Keresés

Részletes keresés

__mano Creative Commons License 2006.08.06 0 0 843
Koszonjuk szepen ! :) En me'g foleg az SZT-kbol emlekszem rad, a "masik" 2005-osbe csak neha kukkantok be, a sajatomat sem kovetem elegge... :((( De a kepekre mindig van idom, hat ha meg ilyen babakban lehet gyonyorkodni ! :)))
Előzmény: Bugi néni (842)
Bugi néni Creative Commons License 2006.08.05 0 0 842

Köszi, számít, nagyon kedves tőled:-) Bevallom őszintén, hogy mivel néha-néha beleolvastam a másik 2005-ös topikokba is + láttam a táblázatot és megnéztem az ott szereplő honlapotokat, így ismeretlen ismerősök vagyunk. Neked is nagyon szép családod van és gratulálok a kétcsíkos teszthez + petezsákhoz! Drukk a következő UH-ig ;o)

Gabeszka

:-))

Merre költöztök?

Előzmény: __mano (841)
__mano Creative Commons License 2006.08.05 0 0 841
Bar nem tudom, ismeretlentol ez mennyit szamit, de tunderiek a gyermekeid ! :)))))
Előzmény: Bugi néni (839)
Gabeszka Creative Commons License 2006.08.05 0 0 840

Hát nagyon kis szépek!!! Gondolom dagad a melletek:))

Már én is a turkálókat nézem, de itt mind szabin vannak most.

Jó hétvégét mindenkinek!

Bugi néni Creative Commons License 2006.08.05 0 0 839

Lakásmizéria miatt részvétem :-( Azért az tényleg jó hír, hogy egészségileg rendben vagytok, ugyanakkor tudom, jó lenne egy kis pihenés már az idegeiteknek az új lakásban.

Berninek gratula a szobatisztasághoz!!

Táska, tolltartó és az a minimális felszerelés, amit nekünk kellett megvenni, már összeszedve. (Tök fura, a tolltartóba csak 12 db-os vastag színesceruza és 3 B-s grafit kell hivatalosan) Még cipőfronton kell körülnézni: a sokat emlegetett ünneplő cipő és tornacipő nincs még meg. Asztalt a párom csinálja (mint anno Gábor ágyát), így nem baj, ha már semmi nem lesz raktáron, de azért köszi a figyelmeztetést, adott esetben tényleg megszívhattuk volna ;o) Tegnap túrtam Gábornak egy 7-8 évesre való skék szövetnadrágot, így nem kell a kék combom zsebes nadrágját felvennie az évnyitóra, kemény 1.300 Ft volt, jó minőségű/állapotú Ladybird naci.

Bogyóka minimanó a kortársak mellett, azért ugyanakkor nem törpe annyira, sacc/kb 76 cm körül van (képtelenség lemérni a kis sajtkukacot), súlyilag pillekönnyű a maga 8+ kilójával. Szeptemberben lesz másfél éves, de elképesztően sokat beszél. Tegnap vittük be anyumhoz megőrzésre és a 20 perces utat végigmondókázta, énekelt, dumálta. Iszonyat hárpia is tud lenni, Gábort nem szabad csak úgy ölbe venni, szeretgetni. Ugyanakkor imádja a bátyját, simogatja, miközben mondja is, hogy "himogat" v. "himi-himi" - nincs se "s", se "sz" hangzója, bezzeg az "r"-t ropogtatja vadul :-D

Itt vannak ők ketten:

Előzmény: Gabeszka (838)
Gabeszka Creative Commons License 2006.08.04 0 0 838

Röviden: jól

Bővebben: nagyon nem jól:))))

Na,viccet félretéve, egészségileg mindenki oké, a gyerekek nőnek, mint a gomba, Berni rekordgoyrsasággal szobatiszta lett (legalább is fiú mércével), Domival minden oké, ami miatt mégis bosszankodok, hogy 4 hónaőja húzódik a lakáscserénk és ez felőröl, a viszonyunkat megrontotta mind az eladóval, mind akiktől vesszük, és mindez részben a földhivatal, részben az ügyvédünk miatt (akit a társasház megbízott). Szóval bonyolult és hosszú história, nem is részletezném, csak ez őrjít meg kissé:)

És ti? iskolatáska, tolltartó miegymás glédában áll? Íróasztalt ne hagyjátok a végére, augusztusban már nincs raktáron 1 asztal sem!

