Keresés

Részletes keresés

Duda Creative Commons License 2001.08.15 0 0 6
HA a dynax 7 is felmerult, akkor egyertelmuen azt! A hatlap lcd-n kirajzolja mind a 14 cellkat es beleirja, hogy melyik mennyivel van alul iletve felul exponalva. Aki ezzel rossz kepeket csinal, az inkabb ne fenykepezzen.
Előzmény: ihars (5)
ihars Creative Commons License 2001.08.14 0 0 5
A baj az hogy en is egy kicsit technikabuzi vagyok es emiatt is vennek jobb gepet, lehet hogy errol le kellene szoknom. A dynax 5re gondoltam meg egyebkent, amit irtam is. Ez asszem zsiruj, most jott ki, es 7 fokuszpont, spot meres, 3 fps, meg ilyeneket tud, meg a minolta site-jan sincs rajta csak a nemeteken, viszont 570 dm a vaz, ami eleg jo ar. volt a kezemben 505, szerintem a super valtozat nekem nem kellene, de ez jobb, pont azokban a dolgokban tunik jobbnak, amiben az 505 gyengenek tunt, pl. AF sebesseg. sajna nemetbol nem vagyok annyira penge ugyhogy nem mindent tudtam levagni amit olvastam, de pl. a dynax 7bol is van benne egyket okossag. csak mindig bennem van a kisordog. pl. dynax 7 1400 dm.
csak akkor meg no obi, ja obival 2400... koszi...

isti

Előzmény: Törölt nick (4)
bali1a Creative Commons License 2001.08.14 0 0 3
ihars: Én is most vettem gépet. Néztem a 30-ast de az pont 30e Ft-tal volt drágább a 33-asnál. Elsőre nekem is tetszett ez a szemvezérlés dolog, de mikor kipróbáltam, akkor már többet ártott, mint használt. Szeretném azonban elmondani, hogy én kezdő vagyok és ezért lehet, hogy csak én bénáztam. Szitu: középre szemmel fókusz, utána belső kijelző ellenőrzés, majd a kép szélek (közben ugye az AF pont vándorol) és az elsütéskor lehet, hogy nem is a választott témára állt be az automata. Így én inkább egy drágább obit vettem.
Előzmény: ihars (-)
Duda Creative Commons License 2001.08.14 0 0 1
Min 505 super
Előzmény: ihars (-)
ihars Creative Commons License 2001.08.14 0 0 topiknyitó
sziasztok az osszes fotosnak!

Adott a kov. szitu.
Szeretnek SLR gepet venni. Viszont eddig meg nem fotoztam. Ugyanakkor komonyan gondolnam a dolgot es nem akarom egyhamar kinoni a gepemet. Volna lehetosegem a nemetektol hozatni gepet. Tippjeim a kovetkezok, gondolom nem lepek meg senkit. Nikon F65,80. Canon eos 300/50E/30, minolta dynax 5/505si. Muszaki vagyok en is, szerintem igen hamar meg tudom a technikai reszet tanulni a gepnek, ugyhogy ez nem okozhat problemat. Az anyagi hatar ugy 150k forint korul lenne, itthon netto, kintrol is kb. bar akkor arrol meg nincs szamla, hacsak nem a kinti. Tisztan latom a canon elonyeit, de ugyanakkor azt is szeretem, ha egy cucc rendesen meg van epitve. A minolta mellett az arahoz kepest tenyleg kiemelkedo szolgaltatasai szolnak. Valoszinuleg a fenti osszegbol jobb obival, mondjuk canon usm, csak a lejjebb levo gepek jonnek ki. Nem hinnem hogy kihasznalnam a 1/4000edet, ugyanakkor a szemvezerles tenyleg baro dolog. Tulnyomoreszt outdoor fotokra kene a gep, azaz termeszetre, ritkabban emberekre, tarsasagra, a sport ritka lenne. viszont szeretnek egy igenyes fenymero rendszert is, mivel tudtommal ez szamit a nehezebb fenyviszonyoknal, ebben a canon es a minolta jobb nem? lehet hogy az f80nal mar nem. A baj csak az hogy a nikon kint is annyi mint itt, a masik ketto sokkal olcsobb, 2/3a, meg fele. persze az usm-es obik dragabbak, meg alapvetoen a canon dragabb mint a nikon jol erzem?
minoltarol a palvolgyinel hallottam, ismerem roluk altalaban a velemenyt, mki lehet igaz abbol hogy a minolta optikailag ugyanazt tudja mint egy nikon ED pl?
milyen obit erdemes venni, ugy tudom az alapokat kerulni kene. viszont valszinuleg kellene egy tele is, persze ekkor mar nagyobb az anyagi raforditas ha tartani akarjuk a gep szinvonalat.
koszonok minden segitseget!

istvan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!