Keresés

Részletes keresés

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.05.19 0 0 257

Bármilyet is választasz, a legfontosabb hogy helyesen szocializáld. Akkor nem lesz vele gond. Itt egy cikk a kiskutya szocializációs szakaszairól: https://blog.millie-dog.com/2021/05/04/kolyokkutya-5-szocializacios-szakasza-amit-tilos-kihagyni/

gacsykata Creative Commons License 2006.03.23 0 0 256

Ilyet:   :)

1,5 éves németjuhász-tacskó keverék kan kutyus gazdát keres.Középtermetű, egészséges, oltott.Nagyon barátságos, szobatiszta, de inkább kertbe való, nagy mozgásigényű eb.Illatos útról mentettük, jelenleg ideiglenes befogadónál van, ahol sajnos nem maradhat már sokáig. Szállítását vállaljuk. Tel.:30/853-4631

kismacskáim Creative Commons License 2006.03.10 0 0 255
đ
ratfun Creative Commons License 2005.12.20 0 0 254

Gyerek mellé szinte bármilyen kutyát lehet venni. Ha kölyökkutya akkor szinte semmit nem számít milyen fajta. Egészen pici gyerek mellé nem ajánlott venni nagyon pörgős mozgékony kutyát (pl boxer, kanári szigeteki) mert ők könnyen akaratukon kívül is sérülést okozhatnak. A nővérem kanárija farkat csóvált és kék csík lett a lábamon  pont a farka magasságába esik egy két éves gyerek feje.Valamint pici gyermek mellé nem ajánlott nagyon apró kutya mint pl a csivava mert bennük meg könnyen a gyermek tehet kárt. Nagyobb gyermek mellé megfelelő neveléssel minden kutya elképzelhető:)) Ha meg kutya mellé jön a baba nem kell megijedni a blöki elfogadja családtagnak csak oda kell figyelni, hogy imádott kutyánk is megkapja a neki járó szeretetet.

Tibbe Creative Commons License 2005.12.20 0 0 253
Sisssssssy Creative Commons License 2005.10.06 0 1 252

Sziasztok, Mindenki,

 

olvasgatom ezt a fórumot, én, akinek gyerekből 2 db kicsi és nagyon-nagyon is szép óvodás korú kisfia van, exgyönyörűségvizslalánya(14 évig) és ex(ari)cicusa volt (kb. 1 hó), és a kutyadolgokban konkrét elképzelése van, tehát: nekünk kicsit később (a sétiügyek miatt) lesz csak magyar vizslánk +int!:-)))))))))))), mert imádnivalóan bánt a gyerekeinkkel, amíg köztünk élt,

és nagyon szerettük 1mást, komoly szerelem...hozzá majd 1 tibeti terrier, mert annyira édi macika, de, ha a bébik továbbra is nagyon hiányolják a szomszédtól átvándorolt, 1 hó után visszakért cicát, az is lehet, hogy kapnak 1-et, és olyat, akit már nem veszíthetnek el, mert a vizs ugye +halt, a cict pedig visszavitte a "jószomszéd", 1 hónapon át prrrsze nem érdekelte..., szóval a gyerekeinknek stresszből ennyi ugye elég. Gond lett a végén, hogy a kiscicát + nem hagytuk kint fagyoskodni a tetőn...  

 

Hosszú bevezető után,

kutyaválasztásnál gondolni kellene arra is, kint v. bent tartjátok-e a kutyust, vizsit csak bent  lehet, mert nem is házőrző, és nem szereti a hideget, esőt, csak a gazdikat...,persze jó időben imád kint lenni. Szerintem a tibetkék is inkább benti kutyusok, és, ha 2 kuty van, gondolom, 1ütt is alszanak.

Én 1emberes kutyust nem vennék gyerek mellé, csak amolyan családit, tehát német juhit, pibullt, és tán rotit sem stb., bár nagyon szeretem...és beteg kutyát sem hoznék el a sitértelep v. menhelyekről, mert szinte mind beteg, és, ha 1-2 héttel az elhozatal után +hal, gyereknek nehéz lehet feldolgoznia a dolgot. Ne kövezzetek +.

