Keresés

Részletes keresés

McAtti Creative Commons License 2001.08.27 0 0 133
Tudom (de azért köszi.) Hitetlen Tamáska példálódzott vele, csak nem szabályosan válaszoltam...

Attila

Előzmény: Törölt nick (132)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.08.27 0 0 130
És még az ilyen kis sunyi spionoknak van pofájuk az egyházak átvilágításáról firkálni.
Előzmény: Törölt nick (127)
McAtti Creative Commons License 2001.08.27 0 0 129
csak a vörös posztót felmutató torreádor kényszerü manirja Ahogy elképzelem a torreádort. Otthon megeteti a kiscicát, az aranyhalat, megnézi gyermekei házifeladatát, majd nagyot sóhajt, mennem kell dolgozni. Leakasztja a fogasról a vörös posztót, elmegy a munkahelyére, kényszerűségből meglengeti egyszer-kétszer...

Torreádornak az megy, aki élvezi a bikák (természetesen a kistermetű) ingerlését, tudván, hogy ő biztos fedezékbe menekülhet. Aki élvezi az állat leölését, úgy, hogy minél tovább szenvedjen.

A műsorvezető csaj sem kényszerűségből vállalta, hanem mert pénzért és szereplésért akár a szart is megenné. Nehogy már megsajnáljam, hogy ilyen gennyes műsort kell vezetnie. Ha akarná, holnap otthagyhatná, és elmehetne az elfekvőbe, betegeket tisztába tenni.

Attila

andabi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 128
"...Ennek a tükörnek van egy nehezen alábecsülhető etikai, pedagógiai üzenete: Azok aki ebben a müsorban részt vesznek, és tudatosan vállalják önmaguk és mások megalázását, saját maguk hivják ki a sorsot maguk ellen; hogy az ellenség gyártásnál a szolidaritsás kifizetődöbb; hogy nem kell feltétlenül belemásznunk olyan helyzetbe, amiben mind magunkat, mind embertársainkat megalázhatkuk; hogy felelősek vagyunk saját sorsunkért. ..."

Hm...Pedagógiai üzenet? Legfeljebb annyi: Egyáltalán nem kell belemászni ilyen megalázó helyzetbe, jelentkezni sem kell. Remélem, hamar kimúlik a műsor.

A botránykeltés is a marketingstratégia része. Részemről - mint ahogy Dessewffy is mondta: marad a távkapcsoló.

Előzmény: HitetlenTamaska (125)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.08.27 0 0 125
Nagyon szórakoztató volt olvasni, hogy amig a T jobboldalinak tekinthető asztaltársak (talán mint a trükkjeit kiteregető büvész ellen acsargó céhbeliek ?) támadták ezt a nem minden társadalmi önreflexiót nélkülöző musort, addig az egyéb asztaltársak makacs következetességgel hivták fel a figyelmet a müsör tükör voltára.

Ennek a tükörnek van egy nehezen alábecsülhető etikai, pedagógiai üzenete: Azok aki ebben a müsorban részt vesznek, és tudatosan vállalják önmaguk és mások megalázását, saját maguk hivják ki a sorsot maguk ellen; hogy az ellenség gyártásnál a szolidaritsás kifizetődöbb; hogy nem kell feltétlenül belemásznunk olyan helyzetbe, amiben mind magunkat, mind embertársainkat megalázhatkuk; hogy felelősek vagyunk saját sorsunkért.

Máté Krisztina természetesen szerepet játszik - számomra nem ellenszenvesen. A fakó hangon előadott szidalmazásról tudom, hogy nincsennek mögötte indulatok, csak a vörös posztót felmutató torreádor kényszerü manirja, mint ahogy a játék végén feloldó kacsintással is tudatosítja : játék volt az egész.

A müsorral morális problémám sincsen: Nem igaz a Mario /Cipolla párhuzam. Ebben a müsörban a szereplők pontosan tudják, hogy mibe másznak bele.

Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.27 0 0 124
Szvsz világít a szájadban a Negró.
Előzmény: Törölt nick (121)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.08.27 0 0 123
Kedves PVC padló!

Neked, mint Eichmann legjobb Magyarországi tanítványának gratulálunk, és nem felejtünk.

