Keresés

Részletes keresés

Josh96 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 39


Az őszi-téli szezonban a legidegesítőbb dolog a kutyám piszkos lába, a kis drága a házba lépést követően azonnal a kanapéra ugrik :( A mancsmosás nem a legjobb eredményt nyújtja, és sok időt vesz igénybe ... Jövő héten szeretnék venni egy porszívót, és valószínűleg ez lesz: THOMAS DryBox AMFIBIA. Pls ossza meg véleményét, akinek van ilyen:)

Ulna2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 38
nico8484 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 36

szia.igen rengeteg szabályzat van a kutyatartásra bár ahogy elnézem lakótelepen 10-ből 9-nek nem kérdezi meg.mondjuk mindenhol más a szokás mások az emberek.vidéken pl. 1 kutyáért is a nyakadra járnak mig pesten az emberek nem nagyon foglalkoznak egymással,anno furcsa is volt hogy még azt se tudtam kik a szomszédaim.de ettől függetlenül mindenhol ki lehet fogni a hülyéket:)én is nem egyszer magkaptam a bullterrierem miatt hogy úristen harci kutya van rá engedélyem stb. pedig egy légynek se tudna ártani...bár én se vagyok egy mintapéldány mert panleba 4 kutyával élek ami sokak szemében szörnyű dolog!!!!pedig ha a kutyák megfelelően vannak mozgatva a fajtához mérten semmi gond nincs velük,mivel nincsenek egyedül igy le kötik egymást mig nap 6 órában dolgozok igy az egész lakás az övék mivel nem rombolnak.nálunk nincs előszoba kutya,teljes mértékben családtagok konkrétan ágyban alvó kutyik.sokan még a kutyások is kérdezik hogy lehet 4 kutya egy lakésban mi lehet ott hát igen az előitélet:)amikor meg feljön csak néz...de már meguntam  a magyarázkodást...én pl ha kertesbe is laknék nem raknám ki őket a kertbe semmi pénzért,mert egyrészt nem is birnák kint,másrészt amit irtak is sokkal közelebbi a kapcsolat ha folyamatosan velem van,és ha van kert ha nincs akkor is kell a séta mert a kert is csak egy ingerszegény környezet,másrészt sok embernél már "megélhetési"  a kutyalopás mint ahogy azt folyamatosan láthatjuk...sajnos!!!visszatérve nálunk is a szomszédok először tartottak némelyik kutyánktól mert hát "harci"" megöl mindent előitéletek..majd ahogy megismerték már nem is volt olyan csúnya..hát még mikor 1-2 helyre betörtek pedig nem olyan környék akkor már szinte örültek ha jelez a kutya(hozzáteszem ok nélkül egy hangjuk sincs),sőt mikor a folyosónk is sorra került és csak nálunk volt hagyományos ajtó mi kerültünk sorra,ráadásul éjszaka mikor itthon voltunk..hát volt meglepetés a betörö részéről:DD futott is!!azóta mégjobban szeretik őket!sőt közbe már a szomszédba is lett kutyus,méghozzá tölünk,mert néha ha ugy adódik mentünk kutyusokat szaporitóktól és hasonló jó fej emberektől....de ezt nem részletezném...

remélem nem untattam nagyon senkit ...csak egy vélemény...

Előzmény: Hobbi-Fotós (35)
Hobbi-Fotós Creative Commons License 2010.10.03 0 0 35
Csak akkor tartható kutya pl.: egy társasházban, ha a közvetlen falszomszédok ehhez hozzájárultak.
(alattad, feletted, jobbra, balra melletted.)

Ha bemegy az önkormányzathoz, és nincs ilyen papír, biztosan neki adnak igazat.
Szomszéd házban is volt ilyen.
Azok inkább elköltöztek.