És picilány?

Előzmény: Bugi néni (837)
Bugi néni Creative Commons License 2006.08.04 0 0 837

Gondos topik-anya :-) Mesélj, hogy vagytok?!

Előzmény: Gabeszka (836)
Gabeszka Creative Commons License 2006.08.03 0 0 836

Szia Anna!

Nehéz, féltékenység nálunk is volt bőven, bár kicsit hamarabb (1 és 3 évesek voltak). Nem mondom, hogy mára megoldódott, de végül is nagyon jó testvérek lettek (szintén 2 fiú 2 év korkülönbséggel). A legközelebb az hozta őket össze, amikor megszületett a kistesójuk.

Amit tudok most tanácsolni: külön programok a nagyobbnak, hogy érezze, vele foglalkoztok külön is (olyan, amire még csak ő érett, pl. mozi, szülinap csupa nagyobbal). Ha ovis, hozd haza ebéd után, ne érezze magát kitaszítottnak. Amikor féltékeny a kicsire, hogy annak szabad valamit, úgy indokold, hogy ő még nem érti meg, de bezzeg egy négyéves már nagy, és vele meg lehet beszélni, de sajnos kétévesen még kicsi (én még kidomborítom,hogy ez így mennyire nehéz, és milyen jó hogy ő már érti - hasonlóak a gondok a 6 éves és a 2 éves között néha)

Talán a többiek is tudnak hozzátenni.

Sok sikert!

Előzmény: édes anna (835)
édes anna Creative Commons License 2006.08.03 0 0 835

sziasztok!

új vagyok itt a fórumon, és a topikon. A két fiam mellett azonban nem is igen van nagyon internetezni. A nagyobbik 4, a kisebb 2 éves. Rendesen megdolgoztatnak. :) A nagyobbik sajnos elég féltékeny a kicsire. Ti hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket?

Gabeszka Creative Commons License 2006.08.02 0 0 834

quizas,

kösz:)

Akkor én is bedobok egy programot, főleg keveset BKV-zó gyermekeknek: Hűvösvölgyből nremek kör: végálloásról gyerekvasúttal végig, majd rövid séta, esetleg közeli játszótér érintésével fogaskerekűig, azzal le 56-osig, és vissza Hüvibe. Olyan jó 2 órás kör, nem megerőltető, szóval babakocsival is megtehető, akár hűvösebb időben is.

Mi már párszor megtettük, a fiúk élvezték!

ápisz,

Ott homokos a part? (vagy legalább gyerekbarát?)

si Creative Commons License 2006.08.01 0 0 833

Bár már tényleg nem aktuális, de azért köszi, hogy válaszoltál. Két hét múlva indulunk, és Novi Vinodolskit választottuk. Remélem, jó lesz.

A vasúttörténeti parkban is jártunk azóta, teljesen elbűvölte a fiamat. Főleg a modellvasút irányítása.

Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.01 0 0 832
Baska Voda, bár gondolom, már nem aktuális. ez egy halászfalu volt, most azért már felfedezte magának a turizmus. egy gyöngyszem a hegyek lábánál, csodálatos itt a tenger, a part, a kisváros. Makarska és Split között található. mi évek óta addictok vagyunk, mióta gyerekesek, meg pláne:))
Előzmény: si (829)
quizas Creative Commons License 2006.08.01 0 0 831
Fölhozom.
rgranc Creative Commons License 2006.03.18 0 0 830
A vasúttörténeti parkban étterem is van, meg füves hely piknikezni (természetesen ha olyan az idő), tehát készen állnak arra, hogy tényleg több időt tölt ott az ember...

Horvátországban elég sokat voltam, de még a saját szüleimmel. A gyerekeimmel majd pár év múlva, ha nagyobbak lesznek... :))) De azért emlékszem nagyon sok mindenre, és ezért mondtam, hogy gyakorlatilag bármerre megy az ember, talál homokos strandot (is) és gyerekprogramokat is...
Előzmény: si (829)
si Creative Commons License 2006.03.18 0 0 829

Köszi a linket, megnéztük, kiskölyökkel együtt, teljesen fel van dobva.

