Keresés

Részletes keresés

motvit Creative Commons License 2023.06.04 0 1 7380

Sziasztok

PPL (A) SEP-ről szeretnék TMG osztályjogosítást.

Tudtok ajánlani képzőszervet, repülőgép bérlési lehetőséget? 

Köszönöm.

flyingforthepinks Creative Commons License 2023.03.27 -1 5 7379

Itt ülök. Már lassan 4 hónapja… Kicsit hangos itt minden, de legalább most nyugodt az időnk.

 

Ezt akartam? Hát nem is tudom. Megérte? Hát nem is tudom. Talán. Kell még idő, hogy eldöntsem. Sokan csak hanyatló napjuk utolsó perceiben képesek tisztán látni életük döntéseinek eredményét. A mostani fejemmel azt mondanám, hogy akkor meg már mindegy… 

 

Kívülről nézve nagyon jól nézek ki. Minden tökéletes. “De jó neki…!” 

Édes istenem, na ezt inkább hagyjuk. Igaz pár évvel ezelőtt hasonlóan gondoltam én is. 

Az egész egy színház,  valódi színészek nélkül. Mindenki elhiszi. Sokszor még a valótlan színészek is. 

 

Kinézek jobbra az ablakon. Kicsit felhős a táj.

Látok cirrostratust, cirrocumulust, sőt a messzi távolban, mintha egy cumulonimbus is kialakulóban volna. Közismertebb nevén zivatarfelhő. Eszembejut a feleségem családja. Áldja meg az isten az egyszerűségüket. Mezőgazdászok. Mit nem adnának egy kis esőért. Na de őket inkább hagyjuk, mindenki foglalkozzon a saját bajával.

 

Elmélkedek, közben meg szóltak a rádión, hogy növeljük a sebességet MACH 0.78-ra, majd fél perccel később MACH 0.79-re. Mielőtt válaszolnék összenézünk a kapitánnyal. Egy dologra gondolunk: sietünk, de nem ennyire! A gép maximum sebessége korlátozva van a hangrobbanás elkerülése végett. Könnyen fejtörést okozhatnánk magunknak, ha tovább növelnénk a sebességünket, azt meg a legkevésbé sem szeretné az ember, főleg ha egy utasszállító repülőgép pilótafülkéjében ül 240 utassal a háta mögött 10 kilóméter magasságban.

“Unable MACH 0.79” - válaszolom a légiforgalmi irányítónak, melyet szomorkás hangon vesz tudomásul. Nyilván a körülöttünk lévő forgalom miatt szerette volna, ha egy kicsit rákapcsolunk. Ez van haver! Oldd meg. Vállatvonva vesszük tudomásul a problémáját.

 

Igen, pilóta vagyok. Egy utasszállító gépet vezetek. Nem, nem vagyok szuperhős, ez csak egyenruha, nem köpeny.

 

Na tehát ezt akartam? Megérte-e?

Nehéz kérdés. Ha megnyersz egy háborút, számít, hogy mennyi az áldozatok száma? 

Ha igen, akkor nem biztos, hogy megérte. Ezen még gondolkozok egy kicsit.

Persze, a pénz jó. Csak ne költenék ennyit. Sokszor úgy érzem magam mint a nincstelenek. Viccesen szoktam mondani a feleségemnek, hogy ne aggódjon, csak a hónap  elejét húzzuk ki valahogy és újra milliomosok leszünk. Megvetően néz rám. “Barom”- suttogja halkan.

 

Hihetetlen egyébként, mindenki a saját szintjén nyomorog.

 

Na de vissza a valóságba. Tehát kinézek az ablakon…valahol Szerbia felett repülünk, látszik a balkán hegység még mindig havas láncolata. A táj tényleg gyönyörű. Szeretek reggel Nyugat felé repülni. Ekkora a nap a hátunk mögött ragyog, bevílágítva az elöttünk elterülő végtelen tájat.