Kutya-bébiszitter nem létezik? :)
Előzmény: bonettika (34)
bonettika Creative Commons License 2010.08.26 0 0 34
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek, 1 éves bolognese kiskutyám van. Lakótelepi lakásban lakunk. Havonta 8-11 napra egyedül kell hagynom, ilyenkor ,ha elmegyek"sir" utánam. A lakók közül 1 személyt irritál ,szóvá teszi naponta persze igyekszik ezt kicsit árnyaltan előadni. Kérdésem ,ha a lakók nehezményezik akkor a kutyusnak ,ill . mindkettőnknek mennie kell, vagy maradhatunk . A lakás saját nem albérlet. Nagyon bánt igy is a lelkiismeret ,de muszáj mennem segiteni a gyerekeimnél és hát a kiskutya akkor bizony nehezen viseli. Várom a segitő kommentjeiteket. Mit tegyek, már eléggé megvisel ,vagy ne foglalkozzak a "jó szomszéddal" , igyekszem szépen megbeszélni vele, h tolerálja, majd megszokja a kiskutya.
Gotika Creative Commons License 2008.10.15 0 0 32
Arra mindenképpen számíts, hogy a szájkosár minden sétánál kötelező lesz. Akármilyen bűbájos és jólnevelt is lesz a kutyád, sem őt, sem magadat és természetesen a többi járókelőt sem teheted ki annak a rettegésnek amit egy ilyen impozáns állat megjelenése okozhat szájkosár és póráz nélkül.
A kutyaiskola evidencia. Igazából nincs akadálya annak, hogy dobbermant lakásban tartsál, nálunk is élt egy ilyen eb. Nagyon muris volt amikor a gazdája sétálni vitte, mert 1 jóképű erős srác volt, mégis mindig 2 kézzel kapaszkodott a póráz végébe és így is úgy tűnt, hogy szinte repül a kutya után.

Én csak 2 dolog miatt gondolkoznék el azon, hogy tényleg bevállaljam-e?
1. A kutyámat valóban örök életére pórázra és szájkosárra akarnám kárhoztatni? És arra, hogy csak lakott területen kívül engedhetem szabadjára?
2. A rövid szőre. Ugyanis a rövidszőrű kutyáknak, akiket lakásban tartanak gyakorlatilag egész évben non-stop hullik a szőre, és ez a bunda olyan tulajdonsággal bír, hogy szinte lehetetlenség tökéletesen kitakarítani azt ami kihullott. Vagy ha mégis akkor az ember élete nem áll másból, mint takarításból. Tacskós vendégeim panaszkodtak arra, hogy kutyájuk már rég meghalt, de a szőrét még mindig felfedezni a lakás különböző pontjain (szőnyeg, kanapé stb.)
Előzmény: MateUs0318 (31)
MateUs0318 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 31
ÜDV:
Lakótelepen lakok és szeretnék tartani egy lány kölyök DOBERMAN-t.
4-emeletesben lakok.3.szoba plusz a konyha .Nagy előtér.
Látam már 10-emeletes házban dobermant és gondoltam nekem miért ne lehetne!
Ráérős vagyok sok szabadídőm van .Sétálásra mindig jutna idő (órák).Olvastam a fórumon hogy tartanak dobermant és bisztos vagyok benne nagy tapasztalatuk van.
Ez a kedvenc kutyafajtám és ezért választottam .Szeretnék segítséget kérni lakótelepen hogyan lehet Dobermant nevelni ? Minnél több választ várok.
Kisebb városban lakok és nem zsúfoltban .Itt van a közelben a Gerecse .És arra gondoltam szombatonként és vasárnaponként oda vinném kirándulni a kutyát.

Köszönöm szépen hogy elolvastátok az üzenetett.
Előre is köszönöm a válaszokat.
igor1 Creative Commons License 2001.09.30 0 0 30
Kösz, de már mindent megpróbáltam...
Előzmény: Lord Iffy (29)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.09.27 0 0 29
gyere át a kutya.hu fórumára. ott adnak tippeket, hogy és hol keresdd.
Előzmény: igor1 (28)
igor1 Creative Commons License 2001.09.27 0 0 28
Bocsánat, hogy belekontárkodom a topicba, de meglehetősen el vagyok keseredve. Elveszett egy Cairn Terrier (olyan mint a Westie, csak barnás-szürkés, elnézést azoktól, akik ismerik)10 hónapos kan kiskutyám. Zuglóban történt szept. 25-én a Gvadányi út környékén, közvetlenül a Füredi Lakótelep mellett. Ezért gondoltam úgy, hogy írok. Ha esetleg tud valaki valamit róla, rendkívül hálás lennék. köszönöm
stadi Creative Commons License 2001.09.25 0 0 27
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Előzmény: Lord Iffy (24)
imm0rtal Creative Commons License 2001.09.19 0 0 26
sziasztok!

