Keresés

Részletes keresés

takacszsolt Creative Commons License 2002.03.04 0 0 20
X polgártárs Creative Commons License 2001.10.10 0 0 19
polgártársak, gyártjátok itt a küldetéseket, akár publikussá is tehetnétek már azokat, nem? :)
Mnemomic Creative Commons License 2001.10.09 0 0 18
Ja tényleg az én embereimnek meg kell adni hogy destroy vagy támadnak majd maguktól?

Ezt úgy értem hogy van nálam LAW katona az majd használja magától a tank ellen a fegyvert?

Előzmény: Mnemomic (17)
Mnemomic Creative Commons License 2001.10.09 0 0 17
Hi!

Én is készítem az első küldetésemet. Az hogy lehet megoldani hogy miután kiraktak a heliből csak akkor támadjon az ellen? Nekem a get out parancs az ellenségnek meg hogy destroy és synkronizálni?

Ja tényleg az én embereimnek meg kell adni hogy destroy vagy támadnak majd maguktól?

Flanker Creative Commons License 2001.10.08 0 0 16
Ezt most azoknak írom,akik letöltötték a Kozlice-shotgunt,de nem tudják,hol kell használni.Most én itt elmondom:

-Tehát miután felinstalláltad a Kozlice-t,indítsd el az OFP-t,majd menj be a Mission Editorba.
-Válaszd ki valamelyik szigetet.
A szigetre valahová pakolj le egy embert.Ennek az embernek az adatai legyenek ezek:
Side: Civilian
Class:Man
Unit:MAN
Control:Player

És most jön a lényeg:
Az Initialization mezőbe gépeljük be ezt:(folyamatosan,egy sorba,végig,de a spaceket betartva)

this AddWeapon "KOZLICE" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL" ; this AddMagazine "KOZLICEBALL"

Legegyszeűbb az,hogyha az első this elejétől az utolsó kozliceball és " végéig kijelölitek az egészet,majd CTRL+C- nyomtok,majd beléptek az editorba,és belekattintotok az Initialization mezőbe,és CTRL+V -t nyomtok.

A fenti bonyolult folyamat végeredménye egy civil lakos,(amolyan parasztbácsi) akinek a kezében ott figyel egy Kozlice sörétespuska 10 tölténnyel.
Ezzel a módszerrel lehet tehát Parasztbácsit előállítani.

Flanker Creative Commons License 2001.10.08 0 0 15
Már úgy értem,hogyha az előbb megadott címre másolod a pályát,akkor meg tudod nyitni az editorban a kész pályát,és ellesheted a fogásokat.:-))
Előzmény: Flanker (14)
Flanker Creative Commons License 2001.10.08 0 0 14
Nem tudod,hogyan kellazt,hogy a repülő gépből ugorjanak ki az emberek?
Ember,kapcsoljd magad Auto-learning modra :-)),és
mondjuk töltsd le ezt itt:

http://webspn.hit.bme.hu/~bardosy/OpFlash/missionedit/sabmission.zip

Ez egy single player mission,de ha bebásolod a .../operation flashpointUsers/a te Userneved/Missions mappába,akkor láthatod,hogy hová mit kell írni ehhez.

A lejjebb írt dillemmámra ha valaki tudja a választ,akkor please segítsen!Kösz.

pedro870 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 13
hát nem leírták ezt már előttem

BOCS!!!

Előzmény: pedro870 (12)
pedro870 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 12
"Hogy lehet úgy szállitani, hogy nem egy groupban vannak? "

Én a következőt műveltem az editorban.

Van egy csoport fószer, van egy helikopter. Csoportnak waypoint: get in, helinek load, ezeket szinkronizálod és egymásra tolod, vagy legalábbis közel egymáshoz.

Aztán heli továbbmegy ott transport unload. A csoportnak a waypointját oda rakod ezután ahova akarod, nem kell kiszálló wp.

csináltam így egy jó kis partraszállást, markok felvesznek egy csomó gyalogost a parton majd ki a tengerre, bevárják egymást azt irány az ellenséges falu és partraszállás. Néha persze nehezen értik meg egymást.

Azt nem tudom, hogy lehet beállítani, hogy ejtőernyősök legyenek egy gépen és menet közben kiugorjanak.

