Keresés

Részletes keresés

Moncsi2001 Creative Commons License 2023.07.26 0 0 177

Ötleteket kérek nem tudom megfogni az egeret 🙁

Van lent ragacs rajta dió is meg csoki is van közelébe se megy,van méreg is lennt ahhoz se nyúl hozzá.

Úgy néz ki a szalonnát szereti mert azt kiette a csapóból ügyesen mert a csapó felhúzva maradt.

Tettem le más fajta csapdát szintén szalonnàval próbálkozni akart vele de mert összecsapodott a csapda.

Itt olvastam hogy távoltartásra írták a borsmentát.

Ez érdekelne hogy tényleg hatásos?csak az olaj vagy esetleg a növény is hatásos.

 

 

patkosagi Creative Commons License 2022.12.27 0 0 176

Mármint az a kérdésként akartam feltenni, hogy visíthatnak attól?

Előzmény: patkosagi (175)
patkosagi Creative Commons License 2022.12.27 0 0 175

Kitettem az egérmérget evett is belőle. Ma többször visító hangot hallottam aztán egyszer csak már nem. Egyértelműen egér.  A méreg megevésétől visíthatnak. Reménykedem. Elegem van belőlük.

parabell Creative Commons License 2020.08.02 0 1 174

Egérriasztó gyanánt ilyet vettem, nagyon brutál, így nem kell kinyiffantanom őket.

chief01 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 173

Nyugodtan használjon elektromos vagy ultrahangos riasztót,a majd 20éves csincsillámat nem zavarja. A szobában,az ajtó melletti konnektorba van bedugva a riasztó kb. 3-4éve folyamat,igaz a szoba ajtó mindig csukva van,kint az elötérben az ajtó elött él a csincsillám 1,5-2m lehet a táv. Nem zavarja,de más igen: ha van egér is a közelbe megérzi,s általában hanggal jelezni is szokta. A riasztó amúgy nem sokat ér,eleinte távol tartotta,de aztán idövel megszokták az egerek

Előzmény: tanácstalanul (148)
CBNora Creative Commons License 2020.02.26 0 0 172

Szia!!

Én annak idején csokiparánnyal csapdáztam, műanyag csapdával. Ez nekem bevált:

https://www.riasztoszerek.hu/spd/fk846743/Pest-Stop-trip-trap-elvefogo-atlatszo-egercsapda

A félgömb alakú rácsosból a szemem láttára mászott ki egy egér, a fiatal példányok átfértek a rácson. Szerencsére pár éve nem jönnek be, de egyszer több is bejött, és elszaporodtak. Volt, mikor egy nap többet is kiköltöztettem. Azóta megszüntettük a garázsajtó alatt a rést.

A ragasztó semmiképpen nem jött szóba, az állatkínzás. Vagy élve, vagy gyors halállal.

Előzmény: kenya15 (171)
kenya15 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 171

Lemaradt, hogy a második egér is a luxketrecben kötött ki. Illetve annyi, hogy a dió az teljesen bevált, meg kell tördelni úgy még jobban érződik számukra a dióillat. Amikor kísérleteztem 2 éve (akkor 2 hétig volt egy kis cseles Jerry) se szalonna, se kolbász, se sajt, se a speckó egércsali nem vált be, csak is kizárólag a dió.

Előzmény: kenya15 (170)
kenya15 Creative Commons License 2020.02.26 0 2 170

Üdv minden egérrel bajlódó topiktársnak! Ha már ennyit szenvedtem két hétig leírom a tapasztalataimat. 20 év alatt eddig egyszer-egyszer akadt dolgom csak egérrel, aztán 13 évig volt macskusz és nem volt sok probléma...ám macsek elpusztult 3 éve, jött a szél a hideg a tél el is utaztunk na rövidre zárva motoszkálás és egy rohangászó kisdög tavaly Karácsonyra...és ez csak a kezdet volt.

 

Az eddigi legtöbbet használt csapda nálunk egy kisebb inkább gömbalakú befőttesüveg kitámasztva félbevágott egész dióval belével befelé. Szinte 95%-osan 2 nap alatt alatta volt az egér. (összesen 5-6 egeret kaptam el vele 20 év alatt) a karácsonyi vendéget is elkapta 26-dikára, úgyhogy már a közeli kiserdőben rohangászik.

 

Na de újabb utazás és sajnos 3 újabb dög is bemerészkedett a riasztók ellenére, valószínű elromlott a riasztó (ultrahangos-elektromágneses fix és váltakozó állás kb 6000 Ft volt a mezőgazdasági boltban), vettem is újat, de 7-10 nap míg valóban kiűzi őket.

