Keresés

Részletes keresés

Bogyo74 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 14
Szerintem ez hülyeség! Akkor a Szintetizátor sem hangszer! Mert végül is az is egy sempler! Itt azon van a hangsúly, hogy ki-milyen zenét készít vele, és ennyi. Az Emberek többsége olyan zenére használja, ami nem jön be Neked, de attól még a sempler egy hangszer. Biztos vagyok benne, hogy hallottál már olyan zenét, ami csak tisztán szinti zene volt, és tetszett. Hallottam már én is sok kutyaütőt, aki iszonyatos dolgokra használta, de szerintem attól még hangszer, csak tudni kell használni.
Előzmény: Mustafa HalifaX (12)
Kalap úraság Creative Commons License 2003.09.26 0 0 13
(bocs srácok a off témáért, de már régóta keresek egy embert és remélem itt meglelem. Ezért nézzétek el nekem az alábbiakat.)

::DIGITÁLIS:: zenészt keresünk! Meglévő egyedi felállású zenekar keres samplerrel, szintivel...stb bánni tudó társát. Saját kényelmes hely adott a próbákra, és egy egyéb lehetőségek is adottak.
Aki nagyjából magára ismer vagy tudna valahogyan segíteni az kérem írjon nekünk. eszmesin@mailbox.hu

Mustafa HalifaX Creative Commons License 2003.05.27 0 0 12
Az eddigi hozzászólások szerint.
Mert miről ismerxik meg a hangszer? Direkt hangkeltésre lett létrehozva? Jah. De a szirénára is igaz ez, még sem hangszer. Ellenben felhasználható a hangja egy zenében.
A samplert meg direkt arra találták ki, hogy nem hangszerhahgokat (meg persze azokat is) be lehessen építeni a zenébe. Tehát hozzáad a zenéhez. De ha csak hozzáad, akkor nem csinál zenét, tehát nem hangszer.(?)
Sok déjé összeszed sok nem hangszerhangot, meg mások által már elkészített zenét, oszt kavarcol belőle valamit. Kókler? Legtöbb esetben az (szvsz). De biztos akad százból egy, aki valami nagyon ötletest, eredetit alkot.
Hmmm... Azt hiszem, zenész kezében a bármi is hangszer, az amatőr kezében meg még a hangszer sem az.
Előzmény: PETYUS (10)
Marmonk Creative Commons License 2003.05.27 0 0 11
Nem az! Szerintem a rendes hangszerek azok, amiknek van akusztikus változata is!

Marmonk

PETYUS Creative Commons License 2003.05.27 0 0 10
>Akkor ezek szerint minden hangszer, amib?l hang csalható ki. Hümm.

Mik szerint? Hümm.

Előzmény: Mustafa HalifaX (9)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2003.05.27 0 0 9
Akkor ezek szerint minden hangszer, amiből hang csalható ki. Hümm. Visszaolvasva a régesrégi topikindítót, a stílussal volt bajom, nem a samplerrel.
Olyan lehet mint a Windows meg az Office. Minden hülye azt érezheti vele, hogy ért ahhoz, amit csinál.
Szerintem aki tud zenélni, az sampler nélkül is tud, aki meg nem tud az vele sem.
zsunya Creative Commons License 2001.08.16 0 0 5
Ezzzzel le is van zarva?
Előzmény: Mustafa HalifaX (4)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.08.16 0 0 4
SZ.I.: szerinetm nem hangszer, ellenben tényleg jól tud hatni egy eleve jó zenére.
Tvik: szerintem egy tárgy akkor lesz hangszer, ha egy ember aktivan zenél rajta. Ellenben a sampleren nem zenélnek. A változatosság hiányzik belöle. Aki zenész, minimális eszközzel, vagy akár nélküle is elboldogul. Aki meg nem zenész, az samplerrel sem lesz az, méga déjé is az illetö.

Mustafa

cue Creative Commons License 2001.08.15 0 0 3
Nem.
Előzmény: Mustafa HalifaX (-)
Tvik Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2
A tárgyakat, gépeket, szerkezeteket az EMBER teszi hangszerré.

"Én már nem muzsikálok csak néha küldök egy jelet a gépnek..."
(Quimby)

withe Creative Commons License 2001.08.15 0 0 1
a szampler hangszer
akarki megmondja
SZ.I. Creative Commons License 2001.08.14 0 0 0
sztem nem onallo hangszer (bar en hulye vagyok ehhez:)), de samplerrel rasegiteni nemelyik zenere, egesz varazslatos is tud lenni:) de legalabbis kurva jó:)
Előzmény: Mustafa HalifaX (-)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.08.14 0 0 topiknyitó
Néha hallgatok rádiót, a nem annyira kommersznek minösülö EstFM-et. Megdöbbentö, hogy milyen sok szemplermjúzikot adnak néha (vagy inkább néha nem aszt adnak :-/). Elöfordul, hogy majdnem fizikai fájdalmat okoz; ilyenkor inkább berakok egy CD-t.
Szóval jön egy alak, aki a dj betükombinációt biggyesztette a neve elé, fog egy samplert, belenyom egy kis tüc-tücöt, egy kis tyüfü-tyüfüt, talán még egy kis puha-cihát is, hozzárak egy feka énekestöl egy "kámónbébit", és a nép omlik lábai elé.
Szerintem hányás-hasmenés az egész.
Szóval a kérdés: szerintetek hangszernek minösül-e ma a sampler, vagy csak egy ötletes eszköz, amivel a zene érdekesebbé tehetö? Zenész-e a samplert irányitó személy, vagy csak egy kókler, aki pénzt csinál mások igénytelenségéböl? Alkotásnak minösül-e már megcsinált zenék darabkáiból összerakni valami mást? Elhagyhatjuk-e az összes többi akusztikus/elektromos hanxert, hiszen a sampler mindegyik helyett egyformán jó?

Mustafa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!