Keresés

Részletes keresés

ColorLacko Creative Commons License 8 órája 0 0 103173

Elképzeltem, hogy állítólag még Mátyás idején is járt egy-két darab európai bölény az akkori Magyarország erdőit és mocsaras pusztáit.  

Előzmény: pater68 (103172)
pater68 Creative Commons License 10 órája 0 0 103172

Fűzérkomlóson sok éve fotózhattam malacokat és bölényeket.

70-300mm es nikon obi, képek erősen vágva.

Kunpusztai Creative Commons License 10 órája 0 0 103171

Hű, ez jó sorozat!

Én is kimentem: 0 eredmény. Az alföldi bőgőhelyem új értelmezést nyert,  csak én bőgtem ott. Klassz kis fakitermelés zajlik a közelben. Rögtönöztem, egy pici réten a közelemben dámtehenek vacsoráztak, a bikák a közelben barcogtak, de nem jöttek ki sötétedésig. Észrevétlenül, inkább expo nélkül távoztam .

Sok sikert!

Előzmény: sunni (103169)
sunni Creative Commons License 11 órája 0 0 103170

Ez teccik !

Előzmény: Jamy25 (103168)
sunni Creative Commons License 11 órája 0 0 103169

Én kimentem ma is

Előzmény: Kunpusztai (103159)
Jamy25 Creative Commons License 12 órája 0 0 103168

Valami olyasmi.

Előzmény: gaffy59 (103167)
gaffy59 Creative Commons License 15 órája 0 0 103167

Vaddohány? Jófajta mézelő! 

Előzmény: Jamy25 (103166)
Jamy25 Creative Commons License 15 órája 0 0 103166

Előzmény: gaffy59 (103163)
gaffy59 Creative Commons License 16 órája 0 0 103165

Így van, ezt nem lehet megjátszani.

Előzmény: Kunpusztai (103164)
Kunpusztai Creative Commons License 19 órája 0 0 103164

Jó hallani,hogy így beszélnek.

Előzmény: gaffy59 (103163)
gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103163

Fene tudja, kicsit rágódom még rajta.

Elég nagy nevek voltak ma is az előadók. Most csak kettőt emelnék ki, akiknél meggyőződésem, hogy nem kérdés a képkészítés öröme. Eifert János és Radisics Milán fotóművészek előadásai erről maradéktalanul meggyőztek. Hallani és látni kellett volna őket, de a tegnapiak is nagy lelkesedéssel és átéléssel, szinte sugárzóan gyermeki arccal beszéltek a munkáikról.

Tényleg élmény volt hallgatni a beszámolójukat. 

Igen, bent megmozdul valami, de jó, ha már a kép elkészülte előtt, majd persze közben, ám ennek a lázas állapotnak a lecsengését sem mondanám hirtelennek :)

Felfokozott és kellemes érzésekkel élhet az ember így, ha mindennap művelheti ezt a hobbit, nemde? 

Majd továbbra is teszünk érte!

Előzmény: Kunpusztai (103161)
Kunpusztai Creative Commons License 1 napja 0 0 103162

Ez igen! 

Előzmény: moTmeN (103084)
Kunpusztai Creative Commons License 1 napja 0 0 103161

Naná, hogy fotós vagy! Aki ilyen gonddal választja ki a felszerelést, helyszíneket eccetera, az az szerintem. vadásznak nem számít a jó fény , előtér, háttér stb.

Azt nem tudom a teljesítmény centrikus pályázatgyőztesek lelkében mi játszódik le ilyenkor, élvezik e minden percét, vagy egyfajta önjelölt hősiesség jelentkezik az egy fotóért való több napos szenvedés okán, de csak bízni tudok benne, hogy a megélt élmény dominál azért. Különben mit sem ér.

Kell, hogy megmozdítson bent valamit egy fotó elkészítése!

Néha nem kell több:

Előzmény: gaffy59 (103145)
Kunpusztai Creative Commons License 1 napja 0 0 103160

Addig is :

Van közte mobilos, persze raw-ból :)

Kunpusztai Creative Commons License 1 napja 0 0 103159

Jók ezek! 

Szombaton hűvös lesz, szél nélkül, megyek kifele :)

Előzmény: sunni (103157)
bandita39 Creative Commons License 1 napja 0 0 103158

Szép ez :) Semmitől azért jobb :)

Előzmény: sunni (103157)
sunni Creative Commons License 1 napja 0 2 103157

ma reggel csak ennyi

sunni Creative Commons License 1 napja 0 0 103156

Kalandos kiruccanás ! Irigykedek 😉

Előzmény: ColorLacko (103144)
gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103155

:)

Előzmény: bandita39 (103153)
gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103154

A vadfotózás lényege sem más, mint a természettel és a benne élő vaddal való személyes találkozás ígérete ill. lehetősége és minden vonzereje abban rejlik, hogy bizonytalan.

Az ott kapott élmények, várt vagy éppen remélt történésének megélése és maga a természetre csodálkozás képessége a magunkfajta ismérve.

Remélem.

Előzmény: Jamy25 (103146)
bandita39 Creative Commons License 1 napja 0 0 103153

Sok mindenbe nem lehet válogatni lakótelepen :) Kb 1 órával ezelőtt készítettem ,Blökit le kell vinni kakáltatni az idő alatt :)

Előzmény: gaffy59 (103150)
gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103152

Akkor fogadd egy rokonlélek virtuális kézfogását!