Na, mondjuk, én se gondoltam volna, hogy ez ilyen sokoldalú hely. Sokkal nagyobb, mint ahogy képzeltem. Kell rászánni egy kis időt, ahogy látom.

Horvátországban igazábol olyan helyre lettem volna kíváncsi, ahol valaki már járt, és azt mondja, na, ez igazán jo hely egy gyereknek is. Amúgy nekem olyan idegen az egész ország, a helységnevek, szigetek, nem mondanak semmit. Muszáj egy kicsit informálodni. Találtam jo néhány weblapot, de jo lenne valami személyes élményt meghallgatni.

Előzmény: rgranc (828)
rgranc Creative Commons License 2006.03.16 0 0 828
Szia! A vasúttörténeti park egy öt évesnek (főleg ha fiú) NAGYON jó program... :)
A honlapjukon ( http://www.mavnosztalgia.hu/tortenet ) vannak képek is, felsorolják a programokat, árakat, megközelíthetőséget.

Homokos, lassan mélyülő strand az egész horvát tengerpart hosszán található, nem csak kövesek, tehát ilyen szempontból gyakorlatilag bárhová lehet menni.
Előzmény: si (827)
si Creative Commons License 2006.03.16 0 0 827

Haho! Jár erre még valaki?

Hallottam, hogy van Budapesten egy vasúttörténeti park. Járt már ott közületek valaki? Tudtok valami infot mondani? Jo program egy 5 évesnek? Kb. mennyi időt kell rászánni?

És egy másik kérdés:

Horvátországba készülünk nyáron, de nem ismerem az országot, nem tudom, melyik részén van olyan üdülőhely, ahová ovis gyerekkel lehet menni, van-e homokos, lassan mélyülő strandja, vagy csak sziklás, köves? És ha lehet, ne kelljen Dubrovnikig lemenni :-))

Van valami tippetek?

eszton Creative Commons License 2006.03.09 0 0 826

Hú, köszi szépen!

Most a neten találtam egy olyat, hogy Kéknarancs Életmód központ, a leírásuk jól hangzik, ismered? A Gyula utcában van.

A Fürdő utcát még nem tudom, hol van, de megkeresem a térképen, hátha nincs messze.

A Patakit, na azt, tudom, hol van... :-))

Előzmény: Bugi néni (824)
Bugi néni Creative Commons License 2006.03.08 0 0 825
Mintha jóga lenne a Kutyavári úton, de ebben nagyon bizonytalan vagyok...
Előzmény: Bugi néni (824)
Bugi néni Creative Commons License 2006.03.08 0 0 824

Szia!

Masszázs van a Pataki Cukrászdával átellenben, lent a szoláriumban. Ezen kívül mintha lenne a Keserűfű utcában és a Fürdő utcai Természetházban is. A szoláriumban svédmasszázs van, a Természetházat meg tudom kérdezni, nincs tőlünk messze. Én lenni szintén érdligeti versenyző :-)))

Előzmény: eszton (823)
eszton Creative Commons License 2006.03.08 0 0 823

Sziasztok, Gabeszka irányított ide a 2004 január környéki-topikból, hogy itt több érdi illetőségű is írogat.

Az a helyzet, hogy éppen kezdek kicsit GYES-beteg lenni, és szeretnék heti egyszer lelépni, mondjuk jógázni, vagy masszázsra, vagy bárhová... :-))

Tud valaki ötletet adni, merrefelé nézzek? Én Érdligeten lakom, májusban lesz egy éve, hogy ideköltöztünk, úgyhogy nemigen vagyok még ismerős...

Előre is köszi, ha valaki tud valamit mondani!!

Gabeszka Creative Commons License 2006.01.08 0 0 822
Olvastam a rendelkezés kivonatát, de nem derült ki (legalább is számomra), hogy ez csak az ált.isnk.-re vonatkozik-e, vagy minden köziskolára, és meddig? Pl. majd 5.től is szűrik, ha akkor akarok majd 8 osztályosba menni?
PUMUKLI Creative Commons License 2006.01.05 0 0 821

Persze, hogy ő ment..

