Keresés

Részletes keresés

putyi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 20
Te bagojj! Miért írod két j-vel a neved? nincs ly billentyűd? :)))
Előzmény: Törölt nick (18)
imot Creative Commons License 2001.08.09 0 0 19
És ez most hogy jön ide.A vonatbuzulás nem itt van. Lehet kisapám inne tiplizni.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.09 0 0 18
Elsődlegesen nem arra vannak, hogy figyeljék őket. Egyébként én pl. figyelem. De ha beköszöntesz ezzel a kérdéssel a Vasútmániások topikba, ott is bizonyosan sokan.
Előzmény: putyi (17)
putyi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 17
Van aki figyeli ezeket a köveket? Nekem speciel még nem tünt föl, hogy léteznek ezek a kövecskék...
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.09 0 0 16
Nagyon egyszerű, akkor leírom :)
A kiindulási ponttól való távolságot vasúton szelvénykövekkel jelölik. Százméterenként, váltott oldalon. Azok a kis fehér bizbazok ott oldalt, a töltésen. A szám rajta a százméterek számát jelöli. Vigyázni kell arra, hogy elágazásokkor a fővonal viszi tovább a számozást. Pl. Szeged felé Ceglédnél 0-ról indul. Az is előfordulhat, hogy egyik vonal vége a másikba csatlakozik, mint pl. Szerencsnél Nyíregyháza felől. Na, ezekből elhet következtetni, hogy merre is jár a vonat, tudva, hogy melyik állomás mennyi kilométerre van és főleg mitől.
Előzmény: leha (15)
leha Creative Commons License 2001.08.09 0 0 15
jajmá, bagojj! az ok, hogy te tudod, mi az a szelvényköz ... : )
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.09 0 0 14
Távol álljon tőlem a fikázás, de ez a helykiírós szarság az egyik legfeleslegesebb "szolgáltatás", amit valaha is láttam. Főleg ebben a formájában, hogy valami nagy humbuk-ot ír ki. Valószínűleg az adó alapján küldi a jelet. Namármost, kérdés, hogy épp melyikre csatlakozol, mert előfordulhat, hogy ugyanazon a helyen egyszer egyikre, másszor másikra. Szóval, amennyire bizonytalan, nem ér semmit. A vonaton pedig ki lehet nézni, azért vannak a feliratok a megállókban, állomásoknál. Sőt, ha a szelvényköveket nézed, abból is következtethetsz egy menetrend segítségével akár.
Előzmény: Accord (12)
putyi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 13
Így is van kedves Accord maradj csak a Westelnél!

Westel RULEZ!

Üdv: Putyi

Előzmény: Accord (12)
Accord Creative Commons License 2001.08.09 0 0 12
Naszóval... Úgy látom hogy mostmár a legtöbben azt mondjátok, hogy érdemes a westel-nél maradnom, és ezt a szolgáltatás mindőségével magyarázzátok. Nos, én éppen erre voltam kíváncsi, mert azért nállam is sokat számít, hogy mennyibe kerül egy-egy szolgáltatás, de hiába olcsóbb, a pannon vagy a vodafone, hogyha néha egész egyszerűen nem működik...

Az is megfogott, hogy elnézőbbek a westel-nél! Ugyanis bár én Domino-s vagyok, de a Matáv számla befizetésem rendszeresen szokott késni néhány hetet, és mégse alkalmaznak szanciókat ellenem.. Legfeljebb egy hónap múlva küldenek egy levelet amiben elküldik újra a csekket, plusz megkérnek rá, hogy ugyan fizzessem mostmár be, de ennyi... Ha 5 nap után kikapcsolnák, nem örülnék neki...

