Az elmúlt 20 évben csak két olyan játékos volt akik tinédzserként berobbantak és ott is maradtak az élmezőnyben, Nadal és Alcaraz, náluk jóval kevesebb a random vereség is. Fonseca nem ilyen lesz, neki több idő kell de még nincs elkésve. Sinner ennyi idősen simán kikapott Fucsovicctól AO-n meg Wimbledonban is. 22-23 éves koráig be kell érnie, ha nem akkor ő nem klasszis játékos, akik még 26-27 évesen is ugyanott vannak mint öt évvel ezelőtt azokból semmi nem lesz, FélX, Shapovalov, Korda stb, ez kuka mind.
Kellett nagyon egy ilyen meccs Fonsecától, amiben megmutatja a benne rejlő potenciált, ez remélem megtáltosítja az év hátralévő részére, és egyre kevesebb "random" veresége lesz.
1,30 volt Musetti meccs előtt, akkor gondolod ha csúcsformában lett volna akkor meg 1,80? Nem tudom mi a foglalkozásod de oddsmester biztosan nem vagy.
Ja igen, nem láttam a meccset, de azt írták, Musetti a tavaly évvégi vagy AO-i formájánál most fényévekkel játszott gyengébben... ha a normál szintjén játszik, akkor a meccs min. egál oddszokkal indult volna.
Alcaraz többször kijelentette hogy szeretné megdönteni a rekordokat,addig azért biztos lesz motiváció..Persze biztos neki is lessz visszaesés meg váratlan vereségek..De szerintem most 10 éven át hozni fog egy stabil évi 2 GS 2-4 1000 masters szintet..
Érdekes mert tavaly pont fordított volt a helyzet amikor Alcaraz kikapott nyugger Monfilstól, Djokotól meg Goffintől. De amúgy Djokonak is volt sok kiégése, két egyforma szezont nem is futott egymás után, 2011 után a következő két-három évre kicsit visszaesett majd 2015 után megint. A gyenge mezőnyben már felcsillant a szeme mert közel volt a rekordhoz és nyomta míg meg nem lesz de csak kettőt vert rá Nadalra, azóta meg két darab 250-est tud felmutatni. Igazából nem is értem minek van még a touron, Dubait simán meg tudná nyerni a balfaszok ellen, meglehetne a legtöbb tornagyőzelem, csak azokra a versenyekre kéne mennie ahol nincs ott Sinner meg Alcaraz de úgy látom nem érdekli őt ez. Federer az egyetlen aki lenyomott egymás után négy szezont nagyjából ugyanazon a szinten, Nadalnak a teste erre nem volt alkalmas, ő egy nagyobb menetelés után mindig lesérült fél évre. Sinner már 2023 nyara óta abban a robot üzemmódban volt, egyáltalán nem lenne meglepő egy visszaesés, sőt már ideje is lenne, ez a múkuskerék előbb-utóbb mindenkit bedarál, aztán újra és újra neki kell lendülni. Alcaraznak is volt pár mélyrepülése bár sokáig nem tartottak, mindig gyorsan kijött belőlük.
Szerintem Federer se unta 2003-2008 ig az évi 3 grand slam címet meg 70-5 ös szezonokat.. Aztán jött Nadal.. Szerintem Nadal se unta a 90 es win streaket salakon, Djoko se unta miután Fed és Nadal kiszállt halomra nyerte magát a roncs mezőnyben.. Azért az ember élvezi ha nyer és ő a világ királya. Persze ki lehet égni de nem 23 évesen.. Sinner azért valszeg ott lesz vele még 10 évig és lesznek még nagy csatáik. Mást nem látok aki bele tudna szólni..
Ha Sinner visszaesne akkor nem lesz aki Alcarazt motiválja, tavaly is kellett hogy kikapjon tőle Wimbledonban, azóta más játékos lett. Minaur, Fritz meg a 40 éves Djoko legyőzésében már semmi kihívás nincs, unásig lettek verve. A vele egykorúak messze vannak tőle, fiatalabb rivális meg nincs pedig az kéne és már megnyert mindent, csak kisebb célok maradtak mint Olimpia, WTF. Az egyszemélyes mezőnyt ő is megunná hamar. Federernek is volt salakon legalább egy Nadal így mindent nem tudott megnyerni és a Garros bukóból lehetett motivációt meríteni a többi tornára.
Első játék után látta hogy itt ma nem lesz esélye.. Carlos meg nem engedett ki, szőnyegbombázás volt.. Ha Sinner nem táltosodik meg ez tényleg történelmi szezon lehet, Fed meg Djoko peak szezonjait mondjuk csak a naptári Grand Slammel lehet felülmúlni..
Nem lehetnek túl nagy különbségek a pályák között, inkább az eltérő klímák befolyásolják meg a közvetítés szöge. Cincinnatti elvileg az egyik leggyorsabb de nagyon lassúnak látszik a közvetítésben mert magasról közvetítik és el van torzítva a pálya. Inkább az az érdekes hogy a kis hármas között felcserélődtek az erőviszonyok. Cici simán veri Medvét, Rublev meg simán Cicit. Korábban ez nem így volt.
Alcaraz nem kúrná el mint Djoko aki sírógörcsöt kapott mert nem bírta a nyomást, a spanyol sokkal tökösebb, AO-t is most akarta megnyerni és látszott rajta hogy küldetésen van, nem volt semmiféle lefagyás amiket Djoko produkált, a görcsön kívül más ellenfele nem volt. De nem fog neki sikerülni mert túl hosszú és megterhelő a szezon. Nem a sok lúzer ellenfél az akadálya mert ők nem jelentenek problémát hanem majd a saját teste győzi le vagy megfárad szezon közben mint ahogy Olimpia és salakszezon között is volt egy gyengébb időszaka. Sinner meg lehet most égett ki, az előző két szezonjában alig kapott ki, most már beszedett kettőt. Tavaly nem kapott volna ki egy 40 évestől meg egy Mensiktől.
Hihetetlen ütésszínvonal volt a Charlie-Rubleven, tényleg csak kapkodtam a fejem. Csak nekem tűnik sokkal gyorsabbnak a borítás, mint az OZ Open volt? 2020 óta elvileg az OZ-t gyorsabbnak tartják, nem? De itt most ez űrsebességnek nézett ki az OZ-hoz képest.
Mondjuk Kacsa még véletlenül se így játszott Fucsovicc ellen, ott mint egy félamatőr, kellett hozzá a magyar szokásos balfaszkodása aki egy csomó break labdát nem használt ki a döntő szettben míg az elsőt ami egyben meccslabda is volt nem tudta hárítani.
Mensik nagyon sérült lehetett az AO-n ahol ki se állt a meccsre, most meg Sinnert veri. Majd kitalálja hogy ez a győzelem sokat kivett belőle és visszalép innen is. Az olasz nem kezdte túl erősen az évet, nem is volt akkora bravúr Djokonak legyőznie. Ha folytatódik a botladozás keménypályán akkor meg főleg nem.