 

Sissy

nextdoor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 250

Két kan skótjuhász kutya keresi gazdáját! Kifejezetten gyerekbarát ebek.

 

Seant (4 év körüli) a XX. kerületben találtuk, iszonyatosan elhanaygolt állapotban. Most egy kórházban javítódik. Rendkívül barátságos, kifejezetten értelmes, tanított, vidám eb. Keressük eredeti gazdáját, de ideiglenes befogadót is számára a kórházi tartózkodás utánra. Amennyiben eredeti gazdája 2005. június 30-ig nem kerül elő, Sean örökbefogadható. Sean vélhetően lakásban lakott, sok foglalkozást, szeretetet igényel.

Képek róla: http://www.ungarnspezial.ch/gallery/album425

 

Maci collie-t (6-7 év körüli) még a tavasszal leltük Szigethalmon. Bújós, szelíd, okos kutya, jelenleg ideiglenes befogadónál lakik.

Képek róla: http://www.ungarnspezial.ch/gallery/album427

 

A skótjuhász nem kerti dísz! Embercentrikus, rendkívül sok foglalkozást, sétát, szőre pedig rendszeres gondozást igényel!

Mindkét kutyáról a 06 30 201 66 71 számon lehet érdeklődni.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.22 0 1 248

ilyen kutya nincs.

Főleg a kölykök, de később a felnőtt kutyák semkímélik a növényeket.

MInt ahpogy 2 millió ft-os padlóvázát sem hagynál a padlón egy totyogó baba közelében , igy a kutyánál sem szabad arra számítani, hogy pipiskedve fog közlekedni a virágágyásban, nehogy letapossa őkat. Bombabiztos kerités kell.

 

A mienk is megtanulta ugyan, hogy nem szabad bemenni a konyhakertbe, ám mégis 3 évente egyszer megfeledkezik róla (tűzelés, másik kutya a kert végén) és olyankor nem néz a lába elé...

Előzmény: Tralfamador Zog (245)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.22 0 0 247

Én a golden retrivert bátran ajálom mindenkinek. Nekünk is az van és csak azt tudom mondani róla: egy földre szállt angyal. mellette még nagyon okos, intelligens is szófogadó. Egész egyszerúűenimádnivaló, és soha, de soha nem bántana senkit se. Annyira szelid, hogy idegen kutya is ehet a táljából  azt sem morogja meg. Egyetlen egyszer látam a foginyét -tehát egyszer vicsorgott - mikor séta közben egy nála sokkal fiatalabb kan goldi elkezdett vele szrakozni. Őt akkor helyretette.

Házőrzőnek nem jó, viszont csenőnek kiválóan alkalmas:-)

 

Lujza71 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 246

hát jobban jársz ha már most keritésben gondolkozol

eléggé egyedül fogsz maradni 6 éves még kicsi a gondozáshoz ,semmiféle képpen ne válasz elsőre kemény kutyát és ha a kert védelme a cél semmiképpen ne fiu legyen mert az területett jelöl a szuka nem

 

keress egy közepes méretü mentalitásu közepes szörű tehát télen kint tartható kutyut

pl szetter ,labrador ,....stb

a lényeg tud mit szeretnél vagy irány a menhely és biztossan beleszeretsz egy kis állatba .

