Sziasztok! Nem tudom életben van-e még ez a fórum, mindenesetre szeretnék feltenni néhány kérdést a hazai kyo-val kapcsolatban. Már 8-9 éve karatézok, viszont igazán most kezdett el érdekelni. Sajnos az interneten sok választ nem találok, így hát remélem majd itt :)
Ti mit tudtok a hazai kyokushinról, hogyan került be hazánkba, milyen szervezetek vannak jelen, kik a jelentösebb mesterek, akik befolyásolták a kyo fejlödését Magyarországon?
Honnan lehet az interneten megtudni a 90-es évek világkupa győzteseinek a nevét, világbajnokok nevét (főként a junior érdekelne)? A Google hiába a barátom, sajnos nem találok semmiféle archívumot...
Igazából egy anno budafoki karateka az, akit keresek: Vörös Jánosnak hívják, és elnyelte a Föld.
Budafokon a Budai Nagy Antal Gimnáziumba járt edzeni hosszú évekig, most kb. 32-33 éves lehet. Dan vizsgáját szerintem 1995-97 körül tehette le.
Ha valaki tud a fent leírtakban segíteni, vagy csak részben akár, azt is nagyon megköszönném!
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Budapesten a 14. kerületben új 400m-es
edzőtermet nyitunk, várhatóan 2012.január 1-től.
A teremben lehetőség lesz első körben, Kick-Box, Box, Thai-Box, Karate edzések megtartására. Későbbiekben más küzdősportoknak megfelelő kialakításra is sor kerül.
A Budai Harcművész SE (Tigris Dojo) KYOKUSHIN KARATE szakosztálya felvételt hirdet általános iskolás korosztályt célzó újonnan induló csoportjába Újbudán!
Első edzés: február 2. (kedd)
Helyszín: 11.kerület, Bocskai út 47-49; Bocskai István Általános Iskola
Időpontok: Kedd 17:00-18:30 Csütörtök 17:00-18:30
Edző: Váczi Zoltán 2.Dan, 06-30-229-8938 Klubvezető: Fris Ferenc 4.Dan, 06-30-931-2580
Hi all, ja ez engem is érdekelne... és még most szedtem le torrent-ről az Oyama trilógiát talán ti tudnátok magyar feliratot hozzá -megköszönném T. OSU.
A youtube-on fennt van az ossze kyo-s kata 1 danig, meg utana is vannak meg, 3 danig, vagyis ott is meg van az osszes, kiveve az alap katak "ura" valtozatait, amik nem tom milyenek.
Kb. kettőt. De az összes kipróbált harcművészeti ág közül ez volt rám a legnagyobb hatással. Nem kifejezetten a technika miatt, hanem itt volt legjobban kihangsúlyozva az akaraterő, kitartás fejlesztése, kialakítása, ami nekem nagyon tetszett.
megj.: Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de nem inkább kyo? ;)
Kung-fu, aikido, thai-box (ebben indultam meghívásos versenyen a leggyorsabb 'ko' az enyém volt kb. fél perc:).../hú de nagyképű vagyok:/..., meg ökölvívás. Most meg a gép előtt punnyadok szinte egész nap:)
Kicsit felhozom a topikot, hátha beindul:) Most nézem, pont egy éve írtam ide:) Vannak itt kyo-sok? Úgy néz ki hétfőtől Csepelen fogok lakni. Van a közelben egy kyo egyesület? Jópár év kihagyás után - ami nem telt teljesen tétlenül, más küzdősportokba is belekóstoltam - szeretném újrakezdeni.
Ajánlom megtisztelő figylemedbe a http://ashihara.uw.hu webcímet ez egy kőbányai dojo. Igaz nem kyo, de onnan származik és fellelhetőek a stílusban az ősi kyo technikák is, melyeket sok helyen elfelejtenek a veresenysport miatt.
Az, hogy a fejre kézzel nem lehet támadást kezdeményezni, szóval ettol meg életszerutlen lesz a dolog. Egyébként a Shotokanos versenyeken rendesen odapancsolnak, ha csak jelzed az ütést, azért már réges-régen nem jár pont.