ez a tema most szamomra is eleg aktualis, ugyanis kb 4 napja vettunk egy hosszulabu erdelyi kopo kiskutyat /mar regota nagyon szerettem volna egy ilyen fajtaju kutyust/, es mi is panellakasban lakunk, de tudom neki biztositani a megfelelo mennyisegu mozgast setaval, futassal, kirandulasokkal. mar ezelott is volt kutyank ugyanitt, nem volt vele semmi problema. a kertbeni kutyatartasrol is van tapasztalatom, regebben kertes hazban laktunk, jopar ebunk volt ott is, s tenyleg reszben igaz, hogy a lakasban elo allattal szorosabb kapcsolat alakul ki, hacsak nem fordit ra kello idot a gazdi a kerti kutyusara is.

Mallory Creative Commons License 2001.09.14 0 0 25
Igen, igen, egyetértek.
Csak arra próbáltam utalni, hogy önmagában nem jelent pozitívumot a kutya életében az, hogy kertben élhet.
Előzmény: Lord Iffy (24)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.09.14 0 0 24
. Tulajdonképpen ha lakásban él, sokkal szorosabb kapcsolatot alakíthat ki a gazdájával, mint a kertben élő társai, akik gyakran csak akkor látják a gazdit, amikor átmegy a kerten, vagy kiviszi nekik a kaját...

ezt részben mondanám igaznak. az ilyet én nem nevezem gazdának, csak állattartónak.:O((
a rendes gazda függetlenül hogy kertes vagy lakásos kutya, foglalkozik vele rendesen.
Előzmény: Mallory (23)
Mallory Creative Commons License 2001.09.14 0 0 23
Sziasztok!
SZVSZ teljesen boldogan élhet egy kutya a panellakásban is. Tulajdonképpen ha lakásban él, sokkal szorosabb kapcsolatot alakíthat ki a gazdájával, mint a kertben élő társai, akik gyakran csak akkor látják a gazdit, amikor átmegy a kerten, vagy kiviszi nekik a kaját...
Elég régóta van kutyánk, a szüleimnél az újpalotai panelban 13 éve, nálunk pedig kb. 3 éve.
Úgy tapasztaltam, hogy mind a mostani, mind az előző dobermannunk jól érezte/érzi magát a lakásban.
A most 9 hónapos dobinkkal persze még több gond van, mint egy felnőtt kutyával: még szeleburdibb, nyugtalanabb. Igazából jó lenne, ha nem kéne 10 órát egyedül töltenie a hétköznapokon, mert néha unalmában magához veszi a személyes tárgyainka és leamortizálja... :-( De tapasztalatból tudjuk, hogy kb. 1.5 éves korukra a kutyák lenyugszanak, és stabilizálódik a fajra jellemző életritmus. Ugyanis a kutya szürkületi ragadozó, tehát nappal és éjszaka alszik, és csak este aktív.
Szóval teljesen jól elvan a kutya a lakásban is, de a napi 3-szori sétáltatás; ebből az esti minimum 3/4 - 1 órás legyen!. Ez utóbbi séta alatt lehetőleg tudjon játszani más kutyákkal. Ez nagyon fontos.
Személyes példa: a mi lakásban tartott szuka kutyánk (aki esténként minimum 45 percet játszik-birkózik más kutyákkal) sokkal jobban néz ki, sokkal izmosabb, mint a kan alomtestvére (teljesen hasonló testfelépítési adottságokkal rendelkezik), aki kertben él, gyakran elviszik futtatni, labdázni, de nagyon ritkán játszik más kutyákkal. SZVSZ labdázással nem lehet igazán minden izmát megmozgatni a kutyának - ráadásul hamarabb elunja, mint a kergetőzést, birkózást.