 

Mennyi város, mennyi élet. Mindenki a saját kis világában. Fentről nézve tudatosul bennem igazán, hogy mennyire jelentéktelenek vagyunk. Rohanunk minden nap. Intézzük az elintézhetetlent. Aztán észrevesszük, hogy húsz évesek vagyunk. Egy pillantás és már harminc. Szuper. Honnan tudhattam volna annó, hogy a napok, melyek csak jöttek és mentek jelentik magát az életet. Ott van a kitűzött cél a legtöbbünk előtt és szinte senkinek nem tűnik fel, hogy a cél sosem jár egyedül. Aljas mód meghúzodik vele együtt a félhomályban életünk alkonya is.

 

Na, de utunk lassan nekünk is véget ér. Hamarosan megkezdjük a süllyedésünket Bari reptere felé. Szerettem azt a várost. Másfél hónapig onnan repültem. Egy kicsit talán olyan, mintha “haza” mennék. 

Lassan úgy érzem magam, mint aki mindenhol otthon van, de igazábol sehol se. Érdekes érzés. 

Na de, mostmár nem pötyögök. Tényleg süllyedünk.
Ciao

Atomcsapássy Edömér Creative Commons License 2022.12.27 0 0 7378

Az Index feltehetően szponzorált WizzAir cikke tévedésből a kínai pilótaiskolákat reklámozza, ahol kettő helyett állítólag már egy év alatt A320 első tiszt lehet a delikvensből:

 

https://index.hu/gazdasag/2022/12/27/pilotakepzes-alommunka-wizzair-stewardess-legiutaskisero-repules-utazas/

 

> a Wizz Air légiutaskísérő-alapképzésért felelős vezetője, aki részletezte: a pozitív hozzáállás mellett sokat számít a csapatban való dolgozás képessége, a kiváló angolnyelv-ismeret, a rugalmasság

 

Reméljük a sztyuvi rugalmasságot ma már nem úgy értik, mint annó a Malévnál (deréktól lefelé...)

Atomcsapássy Edömér Creative Commons License 2022.12.11 -1 0 7377

Tobak Tibor a Pumák földön-égen c. könyvének elején említi, hogy ilyen hajóhintában edzette az egyensúly érzékét a repülő alapkiképzés orvosira jelentkezés előtt:

https://fortepan.hu/hu/photos/?id=264613

ERajko87 Creative Commons License 2022.11.16 0 2 7376

 

Egy repülőjegyet el messzire attól a mentalitástól. Ahol megvan hozzá az infrastruktúra, hogy rendesen megtanítsanak, ahol nem kellenek undorító kapcsolatrendszerek később egy normális álláshoz és ahol aztán tudsz választani, mert lehetőség adódidik, nem csupán egy rózsaszín cég van, ami úgy kezel mindenkit, ahogy...miközben három év alatt kiégsz az egészben és elhiszed, hogy a repülés erről szól.

Előzmény: ppl_rep (7374)
Sz.Gyu Creative Commons License 2022.11.04 0 0 7375

FIGYELEM!

Már csak 11 nap van, hogy jelentkezz a 2023 január végén a Nyíregyházi Egyetemen induló 4 féléves, nappali, önköltséges Légijármű.vezetés felsőoktatási szakképzésre.

Ezzel és a szintén akkor induló 4 féléves posztgraduális képzéssel kapcsolatos kérdéseidre is választ kaphatsz a november 10-én 10 órakor kezdődő nyílt napon. Aki messzebbről jön, az szállást foglalhat a Sandra vagy a Campus hotelben.

Előzmény: Sz.Gyu (7369)
ppl_rep Creative Commons License 2022.10.23 0 0 7374

Köszi a hozzászólást. Te kit ajánlanál? 

 

 

Előzmény: ERajko87 (7372)
M9945A Creative Commons License 2022.10.19 0 0 7373

Erre a történetre kíváncsi lennék, megírnád privátban? 