Ma olvasom:

Fispán Géza debreceni rádióhallgató levelet írt nemrégiben a Magyar Rádió elnökének: „Felháborítónak tartom a műsor – a Vasárnapi Újság – heti rendszerességgel uszító, antiszemita, rasszista irányvonalát. Kérem, szíveskedjen közbenjárni, hogy a műsor változtasson eme hangvételén.”
Fispán rádióhallgató konkrétan Döbrentei Kornél jegyzetét tartja felháborítónak, aki egyebek közt ezt írta-mondta: „Ez egyszer merészebb vagyok, merészelek az lenni azoknál, akik a Tégy a gyűlölet ellen címszóval állandóan gyűlölködnek, és a másság nevében hetedíziglen kiirtanák azokat, akik véletlenül mások. Mondjuk, magyarok.”
Ne ragadjunk le Fispán Gézánál, a történetben nem ő a lényeg, hanem az a közlemény, amelyet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) panaszbizottságának eljáró tanácsa adott ki a Fispán-panasz kapcsán. Figyeljünk erősen! Miközben a testület megállapítja, hogy a műsorszolgáltató – konkrétabban Döbrentei Kornél – nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló, törvénybe foglalt kötelezettségeit, azonközben – mintegy ajánlásként – azt javasolja a Vasárnapi Újság szerkesztőségének, hogy a jövőben tartózkodjon olyan műsorok sugárzásától, amelyek a társadalom egy csoportjában vagy az egyénekben ellenérzéseket váltanak ki.
Érdekes ajánlás. Olyan műsorokat, riportokat, miegyebeket kell készíteni ezentúl, amelyek nem váltanak ki ellenérzéseket egyénekben, csoportokban. Ha például bűnügyi tudósítás készül a notórius fejszés gyilkosról vagy a bankrabló brigádról, akkor azt semmiképpen se tegyük adásba, ugyanis az anyag valószínűleg ellenérzéseket vált majd ki a fejszés kolléga részéről, meg a bankrabló csapat sem biztos, hogy örülne neki.
Mondom, nem a háborgó Fispán Géza itt a lényeg, de még csak Döbrentei jegyzete sem, hanem az ORTT-bizottság ajánlása: olyan műsor készüljön, amely senkiben sem vált ki ellenérzéseket.
Jobb megoldást nem tudok, talán be kéne fejezni gyilkolást, bankrablást, gyűlölködést, akkor biztosan gerleburukkolásról, fűzfarügyezésről szólnának a cikkek, hírek.

MAGYAR NEMZET
Tollhegyen
Ajánlás
augusztus 27. 1:00

Pilhál György


Előzmény: Törölt nick (122)
homersimpson Creative Commons License 2001.08.26 0 0 120
"Masreszt meg, brazil sorozatokat en nem lattam masutt europaban"

Ausztria, Olaszország... (de azt hiszem a spanyoloknál is mennek dél-amerikai sorozatok)

Előzmény: geszthi (118)
andabi Creative Commons License 2001.08.26 0 0 119
Valóban van egy kis bukfenc abban amit írtam, ha nem láttad a műsort nem állhat össze a kép.
Szóval: Vitray elmondta, hogy Máté Krisztina, mint volt tanítványa, megmutatta neki ezt a műsort. Úgy tűnik, meg sem próbálta lebeszélni róla M.K.-t, vagy kritikával illetni a produkciót.
Sőt, a jelek szerint ő ugyancsak belemegy a TV2 által képviselt műsorpolitikába, méghozzá, mint említettem, tanácsadóként. Ha a tulajdonosok ezt a stílust követelik, kötve hiszem, hogy Vitray változtat rajta. Ahogy nyilatkozott, szerintem 100%-ig kiszolgálja a munkaadóit.
A kérdés erre vonatkozott volna.

Egyébként ma este 23.35-kor a Magyarország holnap című műsorban erről a vetélkedőről lesz szó a TV2-őn.

Előzmény: geszthi (118)
geszthi Creative Commons License 2001.08.26 0 0 118
Egyetertek azzal amit irtal. Csak ezt nem ertem:
"Sajnos nem kérdezték meg tőle: Tanár Úr! Reggelente tud tükörbe nézni?"

