Na nézzük sorjában. Felkeltetted a kíváncsiságomat, hogy honnan ismersz ennyire :)
lúzer külseje Tényleg az lenne?
ellenére full extrovertált személyiség, aki akár még a pápuai bennszülöttekkel is könnyedén kontaktust teremtene, bár ez némelyeknek már tolakodásnak tűnhet Ebbe igazad lehet, bár szerintem sose tolakodok, inkább távolságot tartok.
(pl beszélgetésnél is, néha már túl közel hajolsz a másikhoz, ami már az intim szféráját sérti)
Szerintem keversz vkivel, mert ilyet nem szoktam csinálni.
örökoptimista életszemlélet, nagyképűség, enyhén szólva túlértékeled önmagad. Nem értékelem túl magam szerintem.
emiatt gyakran koppansz ugyan, de ezek nem hangolnak le, mert sosem magadban keresed a hibát, hanem mindig külső körülményekkel magyarázod.
Mindíg elemzem a hibákat, s benne a saját szerepemet. És elsősorban magamban keresem a hibát.
mindenhol a középpontba kerülsz, de ezt most vhogy nem kifejezetten pozitív értelemben kell érteni, Hogy lehet nem pozitívan érteni?
pl sokan kiröhögnek a hátad mögött, tudtad?:-Đ Mást is.
bár, nem hinném hogy ez téged zavarna. Nem tudom, sokszor próbálom felvidítani az embereket, talán emiatt nem nagyon zavar :)
ja, én is mókásnak tartalak téged, de amúgy nincs veled semmi baj.
Köszönöm a bókot. Próbálok mókás lenni. :)
1ébként magunk között úgy hívunk, hogy "kenézsien"(ez a Canadian márkából meg a Nagykanizsa átfedéséből jött...hehe)
Elmondanád kicsodák hívnak így? Ez tök jól hangik, szeretném megköszönni nekik :) Csak a Maszkom Canadien, semmi más, mivel az drága. De most épp nem floorballozok pár hónapja, nem tudom feltűnt-e.
lúzer külseje ellenére full extrovertált személyiség, aki akár még a pápuai bennszülöttekkel is könnyedén kontaktust teremtene, bár ez némelyeknek már tolakodásnak tűnhet (pl beszélgetésnél is, néha már túl közel hajolsz a másikhoz, ami már az intim szféráját sérti) örökoptimista életszemlélet, nagyképűség, enyhén szólva túlértékeled önmagad.
emiatt gyakran koppansz ugyan, de ezek nem hangolnak le, mert sosem magadban keresed a hibát, hanem mindig külső körülményekkel magyarázod. mindenhol a középpontba kerülsz, de ezt most vhogy nem kifejezetten pozitív értelemben kell érteni, pl sokan kiröhögnek a hátad mögött, tudtad?:-Đ bár, nem hinném hogy ez téged zavarna. ja, én is mókásnak tartalak téged, de amúgy nincs veled semmi baj.
1ébként magunk között úgy hívunk, hogy "kenézsien"(ez a Canadian márkából meg a Nagykanizsa átfedéséből jött...hehe)
Csak valami nagyon mezei válasz rémlik és nem biztos, hogy pontos.
Azért mert ha nem aludnál megbolondulnál (voltak erre kísérletek) és azért is mert az a szervezet regenerálódó fázisa. Tehát ébrenlétkor az agyad Béta hullámokat produkál ("top"-on vagy) és a stressz miatt blokkolod az imunnrendszered meg nem tudom még miket. Ha alszol akkor ez a blokkolás részben vagy teljesen feloldódik és a szervezet nekáll elhárítani/kijavítani a napközben bekövetkezett "károkat". És az agyad is rendezni próbálja azt, amit ébren nem tudtál (tudott).
Indy: Valasz maganban, hatha akkor foleled a topic.
Otletnek had' hozzak fel egy dolgot, amivel mostanaban talalkoztam:
Tudja valaki, hogy miert alszunk? Es hogy tulajdonkeppen mi is tortenik akkor? En azt olvastam, hogy aktiv allapotban az agykereg az ur, alvas kozben pedig az a resz, amit a hulloktol orokoltunk. Ezert zavart, logikatlan, gyenge benne az ENerzet, es ezert nincs benne kommunikacio.
Azt is ezek mellett olvastam, hogy a vakok viszont nem vizualisan, hanem hangokkal almodnak. Tulkeppen logikus, de engem meglepett.
Erdekelne egy olyan konyv, amiben jol le van irva, es nem latinul:), hogyan mukodik az agyunk. Tudtok ilyet?
cout '<< OFF" << ' endl;
Val'szeg nem zavarjuk őket.:)
Lehetnek okosabb, szebb, optimistabb, erosebb lelku, kevesbe gorcsos emberpeldany. :)) Az embereket szokták szeretni és nem az isteneket. Úgyhogy óvatosan. A túl tökéletesek másokat mindig a fogyatékosságaikra emlékeztetik:)
Hogy szunteted meg a kapcsolatot? Ujjaepited a berlini falat, elkoltozol, vagy szimplan dinamittal :)? Berlini fal sose volt.:) Elköltözöm, de előtte még bevágom a dinamitot és elvonszolom magam. Esetleg utána vágom be, de akkor is földhöz vág a légnyomás.:)) Keserűség-düh-csalódás dinamit mindig van. Nyomorék leszek tőle én is, meg is bánom, de... ilyen vagyok, kész. Viszont Te fenntartanál egy rosszat és tennél azért, hogy ne legyel elviselhetetlen? (Kb. ez jött le). Miért? Mi értelme? Ha ketten akarják javítani az javul. Ha egydül akarod, akkor a másik tesz rád. Nem?
Leirjam, hogy szerintem hol a legnagyobb lyuk a modellemen, vagy meg te is akarsz keresgelni rajta? :))) Komplex rendszerek kiszámíthatatlansága...