Előzmény: Cooper911 (5)
Flanker Creative Commons License 2001.10.07 0 0 11
Emberek,ha valaki tud,segítsen!

A problema a következő:
Az OPF editorjában készül egy pályám.Malden szigetén.Mindegy,milyen,a lényeg az,hogy szerettem volna belerakni azt,hogy a maldeni repülőtérről egy Szu-24 es géppár szálljon fel.
Kb egy óra tökölődés után sikerült is,a két gép libasorban,tökxabályosan Taxizik (gurul) ki a felszállópálya végéig,végig a gurulóút felfestett vonalait követve,kivilágítva.Majd,mikor a kiérnek a kifutó végére,szépen felbőgetik a turbinákat és felszállnak.A probléma az,hogy a felszállásra senki sem kérte őket.A waypointjaik (move) véget érnek a kifutó végénél.Elméletileg meg kéne álljanak a kifutó végénél.De ezek fellszállnak.Nem baj,ezt a problémát megoldottam
(az utolsó waypoint on activation mezőjébe beírtam hogy: (gépnév) land "land") Mostmár megállak a kifutó végén,ahogy kell.
A baj az,hogy a pálya alapból nem a légibázisnál kezdődik (egy feketérefestett heli dob le ernyővel), így a felhaszáló nem láthatja, amint a gépek szépen kitaxiznak (kigurulnak) a kifutó végére.Csak az látszik,hogy már ott állnak.
Megpróbáltam Triggerrel késletetni a dolgot(Detection West,Switch a gép első waypointjához kötve synchronizeval),de nem sikerült.Van valakinek valami 5lete? Ha igen,kérem írja le.Előre is kösz.

ElGyíkó Creative Commons License 2001.09.11 0 0 10
Hály! Mizújs edit-téren? Semmi ötlet?
Cooper911 Creative Commons License 2001.08.28 0 0 9
Thanks!

Ha lesz idôm megnézem...

Cooper

Előzmény: botjani (8)
botjani Creative Commons License 2001.08.27 0 0 8
Megegyszer leirom hatha nem figyeltel. Itt mindent megtalalsz. (timert, introt, outrot sot meg az en artillery scriptemet is amit ugyan masok okossagabol raktam ossze de en csinaltam meg legeloszor.)

http://www.concept-5.com/ofp/

Cooper911 Creative Commons License 2001.08.27 0 0 7
Hali!

Nna mostmár van fogalmam mire jó a sincronize!
Szal akkor ezzel is birok idôzitteni.
Lehet valami idôzittôt (timert) használni?

A gámában tök süti intro-kat csináltak a fiuk!

Hogy lehet az intrót/outrót befejezni?
A Scriptelésrôl hol találok valami infót?

a francér ugrálnak?

Jó móka amikor egy körbevett bázisra még fentrôl is érkezik az áldás. :)

Ja igen kicsit kevesen vagyunk, de nem mindenki szeret szerkesztgetni, meg nem mindenki szeret belemászni a "bonyolultabb" dolgokba. Nna mindegy én azért csak szerkesztgetek.... Néha csak úgy magamnak összedobok egy missiont. Nagyon el lehet lenni vele. Irtam a PCGURU-s Chris-nek (+küldtem 2 amateur missiont) de válasz semmi, még ide sem nézett be. Pedig nekem jól jönne a segitség :(

Nna mindegy majd csak belejövök...

Nna megyek kiprószálom ezt a teherautós dolgot.

Cooper

ElGyíkó Creative Commons License 2001.08.26 0 0 6
1. Bocs, ha triviális dolgot mondok, de minden további nélkül lehet két külön group-ba pakolni az embereket+szállítójárműveket. Amikor mindenkit leraktál a térképre, a "Group" funkciót választva kijelölöd pl. a teherautót, és húzol egy "vonalat" a nagy semmibe. Ezáltal az adott jármű függetlenné válik. Csinálsz neki egy WP-ot ("Load"), aztán ennek a közelébe csinálsz egy "GetIn" WP-ot a nyulaknak. A két WP közé húzol egy Synchronize-vonalat, és csodák csodája: a sofőr addig nem megy tovább a következő pontra, amíg minden pasas be nem ugrott a gépbe. Ott már csak egy "Transp.Unload" kell, s mehet mindenki a dolgára.
2. Az ejés dologban még nem próbálkoztam, némi motivációhiány miatt (a francér ugrálnak?!). Vmék editoros oldalon láttam egy komlett mission-t erre, szerintem az a legegyszerűbb, ha letöltöd, aztán a saját igényeidhez toldod-foldod.
Egyébként, mintha kissé magányos lenne ez a topic, izint it?
Cooper911 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 5
Há persze!