Összefoglalva: mindenképpen ajánlom a lakásba is a kutyát, ha tudod biztosítani neki a megfelelő séta- és mozgásmennyiséget.

gbern Creative Commons License 2001.09.13 0 0 21
Ugyanabban a cipoben jarsz akkor, mint mi. Mi is kineztunk egy beagle kiskutyust, ket vagy harom hete mentunk volna erte, de aztan megsem hoztuk el. Mi is panelban lakunk, egyedul lett volna sok-sok orat naponta, es ezt nem akartuk. Igaz, a tenyeszto azt mondta, hogy jol birjak a maganyt, de azert nem mertuk bevallalni. Aluljarobol meg szerintem ne vegyel kutyat, nem lehet tudni, hogy milyen betegseguk van.
Előzmény: stadi (18)
burvinyek Creative Commons License 2001.09.13 0 0 20
jute eszembe...aki be tudna fogadni egy sokat szenvedett ( ütés és rugásnyomok vannak a testén ), de egészséges, kedves, nagyon fegyelmezett szép 4-5 éves dobbermannt, az érdeklődjön a kutyáról a Budai KisállatKlinikán.
A kutyus szobatiszta, kan.Sürgős lenne !

Tel.: 310-1545

burvinyek Creative Commons License 2001.09.13 0 0 19
sziasztok !
Stadi, az én kutyám a Héroszról került hozzánk..4hetes korában oltás minden nélkül..reggel és este sétál, kb. 30 percet, plusz hétvégén elvisszük ide oda kirándulni. Panelben lakunk. Ha láttál már szép, okos, hálás és boldog, kiegyensúlyozott kutyát..na ez az:)persze imádjuk, meg a család is odavan érte. Szerintem vágj bel nyugodtan..de olyan helyről hozd, ami után még a kis panel is nagy boldogság nekik, és persze sok sok szeretet,de gondolom ezzel nem lenne probléma..
a lány kutyus tovább bírja pisilés nélkül..elég a két séta..
Nálunk van egy cica is, és így nem unatkoznak annyira. Sok sok játék, kényelmes fekhely, rágnivalók..és nem lehet gond..

sicc

stadi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 18
Kellene egy kiskutya régi kutyusom helyébe. Rövid szőrü, kis termetü, csendes, de olyan aki bírja a nagy kirándulásokat gyalogtúrákat egész nap. Persze csak hétvégenként lennének ezek a nagy túrák, hétközben otthoz csücsülne szegény egy panellakás előszobájában amíg mi dolgozunk. Tíz óra egyedül. Láttam egy aluljáróban Beagle kutyusokat árultak törzskönyv nélkül 21,000 Ft-ért. A szívem szakadt meg értük, de nem merek venni. Kicsik még, állítólag 8 hetesek, de szerintem még kisebbek. Oltás még nincs bennük. Most már nem merek arra menni, hogy ne lássam őket, úgysem tudnék ellenállni. A törzskönyv nem lenne fontos, de nem hiszem, hogy egy fiatal kutya kibírna ennyit egyedül. Jó lenne egy „kész” fiatal kutya is, bár elesnék attól az örömtől amit egy kiskutya jelent, de talán az jobban bírná az egyedüllétet. Jövő héten szabadságon leszek, egy hétig együtt lehetnénk. Szerintetek bele merjek vágni, vagy hagyjam békén Őket, csak állatkínzás lenne ?
mokuss Creative Commons License 2001.08.16 0 0 16
Az énkutyám is ugat, pedig panelos...

ötlet: pár kedves játék, kénjyelmes fekvőhely, és az ugatás gyakorisága csökken. persze a kutya akkor ügyes, ha jelez... persze ezt a lakók nem nagyon szeretik...


Állatbarátok (védők) oldala


Az Állatvédelem ÉlEtFoRmA!