Ott, hogy a szeretet nem egy tudatos valami. Modellezzük le. Adva van egy család. Hierarchia van (mindenhol, csak ha nem túlzott, akkor elmegy). Anya, apa, két gyerek. A legkissebb gyereket imádja mindenki. Ettől többet kap, mint ami kell, nagyképűvé válik és elkezdi imádni sajátmagát és némileg lenézni a többieket. A következő az Apa. Ő is sokat kap elvégre belőle élnek ő keres. Igaz ez már... arról is szól, hogy kapnia kell, nehogy meglépjen. Kb. ő kap annyit amennyire szüksége van. Az anya már nem fog annyit kapni. A legkisebb gyerek se fogja kellőképp viszonozni a ráfordított energiát, a nagyobbik gyerek gyűlölni fogja, mert ez így igazságtalan (szeretet-gyűlölet=kevesebb szeretet), az anya már nem oké, érzi, hogy valami nem passzol, ha nem is tudja micsoda. De a család legszeretetéhesebb tagja a nagyobbik gyerek. A szeretetet a kisebbik kapja és a nagyobbik még hasznot se hajt, hogy törődjenek vele.
(Lenézted az eneagrammot.:)) Igy alakul ki az adott családban az, hogy a kisebbik gyerek 3-as, a nagyobbik rendszerint 4-es), ill az agyonszerett és jobban alkalmazkodó 3-as, a szeretetéhes lázadó 4-es.) Aztán lehet, hogy hülyeség, de én is keresem az okokat és ez egy ilyen kb. 5 családra épülő megfigyelés (ami lehet, hogy nem pontos, de kb. oké).
Vagy egy totálisan nagy baromságot írtam:)))
Igen. Tudhatsz. Olyan gyorsan próbálom magamara szedni, hogy az alapban van őskáoszom és aki(k) segít(enek) már úgyis túlterheltek.:) Lőttem mailt, felelj lécci, ha úgy gondolod, hogy kérdezgethetlek. Kösz:)
Üveges hasonlat: Egyrészt végletes, másrészt agymosás szagú:) Szóval oké, hogy nézzük a világot optimistán, de akkor nincs hajtóerő. Minek küzdj, ha félig úgyis tele és ezt úgy fogod fel, hogy ez elég, és ezt kell nézni, nem azt, hogy félig üres. :))) Persze értem. Igazad van. Inkább nem mindegy mit tartalmaz az az üveg. És mi van ha nem félig van csak egy ujjnyi van benne és az is rohamosan párolog?
Érzelmes és nem érzelmes:
NEM!:))) Gyak. elmondom hogy néz ki. Az érzelmek (amik amúgy nagyon jók) gátolnak. Az eszére hallgató se biztos, hogy boldog, de legalább sikeres. Az érzelmeire hallgató meg vagy nagyon boldog, vagy egyáltalán nem, és mégcsak nem is sikeres. (Persze ez is végletes).
Aztán. A sikeres elidegenedik a saját érzelmeitől, mert gátolják. Biztos vagy benne, hogy hiányzik neki az ami nincs? És abban, hogy így nem lehet boldog?:) Érted? (értem???:)))
Ráadásul az érzelmek kiszolgáltatottá tesznek. Mindig az a gyengébb akinek fontosabbak és aki nem tudja a racionalitás szent nevében lerázni.
Nagyon egyszerű példával: Adva van egy párkapcsolat, mindenki szeret, de az egyik jobban, neki fontosabb. Vége lesz. Ki fog jobban szenvedni?
Ha valaminek van rossz oldala, akkor dobjuk el? Ne!:) de van egy határ. Egy pont ahol jobban kéne szeretned magadat...
:)) Most sem vagyok érzelemmentes,sőt. Viszont több területen igen kudarcos és elég keményen fizetek azért, hogy az érzelmeim irányítanak. Azaz most jutottam el oda, hogy szeretném eltanulni azt, hogy félre tudjam tenni őket, mielőtt végképp kiütnek.
Mondjuk szerelmes vagy. De nem oké a kapcsolat (nem szeretnek). Félre tudod tenni az emiatti fájdalmad mert most neked ezerrel dolgoznod kell, hogy ne aludj előbb-utóbb a híd alatt? Mi van ha nem? Mi van ha olyan hülye, ostoba, magad ellen dolgozó vagy, hogy hiába vagy tisztában azzal, hogy mi fog történni, mégse vagy rá képes. Mert ha elnyomod,akkor is visszaköszön .... szóval nem tudod elnyomni.
Nem akarom rád beszélni:))) Sokáig én is szkeptikus voltam, most játékot csinálok belőle, hogy találgatom, ki micsoda.:) Egyébként nem címke. Ha matematikailag írnánk fel a különböző árnyalatokkal (eltérésekkel) akkor a lehetéses variációk száma egy-egy típuson belül is majdnem végtelen. Csak az alap azonos. Ami ráépül az más. Így képzeld el.
Meg nem akarok sem nyugdijbavonulni, a halalomat sem tervezem meg.:)) Csak azert bucsuztam el, mert en az emilkede'shez vagyok szokva, a forumokkal meg csak ismerkedem. Ugyhogy szolj(atok) ram nyugodtan, ha benazok valamit. Sorry.
Mi is az hogy offtopic? Szerintem az emberismeretbe belefer. Azt meg nem tudom, hogy azert nem irnak a tobbiek, mert mi vitazgatunk, vagy azert vitatkozunk, mert nem irnak a tobbiek.:))
Ez olyan tema amiben az a jo, ha gondolatok talalkoznak gondolatokkal, es nem az, ha valaki nekiall teletolteni a masik fejet. Van ellenvetes? Kritika?
>Mikor azt hiszem, hogy "na most megfogtam", akkor pályamódosítás van.
En ugyan nem igy erzem, de errol mar tenyleg ne vitazzunk.:))
>Miben szeretnél változni? És főleg miért?:)
Ez a miert egy jo kerdes. Miert akar valaki valtozni? Mert nincs megelegedve magaval? Vagy csak foljebb akar maszni, hogy a tobbi ember felnezzen ra? Vagy igenyes magaval szemben? Ugy erzi, hogy katyuban van az elete, es ezt a kiutat latja? Vagy jo az onbecsulesenek, hogy feljebb maszott a sajat ertekrendjen?
Azert irogattam szemelytelenul, mert nem igazan tudom, hogy ram melyikek igazak. Majdnem mind.
Es hogy miben szeretnek valtozni? Azokban a tulajdonsagokban, amikben a sajat ertekrendem szerint nem az optimumon vagyok. Lehetnek okosabb, szebb, optimistabb, erosebb lelku, kevesbe gorcsos emberpeldany.