Kar ezzel az eletszeru dologgal jonnod. A shotokan ugyanugy nem eletszeru, mint ahogy a kyo. Egy MMA versenyen ami azert megis csak kozelebb van az eletszeruhoz, ott egyiknek sincs sok eselye. Menj el a shotokanoddal egy ketrecharcba ....
Meg ugye eleg ranezni ezekre a kulonbozo versenyekre. Most megy az eurosporton egy karate verseny, ugralnak egymassal szemben mint a bolha, aki nem ert hozza, azt se tudja mit csinalnak. Ha megnezel egy ketrecharcot, az mar tenyleg emlekeztet vmi verekedesre.
Ugyhogy az, hogy neked nem eletszeru a kyo dolog, ez nem sokat jelent a valosagos ertekek szempontjabol.
A kuzdelemben van sok mas dolog is ami szamit, pl. az allokepesseg, vagy az utesallosag, azzal egyutt hogy nyilvan mas a fejen meg a testen egy utes.
Ez pl. sokkal jobban kijon egy kyos repazason, mint egy shotokanos ugralason ahol 1-1 pontra egymasnak ugranak.
Mint kihivas szerintem egy kyo verseny mindenkepp embert-probalobb, mint egy shotokanos verseny.
Az edzeseken meg ugyanolyan jo egzotikus (japan) hangulat meg van a kyonal is mint a shotokannal.
Nekem egyebkent speciel a kyo szimpatikusabb, ha eljarok esetleg vha vmire, akkor az a kyo lesz, attol fuggetlenul hogy a sherdog-on a stilusok kozotti hatekonysagi osszehasonlitasnal az utolso helyen all. Mondjuk a hatekonysag engem nem erdekel, ahhoz viszont szerintem biztos jo a kyo, hogy egy szinvonalat jelento edzesen kellemes atmoszferaban jol erezzem magam.
A kyo szamomra a karatek kozott egy jo markat jelent.
OSU !
Én csak kis segítséget kérnék. Ha valaki tud olyan oldalt ahonan a Kyokushin karatéhoz kapcsoldó zene fájlok letölthezőek, gonolok itt az un. "kyokushin indulóra", a '80-as években megjelent kyokushin karate című "disco" számra és stb.
Szóval ha tudtok ilyet kérlek vagy esetleg valakinak megvan kérlek jelezzétek. tabody75@freemail.hu
Hát bizony, jól elhanyagolódott ez a topik.
Én már 2 éve nem járok edzésekre -sajnos- de szeretném lassan felvenni a fonalat. Nem tudom milyen eséllyel, mert közben jól berozsdásodtam. :)
Hagyott ki valaki ilyen hosszú időt?
Valamikor a 70-es évek végétől a 84-ig magam is karatéztam, ebből több, mint 4 év Kyokushinkai stilus Adámi István és Furkó Kálmán mesterek irányírásai alatt..... Igaz évente volt a vizsga nekünk , de ez nem zavart, hisz mint harművészetet tanultam és nem a versenysport kötöttebb formáit...
Ma már csak "műkedvelő" vagyok, de elfeledni ezt nem lehet!
Melyik Kyo ághoz tartozol?
Ma már több országos klubrendszer van...
Én még csak nem rég regisztráltam magam ide a fórumba. Én is járok Kyokushin edzésekre a Nyírbátori KKSE-be, és örömmel láttam hogy van egy ilyen téma ami ezzel a harcművészettel fogalkozik!
De miért nem írtatok ide 2002 óta? Szerintem jó lenne ha attól függetlenül, hogy ki melyik szervezet egyesületébe jár, írnának ide az egyesületek karatekái, és a klubvezetők, edzők egyaránt! Megoszthatnák élményeiket a karatéval kapcsolatban, és segíthetnék egymást mindenben!
Tartsunk össze! Sosai Oyama azt akarta, hogy a Kyokushin egy nagy család legyen!