 

Ok...befőttesüveg csapda felállít, reggelre fél dió eltűnve üveg alatt semmi...újra felállít újra eltűnik a dió. Parafából faragtam áldiót az is eltűnt.

 

Jött a régi csalis (ami amúgy eddig sem működött) műanyag alagút élvefogó a végén ahova a becsúsztatható csali volt anno leragasztva és benne dió. Kirágta a szigszalagot és 1centis résen!!! kiszabadult.

 

Mindenki mondta hogy ragacs ragacs...nem nagyon vitt rá a lélek paráztam, hogy aztán hogyan kellene kíméletesen kinyírni ha beleragad és még él...vettem kész dobozzá hajtható ragacsos kartont. Másnapra némi szőr és ürülék volt benne de az egér nem.

 

Megtaláltam még egy régi nem felhasznált kis rácsos lecsapódó ajtajú élvefogó kisketrecet. Mivel közben eltelt egy hét és kezdtem már elég ideges lenni, bekentem egy nagy kartont is tubusos ragaccsal, és még egy vödrös csapdát is fabrikáltam középre beletett forgó műanyag üveggel. Mikor a ragacsot vettem találtam egy luxketrec névre hallgató (Obi) szintén élvefogó félkörketrecet (Obi 2000 Ft körül) felső és oldalsó befelé szűkülő bejárattal. Ebből másnapra kilopta az összes diót ekkor az oldalkijáratot és körbe a teljes alját (az alsó huzal alatt volt egy centi rés...) leragasztottam szigszalaggal.

 

A harmadik birtokháborító végül a luxketrecet választotta, így a tetőtérre is feltettem ahol fogtam még egy egeret. Közben olvastam a borsmentaolajról is, úgyhogy az egész ház összes kritikus pontjára csepegtettem vagy tettem olajos pamacsot.Első nap masszázsszalon második napra már rágógumiüzemre hajazott a belső légkör...de úgy fest bevált. 2 napja lenti és fenti csapda mellé szabadon ki van téve egy pici diódarab és nem tűnt el.

 

Összegezve elsőként a befőttesüveg dióval vagy a luxketrec kimondottan hatékony. Riasztó és a borsmenta remekül bevált, legközelebb télen elutazunk biztosan frissen teszek ki. A ragacsra sokan esküsznek, de ha van lehetőség szabadon ereszteni akkor beválnak ezek a módszerek.

Tibbe Creative Commons License 2019.01.30 0 0 169

jól teszed. a rágcsálók sok betegséget terjesztenek, nehogy már gyűjtsd nekik az 1%-ot :) :)

Előzmény: Encsike2007 (168)
Encsike2007 Creative Commons License 2019.01.26 0 0 168

Kipróbálom a zacskós mérget,mert az élvefogóval nem jártam sikerrel sajnos.

Előzmény: Tibbe (167)
Tibbe Creative Commons License 2019.01.23 0 0 167

esős, havas időben szoktak megjelenni.

A macska jó ötlet, de csak akkor, ha otthon érzi magát. Ha meg ne is fogja az egeret, de a macska szagától már elijed az egér.

A kis zacskós máreg nálam bevált. Az egér vonulási útjába kell tenni, persze macska-kutya ne érje el a mérget.

Előzmény: Encsike2007 (165)
NAR Creative Commons License 2019.01.23 0 1 166

Műanyag egércsapda vált be, 16 egeret fogott meg. Kettőt sajnos élve, ott kisbalta lapos végével kellett bevégezni a műveletet.

Előzmény: Encsike2007 (165)
Encsike2007 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 165

Sziasztok!

Tavaly az élvefogó csapdával 8 egeret sikerült befogni.Utána eltűntek.

Most újra megjelentek a családi házamban.Tegnap éjjel a szobámban erős kaparászást hallottam,reggelre faforgácsok nyomait láttam az ajtó alatt.Ezúttal a csapda hatástalannak bizonyult.

Az ultrahangos riasztó tűnt a legszimpatikusabbnak,de itt a fórumon olvasva,az sem célravezető :-(,ráadásul elég drága-bár abból is van több fajta.

Mérget nem szeretnék kihelyezni.Arra gondoltam még,hogy áthozom a fiam macskáját pár hétre. 

Tanácstalan vagyok,mit lehetne még tenni?