Csak mostanában kevesebbet netezek nem is tudom miért :) (gy.k. Flashpoint missiont editálok)

Nna a flyingot megtaláltam, már némi introt és Outrot is birok kreálni. A Codemasterses oldalról töltöttem le valami doksit de még nem birtam megnézni. Van ott valami script editor aztat is lenyúzom majd oszt :) jó megnézem.

Feladat 1:

Helikopter/teherautó jön leteszi a katonákat és elmegy.

eddig oké de úgy kéne megoldani, hogy miután elmegy ne dumáljon már a katonáknak, hogy return to formation! Tehát: Hogy lehet úgy szállitani, hogy nem egy groupban vannak?

Feladat 2: ejtőernyős ugrás.
A cm oldalán láttam rá valami scriptet, de ez a script nekem még nem világos... Hol/hogy lehet a scriptet beirni? Hogy müxik ez a script téma?

Nna úgy ennyi jutott eszembe, most megyek editálni!
Köszönöm az érdeklődést és a tippeket.

Cooper

Előzmény: ElGyíkó (4)
ElGyíkó Creative Commons License 2001.08.20 0 0 4
Hela Cooper! Érdekel még a téma?
ElGyíkó Creative Commons License 2001.08.17 0 0 3
Nagggyon jó az ötlet! Végre a hozzám hasonló amatőrök is szóhoz jutnak! Én már hóttra dógoztam magam ezzel a izével, de egyre jobban bejön!
(és az a birka csak nem akarja kilőni a flare-t...!)
botjani Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2
Azota es reszben abbol egy uj editing oldal szuletett es mar messze meghaladja azt a regi siteot.

http://www.concept-5.com/ofp/

count_zero Creative Commons License 2001.08.17 0 0 1
Először is, ha még nem tetted, átállsz Easy módból Advacedre. Akkor lesz egy menü, amiben beállíthatod, hogy 'Flying'

Feltétel, időzítés triggerekkel műxik. Kicsit hosszadalmas lenne most fullosan leírnom, és messze nem vagyok profi benne. Próbálkozz, azt tudom javasolni...

Volt egy jó kis szerkesztéssel, tutorialokkal foglalkozó oldal, aminek perpill nem tudom a címét (a sima topicban volt róla szó), de asszem az megszűnt sajna... Beugatott neki a Codemasters... :(

Előzmény: Cooper911 (0)
Cooper911 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 0
Szal...

Arra már rájöttem, hogy ha pl egy jeep-nél be akakrod állitani, hogy playable as driver & guner, akkor visszaugrik non-playable-ra. De ha elöbb beállitom mondjuk playable as guner-re utánna már át tudom állitani playable as driver & guner-re.

Kérdéseim:

-Hogy lehet belôni azt, hogy pl egy heli,vagy repülô a levegôböl induljon?

-Hogy lehet valamit idôziteni? Valamilyen feltételhez kötni?

Cooper

Cooper911 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 topiknyitó
Hali!

Azért nyitottam ezt a Topicot mert nemrég próbáltam ki a gámát és nagyon tetszett az editora. Bár egykét dolog még homályos benne. Azért különültem el az Operation Flashpoint 1985 topictól, mert szeretném itt egybegyüjteni az infókat, hogy mindenki aki pályaszerkesztésre adja a fejét könnyen infóhoz jusson (és ne kelljen olvasgatnia, hogy ki mit játszana a neten és milyen gépén hogy szaggat a játék.)

Tehát ha lehet csak az editorral kapcsolatban irjatok a többi az 1985 topicba menjen.

Jó szerkesztést...

Cooper

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!