Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 47

Buék.

:))))))

medvaaa Creative Commons License 2019.07.21 0 0 46

Sziasztok! Nem tudom életben van-e még ez a fórum, mindenesetre szeretnék feltenni néhány kérdést a hazai kyo-val kapcsolatban. Már 8-9 éve karatézok, viszont igazán most kezdett el érdekelni. Sajnos az interneten sok választ nem találok, így hát remélem majd itt :) 

Ti mit tudtok a hazai kyokushinról, hogyan került be hazánkba, milyen szervezetek vannak jelen, kik a jelentösebb mesterek, akik befolyásolták a kyo fejlödését Magyarországon?

Unsui Creative Commons License 2013.11.22 0 0 45

A világbajnokok nevét megtalálod itt:

http://www.kyokushinresults.freeserve.co.uk/

A junior világkupák, stb. nehezebb dió. Próbáld őt mekérdezni:

https://www.facebook.com/pages/Peter-Schmidts-Independent-Kyokushin-Site/600907746607462?fref=ts

vagy a Magyar Karate Szövetségnél érdeklődj. A versenyeredmények valószínűleg megvannak. klub, edző, stb.

Üdv, U.

Előzmény: aguriga (44)
aguriga Creative Commons License 2013.11.21 0 0 44

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz:

Honnan lehet az interneten megtudni a 90-es évek világkupa győzteseinek a nevét, világbajnokok nevét (főként a junior érdekelne)? A Google hiába a barátom, sajnos nem találok semmiféle archívumot...

Igazából egy anno budafoki karateka az, akit keresek: Vörös Jánosnak hívják, és elnyelte a Föld.

Budafokon a Budai Nagy Antal Gimnáziumba járt edzeni hosszú évekig, most kb. 32-33 éves lehet. Dan vizsgáját szerintem 1995-97 körül tehette le.

Ha valaki tud a fent leírtakban segíteni, vagy csak részben akár, azt is nagyon megköszönném!

Üdv: Zoli

NWM Creative Commons License 2013.10.31 0 0 43

Egy kis kedv csináló :)

http://neoworldtv.hu/fitnessz-vagyok-2/

kickboxzuglo Creative Commons License 2011.12.14 0 0 42

Tisztelt Egyesület Vezetők, Edzők!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Budapesten a 14. kerületben új 400m-es

edzőtermet nyitunk, várhatóan 2012.január 1-től.

A teremben lehetőség lesz első körben, Kick-Box, Box, Thai-Box, Karate edzések megtartására. Későbbiekben más küzdősportoknak megfelelő kialakításra is sor kerül.

Részletes leírások:

http://boxterem.hu

Érdeklődés, a honlapon található elérhetőségen.

Váczi Zoltán Creative Commons License 2010.01.25 0 0 41
Kedves Fórumozók!

A Budai Harcművész SE (Tigris Dojo) KYOKUSHIN KARATE szakosztálya felvételt hirdet általános iskolás korosztályt célzó újonnan induló csoportjába Újbudán!

Első edzés: február 2. (kedd)

Helyszín:
11.kerület, Bocskai út 47-49; Bocskai István Általános Iskola

Időpontok:
Kedd 17:00-18:30
Csütörtök 17:00-18:30

Edző: Váczi Zoltán 2.Dan, 06-30-229-8938
Klubvezető: Fris Ferenc 4.Dan, 06-30-931-2580

www.tigrisdojo.hu

Az érdeklődőket örömmel várjuk!
Thos Creative Commons License 2007.07.15 0 0 40
Köszönöm a cimeket_
T.
Előzmény: Unsui (39)
Unsui Creative Commons License 2007.07.06 0 0 39

Itt letölthető az "eredeti" kyokushin song:

http://www.budoka.hu/letoltesek.html?cucc=zen

Itt pedig egy kicsit bővebb kínálat kyós zenékből:

http://www.superkarate.ru/video_kyokushin/kyokushin_MP3_music_downloads.htm

Előzmény: Thos (38)
Thos Creative Commons License 2007.07.03 0 0 38
Hi all,
ja ez engem is érdekelne...
és még
most szedtem le torrent-ről az Oyama trilógiát talán ti tudnátok magyar feliratot hozzá
-megköszönném
T.
OSU.