>Sosem tartanék fenn egy rossz kapcsolatot:)
Azt hogyan lehet csinalni? Tegyuk fel, hogy felepited almaid hazat. Eccer csak elkoltozik szimpatikus szomszedod, es bekoltozik egy olyan letforma, aki viszont nem szimpi. Hogy szunteted meg a kapcsolatot? Ujjaepited a berlini falat, elkoltozol, vagy szimplan dinamittal :)?
>Nem jó a modell.:))) Alapból jó lenne, de két dolog miatt meg van döntve;)))
Szerintem csak megtamadva.:)))
>1. Egy-egy egyén szeretetéhsége eltérő.
Nem vitattam. En azt irtam, hogy: -Es ha hiany van, az azt jelenti, hogy egy ember atlagosan tobbre vagyik, mint amit ad.- Es ebbol vontam le kovetkezteteseket.
De gondolj bele. Van egy zartnak tekintheto csoport. (Az emberiseg, vagy eppen egy par, akiknek a kulvilag nem is letezik, stb) Ott van valamennyi össz szeretet, es valamennyi össz szeretet igeny. Ha tobb az igeny, akkor az egyenekrol _altalaban_ elmondhato, hogy tobbet varnak el, mint amennyit kapnak. Ha viszont a szeretet tobb, viszont megis vannak ehezok, az azt jelenti, hogy sok olyan van, aki tobbet kap, mint amennyit elvar. Igaz, hogy az egyik labara santit, a masik meg nem is volt ennek a modellnek, de azert van koze a valosaghoz.
2. Nem annyit kapsz amennyit adsz, mert ez nem egy adok-kapok valami.
Ezt sem irtam. En csak szeretetrol, es szeretet igenyrol irtam egyeni szinten. Adok-kapokrol mar tarsasag szinten volt betü :), vagyis osszeadtam az osszes szeretet kibocsajtast, es a szeretet-megmaradas torvenyere:) hagyatkozva felteteleztem, hogy a tarsasag osszesen ennyit kap.
Leirjam, hogy szerintem hol a legnagyobb lyuk a modellemen, vagy meg te is akarsz keresgelni rajta? Biztos van tobb is.:))
>Wow:)))))))))))))) Hálám. Előre! Visual C++-al hogy állsz?:)) Holnap lövöm, most azzal nyögök,itt pihengetek éppen:)
Lattam mar olyant.:)) Ez eleg? :)) Sot, meg egy magan projektet is inditottam, ami abban irodott volna, de nem igazan nyerte meg a tetszesemet a Win es a VC++ osszefonodasa, meg a sok globalis fuggveny, amiben elso latasra a kaosz rendezoelv:)). C++-szal viszont elvagyok, C-t meg kedvelem. Igy tudhatok segiteni?
>Az örökké vidám emberről az örökEgó jut eszembe, és nem érzem őszintének vagy azt gondolom, hogy azért ilyen mert lesz@rja a világot a körülötte lévőkkel együtt.
Ennek a hasonlatnak a CopyRight-jat nem en birtoklom, de viszont ide illo. Van egy uveged, ami felig van. Akkor az felig ures, vagy felig tele van? Aki azt mondja, hogy felig tele van, es ez mellett van eleg lelki ereje, hogy elrendezze a problemait, es nem hagyja, hogy a fejere nojenek, miert ne legyen mindig boldog? Ha eltekintunk attol, hogy nem is biztos hogy letezik a Mindig Boldog Ember.
>Az érzelemmentesség fájó, mert lepereg róluk minden érzelmed. Ugyanakkor soxor az érzelmek akadályoznak. Néha nagyon súlyosan és értelmetlenül(?).
Kovetkezo modellunk alanya ket ember. Az egyik azt teszi, ami erzesei szerint a legjobb neki, azt nem, amit az erzesei nem dijaznak. A masik kiserleti szemely pedig ugyan igy van, csak eppen nem az erzelmei, hanem az ertelme iranyitja. Ez nem azt jelenti, hogy az erzelmes tag halad a boldogsag fele, az ertelmes csak valami kepzelt boldogsag fele?
(Áh, ne is törődj velem, hülye vagyok. Nem működik. Az élő példa vagyok a "kudarcra" nekik, és pont mert érzek és ettől legyőzhető vagyok.)
passz:(((
Most is ellen kell hogy vessek. Az is igaz, hogy aki e'l, az legyozheto. Akkor ne eljunk? Ha valaminek van rossz oldala, akkor dobjuk el?
Az erzelemmentes, vagy a regi allapotod tetszik neked jobban?
>Viszont ügyi voltál, én nem tudtam beléd kötni.:) Hová is soroltad magad? 9-es?:))))
Meg nem hataroztam meg magam a kis emberhatarozoval.:)) Azt is be kell vallanom, hogy sokaig leneztem. Nem lattam be, mire jo az nekem, ha megcimkezem magam. De azota megtetszett. Majd ertesitelek, ha elkeszult a cimkem.:))
Ez itt nem off?:)))
Aha, én is élvezem a vitát veled, mert olyan "csúszós" vagy:)) Mikor azt hiszem, hogy "na most megfogtam", akkor pályamódosítás van. (Ebbe ne láss semmi pejoratívat, játéknak tekintem, ráadásul hasznos és érdekes játéknak. Ja, hétfőig most nem tudom mennyire érek rá, igazsgászerint most se érnék rá:)
Nem szeretnék, max. a régi önmagamhoz szeretnék visszatalálni. Lehet, hogy beképzelt lesz, de alapból egy nagyon rendes, korrekt ésa jó embernek tartom magam. Olyannak aki, ha rendben vannak a dolgai képes rá, hogy másokat felvidítson, megoldja a gondjaikat, életet vigyen egy helyiségbe, tükörként verje vissza sokszorzva a szeretet, ha kap. Az önbizalomhiány, ami három év főleg érzelmi kudarcsorozata viszont nagyon felfokozódott beszűkültté és keserűvé tesz. Ez rossz nekem és rossz azoknak akik körülöttem vannak.
Miben szeretnél változni? És főleg miért?:)
Sosem tartanék fenn egy rossz kapcsolatot:) Ha nem tudnám megjavítani kimenekülnék belőle.:) Ha két ember jó kapcsolatot _akar_ és tényleg akarja és tesz érte, nem válhat elviselhetetlenné, de még tartósan rosszá sem. Ha mégis,akkor ott valaki baromi önző.