Előzmény: Tralfamador Zog (245)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2005.05.16 0 0 245
Sziasztok, kérem, segítsetek, ha tudtok. az én problémám ketős: gyerek + kert... Jön a gyereknap, Fiamnak - 6 éves - be van ígérve egy kutya. Kertes házban lakunk, a feleségem halálra félti a füvet, virágait, egy-két tuját. Olyan kutya kellene ezért, amelyik jobban tolerálja a növényeket. Van ilyen? Mit tanácsoltok?
gina-cat Creative Commons License 2005.04.21 0 0 244
csakis Ő:-)))
gina-cat Creative Commons License 2005.03.31 0 0 243
Dorcsina Creative Commons License 2005.03.24 0 0 242
    Én a Berni pásztort ajánlanám, tapasztalatból mondom, állati aranyos, és IMÁDJA a gyerekeket!! Nekem is Bernim van 2 gyerel mellett él már 7 éve, édes egy darab. Hűséges, jól tanítható, inteligens, jó házörző, játékos, és behódol az embereknek, nem úgy, mint pl.: a Csau-csau.  Mindezek mellett, pedig gyönyörű szép kutya.
Előzmény: Cristiane (-)
EruS Creative Commons License 2005.02.21 0 1 240

Nekünk ugyan leonbergink nincs,de jól megvagyunk.

Kis Alfi Creative Commons License 2005.02.15 0 0 239
Egyenesen Angliából, ezt meg a nagy világból:
Előzmény: Törölt nick (238)
Kis Alfi Creative Commons License 2005.02.10 0 0 237

Csatlakozunk az előttünk szólóhoz!!!!!

 

Tibbe Creative Commons License 2004.12.10 0 0 234
:-)))))
Tibbe Creative Commons License 2004.12.04 0 0 224
blindowl Creative Commons License 2002.07.12 0 0 223
Kedves Brunhilda,
35 éve tartok kutyát, közel 25 éve foglalkozom
kutyákkal a saját mellet. Soha nem ütöttem meg egyiket sem. Azért valahogy elboldogulok.
Minden másban egyet van értve.
A két mastiffról azt írod, más állattal könyörtelenek. Ezt hogy érted? Válaszolhatsz mél-
ben is, ne terheljük a topicot.)
blind
Előzmény: Brunhilda (222)
Brunhilda Creative Commons License 2001.08.25 0 0 222
Kedves Mindenki!

Az első 50 hozzászólás után már nem olvastam tovább a topicot, mert úgy vettem észre, hogy kicsit eltért a tárgytól.

A szüleimnek hamarabb volt kutyájuk (tacskó), minthogy én megszülettem volna. Első kutyaharapásomat is tőle kaptam mert már amúgy is mardosta a féltékenység, erre én jól fejbecsaptam egy kulccsal. Nos megérdemeltem amit kaptam, úgy mint az összes többit is. Minden harapásomat magamnak köszönhettem. Most 12 kutyánk van.
- 2 kuvasz. Minket is óvtak tőlük azzal, hogy megbolondulnak, de ez nem igaz. Azok az állatok akik a gazdájukra támadnak általában!! kikötve élik le az életüket sok megaláztatásnak kitéve. Én is bekattanék.
- 2 angol mastiff. Imádni valóak, bár más állattal szemben könyörtelenek.
- 2 öreg spániel. Nos, őket mindenki ismeri. Az egyik már vak a másik meg süket, így tesznek ki együtt egy bogaras párt.
- 2 foxterrier. Hú, ideg kell hozzájuk, lelőni nem lehet őket!!
- 1 újfulandi (találtuk 5 éve, de csak addig akartuk befogadni, amíg meglesz a gazdája).
- 1 fekete hosszúszőrű németjuhász.
- 1 keverék (nem az öleb fajtákból). Sárga szemekkel áldotta meg az Úristen és Macho névvel mi.
- 1 fialtal komondor. Samu.

Nos mindezeket csak azért irtam le, hogy lássátok nem a levegőbe beszélek, amikor a következőket írom.

