Keresés

Részletes keresés

Maldoror101 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 19
Dűne
niederl Creative Commons License 2002.11.03 0 0 18
Na, latom regi topik, de azert irok ide is.
Igazabol mindketto eleg benara sikerult, szereploileg, meg megvalositasilag(ld a bena cirkoruhakat, a miniben jessica szoke hajat, meg a 30 eves pault, a filmben a kopasz bg-ket), meg eredetileg asszem Frank H. bacsi egy 15(!)(TIZENÖT) oras sorozatot akart... allitom hogyha lenne x miliard dollarom lenne, egybol elkoltenem az egeszet egy 15 oras sorozatra... az a baj, hogy mar senki sem nezne meg...
Tudjatok? mar hirdetik a 2. minit...
a landsraad oldalon talaltam (groups.msn.com/thelandsraad) es azon belul a hirekbe (/_whatsnew.msnw) asszem
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2002.09.01 0 0 17
A miniért én se voltam odáig, nem rakott bele semmi újjat, csak a régit másolta le egy az egyben. A karakterek jellemzőit is teljesen átvette, bár a báró itt még homibb. Nem tetszett az sem, hogy a homokdűnék is komputergeneráltak. Úgy gondolom, hogy ha már 3 részes filmre volt pénzük, akkor kimehettek volna Líbiába vagy mit tudom én hova a dűnék közé. Így nagyon művi az egész. A Paul-t játszó színész meg abszolút nem volt szimpatikus, feszített egyfolytában. A ruhák is túl "sterilek" lettek, az ifjú harkonnen báró ruhájára például nem tudom miért raktak fel egy böhöm nagy antennát.

A régi jobban bejött nekem.

Shadout Creative Commons License 2002.07.04 0 0 16
szia,
igen ismerős a helyzet:))) én általános felső tagozatában láttam először...rég óta megvolt még apám szerezte a filmet...érdekes volt...mára sajnos elég silány VHS minőségben van meg...de már van vagy 10 éves a kazi:)) szóval akkor láttam először...és annyira megfogott...főleg az eleje Irulánnal és a vége...Paul és Alia...fantasztikus...kb 5ször néztem meg és mindig új és új dolgokat fedeztem fel...aztán megnéztem a könyvespolcot és megtaláltam a könyveket is....mit ne mondjak folyamatosan azokat olvastam ....de most így újraolvasva őket tudom hogy akkor rengeteg mindent megértettem belőle , de közel sem annyit amennyit most....
hát igen Harkonnen...azokat a részeket sosem bírtam...azok a gennyes izék rajta, meg az a brutalitás...bár Sting jó volt benne:))))
igen..az a minisorozat elég gyenge lett mégis felvettem videóra...azért megvan:) és ez a lényeg...
én nem vettem meg még DVDn de most állítólag megkapom CD-n ha annak nem tetszik a minősége megveszem én is:) Nem tudsz egy címet adni hol lehet megkapni? eddig ugyanis még nem -igen láttam sehol....
Üdv:Shady
Előzmény: integrator (15)
integrator Creative Commons License 2002.05.30 0 0 15
Én először a Dűne filmet láttam, kb. felsős lehettem és csak utána olvastam magát a könyvet. Így számomra inkább a film jelenti A 'Dűnét'. A film hangulata nagyon megfogott, ezért lett az egyik kedvenc filmem, ráadásul a főszereplő Kyle McLachlan az egyik kedvenc színészem és talán ebben a filmben láttam őt először. Egyedül Harkonnen báró jelenetei nem tetszenek, mert öncélúan és szükségtelenül túl undorítóak.

Az új két részes változatnak csak az első részét néztem meg, a másodikat már nem vettem ki a videotékából. Szerintem középszerűre és jellegtelenre sikerült a Lynch-félével összehasonlítva. Utóbbit most megvettem DVD-n és szerintem sokkal jobb, hogy feliratos, mert az eredeti az azért mindig az eredeti - a hangot illetően is.

Arról, hogy ez vágott változat, most hallok először és jó lenne megnézni a teljeset is. Az a Bolygó neve: Halál esetében is 100x jobb volt a shortnál.