Nem jó a modell.:))) Alapból jó lenne, de két dolog miatt meg van döntve;)))
1. Egy-egy egyén szeretetéhsége eltérő.
2. Nem annyit kapsz amennyit adsz, mert ez nem egy adok-kapok valami. Az emberek "egyéniségeket" szeretnek, minden racionális ok nélkül. Tehát nem lehet kiérdemelni, se annyit adni, hogy kapj, mert nem ezen múlik.
Az irigység az oké.:))) Miért, nem természetes?
Wow:)))))))))))))) Hálám. Előre! Visual C++-al hogy állsz?:)) Holnap lövöm, most azzal nyögök,itt pihengetek éppen:)
Értem. De engem megfog a szomorúság. Megfog... mert... érteni szeretném, hogy miért, szeretnék ezen változtatni, és valahogy (talán irracionálisan) társítom a belső érzékenységet, és így majd minden (számomra) jót a szomorúsághoz.:) Az örökké vidám emberről az örökEgó jut eszembe, és nem érzem őszintének vagy azt gondolom, hogy azért ilyen mert lesz@rja a világot a körülötte lévőkkel együtt.
A bunkó, ártó, rombolót ne keverjük a vidámmal:) Egy vidám is lehet ilyen.:)
"Nagyon nem ertelek. Neha ugy irsz mintha nem kedvelned az erzelemmenteseket, neha meg ugy, mintha felneznel rajuk."
Ez így teljesen korrekt. Jelenlegi kis életkémben ez alól egy kivétel van, de róla is kiderült, hogy azért az érzelmek nem mindig csak fekvőrendőrök neki. Ezért szerettem meg.:)
Az érzelemmentesség fájó, mert lepereg róluk minden érzelmed. Ugyanakkor soxor az érzelmek akadályoznak. Néha nagyon súlyosan és értelmetlenül(?).
Az a hatóanyag igen. És van helye más. De lehet, hogy csak az a lemming lelkem, hogy "majd én" csinálok ott érzelmet ahol nincs és megmutatom milyen tök jó szeretni, érezni, felvállani.
(Áh, ne is törődj velem, hülye vagyok. Nem működik. Az élő példa vagyok a "kudarcra" nekik, és pont mert érzek és ettől legyőzhető vagyok.)
passz:(((
Hajrá-harjá....
Viszont ügyi voltál, én nem tudtam beléd kötni.:) Hová is soroltad magad? 9-es?:))))
Szia, reg lattalak.:)) Nem baj ha ellenvetek? Olyan jo vitatkozni veled.:))
>Kicsit több önbizalmat szeretnék, de egyébként nem.
??? Nem szeretnel valtozni? Furcsa. Csak nem tokeletes vagy? :)) En sokmindenben szivesen valtoznek.
>És NEM:)) Kutyából nem lesz szalonna. Értelmetlen. De régebben igen.
Pedig egy nyilt kommunikativ ember sok embert megvaltoztat, meg ha nem is lehet eszrevenni. Pl te is okozol azzal valtozast, hogy probalsz segiteni masokon. Es igaz hogy a kutyabol nem lesz szalonna, de meg egy rossz kapcsolatnal is lehet arra ugyelni, hogy az szimplan rossz maradjon, ne valjon elviselhetetlenne.
>Közös betegségünk a kóros szeretetéhség és ez rányomja... és visszavezethető az előzőre.
Szeretetehseg? Ugyan a szeretet nem merheto, de tegyuk fel, hogy az. Vegyunk egy tarsadalmat, aminek egyedei valamennyi szeretetet adnak, es valamennyire pedig szukseguk van. Es ha hiany van, az azt jelenti, hogy egy ember atlagosan tobbre vagyik, mint amit ad. Nem ezt nevezik irigysegnek? Tudom hogy nagyon egyszeru a modellem, viszont logikus is.
>:]]] Kérlek szépen szólj ha unatkozol! Programozni tanulok és minden segítség jól jön...
En is.:)) Szerintem az a programozo, aki nem tanul folyamatosan programozni, eleg gyorsan nullara amortizalodik.:)) Nem tartom magam jo programozonak, de viszont szivesen segitek. Nem tul jo kombinacio, ugye?:)) Dobj meg egy emillel.
>Nem mondhatnám. Nem feltétlen az életvidámság alapján alakítok ki egy képet egy emberről. Ha éredekel tudni akarom milyen és miért olyan amilyen. Ez akkor is így van, ha épp savanyú, beteg, depis... bármi. Valamitől ugyanis lett olyan...
Az "erdemes megismerni" emberek szama tobb mint a "jo vele egy tarsasagban. Vagy legalabbis nem ugyan az. En sem zarkozom el a kevesbe vidam emberektol, esetleg meg segiteni is probalok nekik. De en vidam emberek kozott erzem jol magam.
Ha mar itt tartunk, vajon van-e ertelme nagtiv (bunko, arto, rombolo) embert megismerni?
>A boldoguláshoz ők "adták" a legtöbbet, mert valahányszor érzelmileg láttam a világot, ők (az "érzelemmentesek") hozzám vágtak egy racionális helyzetértékelést ami igaz is volt.
Nagyon nem ertelek. Neha ugy irsz mintha nem kedvelned az erzelemmenteseket, neha meg ugy, mintha felneznel rajuk.
Pedig ha egyszer erzelmileg gyengusok, akkor nem a legfontosabb hajtoanyag hianyzik beloluk, mint ahogy te is irtad?
Ha pedig felnezel rajuk, akkor nem akarsz te is olyan lenni? Elobb meg azt irtad, nem akarsz valtozni.
Tobb belekotnivalo hirtelen nem jut eszembe.:)))))
Szeretnetek valtozni, vagy megvaltoztatni masokat? Kicsit több önbizalmat szeretnék, de egyébként nem.
És NEM:)) Kutyából nem lesz szalonna. Értelmetlen. De régebben igen.
Van ez az eletnek nevezett akarmicsoda. Ti mit tesztek vele? Sodortatjatok magatokat, vagy probaltok ervenyesulni? Jol erzitek magatokat benne?
Változó. Néha sodródás, de inkább érvényesülni próbálás...