Előzmény: vau1111 (15)
vau1111 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 15
BBöbe,

Van ötleted arra is, hogy hogyan lehet leszoktatni egy kutyát az ugatásról, ha akkor ugat, amikor egyedül van? Az én kutyán félig kerti (kerti, de bennt alszik az előszobában), és csendes, feltéve hogy van vele valaki. Normál esetben egyedül is csendes, kivéve ha éppen elmentem otthonról, ha sötét van és ha hideg van. Ez különösen kellemetlen télen, amikor du. 4-kor már sötét és hideg van, és mondjuk későn érek haza. A szomszédok szeretik a kutyát, de néha egy hosszabb ugatássorozat után (4-5 órán keresztül) azért neheztelnek. Eddig egy megoldást találtam, ami abból áll, hogy télen ha este elmegyek valahová, bezárom az előszobába. Ott szépen csendben elvan. Nyáron persze semmi probléma, mivel a jó idő miatt hamar lenyugszik.

Előzmény: Törölt nick (3)
mokuss Creative Commons License 2001.08.14 0 0 14
;)


Állatbarátok (védők) oldala
Előzmény: Törölt nick (13)
zoozi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 12


Állatbarátok (védők) oldala

Előzmény: zoozi (11)
zoozi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 11
:))
Előzmény: mokuss (10)
mokuss Creative Commons License 2001.08.14 0 0 10
szerintem napi 2X 30-40 perc is elég... én pl. reggel és este sétáltatom a kutyáimat (panelosak, és nagyon jól vannak... heti 1-2X viszont eltekerek a fenébe bicajjal, és húzom magamután (lelki pórázommal) a dögöket...

Előzmény: leha (9)
leha Creative Commons License 2001.08.14 0 0 9
ha a napi háromszori séta ellen csak a lustaságod szól, akkor lehet, hogy jót tesz neked a kutya, mert rákényszerít, hogy sétálj vele, ami ugyebár egészséges ...
de inkább napi 3-3,5 óra sétát számolj, ha jót akarsz a kutyának! a 3*0,5 óra csak minimum! rövid ideig tartható, ha nagyon nem érsz rá ...

ha más miatt nem megy, javaslom az akváriumot: csendes, nem büdös, nem szórja szét a szőrét/kajáját/játékait és még szép is

Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.14 0 0 8
nem árt beszerzés elött utánnaérdeklődni, mert néhány kerületben néhány okos polgármester/jelölt/irodakukac észvesztően okos rendeleteket talált ki ráérő idejében. persze ha pösti vagy. :O))
szóval néhány kuty tartása "szabályellenes" a panelban és társasházakban.
attilaa Creative Commons License 2001.08.14 0 0 7
A rendszeres sétához hozzászoktat a kutya, ha nem tiltakozol ellene – ez nagyon egészséges és megnyugtató is. El fogja érni, hogy levidd, megvan hozzá minden eszköze. Egy idő után hiányozni fog a rendszeresség. A többi kutyás is mindig azonos időben viszi le az ebeit, készülj fel sok új ismerősre – nem olyan rossz az.
Előzmény: Herold (5)
Crear Creative Commons License 2001.08.13 0 0 6
hali,

hat ha nem tudod vallalni a napi legalabb 3x-i setaltatast akkor sztm mondj le a kutyirol, mert nekik erre szukseguk van!!! ...sot kutyatarsasagra is, amelyre a kutyaseta kituno alkalom!!!
inkabb gondolkodj akkor mas allatkaban...

nem piszkalgatasnak szanta, de ertsd meg, napi 2 seta tenyleg szadizmus!!! a panellt nem szidom, mert mi is panellban lakunk az kutyinkkal es kitunoen erzi magat, igaz naponta 4x megyek vele setalni...

páá, Crear

Előzmény: Herold (5)
Herold Creative Commons License 2001.08.13 0 0 5
Azzal nincs gond, hogy egyedül hagyom a kutyust, mert itthon dolgozom, másfél szobás lakásban lakom és úgy fűtenek, hogy télen is majd' 30 fok van, úgy hogy szerintem csak rövidszőrű jöhet szóba. Azt viszont nem tudom garantálni, hogy napi 3 x fél órát sétálni viszem, legfeljebb reggel és este.
A fajtákat illetően azt tudom, hogy se foxi, se tacskó nem jöhet szóba, mert ezeket nem szeretem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!