Siófokon és a balaton többi településén is csalók garázdálkodnak. Sajnos mi is belefutottunk. Borbély Viktornak adja ki magát a csaló, aki nyaralót ad bérbe, előleget utaltat és utána se nyaraló (fars címet ad meg), se pénz, se elérhetőség.
mindezek utan azt kell mondanom, hogy a tovabbiakban a tobbi mar csak rajtad, meg az idojarason mulik. jo nyaralast elore is, en sajna "csak" dolgozni jarok Siofokra. Most lejart a munkaidom, megyek haza, holnap jovok. Addig is pussz mindenkinek.
Szekely Eva (Gyarmati Andrea anyukaja): Sirni csak a gyoztesnek szabad... Na ez is egy nagyon jo konyv. De ha kicsit borzongani akarsz, akkor olvasd el a "Mik vagytok ti, Istenek?" cimu botranykonyvet. Mar megjelent a masodik kotet is. Az iro nevet elfelejtettem. Mai magyar orvosi-muhiba perek felig igaz-felig dramatizalt formaban. Domumentum konyv. A legerdekesebb pedig: Bozai Agota:Perzsa Divan(y) cimu kotete. O egy siofoki csaj, aki felesegul ment egy perzsa srachoz. Big love, gyerek, latogatas a csaladnal, ferj beorul, asszony hazaszokik stb. Mrs Mahmodi detto, csakhogy ezt a not szegrol-vegrol ismerem, ugyhogy a story tuti igaz. Ja, es elmagyarazza azt is, hogy a Lanyom nelkul soha...Mrs Mahmodi-ja miert volt vegtelenul naiv es, hogy mik a loditasok a konyveben. Kicsit elhollywoodosodott, de ez egy igazi siofoki/magyar tortenet. Raadasul olyan szepen ir Siofokrol, hogy aki ott lakott, az pontosan raismer az utcakra, a partszakaszra. Szoval pont Siofokra valo konyv.
ÁÁÁ tökmindegy, betűbuzi vagyok.
Olyat mondjál, ami Neked nagyon tetszett, és strandon történő olvasáshoz bátran ajánlod (pl. Dosztojevzkijt nem ér mondani)
Igen, a spagettihaz egy eleg jo kis hej! (baratom a didzse, de ezekszerint te is ismered a szabo belaekat, marmint a blokk-ot :)) telleg jol nyomjak.) De egyvalamit ajanlok, a spagettihazban nem erdemes italt venni, a bor rettenetes, a rovidek vizezve, es rettento draga minden a minoseghez kepest. oda csak ugy erdemes menni, hogy mar mashol fogyasztasz valamit... :)A renegade pub is hasonloan fektelen mulatozasra alkalmas hej, csak en mar utalom, mert divat odamenni, sok a pesti sznob... (bocs pestiek:))
Sophie, hogy mit olvass? megis mijen tema erdekel? Konnyu krimi, tortenelmi, stb. mittomen... szal szukitsd a kort :)
Akkor van mas otletem. Olvasd el Szechy Kati konyvet az occserol, Palika cimmel. Nagyon jo konyv, hidd el. Igaz hogy Szechy Pal nem az en korosztalyom kedvence volt - hiszen meg a szuleim is nagyon fiatalok voltak akkoriban - de erdemes elolvasni a konyvet. A novere olyan szepen ir a dolgokrol, bamulatosan inteligens no! Es hat amit vegigcsinalt az eleteben...
Vagy van egy masik is, Kis magyar breviarium cimmel, az irora most pont nem emlekszem. A mai magyar politikai kozeletet mutatja be, de olyan humorosan, hogy eldobod az agyadat. A Torgyant mint kover lovagot emlegeti..., de a tobbiekre is konnyen raismerhetsz.
Nahát ezért nehét Nekem könyvet ajánlani.
A testvérem Agatha Cristie rajongó, mostmár nem tudom hány kötet, de szerintem megvan otthon az összes könyve, némelyik több nyelven és többfajta kiadásban is. Nagyjából olyan harmincat olvastam belőle, és elég nehéz lenne rávenni, hogy méegyet elővegyek. Elég volt.
Szerintem a siofoki strandon a leges legjobb olvasmany csakis Agatha Christie lehet! Hidd el, nekem bejott.
Amugy ha ram hallgatsz - ES EZ MINDENKINEK SZOL!!! - ne hagyd ki a Coca Cola Beach House-n a szerdai es a szombati ingyenes nagykoncert utani kiskoncertet. Helye a strand teruleten az ugynevezett SPAGETTIHAZBAN, kozvetlenul a koncert utan van. Ez egy kor alaku, nyitott helyiseg, tomve emberekkel, es a siofoki BLOKK egyuttes jatszik, megpedig eszmeletlenul jol! Az emberek korra, nemre valo tekintet nelkul az asztalon tancolnak es baromira jol erzik magukat. Ki kell probalni.
Igaz, ha még eszedbe jutna valami nagyon könnyű, de nem túl igénytelen strandra való olvasmány, annak örülnék, mert eddig csak Mr. Psmith van versenyben.
Szia Marcellus a Siófoki.
Rendben lesz azt hiszem.
Persze sejtheted, hogy mit kaptam, hogy még egy ilyen pofon eccerű dolgot is közzéteszek, meg nehogy már ne tudjuk eldönteni, mit csinálunk, meg ilyenek.
És mostmár látom, hogy érdemes volt.
Mahd úgy csinálok, mintha ezt a sok jó ötletet mind én találtam volna ki.
Azt hiszem ez mostmár jó sok program egy hétre (merthogy a punnyadás a fő program, mert a sétálgatás), de ha valami esetleg eszedbe jut, ne tartsd magadba, én figyelek.