És nem a pénz miatt nem fizetek, csak egyszerűen semmi kedvem nincs csak ezért elmenni a póstára... :) Lusta vagyok... :)

Arról nem tudtok, hogy nem akarja bevezetni a westel is azt a szolgáltatást, mint a pannon, hogy kiírnák a telefonomra, hogy éppen melyik városban tartózkodom? Sőt, Budapesten még a nagyobb helyeket is megemlíti.. Igaz, a múltkor a haveromnál a keletiél azt írta ki, hogy Blaha... :)

Pl. amikor vidékre utazom, tudnám, hogy épp' hol jár a vonat... :)

Nemozoli Creative Commons License 2001.08.08 0 0 11
Szervusztok telefonolók,

az előbbi véleményekhez szeretném hozzáfűzni kvázi-benfenntesként (nejem a Westel 450-nél és a 900-nál dolgozik), hogy a mobiltelefon-piacon az összes újítást és ötletet a Westel 450 találta ki (pl. aranykártya), bár nem volt lehetőségük a digitális alapú szolgáltatások fejlesztésére (analóg vonalak a tornyokig). A Westel 900/1800 tőlük vette át ezeket az 5-leteket, majd következett a Pannon és újabban a Víz-fone. Az országos lefedettsége még mindig a 450-nek a legjobb (vidéki kis tanyákon rengeteg embernek van 450-es készüléke, mert csak annak van megfelelő térereje, hullámterjedés-frekvencia összefüggés miatt nem kell annyi bázisállomás). A korábbi években a Pannon-ra volt jellemző, hogy - főleg autóval vagy busszal haladás közben - a cellák közötti váltáskor rendszeresen szétkapcsolta a vonalat, nem tudom, azóta javult-e valamit a helyzet. Ismerősöm rendszeresen szidja a Pannont, mert vidéken járkál sokat, és nem mindig talál fluxust a levegőben :-). Másik ismerősöm közreműködik a Vízofon állomásainak kiépítésében, amelyet a cég az Ericcson-nal karöltve folytat, és szerinte sem érdemes egyelőre Vodafone-előfizetést venni (neki persze belsősként megéri:-) ).

Nem isteníteni akarom a Westelt, de szerintem minőségileg és szolgáltatásaiban egyelőre a többi mobilcég előtt tart, és ezt az előfizetők száma is mutatja. Lehet azonban, hogy csak jobb a reklám-hadjáratuk összetétele (ellenpélda: lásd Bibibííí)

Némó

putyi Creative Commons License 2001.08.08 0 0 10
Na hali...

Nekem is DOMINOM van! Én teljesen meg vagyok vele elégedve és semmi szándékom átváltani se a Pannonhoz, a Vodához meg pláne nem! A Praktikum 14400-es feltöltője lehet olcsóbb, de ki tudja mi lesz jövőre! Csiripelik a madarak, hogy a Praktikum megszűnik... Nincs értelme váltogatni a szolgáltatót, mert akkor állandóan változik a telefonszám! Hol az egyik jobb, hol a másik!

A tény az, hogy nekem bejön a DOMINO, pláne, hogy 3800-ért veszem a feltöltő kártyát...

A VODA az eléggé katasztrofális...

Üdv...

Másik felhasználónév Creative Commons License 2001.08.08 0 0 9
Ha a cimborák akarnak megtalálni az azért annyira nem zavaró...
Egyébként egyetértünk :)
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.08 0 0 8
Kocsmában márpedig ne zavarjanak, oda inni megyek, nem telefonálni! Aki beszélni akar velem, jöjjön le, még egy sörre is meghívom, ha jókedvemben vagyok ;)))
Előzmény: Másik felhasználónév (7)
Másik felhasználónév Creative Commons License 2001.08.08 0 0 7
Accord!