Előzmény: ERajko87 (7372)
ERajko87 Creative Commons License 2022.10.18 0 2 7372

Mi számít annak, hogy valaki ismeri őket?

 

Érdemes rákeresni, hogy hány gépük ment le és hány növendékük halt meg mondjuk az utóbbi 8 évben, hány eseményük volt ezen felül, stb.


Aki az iskolát vezeti az egy igazi magyar vállálkozó a szó legocsmányabb értelmében, aki mindig mindent megúszott és meg fog, de közben az aláírása körbejár, lefizet, megfenyeget, ellehetetlenít ha érdeke épp úgy kívánja... Igazából mindegy, hogy cavok vagy airwin... maradj távol mindkettőtől, ha még nem késő!

Előzmény: ppl_rep (7367)
erchegyia Creative Commons License 2022.10.12 0 0 7371
Előzmény: pplido (7370)
pplido Creative Commons License 2022.10.12 0 0 7370

PPL (A) SEP szakszóval időgyűjtéshez keresek repülőgép bérlési lehetőséget, korrekt feltételekkel. Budapest és 100km-es körzetében lehetőleg.

Tudtok ajánlani lehetőségeket? Előre is köszi.

Sz.Gyu Creative Commons License 2022.10.07 0 0 7369

FIGYELEM!

Az idei Nyílt nap 2022. november 10-én (csütörtökön) 10:00 órakor kezdődik a Nyíregyházi Egyetem a „B” épület Kodály termében.

Utána, kb.11,30-tól részletes tájékoztatást tartunk az Egyetemen 56 éve folyó pilótaképzésről (a január végén induló 4 féléves posztgraduális és  a 4 féléves felsőoktatási szakképzésról, valamint a szeptemberben induló 7 féléves alapképzésről is) a "C" épület földszintjén lévő aulából nyíló CA115 előadó teremben. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Előzmény: Sz.Gyu (7368)
Sz.Gyu Creative Commons License 2022.09.28 0 0 7368

FIGYELEM!

A Nyíregyházi Egyetem mai szenátusi ülésen döntés született a Légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzés 2023 január végi indításáról. A képzés 4 féléves, önköltséges, tartalmazza az ATPL integrált képzést, finanszírozására felvehető a Diákhitel2.

5-15 fős a felvételi keretszám.

A felvételi feltételei hasonlóak, mint a BSc képzésnél (angol középfokú nyelvvizsga, 1.minősítésű orvosi alkalmasság, megfelelés a pályaalkalmassági vizsgálaton), de nincsenek előírva az érettségi tárgyak (matematika és fizika ajánlott). 

Október 15-én jelenik meg a jelentkezési lehetőség a www.felvi.hu honlapon és november 15-ig kell jelentkezni. Addigra az egyetem honlapjára (www.nye.hu) feltesszük az Adatlapot, a Mintatantervet és a Tantárgyleírásokat.

Akit érdekel ez a képzési forma, az minél előbb menjen el repülőorvosi vizsgálatra.

A jelentkezés után vesszük fel a kapcsolatot a pályaalkalmassági vizsgálat időpontjának egyeztetése céljából.

Előzmény: Sz.Gyu (7364)
ppl_rep Creative Commons License 2022.09.16 0 0 7367

Sziasztok

Gödöllőn a Cavok repülős iskolát ismeri valaki?

Azt hallottam, hogy súlyos biztonságtechnikai gondok vannak náluk, mert több balesetük is volt már.

Úgy tudom, ezek az események már több éve történtek, talán, ha volt is hiányosság, ami a balesethez vezetett, mára már javítva lett gondolom…BME-vel is kapcsolatba állnak…

Biztonság kérdésében mi most az igazság?

 

Sz.Gyu Creative Commons License 2022.07.26 0 0 7366

PILÓTAJELÖLTEK FIGYELEM!

 

EHHEZ A HOZZÁSZÓLÁSHOZ EL KELL OLVASNI A 7363-ös HOZZÁSZÓLÁSOMAT.