Kedves topicnyitó, bár már valaki megpróbálta neked elmagyarázni a falkaszellemet, de úgy látom nem értetted meg teljesen. A falkavezér mindig gazda, de a gazda nem mindig falkavezér. Az egész családom (4 fő) gazdái a kutyáknak, de ők igazi falkavezérnek a húgomat tekintik. Miért?? Mert amikor főleg a kanok elkezdték őt kostolgatni (rámorogtak amikor el akarta venni a tányérjukat), akkor a húgom szemrebbenés nélkül hülyére verte őket. Ez néha kell, mintahogy a büdös kölyöknek is lever egyet az anyja, ha az túl szemtelen. A kutya is olyan mint egy fiatal ember, meg kell tanulnia hol a helye. A kuvasz kanunk kétszer próbálkozott a húgommal, most úgy tekint rá, mint egy Istennőre.
Azoknak akik a kutya és a gyerek fejlődését boncolgatták nagyon igazuk volt. Egy gyerek majd ha felnő lehet gazdája a kutyának (oda megy hozzá, pitizik, stb.), de falkavezérnek sosem fogja őt ilyen fiatalon elfogadni.

Ha ilyen fiatal gyerek mellé keres az unokatesód kutyát, akkor mindenképpen egy olyan fajtát ajánlok, aki még akkor sem tehet benne kárt, ha játszik (a kuvasz, terrierek pl. nagyon játékosak és szeretnek ugrálni). A komondor pl. szerintem jó választás lenne:
- meglepően keveset eszik, a felnőtt példány kb. 30 dkg kajával beéri.
- nyugodt állat, nem ingerlékeny
- génjeiben van a területvédés, nem szökik el és már a méretei is tiszteletet parancsolnak. 24 órás őrizetet lát el.
- kint lehet éjjel-nappal.
- nos a szőrével azzal tényleg gond lehet!

Amúgy érdekes olvasnivalók vannak a www.doginfo.hu lapon.

Ha olyan dolgokat írtam volna, amík már lerágott csontok akkor elnézést.

Brunhilda

la Vendetta Creative Commons License 2001.08.13 0 0 220
árulta az a randa asszony Aki kutyát árul, az csak randa lehet :-))))) Bocs, csak vicc volt. (De azért sok igazság vagyon az hunyorban)

Sokan árulnak így. Ja, és ADÓT nem fizetnek utána. Vajon az apeh amely akkora vehemenciával hadakozik minden egyéb ügyben, ezt az egyet kivételezetten kezeli. Jólvan, jólvan, má húzokisa'csába.

Előzmény: cristiane (219)
cristiane Creative Commons License 2001.08.11 0 0 219
Kedves BBöbe és mindenki !!!

egyáltalán nem bántam, hgogy belelendültetek ebbe a dologba, itt minden hozzászólás tanulságos nagyon is, és köszönet minden tanácsért !

hétvégén, már kétszer is megy a vita, milyen legyen végül is, és még nincs döntés, pedig a jobb hozzászólásokat kinyomtatva elvittem és elolvastattam, de nincs döntés

egyre inkább tartok tőle, hogy spontán húzás lesz a vége, annyira húzódik már az egész, hogy meglátnak valamit és kész

például úgy, ahogy ma történt, amit láttam a Népstadion metrómegállónál, cigányasszony árulta a kisgombóc csaucsau-t, azt mondta két hónapos, ott volt az ölében, összekuporodva, aludt (?), az egyik lába lelógott, kicsit megsimogattam, tízezer azt mondta, de "komoly vevőnek nyolcért odaadja", ami hülyeség, mert aki vesz, az csak komoly lehet, hazaszaladtam, de a párom lebeszélt, most már sajnálom, nagyon is

kis csaucsau-gombóc aludt, ahogy árulta az a randa asszony

Előzmény: Törölt nick (209)
Opi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 218
De azért azt ismerd el, hogy ha valami a "legnagyobb rész"-re igaz, akkor nagy a valószínűsége, hogy pont olyat választanak, amire igaz..:) (na, ezt most megaszontam már megint.)

És hol a topicgazda?