Általában nem. Közös betegségünk a kóros szeretetéhség és ez rányomja... és visszavezethető az előzőre. Ha nem szeretnek, akkor legyek olyan akit muszáj elismerni és muszáj becsülni. Egy életen át tartó harc olyasmiért amit harccal nem lehet elérni, rossz viselkedési séma (gyerekkor -> harc a szülő szeretetéért)
Tarsasagkedveloek vagytok? Es miert? Mire jo egy tarsasag? Es milyen egy jo tarsasag? A hasonlo emberek tarsasagat keresitek? Nem. A nagy társaságban elfog a felületesség érzése, és nem jelent semmit, nem érzem jól magam és sajnálom rá az időt. Kettesben (max. hármasban vagy négyesben) szeretek beszélgetni és akkor odafigyelek és odafigyelnek.
Vagy hasonlót, vagy olyat aki kellőképpen nyitott. Esetleg olyanét, akiben látok valamit amire felnézek és amit el szeretnék tőle tanulni (akár szakmai tudás, akár élethez való hozzállás, bármi...)
Hogyan reagaltok a valtozasra? Visszahokoltok? Vagy eppen kedvelitek a valtozasokat? Es keresitek az ujdonsagokat? Jól. Az egész életünk hirtelen változások sora, és mindig ezt várjuk (a csodát:)). Én a hármas színezetem miatt, kifejezetten élvezem a kihívásokat.
Depis időszakokat kivéve keressük.
Az e'rze'sek milyen szerepet jatszanak eletetekben? Szerettek szeretni? :)) Aha:) Született romantikusok vagyunk és nagyon tudunk is szeretni. Úgy érezzük (hamisan), hogy az egyetlen értékünk. Viszont az egyetlen kivezető utunk, ha mélyebben liftezgetünk. Szükségünk van rá, abból nyerjük az energiánkat és csak abból.
En eleg sokat probalkoztam NETes tarskeresoket, ami szerintem a hasznomra valt. Ti mar probaltatok? Nem. Nem hiszek benne. "185 cm magas, jó modorú, interaktív vibrátorral ismerkednék elmélyült kapcsolat és _közös_ öröm céljából... Duracell nélküliek kíméljenek..."
Egyebkent en is programozo vagyok, de szerencsetlensegetekre eppen nincs munkam. :))
:]]] Kérlek szépen szólj ha unatkozol! Programozni tanulok és minden segítség jól jön...
Ugye ti sem kedvelitek a savanyu, unalmas, taposomalmozo embereket? (savanyu != unalmas) != taposómalmozó...
Nem mondhatnám. Nem feltétlen az életvidámság alapján alakítok ki egy képet egy emberről. Ha éredekel tudni akarom milyen és miért olyan amilyen. Ez akkor is így van, ha épp savanyú, beteg, depis... bármi. Valamitől ugyanis lett olyan...
Volt nektek olyan ember, aki a legtobbet segitett, megha nem is akarattal, a szemelyisegetek fejlodeseben?
Igen. Négy is. És mindegyik Motivátor. Kettőtől építő "segítséget" kaptam, és jótékony hatással voltak a személyiségemre (bár... nem semmi fájdalmat is tudtak okozni). A harmadik nagyon durván rombolt. Őket hajlamos vagyok "követni". A "Boldog vagy?"-ban hoztad fel az önimádó (egyedül is boldoguló-t). Na ők azok. Ált. sikeresek, ált. nyugodtak, ált. sokra viszik, és embertelen jól kommunkálnak és könnyen hangoldódnak a másikra (ha épp van kedvük, vagy céljuk velünk:)). De a lényeg az, hogy építőek tudnak lenni. Kis idő velük "összezárva" és "másolom" őket. Ha magamra maradok, akkor viszont a hatás múlékony sajnos. Legjobb időszakaim mindig azok voltak, amit a környezetükben töltöttem, akár munkatársként, akár barátnőként. A boldoguláshoz ők "adták" a legtöbbet, mert valahányszor érzelmileg láttam a világot, ők (az "érzelemmentesek") hozzám vágtak egy racionális helyzetértékelést ami igaz is volt. Igazából "fogták a kezem":))) Apám voltak apám helyett, akár munkatársam volt, akár szeretőm, akár barátom. All the same:)))
Na ennyit az ódázásról és bocs, de legalább elálmosodtam.:)
:))) Off: Írtam, igaz röviden. Nekem kicsit jobb most, ámbár érzelmi káoszom van:)
Önirónia ON:))))
Ezek stimmelnek a 3-asból:
-"Ha elég keményen dolgozom, képes leszek rá!"
-"Jobb lesz, ha valami nehezebbet választok magamnak!"
-"Mit kell tennem, hogy lenyügözzelek?"
És ezek a 4-esből:
-"Én önmagam vagyok. Más vagyok és különleges."
-"Azt teszek, akkor és úgy, ahogy akarok!"
-"Én nem ilyen vagyok!"
És néha, ha nagyon gödör van akkor ez is:
-"Mindenki olyan kegyetlen és érzéketelen hozzám."
Atlnatix: Jönnek az ünnepek. Ez nekünk - ha magányosak vagyunk - érzelmi mélypont.
Mindig-mindig gondolj arra, hogy nem tehetünk róla és arra, hogy pillanatnyi valóságként éljük meg, holott nem valóság, csak érzések.
És hogy milyen hirtelen változhatnak. Kedden még meghalhatnékom volt. Túlzás nélkül. Szerdán (ki hitte volna, én utoljára) feltűnt valaki az életemben akit pár éve nagyon szerettem, lángolón és ő is engem. Már nem ugyanaz... de ez nem baj és ettől nem kevesebb. A lényeg, hogy úgy ahogyan, de itt van újra. Sz'al nagy kár lett volna kedden nem felébredni többet.:)
Dormi18: Kösz:)) Kedves vagy.
A legjobb barátnőm is 9-es.:) Jó vele. Ő az akivel még akkor is úgy tudok beszélgetni, mintha két nap telt volna el, ha két év volt. Sajna messze lakik és netelérése sincsen.
>Meghalnék örömömben, ha nekem ennyi ész lenne a fejemben, de tényleg!
Nagyon szepen koszi!:)) Orulnek ha azt irhatnam hogy jo emberismero vagyok, es azert ereztem bele magam a helyedbe, de inkabb arrol van szo, hogy azt hiszem, hasonlo uton jarunk, csak en mar annyit tapostam, hogy elfogytak a göröngyok.:))
>Tudod, hogyan ismerem meg magam? Hogy lerántom a leplet mindenről...
