A segítségeteket szeretném kérni. A kérdésem a következő:
Mely Star Wars-részekben és mikor hangzik el C3PO szájából az, hogy "Jaj, tervezőm!"? Sajnos jelenleg nincs időm végignézni az összeset, úgyhogy ha valaki kb. meg tudja mondani, akkor szívesen fogadnám.
A Greedo-s jelenet nincs fent véletlenül valamelyik videós oldalon? Roppantmód érdekelne, mert bár itt van mellettem az összes dvd, de makacs a lejátszóm.
Cserébe idézetek (;
A kis Anakin első találkozása leendő mesterével:
"Örülök, hogy megismerhetlek! Húú, te is Jedi lovag vagy?"
A sokak által gyűlölt karakter, JarJar botladozásai anakin gépe körül:
"Ajaj... Fáj a száj."
valamint...
"Jajajuj!"
Szerintem a magyar szövegek néhol találóbbak, mint az eredetiek, de lehet, hogy csak azért, mert eredetiben nem tudjuk olyan jól érzékelni :D
- Nagyúr, a flotta kitört a fénysebességből, felkészültünk a... arrrgggh... - Ez volt az utolsó tévedése, admirális! Piett kapitány! - Igen, Nagyúr? - Készüljenek fel leszállásra az energiamező mögött. Semmi sem juthat ki a rendszerből! (Ozzel kidől) Mostantól ön a parancsnok, Piett admirális!
*
- Nem haragszom önre, Needa kapitány...
*
- Hát eljöttél. - Igen, apám. - Szóval elfogadtad az igazságot. - Azt az igazságot, hogy valaha te voltál Anakin Skywalker, az apám. - Ez a név már nem jelent nekem semmit! - Ez az igazi éned neve, csak már elfelejtetted! - Látom, új fénykardot készítettél magadnak. Csakugyan erős vagy, amint az Uralkodó előre sejtette... - Jöjj velem, apám! - Obi-Wan is azt gondolta, amit te. De ti nem ismeritek a Sötét Oldal hatalmát. Engedelmeskednem kell a mesteremnek. - Nézz magadba, apám! Tudom, hogy van benned jó! Az Uralkodó nem tudta teljesen kiirtani belőled! Ezért nem tudtál megölni, és ezért nem viszel most az uralkodó elé. - Nekem már késő, fiam... Az Uralkodó majd megmutatja neked az Erő igazi hatalmát. Mostantól ő a mestered. - Akkor az apám valóban halott.
Meg, én jó sok pénzért néztem, de még azt is megérte. A magyar szinkron is egész jó lett. Meg a fénykardozós jelenetek! :)
Tényleg, tudna már valaki a Sith-ek bosszújából idézni? Bennem konkrétan csak a szétszabdalt Anakin "Gyűlöllek!"-je hagyott igazán mély "szövegnyomot" egy megnézés után. Ja, meg Obi-Wan: "Te voltál a Kiválasztott! Szerettelek! A testvérem voltál!"(vagy fordítva?). Meg amikor Anakin megvédi Artut, hogy is volt... (csak megnézem mégegyszer:)
Na jó. Ki látta az epizód 3-at? Mert én még nem, de csak azért mert csoportosan akarunk menni, és valaki mindig nem ér rá... DE HA ez így folytatódik még 3 napon át, akkor elmegyek egyedül :-)) Mert mér mindig én nekem kell alkalmazkodni???? Na mindegy. Egyébként megéri a mozijegy árát?
A fiamnak ma este meg kell mondanom, hogy hogy hívták azt a szárnyas, gusztustalanul nagy csőrös-agyaras, szárnyaival verdeső "kereskedőt" aki a legutóbbi részben eladta Anakint.
Én Sebulbára tippeltem, de kiderült, nem úgy hívják. Szóval?