Tibbe Creative Commons License 2017.01.17 0 0 164

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=309842

Jókat röhögtem a beszélgetésen, de hasznos'

Előzmény: NAR (162)
Tibbe Creative Commons License 2017.01.17 0 0 163

Én is zacskós egérmérget használok, más nem jött be. Benti kutyáim vannak, így a spejzba és a konyhába is eldugott helyekre teszem a zacskókat. Más módszerek nem váltak be. Ezt az egérfogó csapdát is megtalálhatják a kutyák macskák és csak az orrukat csippentenéd oda, vagy ha nem, akkor játéknak vélik. Az egér nagyon pici helyen befér, tehát a szorosan fal mellett álló berendezések mögé nyugodtan betehetsz több zacskós egérmérget, és nem csak 3 hétig jó, valamint ettől olcsóbb.. :)

Ilyet veszek:

Előzmény: NAR (162)
NAR Creative Commons License 2017.01.17 0 0 162

Hello!

 

Megszállták az egerek a konyhánkat, a kamránkat és a padlásunkat. Eddig egérméreggel próbálkoztunk (mind áruházi, mind "profi") olyan dobozban, amiből nem tudják kiszedni, nem túl nagy sikerrel. A méreg elfogyott, a padlásról talán el is tűntek, de a kamrából és a konyhából nem. Kutyáink vannak, ezért macska nem segíthet. Egércsapdában gondolkozom, ilyesmi jó? Élve vagy holtan, de fogja el. Esetleg más tipp?

tangerine Creative Commons License 2015.02.22 0 0 161

Én a kutya miatt nem használok mérget. Ha kicsi gyerek van akkor meg főleg nem tenném. A másik dolog, hogy megeszi a mérget az egér, aztán megdöglik valami elérhetetlen helyen, és nem találod meg, aztán ott rohad és bűzlik sokáig.

Szerintem a ragasztó a legjobb dióbél csalival, vagy a hagyományos csapda, de annál előfordul, hogy leeszi és nem csapódik le.

Előzmény: cimuka6 (159)
Tibbe Creative Commons License 2015.02.20 0 0 160

Azért mászkálnak, mert még vannak újabbak. rakjad a zacskókat szorgalmasan olyan helyekre, ahol a kislányod biztosan nem éri el. Egy idő után kifogynak. Utána legjobb, ha Domestosszal fertőtlenítesz. Hypo is megfelel, de pl a kárpitnak nem tenne jót.

Előzmény: cimuka6 (159)
cimuka6 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 159

Sziasztok,nekem olyan problémám lenne,hogy mászkálnak az egerek éjjel a lakásban,pedig eddig nem volt amióta én 6 éve itt lakom,két szekrényből már kiszedtem a ruhákat mert egérkakisak voltak.Tettem be nekik olyan tasakos mérget a szekrénybe,megrágta,de még mindig mászkálás van éjjelente.Az lenne a kérdésem,hogy most 9 hónapos a kislányom,mivel tudok fertőtleníteni,hogy lerakhassam mászni?Vagy mit tehetek?segítségeteket előre is köszönöm.

-carcass- Creative Commons License 2014.10.30 0 0 158

Hiába próbálnak bejutni - a padláson nem zavarnak, ott úgy sincs mit enni. Kaja híján szerintem úgyis kidöglenek.

Nekem bevált a ragacs. Van egy melléképületünk ahová - bár tényleg ott sincs semmi kaja - valahogy bejutott(ak). Összeszartak mindent, egy rakás holmit ki kellett dobni, mert telepisálták, na ott most 3 különböző helyen van ragacs, egybe bele is ment egy delikvens. Még mozgott mikor megtaláltam...

Úgyhogy kis tasakok és ragacsok vannak mindenfelé.

A kutya egyébként nem eszi meg az egeret, még csak meg sem rágja. Elkapja és azzal ott is hagyja. Tegnap előtt volt szerencsém végignézni. Bár ez egér igencsak fázhatott,mert nagyon be volt lassulva...

Télen ha kis szerencséjük van - mint a múlt télen is - akkor nem fagynak meg az enyhe idő miatt. Remélem idén lesznek nagyon komoly mínuszok.

 

Előzmény: Tibbe (156)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.30 0 0 157

fűtéscső, vízvezeték, lefolyócső, villanyvezeték kábelsín, stb. Nagyon pici helyen bejutnak.

A macska jó dolog, ha lehetőség van. Nem kell, hogy egeret fogjon, a szagától is félnek az egerek.

Előzmény: Peti134 (144)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.30 0 0 156

A fagy beálltával a közelebbi búvóhelyekről szépen besétálnak a házba, mert éhesek lesznek!