Előzmény: mizandria (217)
mizandria Creative Commons License 2001.08.09 0 0 217
"a legnagyobb reszuk" -- pontosan visszaidezve :)
azert irtam, hogy en tobbet is ismerek, es minden okes veluk, mert a legnagyobb reszukrol szerintem mindenki az osszesre gondol, nem pedig arra kis reszre a mi marad...es ez igy nem jarja
Előzmény: Opi (181)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 216
Köszönöm kedves BBöbe, már kezdtem azt hinni, hogy nem tudok fogalmazni. Egyúttal mindenki szíves elnézését kérem az offolásért és elhúzok.
10telettel:
b
Előzmény: Törölt nick (204)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.06 0 0 215
Nem minösitettél, csak megelözésképpen írtam, talán félreérthetö voltam. (A hozzászólásom legutsó mondata a lényeg. Tudod, ahogy a katonaságnál is azutolsó parancs érvényes, meg a kártyában is az utolsó ütés vagy licit vagy miafranci.:-))

Ha nem teszed közhirré, akkor azok se követnek akiket pedig szertnél.
(az hogy esetleg emilt irsz 2-3 embernek nem elég. megaztán én már próbálkoztam emilekkel. tele van a törzsasztal régi, már nem használt freemailos cimekkel:-)))

Előzmény: Törölt nick (213)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.06 0 0 214
helló Csülök

Amikor nem tolerálok? Háát.. izéé.. setétben bujkáló rémalak vagyok.:-))))) (120 körüli pulzussal, a vérnyomásomról nincs mért adat:-))

Előzmény: Csülök (212)
Csülök Creative Commons License 2001.08.06 0 0 212
Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy miképpen nyilvánulsz meg, amikor éppen nem "tolerálsz"? :)
Előzmény: la Vendetta (210)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.06 0 0 211
BBöbe,

Te is tudod, hogy ha mi (nemkutyások) szándékos topicrombolók lennénk - pdiához hasonlóan - akkor hiába rakod át a székhelyed. Ne gondold hogy mi gonoszok vagyunk, ám egy dolgot ne feledj: az tény, hogy ebben az országban túl sok a kutya. És ezekre (kutyák és gazdáik) sem törvény, sem illemszabály nem érvényes.

Ezek korlátozás nélkül tehetnek bármit! és tesznek is. Adót sem kell fizetmiük. Ha valahol a kutyátlanok felvetik a problémát, akkor tömegesen jelennek meg a kutyabuzik és ordítozva fröcsögve igyekeznek azt a látszatot kelteni mintha mindenki (=választópolgárok) a legnagyobb ellensége lenne a kutyatartás megrendszabályozásának és megadóztatásának. Ezzel, azaz minden eszközzel - a tisztességestöl a legmocskosabbig - akadályozzák a kérdés rendezését. Ebben az országban vannak emberek - föleg alvászavartól szenvedö idös emberek - akiknek a kínzását nem bünteti semmilyen törvény és akiket nem véd senki!

Ezek a kutyabuzik papolnak agyba-föbe a toleranciáról meg a felelösségröl de bennük annyi sincs ezekböl hogy legalább fogalmuk lenne róla.

Ezen gondolkodj el, én nem akarok litániát írni. (Olvasd el a többi kutyás topicot, ott nagyon sok gondolatot találsz a témában.) Az azonban nagyon b**sza a csörömet hogy itt egyesek minden eszközzel igyekeznek a kutyások számát növelni, miközben "elfeledkeznek" a kultúrált kutyatartás fontosságáról is beszélni. És ezek között még akadémikus is akad. Az illetö szégyellhetné magát de nagyon! (Meg egy kicsit az is, aki a könyveit reklámozza.) A ujságokban is offenzívában vannak.

A többi kutyás topic elolvasása más szempontból is hasznos: legalább láthatod magad is hogy mi az a topicrombolás és hogy milyen stílusban értekeznek a kutyabuzik.

Mielött engem minösitenél, arra gondolj hogy sokmindent átéltem és a vélekedésemet a tapasztalatok határozzák meg. Nézd meg ezt a topicot is, hogy a legelsö, normális hangnemü hozzászólásomra milyen reagálások jöttek. Na cső. Téged nem akartalak bántani, mert normálisan szóltál hozzá, csak szeretném ha elgondolkodnál ezen.

Előzmény: Törölt nick (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!