En nem igy masztam ki a sajat kis vilagombol. En kaptam egy jokora pofont, amiben a lelkem szetpottyant, viszont a vilagomat korbefogo burok is odaveszett. (Nem kar erte:) Es szepen lassan osszegyujtottem annyi lelkierot, hogy kilapatoljam a szemetet, es ujraepitsem a lelkemet. Es most igy erosebb, es nyitottabb vagyok, mint regen.:))
Erdekes lehet, ha valaki kepes sajat magat analizalgatni.:)) Ez hogy tortenik? (Pl.: A mai analizalni valo: Miert nem szeretem a tokfozeleket :))))
>Elég egy kis engedetlenség, egy pici hazugság....de tudod, nem szeretek már hazudni magamnak...remélem.
Nem tudom van-e olyan ember, aki nem szokott apro hazugsagocskakkal, jo iranyba kerekitessel "szepitkezni".
>Ne haragudj, de minden igaz, amit írtál. Nem is tudok mit mondani. Biztosan érted, milyen hatást váltott ez ki belőlem.
Nem haragszom.:)) De remelem mar nem erzed magad annyira egyedul.:))
>Most már csak azt szeretném hallani, hogy mégis elolvastad amit írtam...
Elolvastam, de azt a reszet, ami nem rolad szolt, hanem az enneagrammrol, azt kihagytam. Baj?:))
>legszívesebben megkérdezném hány éves vagy.
Ma-1974.10.18.:)) Vagy nem is kerdezted meg?:))
>szóval: köszi .
Nagyon szivesen.:)) Ha esetleg meg valamiben segitsegedre lehetek, keress meg nyugodtan.:))
Hetfon kezdodik 2 het szabim, igy lassan atmegyek passzivabba, ugyhogy mindeninek BUEK, meg sok boldogsag, meg hasonlo.:))
sajnos valami hiba lehet a készülékemben, de nem értelek...
Alsó szint - ott dezintegrálunk jobban. A Kettes fele dezintegrálunk, tehát a segítés felé, ez bizonyítja szerintem éppen, hogy alacsony szinten vagyok.
Próbáltam is visszafogni magam, mert még tudtam volna sok "tanácsot" írni Neked de inkább hagytam.
"Szóval én kiállok melletted!"
Nagyon köszönöm, ha nem is értem, miért kellene kiállnod mellettem...
Bocs hogy értetlenkedem,
nem kell válaszolni nekem:)
ha hülyeséget írok...
Ahányszor csak felugrok ide, olvasgatom, amit a kilencesről begépeltél (Vetted a fáradságot!).
És nem akarom részletezni, hogy miből jöttem rá, mely részekből, de van bennem nem kis adag ....9-es.
Nem találtam a szavakat, annyira találó tanácsokat írtál. De tényleg. Meghalnék örömömben, ha nekem ennyi ész lenne a fejemben, de tényleg!
Tudod, hogyan ismerem meg magam? Hogy lerántom a leplet mindenről. Beazonosítom az érzéseimet, tudatosítom, hogy mit miért teszek. Önmagammal találkozom. És rádöbbenek, hogy talán nem is áldozat ez. A másik oldal pedig, a környezetemben élő fontosabb emberek, érzik talán a változást.
Mintha megtagadtam volna a saját lelkemet, és most nem győzök szembenézni vele. S most ezzel töltöm életem szabad perceit, nem hülyeségeken jár az eszem. ugyanazt az időt , amit régen is elgondolkoztam, most szembesítésre használom föl. Elég egy kis engedetlenség, egy pici hazugság....de tudod, nem szeretek már hazudni magamnak...remélem.
Szóval igen, nagyon igaz, hogy aki elrejti magát a külvilág elől, az önmaga elől is elbújik. Ilyen voltam.
Ne haragudj, de minden igaz, amit írtál. Nem is tudok mit mondani. Biztosan érted, milyen hatást váltott ez ki belőlem.
Most már csak azt szeretném hallani, hogy mégis elolvastad amit írtam, mert nem értem, hogy írhatsz enélkül ilyen találó dolgokat.
Persze, tudom, hogy nem szerencsés az "ilyen vagyok" meghatározás - sosem, sem enneagram-értelemben és hagyományosan sem, mert az ember saját magát szűkíti be. Csak a gond az hogy jelenleg olyannyira le vagyok robbanva hogy nem tudok akarni változtatni, de ez nem is tartozik már ide.
Ja és még valami: az enneagram nem egy _teszt_ ahogyan írtad, hanem egy komoly önismereti eszköz. Persze, nem az a cél, mint ahogy én teszem, hogy az ember szerelmes legyne a típusába, hanem az, hogy felülemelkedjen a típusának a buktatóin és kiszélesítse, azaz "fejlessze a személyiségét".
> Én nem vagyok, természtemnél fogva visszahúzódó vagyok, mint a Négyes és Ötös közt... egyáltalán nem járok el...
Errol az jut eszembe, hogy vajon melyik az ok, melyik az okozat? Nem lehet, hogy ha van megirva a nagykonyvben, hogy a tipusodra valamilyen tulajdonsag nem jellemzo, jo a'lindok arra, hogy ne is akarj olyan lenni? Ram nagyon jellemzo, hogy nincs valamihez kedvem, ezert keresek valamilyen kulso okot kifogasnak. :(
>Én is az vagyok.:)))) legalábbis savanyú, az biztos, és mindig csak sóhajtozó, álmodozó, soha semmit sem tevő ember vagyok, ahogy egy alsó szinten vergődő Négyeshez és Ötöshez illik. Utálom, aki másmilyen, utálom, aki boldog, irígy vagyok sokakra, akik többek nálam, és ez majdnem mindenki :(
Ez szerintem csak egy tulajdonsagodbol szarmazik. Abbol, hogy nem vagy eleg eros ahoz, hogy iranyitsd az eletedet. Sajna ez is ismeros sajat peldabol.:(
>ui milyen az a taposómalmozó ember??? (a fogalom mit jelent)
Bocs.:)) Azokat az embereket ertettem alatta, akiknek a munka az eletuk, de nem azert, mert annyira szeretik, hanem azert, mert utana vagy ureseka faradtsagtol, vagy mar alapbol uresek. Te nem hiszem, hogy ilyen vagy.:))
>...érdekelne viszont, hogy Te hogyan állsz hozzá e nagy kérdésekhez...
Hat megprobalom... :))
>Tarsasagkedveloek vagytok? Es miert? Mire jo egy tarsasag? Es milyen egy jo tarsasag? A hasonlo emberek tarsasagat keresitek?