A ragasztóval sok bajom volt, így maradtam a kis zacskócskáknál. Féltem, hogy a kutyák megeszik a mérgezett egeret, de nem, mert azok gyorsan elmennek valahova elpusztulni. Ezeket a csövek és minden egérgyanús vonulási útra betettem. Ez nem zárja ki, hogy újabb és újabb generáció eltaláljon a házba, esőben, fagyban, télen, nyáron..

Előzmény: -carcass- (155)
-carcass- Creative Commons License 2014.10.28 0 0 155

Én se, nincs az az isten. Az egyik legutálatosabb jószág. Nálunk is van sajnos. A padláson dekkolnak, raktam ki ragasztót, amibe nagy nehezen ketten belesétáltak. Meg raktam ki olyan piros cuccot is, ami pár sorral lejjebb látható. Az elsőben jót fürödtek, de a második már bontatlan maradt.

Egy darabig csend volt, de pár napja megint előkerültek, hallom a kaparászást a gipszkarton fölött (valahogy "átrágták" magunkat a fafödémen), ami fölöttébb bosszantó.

Ma a kutyánkban is előtört (vagy inkább csak "előbb", mert alapállapotban is megvan) a vadászösztön és ő fogott egyet.

Szerintem a fagy beálltával sokat fog javulni a helyzet...

Előzmény: Tibbe (153)
CBNora Creative Commons License 2014.10.27 0 0 154

A csapda lehet másmilyen is. A lényeg az, hogy az elektromos riasztó nem ért semmit.

Előzmény: Tibbe (153)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.26 0 0 153

Én nem vagyok ennyire toleráns az egerekkel.. a macskák is már whiskast esznek, minek hagynám növelni az egérpopulációt? :)

 

Előzmény: CBNora (152)
CBNora Creative Commons License 2014.10.26 0 0 152

Mi egyszer vettünk elektromos egérriasztót. Nem költöztek el az egerek, úgyhogy emiatt kár lenne elajándékozni a csincsillát. Én élvefogó csapdákkal tüntettem el a garázsból az egereket, és korábban a melléképületből a patkányokat.

Előzmény: Nem csak foci van... (150)
Nem csak foci van... Creative Commons License 2014.10.26 0 0 151

Ez a "nem csak foci van" a "tanácstalanul" vagyok, csak elfelejtettem a foci fórumról átírni.

A többi stimmel.

Bocs.

Nem csak foci van... Creative Commons License 2014.10.26 0 0 150

Kösz.

Eddig annyit tudtam meg, hogy ugyanúgy zavarja a csincsillát (degut, tengeri malacot, aranyhörcsögöt stb) mint az egyéb rágcsálókat.

A legkisebb hatótávú riasztó is teljesen beteríti a tetőteret, így választás előtt állunk:

vagy elajándékozzuk a csincsillát (a neve Pepe és 7 éves fiú) vagy más megoldást keresünk a kártevők ellen.

A csincsilla Csömörön található kennelből származik, kedvencként is aranyos, szelíd, de tenyésztésre első osztályú vérvonalú.

Ugyanakkor, bármennyire a család kedvence, a padlástérbe beköltözött akármik elriasztása (sajnos) elsődleges.

Üdv.

Előzmény: Tibbe (149)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.26 0 0 149

Én szinte mindent kipróbáltam, és ezek a kis zacskócskák jöttek be! Idén ismét egérinvázió van, úgyhogy mindenhova tettem, amerre eshetőség van, hogy járnak, és jártak is. Miután beleesznek, elmennek szerintem arra, amerről bejöttek, mert hullával nem találkozom soha, de mindig  elfogynak egy idő után, vagyis érintetlenek maradnak a zacsik. Ilyenkor esős, hidegebb időben évente felbukkan újabb csapat.

 

Ahol egy pici egér van, a közelben van a fészek, úgyhogy jön a többi bébi is enni, aztán ők is eltűnnek valamerre kifelé.

 

Az elektromos rágcsáló riasztót nem ismerem, de a használati utasításában benne van a hatósugara, így fel lehet készülni a csincsilla védelmére.

 

Előzmény: MiKL (146)
tanácstalanul Creative Commons License 2014.10.26 0 0 148

Üdv!

Szeretnék venni elektromos rágcsáló riasztót (egér, patkány, nyest stb.)

A padlástérben találtam rágcsálásra utaló nyomokat. Itt tudnám elhelyezni a készüléket.

Egy szinttel lejjebb van a tetőtér, ahol van egy szépséges csincsilla fiúcska, tágas ketrecben.

Máshol nem tudjuk elhelyezni, ezért kérdezem: rá is hat a riasztó? Gondolom, hogy igen, ezért lehetséges, hogy nem is vehetem meg az elektromos kütyüt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!