 

A mai naptól lehet az ősszel induló Repülőmérnöki alapszak pótfelvételi eljárására jelentkezni.

Utánanéztem, hogy hová lehet repülőorvosi vizsgálatra menni, ahol augusztus 5-ig meg is kapjátok az eredményeket (augusztus 5-én 24 óráig kell feltölteni az eredményeket a felvi.hu-ra).

 

A Gyáli úton augusztus 8-ig szabadságon vannak, ott nem lehet vizsgálatot csináltatni.

 

A Pharma Flight Zrt. Debrecen esetén a következő oldalon lehet jelentkezni:

https://pharmaflight.hu/medical-examinations/   Az Üzenetbe be kell írni, hogy augusztus 5-ig meg kell kapni az eredményt, vagyis azt, hogy SÜRGŐS!

 

A kecskeméti Repülőorvosi Kórház (RAVGYI) honlapján:

https://www.mhek.hu/civil-repuloorvosi-centrum.html

A héten még szabadságon vannak, de augusztus 1-én, hétfőn ebéd után a fenti oldal alján lévő telefonszámokon már lehet időpontot kérni, illetve meg tudják mondani, hogy időben el tudják-e végezni a vizsgálatot. Itt is ki kell hangsúlyozni az aug.5-ei határidőt!

 

Mindkét helyen lehet, hogy el tudják végezni a labor és a mellkasi röntgen vizsgálatot, de a https://repuloorvos.hu/tajekoztato-vizsgalathoz/ oldalon részletesen leírt feltételeknek megfelelően a háziorvos beutalója alapján ezeket a vizsgálatokat előre, még a héten el lehet végeztetni és az eredményeket kell vinni a reporvosira. Kérdezzetek rá, hogy az orvosi vizsgálathoz szükséges PSZICHOLÓGIAI VIZSGÁLATOT ki és hol csinálja, mi az elérhetősége. Ha véletlenül a pszichológus szabadságon van, akkor nem tudjátok időben beadni az eredményt.

SZ.GY.

 

Előzmény: Sz.Gyu (7363)
Sz.Gyu Creative Commons License 2022.07.22 0 0 7365

Kedves Dreizwanzig!

 

Olvasd el az alábbi két hozzászólásomat, mely két lehetőséget is bemutat. Bízom benne, ha erre a pályára készülsz, akkor megvan az angol középfokú nyelvvizsgád, mert ez minden képzésnél alapkövetelmény.

 

Hozzászólásodból következik, hogy megvan a pénzed az ATP(A) integrált képzéshez, akkor pedig egy harmadik lehetőséget is röviden ismertetek, ez a Trener Flight Academy Kft által folytatott WAPA program, mely a Wizz Air kadet programja: 20 hónapos, angol nyelvű az elméleti képzés, ezért igen jó angol nyelvtudás szükséges, évente háromszor indul átlag 10-15 fővel, akik között vannak magyarok is. A felvételi eljárás szigorúbb, mint az egyetemi képzésnél (kb. 150 főből választják ki a 15 főt), mert a 60000 eurós képzési díjból a Wizz Air hitelez 46000 eurót, a 14000 euró önrészt az elején be kell fizetni. Bővebb tájékoztatást és a következő turnus kezdési időpontját Choma Katától kaphatsz (előzetesen tájékozódhatsz a honlapjukon:   https://trenerkft.com/pilot-academy/information ).

Ehhez a képzéshez hasonló a 2023 január végén induló Légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzés, csak utóbbi magyar nyelvű és a finanszírozásra felvehető a kamatmentes Diákhitel2.

Remélem, hogy segítettem.

SZ.GY.

Előzmény: dreizwanzig (7362)
Sz.Gyu Creative Commons License 2022.07.21 0 0 7364

PILÓTAJELÖLTEK FIGYELEM!