Miert? Nem epp kedvencem Vitray, de ebben most o miben hibas? Nem o vette meg a musort, nem o mondta nekik, hogy menj es szerepelj benne.
Mit tehet egy tanar arrol, ha a diakja nem azt csinalja amit tanitott?

Egyebkent a vilag errefele tendalrol annyit,hogy ugy nez ki sajna igaz.
Csak nem ertem miert kell rogton behozni egy-az egyben. Legalabb varialnak at, modositanak magyarra (ez esetben szerintem csak durvabb lenne. Latva mi megy a hetkoznapokban. Azert legyen onkritikank is!)

Erv ugyanis nem lehet csak az, hogy de kerem mennyire nepszeru ott.
Ugyanis a Who wants to be a millionaire (legyen On is miliomos), mar evek ota ment mikor megvettek...aztan megsem volt olyan surgos, hogy errefele tendal a vilag. A Weekest link meg szinte egybol...
Big Brother meg nagyobb siker szerintem, azt meg nem csinaljak (ezekhez kepest az csak egy live szomszedok. Ott inkabb baratok az illetok). Szoval megint csak nem erv az errefele tendal, hisz ez talan meg sokkal tobb orszagban van.

Masreszt meg, brazil sorozatokat en nem lattam masutt europaban. Akkor azt miert veszik? Miert nem nemet, angol "szomszedokat", hisz arrafele tendal a vilag.

Olcsobb? Nem hiszem, hogy ezen vetelkedok licence olcsobb mint ujat kitalalni. Igaz egyszerubb.

Szoval jelen esetben szerintem a TV2 tul nagyot akart kaszalni. Amig eddig nem volt fontos az azonnali megvetel (lasd a filmek eseteben is milyen C listas szarok vannak), most probaltak nagyot durrantani. Hat sikerult :-((((

Előzmény: andabi (117)
andabi Creative Commons License 2001.08.26 0 0 117
"Számtalanszor hazudnak a híradóikban.
Nem értem mért kell a műsorokat állandó jelleggel koppintani,miért nem tudnak maguk kitalálni műsorokat?!Mert így jutnak minél több pénzhez,és nekik csak ez számít."

Ékes bizonyítéka ennek, ahogy Vitray nyilatkozott ma az ATV-ben Lakat T-nek. V. lett a TV2 tanácsadója. A Máté K. műsorral kapcsolatban azt mondta:"... kérem, a világ effelé tendál, el kell fogadni. A műsorok licenctulajdonosai megkövetelik az- egyébként bájos, kedves,(???) művelt műsorvezetőtől a stílust." Brrrrr!
Ja, és meggyőződése, hogy tódulni fognak a játékra jelentkezők. (Remélem, nagyon téved)

Még a három grácia (Szegvári, R. Székely, Albert)is meglehetősen szkeptikusan kérdezte: mi a véleménye arról, hogy a tanítványai egészen ellentétes stílust képviselnek az ilyen gagyi műsorokban, mint amit a főiskolán Öntől tanultak? Válasz ugyanaz: ezt kell csinálniuk, ezt követelik a tulajdonosok.

Sajnos nem kérdezték meg tőle: Tanár Úr! Reggelente tud tükörbe nézni?

Egyébként láttam már Vágóval is Amway-reklámfilmet.

Nagyon veszélyes játék, amit művelnek. Bármit adhatnak a szájukba, a nézők jó része azt mondja: ja, a Vitraynak, és a Vágónak az a véleménye, akkor az úgy van, elvégre ők nagyon művelt emberek!

Igazi médiakurvák!

Előzmény: 0000fejes4444 (111)
McAtti Creative Commons License 2001.08.23 0 0 116
...Pénz beszél, kutya ugat Hát, tudod, egy helyre azért nem mentem dolgozni, mert hatalmas (összegben) projektek nyertesének elbírálása lett volna a dolgom, de igen keveset fizettek. (Merthogy úgyis kapok majd a pályázóktól...)
A 0 eredményű játszmát olyan szempontból is lehet nézni, hogy nem veszek fel ma negyedmilát egy hamis papírért, mert nem akarom, hogy holnap bilincsben vigyenek el. (És ebben semmi idealizmus nincs.)
És ki vagy te, hogy lebunkózol másfélmillió pogártársat? Lebunkóztam volna? Elnézést tőlük. Tőlem nyugodtan nézhetik. (Csak aki romlott kolbászt eszik, ne csodálkozzon az eredményen.)
azaz vesztesek kellenek ahhoz, hogy nyereség képződjön Ez csak látszatra van így. Például én rengetegszer kikaptam sakkban - és ma már nehezen vernek meg. Én inkább úgy mondom, hogy a nyereségért rengeteg mindenről le kell(ene) mondani, de az nem veszteség.
Szívesen látnék olyan vetélkedőt, ahol nem a másik kicsinálása, hanem az egymásért való helytállás a cél. (Egy kapus nem engedi be a lövést, hogy "hülyék, ha tizen nem tudtátok szerelni, akkor én miért görcsöljek?")