Csak azt nem értem, hogy miért vettél Westel Dominot, ha úgy látod, hogy anyagilag ez a legkedvezőtenebb.
Én mielőtt beruháztam, megnéztem, hogy melyik csomag alkalmazkodik a legjobban az igényeimhez és azt vettem meg. Konkrétan Westel- Szervusz előfizetést, aminél jobbat eddig sem találtam (napközben nem nagyon mobilozok, délután meg este többet és főleg hálózaton belül).
Szóval szerintem attól függ, hogy kinek mire van igénye és az ismerősei milyen hálózatot használnak. Lehet, hogy másnak más az optimális.
Térerővel kapcsolatban csak az egyik kedvenc kocsmámban szokott gond lenni (pince), ahol Westeleseknek nincs térereje, a Pannonnak meg igen :(

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.08 0 0 6
Westelesként semmi panaszom az ügyfélszolgálatra. Az is nagyon elegáns és korrekt. Persze, itt is akadhatnak "gyenge egyéni teljesítmények", de nem ezt találtam eddig jellemzőnek (4 éve gyűröm).
És türelmesek. Egyszer elfelejtettem befizetni a díjat, rákövetkező hónapban simán, minden cécó és pótdíj nélkül befizethettem. Még "priuszom" sem lett, megbeszéltük az ügyfélszolgálatos csajjal, hogy van ilyen. Nyiván nem a személyes szimpátia miatt "nézte el" ezt. Ehhez képest pannonos cimborát 5 nap csúszás után lekapcsolták, majd párezerért visszakapcsolták, miután befizette a cuccost.
Térerőkről csak annyit, hogy sokkal többször tapasztaltam, hogy nekem volt, pannonosnak pedig nem. Nyilván, ez úgy jött elő, hogy amelyikünknek épp nem volt, az morgott.
Előzmény: Accord (5)
Accord Creative Commons License 2001.08.08 0 0 5
Na, úgy látom hogy megoszlanak a vélemények, már ami a lefedettséget illeti... A Westel arculata egyébként nekem is tetszik. Meg tök jók azok a kék színű lágy fények, ami az üzleteikre jellemzőek. :)))))

timartom: nem lehet, hogy csak akkor hasonlítod össze a térerőket, amikor neked egyáltalán nincs? Ahol neked a max.-on van, ott biztos nem fogják előkapni a Pannonosok a készülékeiket, és villogni vele, hogy beee, nekem itt nincs is térerő! :)) Nekem erről sajnos nincs sok tapasztalatom, csak annyi, hogy egyszer a keleti-nél a metróra várva összehasonlítottuk a térerőket, és nálam 4 volt, pannon-nál 2, vodafone: 0

Úgyhogy várnám e téren is a tapasztalataitokat. Meg még annyit a témához, hogy a Pannon-ról sok rosszat hallottam a tekintetben, hogy elég csúnyán bánik az ügyfeleikkel. Ha valami problémájuk van, nem foglalkoznak velük... De persze lehet, hogy ez a többi szolgáltatóra is igaz... ;)

timartom Creative Commons License 2001.08.07 0 0 4
A lefedettséggel kapcsolatban nekem nagyon rossz véleményem van. Elég sokat járok vidéken és olyan helyeken ahol a Pannon maximumon van a Westelnél egyszerűen nincs térerő (és ez nem is a hegyekben van). NAgyon sok helyen tapasztaltam ilyet. Kérdésemre az volt a válasz: "ez van." Teljesen felháborodtam.

Korábban csak azért választottam, mert a Szervusznál a csúcsidő korábban kezdődött mint a Minimum és az Optimum csomagnál. Azóta változott a helyzet, úgyhogy lehet hogy váltani fogok. SZVSZ a Westel minősége csapnivaló. A metróban egyébként a legtöbb helyen nincs térerő, a Pannon viszont már az egészet lefedte.

leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 3
nekem pannon és már telefonáltam a kék metrón az alagútban is ...

úgy tudom, a mély szakaszokon ki van építve az antenna-rendszer ...