 

A MAB honlapján megjelent, hogy 2023 január végén a Nyíregyházi Egyetem indíthatja a Légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzést. Azért "keresztfélévben" indul, hogy két nyári repülőtábor beleférjen a képzésbe.

 

Határozat részletes adatlap 

Határozatszám: 2022/6/VI/1/6

Határozattípus: szakindítás

Képzési szint: felsőoktatási szakképzés

MAB-kód: Fs290

Intézmény(ek): Nyíregyházi Egyetem

Tárgy: légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzés indítás

Dátum: 2022-07-08

Szavazat: 15 igen, 0 nem

Döntés: támogatva

 

Ez négy féléves, nappali, önköltséges magyar nyelvű képzés, ami nem ad felsőfokú végzettséget, de ugyanazt az ATP(A) integrált pilótaképzést tartalmazza, mint a 7 féléves repülőmérnöki alapképzés. Ha valaki később meg akarja szerezni a repülőmérnöki diplomát, akkor a 210 kreditből mintegy 70 kreditet elismer az egyetem a felsőoktatási szakképzés alapján. Az önköltség kb. 22-23 millió forint lesz (ezután kerül meghatározásra), aminek a finanszírozására a jelenleg kamatmentes Diákhitel2 felvehető. A jelentkezés feltételei hasonlóak, mint a BSc képzésnél, azaz: legalább középfokú angol nyelvvizsga, megfelelés a repülőorvosi- és a pályaalkalmassági vizsgálaton, hasonló érettségi tárgyak, mint az alapképzésnél (itt is javasoljuk a matematika mellett a fizika vagy informatika tárgyat), viszont a minimális pontszám alacsonyabb: 240 pont és nem 280 pont.

A képzés és a jelentkezés részletes feltételei ősszel fognak megjelenni az egyetem honlapján: www.nye.hu

A képzés legalább 4 fő jelentkezése esetén indul.

 

AKIT ÉRDEKEL EZ A KÉPZÉSI FORMA, AZ IDŐBEN JELENTKEZZEN ÉS MENJEN EL REPÜLŐORVOSI VIZSGÁLATRA!

Előzmény: Sz.Gyu (7346)
Sz.Gyu Creative Commons License 2022.07.20 0 0 7363

PILÓTAJELÖLTEK FIGYELEM!

 

HOLNAP KIDERÜLNEK A PONTHATÁROK. A NYíREGYHÁZI EGYETEMEN A REPÜLŐMÉRNÖKI SZAKON 320 PONT KÖRÜL LESZ AZ ÉRTÉKE.

AKIT SEHOVA SEM VETTEK FEL, VAGY SEHOVA NEM JELENTKEZETT,

LEHETŐSÉGE LESZ  PÓTJELENTKEZNI AZ ŐSSZEL INDULÓ REPÜLŐMÉRNÖKI BSc 7 FÉLÉVES ALAPKÉPZÉSRE. EHHEZ KELL ANNYI PONTODNAK LENNI, MINT A HOLNAPI PONTHATÁR.

 

Hamarosan megnyílik a pótjelentkezési oldal és augusztus elejére be kell érkeznie a papíroknak.

A felvétel feltételei:

   1.Érettségi két tárgyból a következők közül (az egyik emelt szintű): matematika, fizika vagy informatika vagy kémia vagy biológia vagy egy ágazati szakmai érettségi tárgy

   2.Legalább középfokú angol nyelvvizsga

   3.Alkalmas repülőorvosi minősítés(Bp. Gyáli út, Debrecen Pharma Flight vagy Kecskemét)

Sajnos a Gyáli úton csak egy napon lesz vizsgálat, szabadságon vannak. A Pharma Flight-nál van a legnagyobb esély, ki kell hangsúlyozni a SÜRGŐSSÉGET.