Attila

Előzmény: Lewinfiú (77)
Feles Elek Creative Commons License 2001.08.22 0 0 115
A Subiaco által betett kép után (no meg nem tudtam mit jelent a "leggyengébb láncszem" topik) megnéztem én is.

Tanulság: Ez egy "összekovácsolós" műsor! Végre egyet tudok érteni olyanokkal, akik a politikai nézeteiket tekintve a "másik" oldalon állnak!

(Lehet, hogy a ballibek közt is akadnak rendes emberek?)
:)

Előzmény: Törölt nick (108)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.22 0 0 114
Ez nagyon érdekes, hogy ebben az országban miért ennyire hihetetlenül intoleránsak az emberek a humorral, és gúnnyal szemben. Az önbizalom hiányára, alacsony önértékelésre, kissebbrendűségi komplexusra utal, ha valaki nem képes önmagán nevetni, és nem tűri, hogy nevessenek rajta.

Pl. nézzétek meg, hogy mennyivel jobb reklámok születhetnek, ha hagyják, hogy egy kicsit piszkálják egymást a játékosok. MIndenki szétröhögte az agyát a Coca-Pepsi háború szellemes reklámfilmjein. Mindkét játékos profitált a dologból. Mo.-n ilyen elképzelhetetlen lenne.

Intoleráns, rosszkedvű és sértődékeny népség vagyunk.

Előzmény: geszthi (112)
nyilhegy04 Creative Commons License 2001.08.19 0 0 113
Kedves Fejes!
Ugye nem pályázol az Index legelfogulatlanabb nickje címre?
Előzmény: 0000fejes4444 (111)
geszthi Creative Commons License 2001.08.19 0 0 112
A 7i7 az angol "Have I got a News for You" alapjan van.

Es rendesen at van varialva, ahogy gondolom a tobbi orszagban is ahol adjak. Ez ugyanis nem Legyen on is milliomos, hogy meg a lampak fenyerejenek is ugyanannak kell lenni.

Az a musor tkp egy hulye vetelkedo ket csapat kozott az aktualis hirekrol. A musorvezeto mellett van ket allando humorista es meghivott politikus(vagy nem) vendegek.

Semmivel sem enyhebb. Sot mivel ott vannak kepek is (azokrol poenkodnak) azok meg sokkal durvabbak is neha.

Csak egy pl. Hillary Clinton beszedett mondott valahol es eppen az " O " hangot ejti ki . A musorvezeto kommentarja. Bill felesege ujabban allandoan gyakorol, hogy vissza tudja ot hoditani Monicatol....

Előzmény: netizen (110)
0000fejes4444 Creative Commons License 2001.08.19 0 0 111
Inkább ne vették volna át a H7H-t.
Fizetnek 7 provokátort,azért,hogy a lehető legmocskosabb módon lejárassák a nemzeti oldalt.
Idiótábbnál idiótább műsorokat csinál mindkét kereskedelmi csatorna,megalázva ezzel az embereket.
Híradóikat az őket pénzelők politikai óhajai szerint szerkesztik.
Sem a miniszterelnök,sem Teller Ede kitüntetéséről nem számoltak be,nem így Konrádéról...
Számtalanszor hazudnak a híradóikban.
Nem értem mért kell a műsorokat állandó jelleggel koppintani,miért nem tudnak maguk kitalálni műsorokat?!Mert így jutnak minél több pénzhez,és nekik csak ez számít.
Előzmény: netizen (110)
netizen Creative Commons License 2001.08.19 0 0 110
Navégre! Számomra triviális, de úgyláccik hogy a TV2 csinálók számára nem az, hogy a magyar kultúra nem 100%-ban kompatibilis az angolszásszal. Ami ott ül, az nem biztos hogy a magyar közizlés számára is jó lesz. Közismert példa a Heti Hetes. Az is 1 német (RTLes) műsor licensze. A magyar RTL ellenben nem szolgalelkűen átvette, hanem adoptálta a műsort. Az eredeti német verzió totális bukás lett volna Magyarországon. De hogy mást nem mondjak Shania Twain és Sheryl Crow popzenei lemezeit is újrakeverik kimondottan az európai piac számára a lemezkiadók...
Előzmény: Törölt nick (108)
hozzászóló_ Creative Commons License 2001.08.17 0 0 109
"fasizmus + kommunizmzus = bolsevizmus
avagy
fasizmus + Marx = Lenin
Ez szerintetek stimmel ?"

