a gyártási költségek után. (Ok tudom archivum, de azért mégis ?) Azért ezeket jó lenne tisztázni. Nem szeretek vádaskodni aztán pofára esni, amikor kiderül, hogy hülyeségeket beszéltem. Volt már benne részem.
Előzmény: im2lazytosetthis (22)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.22 0 0 22
Ahogy gondolod. Nincs közöm a TV-s szakmához. Viszont EZEK kirívó pénzek, amiket az Ezüsthajónak fizettek. A késöbbiekben azért néha térj vissza hogy melyik választásod lett volna helyes.
Előzmény: PandG (21)
PandG Creative Commons License 2001.08.22 0 0 21
Biztos igazad van, bár nem méricskéltem, hogy hány perc az interjú és mennyi a többi. Akkor tehát lopnak ! Holnap megteszem a feljelentést, hűtlen kezelés, és csalás miatt. Állampolgári kötelesség. Ezt a Magyar Hírlapnál valószinűleg nem tudják. Egyébként ahoz képest, hogy nincs produceri irodád elég jól vágod az összegeket. Vagy ez csak hasraütés, netán nem is biztos az az archivum, vagy esetleg más ugyan ennyiért adja a dolgait. Lehet, hogy akkor a Magyar Hírlapban megjelent pénzek egyáltalán nem kirívóak, sőt általánosak ? Mert ha így van akkor inkább nem is jelentgetek fel. Még a végén hamis vád lesz belőle és a bíróságtól nekem kell majd félnem . Lehet, hogy a Magyar Hírlap is ezért nem tesz feljelentést ?

PandG

Előzmény: im2lazytosetthis (20)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.22 0 0 20
A kábé 1-2 perces interjúrészlethez elég sokat kell forgatni, de messze kijön 1-2-3 százezerből és akkor már mindent beleszámoltam.
Előzmény: PandG (19)
PandG Creative Commons License 2001.08.22 0 0 19
Biztos, hogy újra vágták csak az archívumot? Én nem értek hozzá, csak egy esetről tudok, ahol viszont tényleg megcsinálták a riportot. Most akkor vágnak, vagy forgatnak ?
Előzmény: im2lazytosetthis (18)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.21 0 0 18
Nincs produceri irodám. De vannak ismerőseim. :) Egy 15 perces barátok közt "szinvonalú" sorozat egy epizódját 1 max 2 millából ki lehet hozni. És kb 5 10 millióért eladni. De ehhez kicsit többet kell költeni mint ami az archívumos anyag újravágására kell...
Előzmény: PandG (16)
PETUR Creative Commons License 2001.08.21 0 0 17
"És?"

Valóban ez a helyes reakció.
Hiszen egy maffia vállalkozásnak pontosan igy kell müködnie!

Előzmény: Kombinátor (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!