   4.Alkalmas pályaalkalmassági minősítés (Ezt Nyíregyházán a Tréner Flight Academy Kft. végzi, telefonos bejelentkezés Choma Katánál 06 70 6261728)

Ha az első két feltétel teljesül, akkor SÜRGŐSEN időpontot kell kérni orvosi vizsgálatra, de előtte a www. repuloorvos.hu honlapon leírt pszichológiai, labor és röntgen vizsgálatokat célszerű elvégeztetni ( a Pharma Flight-nél meg kell kérdezni, hogy ők megcsinálják-e).

Előzmény: Sz.Gyu (7360)
dreizwanzig Creative Commons License 2022.07.15 0 0 7362

Sziasztok!

 

Nagyon nem pörög a fórum, de megpróbálom, hátha: Airwin vs cavok vs tréner? Tud mondani valaki valamit? Egészen konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy melyikkel mennyi esély van elhelyezkedni? A trénernek van kapcsolata a wizzair-el, szóval azt gondolnám, hogy talán oda éri meg leginkább befektetni a pénzem.

EvlnP Creative Commons License 2021.10.18 0 1 7361

Sziasztok!

 

2022 februárjában újra elindul a BME és a Cavok Aviation Training szervezésében a 4 féléves posztgraduális Légiforgalmi Pilóta Program, amelynek nyílt napját 2021. november 5-én, 17 órakor tartjuk a BME E épületének 1. emeletén, a C előadóban.

 

Ez már a 7. évfolyam lesz, korábbi évfolyamokból már többen első tisztként dolgoznak. Az elméleti képzés a BME-n van, a gyakorlati pedig a gödöllői repülőtéren. A teljes képzés 238 repült órát tartalmaz (156 óra egymotoros repülőgépen, 14 óra kétmotoros repülőgépen és 68 óra szimulátor), illetve ezzel együtt minden olyan képesítést, amellyel a képzés elvégzése után rögtön jelentkezni lehet légitársaságokhoz.

 

További információk: www.cavok.hu/bmepilotakepzes

 

Kérdés esetén keressetek engem nyugodtan akár itt, akár e-mailben (evelin.pinter@cavokaviation.com)! :)

Sz.Gyu Creative Commons License 2021.10.14 0 0 7360

FELHíVÁS!

Idén a Nyíregyházi Egyetem NYíLT NAPJA várhatóan 2021 november 10-én lesz, amit a Tréner Kft-vel közösen tartunk a pilótaképzésről.

Bővebb információ majd a Tréner Kft és a Nyíregyházi Egyetem (nye.hu) honlapján lesz megtekinthető.

Előzmény: SZ.GY. (7359)
SZ.GY. Creative Commons License 2021.10.11 0 0 7359

TÁJÉKOZTATÁS!

Sajnos 2021 szeptemberre nem jött össze a 4 fő jelentkező, ezért a Nyíregyházi Egyetem 2022 februárjában 4 féléves, önköltséges, nappali szakirányú továbbképzést indít Repülési specialista vagy Repülési szakmérnök szakokon diplomával rendelkezők részére.

Az indításhoz minimum négy fő jelentkezése szükséges. A tudnivalók megtalálhatók az egyetem honlapján (http://www.nye.hu/felvi/), ahol még a szeptemerre meghírdetett anyag található, de novemberben megjelenik az aktualizált változat. Aki eldöntötte, hogy hivatásos pilóta szeretne lenni, az minél előbb menjen el repülőorvosi vizsgálatra, hogy ha valami problémát találnának nála, akkor még legyen idő a gyógyulásra. Kérem, mindenki jelezze Choma Katának a Tréner Kft-nél (+36 70 626 1728), hogy érdeklődik a továbbképzés iránt.

Előzmény: Sz.Gyu (7357)
Pitylogós Creative Commons License 2021.07.22 0 0 7358

El tudja távolítani a fülhallgatót? El, de nem ajánlott.

Beszélhet veled, utasokkal? Azt itt is. Közben persze figyelni kell a tájékoztatóra, ha esetleg hívnának téged.