Köszi mégegyszer, mindent felírtam.
Majd ha meglátlak, integetek.
Siófokról szinte bárhová eljutsz hajóval (mármint balatonparton :)) Megy hajó Füredre naponta többször is, Tihanyba (ok, oda nem mész :) Badacsonyba, stb. Füredet eccer mindenkepp erdemes megnezni, menjetek hajoval, ott setalni lehet, kenyelmesen 15 percnyi setaval szinte mindenhova elersz a furedi hajoallomastol amit ott erdemes megnezni. egyebkent nagyon szep varos fured. De! Előre mondom a hajózás elég unalmas, uhogy pl. badacsonyba nem érdemes hajózni, mert vagy 3 óra... Komp szántodrol megy tihanyba az jobb mint hajozni, mert szantod 10 perc auto, 10 perc varakozas, 10 perc komp, 2 perc tihany es ott is vagy. (de tudom nem akarsz tihanyba :) Siófokon néznivaló... nézzük csak. :) Szal, van egy múzeum, Kálmán Imréről (operett szerző volt) a németek eszik, de unalmas szerintem. Van egy ásványmúzeum, ha érdekel ijesmi, van egy-két tengeri akváriu cápával, ijesmi. (cápa legalaább 1 méteres :)) Ezenkívül szántódpusztát én is ajánlom, 10 perc autóval siófokról, nagyon hangulatos, lovakkal, balatoni akváriummal, régi tanyasi épületekkel, és egy igen finom konyhával rendelkező ménes csárdával (fizetett hirdetés :)). Tác-gorsium elég messze van siofoktól, Szfehérvárnál van az m7-esről lehet lehajtani, autóval legalább fél óra. Simontornya pedig mar tolna megye (vagy fejer??) de az is messzebb van, szinten fel ora vagy tobb. Érdemes még siófokon kertmoziba menni, ijen bűnrossz, igénytelen kertmozit nem mindenhol láthacc :)) Egyébként meg legalább két estét érdemes sétalgatni csak ugy a heji nyari korzon, a petofi sétányon, ra fogsz erezni a siofoki fiiilingre, nagyon jo. Tanc, mulatas nem gond, ezeregymillio ijen hej van. A palace-t ajanlom inkabb, ott tobbfele minden van, pizzakert, nosztalgiadiszko, diszko, kozepkori etterem (eleg jo), a flort diszko az inkabb high-tech technodiszko, europa egyik legjobbja, persze a hozza tartozo magastalpu cicakkal, kopasz technocsavokkal :).
Egyebkent meg siofok kulonoskepp alkalmas a "heverek napkozben, semmit csinalva, este meg setalgatok" -formaju nyaralasra.
Hát de aranyos vagy!
Köszi. Már el is felejtettem ezt a topikot.
Szóval vendégségbe megyek, mármint valakinek a nyaralójába, tehát nincs ilyen gond.
Már jövőhét végén indulunk, összepakoltam már egy rakás könyvet, tizennyolc faktoros napolajat fürdőruhával, szalmakalappal, strand kendővel , (bár ha ilyen marad az idő....) és egy TV újságot szükség esetére.
A többike által javasolt túrákat sorra megfúrták, de azért egy térképet bedugtam a könyvek közé, amibe bejelöltem a helyeket, hátha.
Egyet azért mégis kérdeznék. Pontosan melyik városokba lehet Siófokról átmenni komppal vagy hajóval? Van valami hely, ahol utána lehet nézni? Nem keresgélem, ha te kapcsiból tudod.
Hat itt is osszefutottunk Sophie!
Mikor mesz Siofokra? En ugyanis ott (is) dolgozom egy utazasi irodaban, es tudnek neked ajanlani olcso es szallast! Irj az e-mail-emre. Varom.
helyek: Balatonlelle Pipacs sor 25. (az a mieinké)
Balatonboglár, kék és vörös kápolna, Pincetárlat, Művház.
Szárszó. hátha lesz valami jó koncert.
Füred. sétálj egyet.
Tihanyt nem írom, de Sajkodot és a ránéző falvakat igen. Errefelé forgatták a Pogány Madonna c. filmet.
De aranyos vagy, tényleg.
Nos. A lényeg, mint ahogy azt írtam, hogy jó kis semmittevés lesz, de én ezt nem sokáig bírom, de ha valamit kitalálok, hogy hová menjünk, és elég jól elékszítem a talajt, akkor átvihető a projekt. Gondoltam, majd ebben segítetek.
A Tác projekt átvihető, az már biztos. (Ja, kocsival leszünk)
Alapszabályok:
1.) Ne legyen túl messze Siófoktól
2.) Ne kelljen túl sokat gyalogolni, az is inkább könnyű séta legyen.
Ezen kívül gondoltam, hogy Siófokon is van egy-két érdekesség, de eddig nem sokat soroltak.
És még azt is gondoltam, hogy valaki ajánl egy jó kis napozáshoz való könyvet. Wodehouse eddig az egyetlen versenyző.
kocsival mész? vagy csak úgy gyalogosan? mert nem mindegy ám, mennyit is vonatozik ott az ember, de érdemes. ÉS SOMOGY NEM UNALMAS. (az új emberednek mondom, aki ezt írta és még nem ismerjük egymást.)
De ajánlatam vannak Somogyra.
Attól függ mit is akarsz csinálni.
Semmitteszek, jól is megy Nekem, múltkor pl. két napot heverésztem egy birsalma fa alatt, még a kajákat meg a pijákat is helybe hordták. De ennél tovább nem bírom, és csak érdeklődöm, hogy ki mit csinál, amikor semmit sem csinál.
A pecázás nem jó, mert 10 percnél tovább nem bírok csendben maradni semmilyen körülmények között.