Valamikor igen, valamikor nem. Ha rossz kedvem van, akkor pl kevesbe.
Olyan az idilli tarsasag, ahol ismer mindenki mindenkit, amennyire egy baratot lehet, ahol segitenek egymason ha kell, es ahol ha valaki boldog, akkor a tobbi is boldogabb.
Igen, a hasonlo emberek tarsasagat keresem.
>Hogyan reagaltok a valtozasra? Visszahokoltok? Vagy eppen kedvelitek a valtozasokat? Es keresitek az ujdonsagokat?
Volt ido, hogy pancelba burkolozva "bekesen" elzartan fejlodtem, kerulve az ujdonsagokat. Mostmar jobban birom oket, de meg mindig neha megijesztenek, elbizonytalanitanak.
>Az e'rze'sek milyen szerepet jatszanak eletetekben? Szerettek szeretni? :))
8
-"A saját sorsom kovácsa vagyok!"
-"Keményebbnek kell lennem, hogy megvédjem magam!"
-"Mindenért meg kell harcolnom, amim csak van."
-"Az embernek keménynek kell lenni, különben elevenen felfalják!" [kommentár :)))) ]
-"Nagyon kemény fickó vagyok. Mindenki másnak tolem kell függnie."
-"Velem ilyesmi nem történhet meg. Én erosebb ember vagyok."
-"Nekem kell vinnem a pálmát!"
-"Számolnotok kell velem."
-"Ismerek valakit, majd szólok neki, hogy tegyen valamit érdekedben." (védelmezés)
-"Ez mind az enyém: az én házam, a feleségem, a gyerekeim."
-"Téged meg miféle fából faragtak?"
-"Vagy megszokik, vagy megszökik!"
-"Nekem ne mondja meg senki se, mit tegyek!"
-"Megjárod, ha feldühítesz!"
9
-"Sodródom az árral."
-"Engem nem érdekel. Nekem mindegy."
-"Ami neked jó, az nekem is."
-"Nem kell nekem ajándékot venned, úgyis tudom, hogy szeretsz."
-"Nem engedem, hogy a dolgok kiborítsanak."
-"Egy nap majd befut az én hajóm is."
-"Ezzel majd egy kicsit késobb foglalkozom."
-"Minél többször említed, annál kevésbé csinálom meg!" ( a kilences makacssága...)
-eltünomutatvány [ azt értik alatta, hogy társaságban lehetőleg megpróbál nem feltünni... :))) ]
6
-"Mikor fogom tudni, hogy eléggé biztonságban vagyok?"
-"Ha már magamban bízok, találnom kell legalább valaki mást, akiben bízhatok."
-"Miben hihetek?"
-"Biztosra kell menni!"
-"Számíthatsz rám!"
-"Kéz kezet mos."
-"Az is baj, ha megteszem, az is, ha nem."
-A tömeg biztonságot ad (jelige)
7
-"Még mindig nem tudtam kitalálni, hogy mi legyek, ha nagy leszek!"
-"Most ezt csinálom, de kíváncsi vagyok, mi lesz ottan. Talán oda is benézek." (itt-ott: helyek, társaságok)
-"Nem akarok kimaradni!"
-"Gyerünk, mindenki! Pezsegjen az élet!"
-"Miért nem tud mindenki lépést tartani velem?"
-"Akarom, és most akarom!"
-"Ez nem az én gondom."
-"Bármi, ami átsegít az éjszakán"
-máshol a fü mindig zöldebb...
-több vasat tart egyszerre a tüzben, de egyiket sem hevíti eléggé
-a rettegett "u" betüs szó ("unalom")
3
-"Ha elég keményen dolgozom, képes leszek rá!"
-"Ezt mindenki másnál jobban tudom csinálni."
-"Nekem minden összejött!"
-"Az érzések olyanok, mint a fekvorendorök: csal lelassítanak."
-"Jobb lesz, ha valami nehezebbet válsztok magamnak!"
-"Bármi lehetek, ami lenni akarok!"
-"Mit kell tennem, hogy lenyügözzelek?"
4 :))))
-"Én önmagam vagyok. Senki se ért meg. Más vagyok és különleges."
-"Azt teszek, akkor és úgy, ahogy akarok!"
-"Én nem ilyen vagyok!"
-"Nem szerzem meg nekik ezt az örömöt."
-"Van egy titkos énem, amit senki sem ismer."
-"Mindenki olyan kegyetlen és érzéketlen hozzám."
-az önmagát dédelgeto kivétel
-a Négyesek túlságosan buják, mint ritka orchideák, melyeket egész életükben melegházban tartottak - az önmagukba mélyedés melegházában. Ilyenkor - legalábbis mások szerint - romlottak. [kommentár :))))))) ]
5
-"Mi lenne, ha megpróbálnánk valahogy másként?"
-"Több idore van szükségem."
-"Kevéssel is beérem, de szükségem van térre."
-"Nem tudom elhinni, milyen ostobák az emberek."
-úgy próbálják megtanulni a táncot, hogy figyelik a táncot, ahelyett hogy táncolnának
-a fürdovízzel együtt a gyereket is kiöntik
Mondatok, kifejezések, melyeket a típusok szívesen használnak (magukban vagy hangosan is, de tudatalatiak is lehetnek). Az ismert könyveinkből szemezgetvén. Ajánlom főleg Indynek, de mindenkinek is.
1
-"Küldetésem van az életben"
-"Nem volt jó! Nyilvánvaló, hogy vannak benne hibák!"
-"Ha én nem csinálom meg, senki más nem fogja!"
-"Miért kell mindent nekem csinálnom, míg mások csak lazsálnak?"
-"Mindennek megvan az ésszerü elintézési módja."
-"Uralkodnom kell magamon."
2
-"Bárkivel meg tudom kedveltetni magam."
-"Hát nem csodálatos, milyen közel állunk egymáshoz?"
-"Nincs szükségem semmire! Azért jöttem, hogy _veled_ törodjem!"
-"Ha igazán szeretnének engem az emberek, akkor..."
-"Gyere, hadd öleljelek meg!"
-"Hagyd, majd én megcsinálom neked!"
-"Hol lennél nélkülem?"