Előzmény: ColorLacko (103151)
ColorLacko Creative Commons License 1 napja 0 1 103151

Irtad: "sokkal jobban lenyűgöz az az egész amiben ott és épp akkor benne vagyok"

Magam számára már definiáltam, hogy miért cipelek magammal objektíveket és gépet. Az élmény, amit megélek az  reklamál, hogy valami módon azt megörökítsem. Jól vagy rosszul a tudásom szerint, de legyen valami, amit ha akarok, akkor felidézhetek remélve, hogy visszahozza azt a pillanatot. 

Nem másnak, hanem magamnak..

" leginkább egyedül lehet csak kihozni a legtöbbet az adott napból, ha az ember eredményes szeretne lenni.."

Ebben nagyon egyetértek veled. 

gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103150

Nagyon megy ez neked! 😆

Előzmény: bandita39 (103149)
bandita39 Creative Commons License 1 napja 0 0 103149

Pókos Történet :) 

bandita39 Creative Commons License 1 napja 0 0 103148

Teccik minden szavaddal egyetértek :)

gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103147

Ugye? 

Ez több mint valószínű :)

Előzmény: Jamy25 (103146)
Jamy25 Creative Commons License 1 napja 0 0 103146

Te ízig vérig vadász vagy. Csak még nem tudsz róla ... :-)

Nem a vad a fontos, hanem mindaz, ami körülötte van

gaffy59 Creative Commons License 1 napja 0 0 103145

Hosszú leszek...

Két napig tart a Magyarország 365 pályázat vetített képes előadása, mely a Millennium Házában kapott most helyet.

Tegnap P. Imre és D. Csaba voltak e témákban, ma pedig más témák, más fotográfusok osztják meg munkáikról, hogyan is készültek azok. Érdekes, hogy mennyiben lehet más az ő képi ábrázolásukban az a járulékos élmény, hogy a természetben lehetnek. Nyilván nem szétválasztható, hiszen elmondásuk alapján a megélt élmények nélkül nem sokat ér az egész -így élvezik.

Ezt, gondolom mi is így látjuk és talán nem gond a többes szám.

Viszont ők más elgondolások, tervezések mentén, makacs kitartással keresik abban a témában a kép megalkotását, amit elképzeltek akár már évekkel korábban is, csak más módon.

Érdekes látásmódban fotóznak. Úgy, hogy a legtöbb képnél fel lett téve a kérdés, hogy vajon mit látunk. A nagyérdemű mondhatom sokszor csendben volt.

A néha megfejthetetlen fotókon elgondolkodtam, hogy én akarok így, vagy ilyeneket fotózni? A válasz nem! 

És most eszembe jut miképp is elmélkedtem korábban: "akkor én most term. fotós vagyok?"- kérdeztem magamtól. A profik képeiket nézegetve, arra jutottam, hogy még mindig nem tudom eldönteni. De az is lehet, hogy sokkal jobban lenyűgöz az az egész amiben ott és épp akkor benne vagyok. Nem akarom ezt az élményt nélkülözni, mindennél jobban vágyom rá. Folyamatosan vizslatni a tájat, figyelni a hangokat és illatokat, történéseket remélni, majd azok közelébe férkőzni. Minden érzékszervem ezekre hangolódtak! Ez lehet a különbség, persze tudom, hogy a vadfotózás csak egy ága a természetfotózásnak.

Hogy kissé visszakanyarodjak miért is írtam ezt? Azért mert az elmondottakból lejött, hogy leginkább egyedül lehet csak kihozni a legtöbbet az adott napból, ha az ember eredményes szeretne lenni.

Mindegy is, hogy ez a fotó egy ellenfényben és porfelhőben játszadozó nyulakról, vagy télen egy drónnal fotózott érdekesre fagyott vízfelületről és az azon árnyékot vetve álldogáló vízimadarak bemutatásáról szól, akkor is koncentrálni kell. Ez csak egyedül megy szerintem.

Akár a holtágakban időnként megjelenő hangos és színes evezőscsoportok is -de bárhol a sok ember -lehetetlenné teszik az eredményes fotózást. Minden elképzelésnek lőttek, viszont maradhatnak a meseszép tájfotózások, akár nagyobb és hasonló érdeklődésű társasággal. Az is természet! :)

Előzmény: ColorLacko (103144)
ColorLacko Creative Commons License 1 napja 0 0 103144

Belekotnyeleskedtem :-) Rosszul indult pedig. Erdöben alvásról gyorsan letettünk mivel elözönap igen rossz körülmények voltak a helyszinen. Magasságtól függöen vagy sürü esö vagy hó esett.

Csak linket szúrok be, mivel természetfotós fórumon vagyunk.

Justistal 2024 | László Garamszegi | Flickr

Ezekek az uraknak és hölgyeknek a nagyhátizsákja mind tele volt fotós felszereléssel. Annyira sok, hogy nem fért bele egy erdöben alvásra való meleg hátizsák megfelelö (nem rikító) sátorral. Így is olyan hangosak és tarkák voltunk, hogy nulla lehetéség maradt egy hóesésben legelészö szarvasfotóra. Kösödélután ki is jöttünk a nemzeti parkból. Másnap visszamentünk, de a hajnali párás szarvaslesröl lemaradtunk.. Azért baromi érdekes volt, mert rövidítettünk mivel éjszaka a hágók lefagytak és nem volt nálunk hágóvas. Átvágtunk ar orom alatt. Egy barlangrendszert bövitettek ki a 2. világháború alatt, ami átvitt a hegyen. Így azon keresztül vagtunk át a völgybe. 

Megint csak link beszúrás:

és

Másik oldalon aztán meleg napsütés várt minket szarvasokkal. Igaz, késö délutánig kellett várni, hogy megjelenjenek. Közben a hó is elolvadt szép nagy sarat hagyva maga mügött, de legalább sütött a nap.

Előzmény: gaffy59 (103139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!