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2
A pre-paid dologról nem tudok nyilatkozni, előfizetésem van. Az viszont a Szervusz, ahol 16.00-ig van a csúcsidő. Pannonos cimborák elmondásaival öszevetve a Westel rugalmasabb az ügyfelekkel, továbbá technikailag stabilabbnak tűnik. Ezt tapasztalatam. A lefedettséget illetően jobb. A metróval nem nagyon foglalkoztam, eddig a Deákon történt meg egyszer, hogy megcsörrent odalent. Végülis az ember fél óránál többet nem nagyon tölt a metróban, azt hiszem, ezt ki lehet és ki is kell bírni. Beszélni ott úgysem nagyon lehet, akkora a zaj.
Ezeken felül pedig teljesen szubjektív okok dönthetnek egy szolgáltató mellett, pl., hogy a legtöbbet hívott rokonok/barátok/üzletfelek melyiknél vannak, ilyesmik.
Megjegyezném még, hogy vannak érdekes kedvezményei a Westelnek, legalábbis előfizetők részére. Ezek egy része megvan a Pannonnál is. Azt viszont látni kell, hogy ezek a szolgáltatók felépítenek egy képet, ami azt a típust odavonzza. E tekintetben a legelegánsabb a Westel, ez is magyarázza a sok előfizetőt, nameg az, hogy a Westel találta meg először a markáns arculatát. A Pannon csak jóval később kezdet valami ilyemibe, amit most ezzel a bee nevű förmedvénnyel -az én szememben- kicsit szétvágott.
Előzmény: Accord (-)
harm2 Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1

Nana! A Westel egy 0 (NAGY nulla!) :-)

Nekem Maratonom van, de azon filózom, hogy amint lejár, átigazolok a Pannonhoz egy Praktikumra. IMHO sokkal praktikusabb. :-) A két legfőbb ok, hogy a Pannon olcsóbb, ráadásul a Westel 20.00 óráig tartja a csúcsidőt, a míg Pannon csak 18.00-ig.

Bormann Creative Commons License 2001.08.07 0 0 0
0
Előzmény: Accord (-)
Accord Creative Commons License 2001.08.07 0 0 topiknyitó
Jelenleg mint mobil tulaj a Westel Domino szolgáltatást "élvezem". Körbenéztem a napokban a többi szolgáltató körül is, és rá kellett döbbennem, hogy ez a legdrágább kártyás szolgáltató... Mivel egyrészt a Vodafone 12500 helyett 15000-et tölt fel (20% kedvezmény), a Pannon GSM pedig 14400 helyett 18000-et tölt fel a kártyára (25% kedvezmény), a Westel pedig SEMMI kedvezményt nem ad! :(( (a régi, ici-pici kedvezmény is megszünt).

Másodszor pedig - és ez az, ami még jobban bosszant - mind dominónál, mind előfizetés esetén 3 másodperc után 30 másodpercet ki kell fizetni! Ez egész egyszerűen pofátlanság! pl. 8 mp beszédért is 30 mp-et kell fizetnem... :(

Namármost én azért nyitottam ezt a topic-ot, mert szerentém megtudni a 2 millió westel előfizetői közül néhánynak a véleményét, hogy miért érdemes a Westel-nél maradnom...

Én magam annyi előnyről tudok, hogy a Blahánál, a Keletinél és a Népstadion-nál 4-es (!) térerőm van! (lennt). Nem tudjátok, hogy mi van a többi metró megállóval? Illetve, hogy hogy áll ezzel a kérdéssel a többi szolgáltató? Valamelyik szolgáltatónál van térerő végig a metróban, vagy terveznek ilyet? (jelentős késéssel kapom meg az SMS-t, ha lennt a mertóban kapnám, ahol nincs térerő).

Szóval miért is van a Westel-nek 2 millió előfizetője?

Ja, a kártyás árakat nézegetve nincs túl nagy különbség a szolgáltatók között, ezért is hoztam fel az elején a kedvezményeket, ill. a 30 mp-es pofátlanságot (Westel 50-100, Pannon 56-80, Vodafone 85).

Pl. lehet, hogy a Westel-nek sokkal jobb a vidéki lefedettsége? Vagy csak egyszerűen menő dolog a Westel-nél lenni? :))

Várom a véleményeiteket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!