Előzmény: Tazmania (22)
:sn4ke: Creative Commons License 2007.04.16 0 0 37
gyökhárom Creative Commons License 2006.12.23 0 0 36

OSU!

3 éve Kyo-ztam és most szeretném újra kezdeni. Ehhez kéne segítség. Tud valaki Bp. XX. ker környékén dojo-kat?

OSU!

csd Creative Commons License 2006.11.23 0 0 35

Köszi szépen! A nickemből így kitaláltad? :) Sajnos azóta levették őket :(

Viszont a fight.hu-n vannak ketrecharcos képeim!

Előzmény: tkeda (29)
tigristomi Creative Commons License 2006.11.05 0 0 34
A youtube-on fennt van az ossze kyo-s kata 1 danig, meg utana is vannak meg, 3 danig, vagyis ott is meg van az osszes, kiveve az alap katak "ura" valtozatait, amik nem tom milyenek.

http://www.youtube.com/results?search_query=kyokushinkai+kata
Klassz.
Előzmény: tkeda (31)
Bandi-T Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33
<reklám>
Nem csak kyokushin, cserébe nagyobb a látogatottság: Hacművészetek topik
</reklám>
tigristomi Creative Commons License 2006.11.04 0 0 32
Jol van, kyo. :)
Előzmény: tkeda (31)
tkeda Creative Commons License 2006.11.04 0 0 31
Kb. kettőt. De az összes kipróbált harcművészeti ág közül ez volt rám a legnagyobb hatással. Nem kifejezetten a technika miatt, hanem itt volt legjobban kihangsúlyozva az
akaraterő, kitartás fejlesztése, kialakítása, ami nekem nagyon tetszett.

megj.:
Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de nem inkább kyo? ;)
Előzmény: tigristomi (30)
tigristomi Creative Commons License 2006.11.03 0 0 30
Hany evet kioztal?
Előzmény: tkeda (28)
tkeda Creative Commons License 2006.10.12 0 0 29
Jók a képeid a www.kyokarate.hu -n.
Előzmény: csd (27)
tkeda Creative Commons License 2006.10.12 0 0 28
Hi!

Az az egy nem volt közte:)

Kung-fu, aikido, thai-box (ebben indultam meghívásos versenyen a leggyorsabb 'ko' az enyém volt kb. fél perc:).../hú de nagyképű vagyok:/..., meg ökölvívás.
Most meg a gép előtt punnyadok szinte egész nap:)
Előzmény: csd (27)
csd Creative Commons License 2006.10.12 0 0 27

Hi!

Tippelek: kick-box?

Előzmény: tkeda (26)
tkeda Creative Commons License 2006.06.09 0 0 26
Kicsit felhozom a topikot, hátha beindul:)
Most nézem, pont egy éve írtam ide:)
Vannak itt kyo-sok? Úgy néz ki hétfőtől Csepelen fogok lakni. Van a közelben egy kyo egyesület?
Jópár év kihagyás után - ami nem telt teljesen tétlenül, más küzdősportokba is belekóstoltam - szeretném újrakezdeni.
kamikazeII Creative Commons License 2005.06.21 0 0 25
Ajánlom megtisztelő figylemedbe a http://ashihara.uw.hu webcímet ez egy kőbányai dojo. Igaz nem kyo, de onnan származik és fellelhetőek a stílusban az ősi kyo technikák is, melyeket sok helyen elfelejtenek a veresenysport miatt.

tkeda Creative Commons License 2005.06.06 0 0 24
Sziasztok!

Tud valaki egy jó egyesületet a X. kerületben vagy környékén?
tigristomi Creative Commons License 2005.03.01 0 0 23

Az, hogy a fejre kézzel nem lehet támadást kezdeményezni, szóval ettol meg életszerutlen lesz a dolog.
Egyébként a Shotokanos versenyeken rendesen odapancsolnak, ha csak jelzed az ütést, azért már réges-régen nem jár pont.

Kar ezzel az eletszeru dologgal jonnod. A shotokan ugyanugy nem eletszeru, mint ahogy a kyo. Egy MMA versenyen ami azert megis csak kozelebb van az eletszeruhoz, ott egyiknek sincs sok eselye. Menj el a shotokanoddal egy ketrecharcba ....