Nem.

a következő egyenletek igazak:

bolsevizmus, Lenin = Marx hard
szociáldemokrácia ("mensevizmus") = Marx soft

Sztálin = Lenin elárulva (a'la Trockij)

kommunizmus: a "létező" szocializmus nem kommunisták által használt alternatív neve (maguk a kommunisták nem nevezték így, csak átmeneti állapotnak tartották a kommunizmus felé vezető úton)

nácizmus = fasizmus + fajelmélet

a fasizmus (nácizmus) és a bolsevizmus (kommunizmus) nem adható össze, mert az egyik meghagyta a hagyományos uralkodó osztályt, a másik kiirtotta, amit egyszerre lehetetlen kivitelezni

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.17 0 0 108
Cikk a 168 Órában, szintén elég kemény.

Úgy látom,ebben az ügyben kialakult a rég várt nemzeti konszenzus :-)

Le vele !

Előzmény: halleves (107)
halleves Creative Commons License 2001.08.17 0 0 107
cikk a Népszabóban és az ÉS-ben..:O)
a MN is?
pvc
halleves Creative Commons License 2001.08.17 0 0 106
a műsor telefon száma:
06 1 46 74 400
a górék szabin kisliba jéééééé téééleeeg nem teccett?
pvc
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 105
Egyébként hogy volt ez a vita, hogy ez a kápó-stílus inkább fasiszta vagy inkább kommunista-e... eszembe jutott valami, két egyenlet:

fasizmus + kommunizmzus = bolsevizmus

avagy

fasizmus + Marx = Lenin

Ez szerintetek stimmel ?

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 104
Tervezetm egy ideje egy "Ne tévézz - netezz !" mozgalom beindítását, most aszem megkaptam a kezdőrúgást... nyissak topicot ? :-)
Subiaco Creative Commons License 2001.08.16 0 0 103
Nem én csináltam, nézd csak meg a forrást! :-)
Előzmény: geszthi (97)
halleves Creative Commons License 2001.08.16 0 0 102
nagyon..:O)
pvc
Előzmény: kábelbúvár (101)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.08.16 0 0 101
Na, te is megkaptad a védőoltást.
Kevesen ússzák meg.

Nagyon csípett?

Előzmény: halleves (99)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 100
Na pont most megy... brrrr... gyorsan kikapcsoltam. Izé, nem tud valaki egy vevőt egy Philips PowerVision kistévére ? Inkább eladom, jobban járok :-)))
halleves Creative Commons License 2001.08.16 0 0 99
kedveskéjim ...:O)
én a hazárulólibsibolsi elhánytam magam ennek a női kápónak...láttán...
a holnapi napomat arra áldozom , hogy minden létező fórumon elmondjam...:O(
pvc
:O(((((
Fine Tune Creative Commons License 2001.08.16 0 0 98
Ahogy a sajtóban olvasom, ez így van az USA-ban és Angliában is, tehát MK és a TV2 aligha jelent veszélyt a demokráciára, ha egyszer az angolok még mindig nem diktatúrában élnek. Persze ennek része az is, hogy az ottani (angol) MK-t egy médiakritikus legyíkozta.

Szerintem mégilyenebbekre itthon is felkészülhetsz, miért lenne a száz főre jutó majmok száma itt kevesebb, mint mondjuk Angliában.

Előzmény: geszthi (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!