-a Kettesek narancsot keresnek a vaskereskedében (mikor olyanoknak segítenek, akik nem képesek kielégíteni érzelmi szükségleteiket, a viszonzást)
Szia Attila,
Üdvözöllek a topicban, és szeretnék válaszolni a kérdéseidre, de így spontánul. Szeretném, ha mások nem hurrognának le, amiért helyenként az enneagramot használom a válaszhoz...
És csak arra válaszolok, amire tudok, ill aminek értelme van hogy válaszoljak... persze ez csak amolyan gyors válasz, érdekelne viszont, hogy Te hogyan állsz hozzá e nagy kérdésekhez...
Tarsasagkedveloek vagytok? Es miert? Mire jo egy tarsasag? Es milyen egy jo tarsasag? A hasonlo emberek tarsasagat keresitek?
Én nem vagyok, természtemnél fogva visszahúzódó vagyok, mint a Négyes és Ötös közt... egyáltalán nem járok el...
Hogyan reagaltok a valtozasra? Visszahokoltok? Vagy eppen kedvelitek a valtozasokat? Es keresitek az ujdonsagokat? Nem keresem az újdonságokat, sőt, mivel alsó Ötös is vagyok meg Négyes, ragaszkodom minden rosszhoz is, ami bennem van... talán pl. a Hetesek, azok csak úgy rohannak bele a változásokba, az új ingerekbe...
Az e'rze'sek milyen szerepet jatszanak eletetekben? Szerettek szeretni? :)) Mivel Négyes vagyok, az érzések számomra a mindent jelentik. Mindent szeretek, ami az érzéseimmel kapcsolatos, és nem szeretem, ha valamit érzés nélkül kellene tennem.
Mi a velemenyetek a vidamsagrol? Ugye ti sem kedvelitek a savanyu, unalmas, taposomalmozo embereket? Én is az vagyok.:)))) legalábbis savanyú, az biztos, és mindig csak sóhajtozó, álmodozó, soha semmit sem tevő ember vagyok, ahogy egy alsó szinten vergődő Négyeshez és Ötöshez illik. Utálom, aki másmilyen, utálom, aki boldog, irígy vagyok sokakra, akik többek nálam, és ez majdnem mindenki :(
(azért főleg akkor csak, ha látom is ez embereket, így írásban nem:)) )
Na egyelőre ennyi volt...
ui milyen az a taposómalmozó ember??? (a fogalom mit jelent)
A típusod keresése:
Nekem sem volt egyszerű, pedig voltak némi alapismereteim pszichológiából- viszont még fiatal voltam (vagyok) és ezért talán nem ismerem még annyira magam, vagy nem alakultak ki még megfelően a viselkedési struktúráim.
Nekem ezek használtak (ha már megvan az egyik könyv, nem nehéz, ha van egy kis időd rá):
- kizártam egyes típusokat - Nálad talán a Nyolcast, Hármast zárhatjuk ki? ez csak a benyomásom, semmit sem ér :) Olvassad ezeket a típusokat is, és sztm. hamar rájössz, ez nem Te vagy.
- figyeld meg a környezeted, ott milyen típusok vannak (esetleg). Például én a Nyolcasok rögtön felismertem - aggresszió, irányításvágy stb... akkor is láthatod, ilyen vagy/nem ilyen vagy.
- próbáld meg meghatározni a triászodat, vagy egy másik csoportot. Például az Érő triászba tartozol(2,3,4), az alapérzésed a szégyen, a gondolkodóké(5,6,7) a félelem és az ösztönösöké(8,9,1) a harag, düh.
Vagy a társas stílust, Hornye féle csoportod. Visszahúzódó vagy(4,5,9), a engedelmes vagy asszertív? Ezeket megírtam a 151.-ben, hogy mit jelentenek.
Sokszor olvastam a Négyes leírását, és egyre inkább így éreztem, ez én vagyok. Már az elsőre is, de minél többet, _és a töbi típust is minél többet_ olvastam annál biztosabb voltam hogy Ötös és Négyes között vagyok. (és ez is: a könyvet, ha nem regény, és sosem elejétől végéig olvasom - úgy unalmas. mindig ami a legjobban tetszik kiikeresni a tartalomból, vagy ha nincs, kinyitni valahol és olvasni benne. de lehet hogy ez is csak amolyan Négyes szokás?)
Még valami: talán egyszerübb nekünk Négyeseknek (Indy, én), hiszen bennünket "már mindig foglalkoztatott az az érzés, hogy kik vagyunk". :)
Sajnos (?) az ennegramtípusodat csak Te tudod biztosan megmondani, mi nem. Ugyan az én édesanyám Kilences, de nem vagyok vele túl jó viszonyban... csak ismerem valamennyire a Kilencest is.
Mostmar beindult az agyam, had' ne fojtsam vissza szegenykemet. De remelem legalabb felelenkitem a temat.:)) En kivancsi vagyok, szeretek kerdezni. Es ti? Had' kerdezzek toletek!
Van ez az eletnek nevezett akarmicsoda. Ti mit tesztek vele? Sodortatjatok magatokat, vagy probaltok ervenyesulni? Jol erzitek magatokat benne?
Szeretnetek valtozni, vagy megvaltoztatni masokat?
Tarsasagkedveloek vagytok? Es miert? Mire jo egy tarsasag? Es milyen egy jo tarsasag? A hasonlo emberek tarsasagat keresitek?
Hogyan reagaltok a valtozasra? Visszahokoltok? Vagy eppen kedvelitek a valtozasokat? Es keresitek az ujdonsagokat?
Az e'rze'sek milyen szerepet jatszanak eletetekben? Szerettek szeretni? :))
Talan kerdesekbol ennyi. Azt hiszem, jokora hazifeladatot kaptatok.:)) Ugyanis ezek nem olyan kerdesek, hogy igen-nem-mel meg lehet uszni oket.:))
Bocs, hogy ha tul kozvetlen, vagy tul aktiv lettem hirtelen. En eleg sokat probalkoztam NETes tarskeresoket, ami szerintem a hasznomra valt. Ti mar probaltatok?
Egyebkent en is programozo vagyok, de szerencsetlensegetekre eppen nincs munkam. :))
A :))-rol jutott eszembe:
Mi a velemenyetek a vidamsagrol? Ugye ti sem kedvelitek a savanyu, unalmas, taposomalmozo embereket?
Volt nektek olyan ember, aki a legtobbet segitett, megha nem is akarattal, a szemelyisegetek fejlodeseben?