Tudsz zenét hallgatni? Sok füles tidja már azt, hogy BT vagy kábelen zenét játszik a telódról, majd megszakítja ha a rádió aktív.

 

Tudna szunyókálni? (mivel rendelkezik automatikus pilot rendszerrel) Remélem viccolsz :O

Előzmény: PristoMiky (7356)
Sz.Gyu Creative Commons License 2021.07.21 0 1 7357

FIGYELEM!

 

HA VAN MÁR DIPLOMÁD ÉS HIVATÁSOS PILÓTA SZERETNÉL LENNI, AKKOR ITT EGY LEHETŐSÉG.

 

A tegnapi szenátusi ülésen elfogadták és meghirdetésre került az egyetem honlapján http://www.nye.hu/felvi/   a 2021 szeptemberében induló 4 féléves posztgraduális hivatásos pilótaképzés. A 4 félév miatt egy kicsit drágább lett, mint a januárban meghirdetett 3 féléves képzés, de még mindig a legolcsóbb a felsőoktatási intézményekben(ahol a kamatmentes Diákhitel2 felvehető) indított képzések közül. 

 

Bármilyen diplomával lehet jelentkezni, olvasd el a Tájékoztatót (Hirdetmény) a honlapon! 

Két év múlva, amikor pilótaként végeztek, várhatóan a járvány hatása már teljesen lecseng (a RyanAir már most 2000 pilótát keres  első tiszti beosztásba vagy kadétképzésre), ezért, ha ezen a szép pályán képzeled el az életed, akkor mihamarabb jelentkezz repülőorvosi és pályaalkalmassági vizsgára, hogy augusztus 23-ig mindkét vizsgálatot teljesíteni tudd. Ha döntöttél, akkor a Jelentkezési lapot is küldd el a megadott címre!

 

Egy hiba maradt a hirdetményben: Choma Kata telefonszáma megváltozott: 06 70 626 1728. Holnap kijavítjuk a honlapon is.

 

Összesen legalább 4 főnek kell jelentkeznie, hogy indítsuk a képzést.

Várunk a több, mint 50 éves tapasztalattal rendelkező nyíregyházi pilótaképzésre. A Tréner Kft. végzi a Wizz Air kadétképzését is, így évente 55-60 hivatásos pilóta végez Nyíregyházán és el is tudnak helyezkedni (az idén januárban végzett hallgatónk már a line traininget csinálja a RyanAir-nél).

Előzmény: Sz.Gyu (7354)
PristoMiky Creative Commons License 2021.05.18 -2 0 7356

Sziasztok, Nem vagyok pilóta, de fontolóra veszem, hogy valamikor a közeljövőben felveszem a PPL-t. Kérdésem lenne az összes itteni pilótának. Tudomásul veszem, hogy amikor (privát) repülőgépet nagy forgalmú területen repít, minden részletre 100% -os figyelmet kell fordítania. De ha távolabbi helyeken repül (gondoljon Alaszkára vagy valami hasonlóra), mennyire koncentráltnak kell lennie? El tudja távolítani a fülhallgatót? Beszélhet veled, utasokkal? Tudsz zenét hallgatni? Tudna szunyókálni? (mivel rendelkezik automatikus pilot rendszerrel)

Sz.Gyu Creative Commons License 2021.05.02 0 0 7355

Kedves Bettina!

A kata.choma@trenerkft.hu címen tudsz érdeklődni a Wizz Air kadet képzéssel kapcsoltban. Novemberben indult a 8. csoport, átlag 10-15 fős csoportokat indítanak. A főbb tudnivalókat a Tréner Kft. honlapján megtalálod (https://pilot-academy.wizzair.com/). Remélem, segítettem.

Előzmény: bbettina12 (7341)
Sz.Gyu Creative Commons License 2021.05.02 0 0 7354

FIGYELEM!