Meg ugye eleg ranezni ezekre a kulonbozo versenyekre. Most megy az eurosporton egy karate verseny, ugralnak egymassal szemben mint a bolha, aki nem ert hozza, azt se tudja mit csinalnak. Ha megnezel egy ketrecharcot, az mar tenyleg emlekeztet vmi verekedesre.

Ugyhogy az, hogy neked nem eletszeru a kyo dolog, ez nem sokat jelent a valosagos ertekek szempontjabol.

A kuzdelemben van sok mas dolog is ami szamit, pl. az allokepesseg, vagy az utesallosag, azzal egyutt hogy nyilvan mas a fejen meg a testen egy utes.

Ez pl. sokkal jobban kijon egy kyos repazason, mint egy shotokanos ugralason ahol 1-1 pontra egymasnak ugranak.

Mint kihivas szerintem egy kyo verseny mindenkepp embert-probalobb, mint egy shotokanos verseny.

Az edzeseken meg ugyanolyan jo egzotikus (japan) hangulat meg van a kyonal is mint a shotokannal.

Nekem egyebkent speciel a kyo szimpatikusabb, ha eljarok esetleg vha vmire, akkor az a kyo lesz, attol fuggetlenul hogy a sherdog-on a stilusok kozotti hatekonysagi osszehasonlitasnal az utolso helyen all. Mondjuk a hatekonysag engem nem erdekel, ahhoz viszont szerintem biztos jo a kyo, hogy egy szinvonalat jelento edzesen kellemes atmoszferaban jol erezzem magam.

A kyo szamomra a karatek kozott egy jo markat jelent.

Tazmania Creative Commons License 2004.12.07 0 0 22
OSU ! Én csak kis segítséget kérnék. Ha valaki tud olyan oldalt ahonan a Kyokushin karatéhoz kapcsoldó zene fájlok letölthezőek, gonolok itt az un. "kyokushin indulóra", a '80-as években megjelent kyokushin karate című "disco" számra és stb. Szóval ha tudtok ilyet kérlek vagy esetleg valakinak megvan kérlek jelezzétek. tabody75@freemail.hu
devereaux Creative Commons License 2004.10.26 0 0 21

K1 (néz), muay thai (csinált) és krav maga (csinál). Ideológia nélkül.

Kezdek punnyadni. :(

sin x Creative Commons License 2004.10.26 0 0 20
Sziasztok!

Hát bizony, jól elhanyagolódott ez a topik.
Én már 2 éve nem járok edzésekre -sajnos- de szeretném lassan felvenni a fonalat. Nem tudom milyen eséllyel, mert közben jól berozsdásodtam. :)
Hagyott ki valaki ilyen hosszú időt?
Paleokrites Creative Commons License 2004.03.03 0 0 19
Kedves Kyu!

Valamikor a 70-es évek végétől a 84-ig magam is karatéztam, ebből több, mint 4 év Kyokushinkai stilus Adámi István és Furkó Kálmán mesterek irányírásai alatt..... Igaz évente volt a vizsga nekünk , de ez nem zavart, hisz mint harművészetet tanultam és nem a versenysport kötöttebb formáit...
Ma már csak "műkedvelő" vagyok, de elfeledni ezt nem lehet!

Melyik Kyo ághoz tartozol?
Ma már több országos klubrendszer van...

Üdv: Paleo

Előzmény: sin x (-)
Lacee119 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 18
Osu!

Én még csak nem rég regisztráltam magam ide a fórumba. Én is járok Kyokushin edzésekre a Nyírbátori KKSE-be, és örömmel láttam hogy van egy ilyen téma ami ezzel a harcművészettel fogalkozik!

De miért nem írtatok ide 2002 óta? Szerintem jó lenne ha attól függetlenül, hogy ki melyik szervezet egyesületébe jár, írnának ide az egyesületek karatekái, és a klubvezetők, edzők egyaránt! Megoszthatnák élményeiket a karatéval kapcsolatban, és segíthetnék egymást mindenben!
Tartsunk össze! Sosai Oyama azt akarta, hogy a Kyokushin egy nagy család legyen!

Osu!

Lacee

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!