Bogi-egyenlőre úgy tűnik- ide Gazdagrétre  a Csikibe megy, aztán majd 4. osztály után keresünk egy 12 osztályost. De az még messze van.:-)

Előzmény: Gabeszka (817)
Bugi néni Creative Commons License 2006.01.04 0 0 820

Akkora hülyeség ez a törvény, mint a ház. Én csak azon csodálkozom, hogy vannak olyanok, akik hisznek a létjogosultságában.

Pumukli, szerintem is nagyon durva a sztori:-(

piglet Creative Commons License 2006.01.04 0 0 819

Én is felhívtam gyorsan a sulit, egyrészt nem is hallottak még erről a rendelkezésről, de azt mondták, hogy a hátrányos helyzetűeket szerintük úgyis csak a körzetből kell felvenni. A hölgy nagyon kedvesen mondta, ne aggódjak és jövőre se, mert a testvérek mindig előnyben vannak. Most pedig abszolút időben jelentkeztünk.

Előzmény: Babóné (818)
Babóné Creative Commons License 2006.01.04 0 0 818

Na közben beszéltem a jövendő iskolánkkal. Azt mondták, hogy ne aggódjak ennyire, nincs annyi gyerek a körzetben, hogy fel tudják tölteni az első osztályokat. Szerintük ez inkább az "elit" iskolákra vonatkozik, mint pl Fazekas, ahova nem veszik fel a körzeteseket, stb.

Persze továbbra sem értem, miért ne lehetnének olyan iskolák, ahova ilyen-olyan felvételik alapján válogatnak (mégha nem is akarom ilyenbe adni a gyereket). Ez messze nem esélyegyenlőség, amit ezzel elérnek majd :(

Pumukli :((( ez elég gáz történet :(

Gabeszka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 817

:-(((

És tényleg ő ment?

Bogit tudod már hova adod?

Előzmény: PUMUKLI (816)
PUMUKLI Creative Commons License 2006.01.03 0 0 816

A sorsolás külön tetszik..:-) 

Eszembe jut, amikor 9 éves koromban a falusi iskolánkban el kellett dönteni, hogy ki megy tanulmányi versenyre: a tanító néni lánya vagy én. Sorsoljunk: mondta a tanerő. Akinek a  nevét kihúzzuk, az megy a versenyre. Majd amikor engem húztak, sajnálkozva mondta: "akkor te vagy a tartalék"..

PUMUKLI Creative Commons License 2006.01.03 0 0 814

Mekkora marhaság már, hogyan osztják újra a körzeteket, hogy igazságos legyen??

Itt megint az átlagember fog szívni, mert akinek kellő pénze és kapcsolata van, az úgyis bejuttatja a csemetét, ahová akarja. A hátrányosok (khmm) szintén bejutnak..

Na jó, sarkos voltam, de ez rohadt bosszantó..

Előzmény: Bugi néni (813)
Bugi néni Creative Commons License 2006.01.03 0 0 813

"Az új tanévtől megváltoznak az általános iskolák beiskolázási szabályai is. Az alapfokú intézmények tavasztól nem válogathatnak a gyerekek között. Elsőként továbbra is a körzetükben lakó gyermekeket kell fölvenniük, ám a körzeten kívülről jelentkezők közül a hátrányos helyzetű gyermekeket előnyben kell részesíteniük a többiekkel szemben. Ha még mindig marad hely, azt sorsolással kell betölteni. Újraosztják a felvételi körzeteket is: a régiókat úgy kell kialakítani, hogy a hátrányos helyzetű tanulók aránya csaknem azonos legyen a többi körzethez viszonyítva. Magyar Bálint állítása szerint az intézkedéssel azt szeretnék megakadályozni, hogy az egyes iskolák kiválogassák a jobb módú családok gyermekeit, néhány intézménybe pedig csak hátrányos helyzetű diákok járjanak."

Ez mai hír, ma délelőtt küldte haza a párom, akkor most mégis mostantól????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!