A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Az alkatrészárakon nem akadt fel senki? Azért én pislogtam néha. El is határoztam, hogy itthon is szortírozni fogok, ha ilyen jó áron megy a barna kartonpapíros csomagolás.
Végül a rozsdás, de sérülésmentes kipuffért visszamentem, felére lealkudtam, és így 5-ért elhoztam. Némi nézegetés után kiderült, hogy még nem volt benne füst. A szokásos tisztítás után ilyen lett:
A síp végén a Meo jel maradványa is előbukkant. Jó, nyilván krómoztatni kell, de nem tudtam otthagyni.
Látom a kupac Rometet a magyar rendszámú kisteherautón. Kifelé meg ott morogtak pakolás közben a lengyel nepperek. Túl későn jöttek, csak egy gép volt a lengyel rendszámos furgonban. Kemény a kapitalizmus.
Megkezdtük a 2026-os börzeszezont Kecskeméten. Napos, hideg idő és nagy vásár várta a népeket.
Erősen felújítós gömbi elment 160-ról 120-ra alkudva. Lehetett venni Finnországi Pannonia TL-t 1150e-ért, új D-Csepel elsősárvédőt némi papírba tekerve 50 ezerért, ami szintén elkelt.
Én is vettem pár jó cuccot, de ami portékát az ára miatt otthagytam, pl. gyárias, használt fekete Danuvia burkolatpár, nem volt ott, mikor hazafelé mentem. 15-ért volt hirdetve.
Innen csak bervassal futottam össze, pedig sokáig kint voltam.
Úgy gondolom, hogy ez nem igaz így! Hány ezer fejlesztő mérnököt alkalmaznak a hazai autógyárak? Milyen átlagfizetést kapnak ezek az emberek? Nem a nyóccázezret' hanem vetekszenek az orvosi fizetésekkel átlagban. !!!
(Gyerekkori barátom mondása szerint: "gépészkovács és mehánikus, az már majdnem orvos!" ) :D)))
Sajnos a szerzőt nem lehet a borítón látni, de nagy valószínűséggel a csoporttársam édesapja lehet, aki a Danuvia szerszámszerkesztési főmérnöke volt. (1965). A fia András, a főiskola elvégzése után (gépgyártástecnológia) rövidesen a PVCSV főmérnöke lett, majd a kedvezőbb anyagi kilátások reményében az állását feladva, Agárdon a strandon megnyitotta a Brendi Bandi nevű címzetes ívóját! :D))) (1976) Csak a nyári szezon alatt kb. a dupláját kereste meg a főmérnöki állásának egész évi fizetéséhez képest!!! A "rendszerváltás" után egymás után vásárolta meg a főváros büféit, kocsmáit, múzeumi büféit és ma is vígan él. Ennyit ért annó a műszaki tudás.....