Megjött az engedély az Oktatási Hivataltól, ezért

 

a Nyíregyházi Egyetem 2021 szeptemberében a BSc alapképzés mellett DIPLOMÁSOK RÉSZÉRE 4 FÉLÉVES NAPPALI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEKET INDÍT AZ ALÁBBI SZAKOKON (a képzés nyelve magyar):

 

REPÜLÉSI SZAKMÉRNÖK szakirányú továbbképzési szak

 

A szakirányú továbbképzésre történő felvétel feltétele:

  • Műszaki, informatika vagy agrár képzési területek valamelyikén legalább alapképzésben (vagy ezzel egyenértékű főiskolai szintű képzésben) megszerzett végzettség és mérnöki szakképzettség.
  • Tárgyalóképes angol nyelvtudás: minimálisan államilag elismert B2 szintű komplex (korában középfokú „C” típusú) vagy TOEFL IBT minimum 80/120 pontot elérő szintű nyelvvizsga.
  • Egészségügyi alkalmasság: PART MED Class 1 orvosi minősítés.
  • Alkalmas minősítés a repülő gyakorlati képzést végző szervezet (ATO) pályaalkalmassági vizsgálatán.

 

A képzési idő: 4 félév

Tervezett beiskolázási létszám: 3-15 fő

Finanszírozás módja: önköltséges (4,65 millió forint/fő/félév, tervezett)

Tanulmányok kezdete: 2021. szeptember

…………………………………………………………………………………………………..

REPÜLÉSI SPECIALISTA szakirányú továbbképzési szak

 

A szakirányú továbbképzésre történő felvétel feltétele:

  • Orvos- és egészségtudomány; társadalomtudomány; jogi; közigazgatási, rendészeti és katonai; pedagógusképzés; informatika; természettudomány; gazdaságtudományok; bölcsészettudomány; agrár; sporttudomány képzési területek valamelyikén legalább alapképzésben (vagy ezzel egyenértékű főiskolai szintű képzésben) megszerzett végzettség és szakképzettség.
  • Tárgyalóképes angol nyelvtudás: minimálisan államilag elismert B2 szintű komplex (korában középfokú „C” típusú) vagy TOEFL IBT minimum 80/120 pontot elérő szintű nyelvvizsga.
  • Egészségügyi alkalmasság: PART MED Class 1 orvosi minősítés.
  • Alkalmas minősítés a repülő gyakorlati kiképzést végző szervezet (ATO) pályaalkalmassági vizsgálatán.

 

A képzési idő: 4 félév

 

Tervezett beiskolázási létszám: 3-15 fő

Finanszírozás módja: önköltséges (4,65 millió forint/fő/félév, tervezett)

Tanulmányok kezdete: 2021. szeptember

………………………………………………………………………………………………………….

A szakok mintatantervei, tantárgyleírásai és a jelentkezés részletei hamarosan megjelennek az egyetem honlapján(www.nye.hu). Amint fenn lesz, egyből jelzem az elérhetőséget. Addig is "jelentkezni" lehet Choma Katánál, a Tréner Kft-nél (kata.choma@trenerkft.hu), így előzetesen képben leszünk a várható létszámról.

A képzés finanszírozásához felhasználható a kamatmentes Diákhitel2.

Előzmény: SZ.GY. (7348)
djhir Creative Commons License 2021.01.25 0 0 7353

Csak kíváncsi lettem volna rá én is. A tesztvezetések árai fel vannak tüntetve, csak az elnevezések változnak időnként. Én mindenképpen megvárom a vírusjárvány végét a tanfolyammal, hogy minden a régi kerékvágásba kerüljön.

Előzmény: erchegyia (7352)
erchegyia Creative Commons License 2021.01.24 0 0 7352

csak kíváncsiságból: miért számít mennyi a képzés, ha még új 'ügyfélnek' sem válaszolnak?

Előzmény: djhir (7349)
djhir Creative Commons License 2021.01.24 0 0 7351

Köszi szépen, de inkább attól vártam volna választ, aki ott tanul.

Előzmény: GYA (7350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!