RadiX Creative Commons License 2001.08.15 0 0 14
Nekem is megvan az uj DVD-n, a regi meg csak ugy. A regi jobban megragadja a regenyek hangulatat, de azert ez az uj se annyira rossz. Mondjuk a cseh szineszeknek erdekes akcentusaik vannak. Egy jo pont meg a mostani verzionak, hogy meg akarjak csinalni a folytatasokat is, talan mar forgatjak is egyben a Dune messiasat es a Dune gyermekeit. Ezert is turboztak fel annyira Irulan szerepet, mert a következö reszben föszereplö lesz.
realdoko Creative Commons License 2001.08.15 0 0 13
Nekem is a régi van meg, és - jé, de érdekes - nekem is nézhetetlenül nyamvadt a szalag. (Nézhetetlent mondok, de azért nem egészen igaz, mert nézni szoktam.)
A könyv is marhára tetszett, a film is (mondjuk 8 évesen láttam először), a kettőt meg muszáj külön kezelni szerintem az említett különbségek miatt.
És én azt szeretem, ha NEM híres színészek játszanak, engem tud zavarni az, hogy nézem az Episode One-t, és Obivan nevével Mark figyel rám a Trainspottingból. (Mondjuk az Episode One NEM ettől volt egy nagy kalap szar.)
Elég riasztó, amiket a felújítottról írtok.
Emlékszem, mikor a StarWarsnak kijött a felújított változata. Mennyire felidegesített! Hát kellett oda az az idióta jelenet, amikor a "digitális" Jabba belibeg és HanSoloval tárgyal? Atyavilág, de mű volt.
Félek, hogy a Dune-nél is ezt érezném, de azért ez annyira nem riaszt vissza, hogy majd tegyek egy kísérletet.
acid562 Creative Commons License 2001.08.15 0 0 12
Azert meg nem semmisitettek a kivagott reszeket. Sot nem is olyan reg kiadtak egy kazettat, ahol egy kicsit tobb van a filmbol, kb 180 perc. Ezen mar furcsa modon nem Lynch a rendezo (asszem ketten csinaltak csak a vagas utan lett a ekreskedelmi valtozat Lynch neven hires). Amugy igy tenyleg sokkal tobbet lehet erteni a filmbol. Sot pl a bevezeto (amit az eredeti filmben Irulian mond itt emg egy mentat) meg a Butleri Jihad elottrol indul.

Ha valakinek van ra modja erdemes megnezni, eleg jol koveti a konyvet...

Előzmény: K. N. Zordonbordon (3)
dr_strange Creative Commons License 2001.08.15 0 0 11
a báró a fiúkat szereti, de a Bene Gesserit megzsarolja és összepároztatja egyik tagjával, ily módon két lányt is nyernek tőle, a második lady Jessica
de ez csak "Az Atreides-ház"-ban derül ki
Előzmény: djkalo (10)
djkalo Creative Commons License 2001.08.14 0 0 10
Örülök hogy ennyien szóltatok már hozzá..
Csá Efreet!

A Lynch féle verzió az az előző film, ahol ugye a Paul egy barna hosszú hajú csákó??? Magyarán a régi verzió?

Nem tudom, hogy az csak nekem van meg nagyon szar minőségbe, vagy alapvetően ilyen, de nálam az már nézhetetlen és ráadásul a feliratos de itt ott elmegy a hang, meg el torzul. Ebből a szempontból, na meg techniaki szepontokból az új rész jobb, bár tény hogy a befejés a régiben egy fokkal talán jobb...ahogy elkezd esni az eső, na meg az is jbb, hogy Allia ott a hangot használja a Tisztelendő Anyával szemben itt meg nem. Ugyanakkor logikusabbnak tartom és emiatt jobban tetszik az új rész elkényeztetett Paul-ja, akit az Arrakis homokja és a fremenek által, na meg a megpróbáltatások által érik férfivá. Jessicához is sokkal jobban illik ez a csúnya külső mert tény és való hogy ő csak egy ágyas és ráadásul Vlagyimir Harkonnen lánya. Hamár itt tartunk kérdeznék vmit....a báró biszex???? Mert ha lánya van kellett lennie nőjének is, ugyanakkor a filmben asszem még talán a régiben is állandóan férfiakkal van együtt és igen furcsa időkben. /a könyvet egyébként olvastam, de nem emlékszem arra hogy ez ott kiderül-e/.

Efreet Creative Commons License 2001.07.31 0 0 9
Az FH topicon is volt rengeteg szó a Minisorozatról. természetesen megnézte aki tudta, és volt akinek tetszett, volt akinek nem. amúgy Aug. 2-án délután egyhuzamban leadja az HBO.
Előzmény: djkalo (-)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 8
Ez már járt errefele?
Ez a "Homok titkai" sorozat ismerős a teveujságból. Vagy az 1 másik szappanopera?
Előzmény: Rémszem (7)
Rémszem Creative Commons License 2001.07.31 0 0 7
http://www.freeweb.hu/sokk/filmkritikak/dune+mini/

elég súlyos...

K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 6
Najó! Hát túloztam ekkicsit :c) Csak a vágásra vonatkoztattam az akcijózózást, mivel a történetből szinte csak az akciók maradtak, és a történet elveszett. Hát ezért a degradáló lyelző.
Persze az eredeti 8-9 órás Linch verzióval asszem kiegyeztem volna, a snittekből úgy tűnt, hogy ragaszkodott a papírformához.
És ijenkor csak arra gondolok, hogy vazze! mér' kel'ett kidobni a "maradékot"?!
Persze, a könyvet már vagy 15 éve olvastam, a filmet se sokkal utána nem néztem végig, mert nem bírtam, még nagyon élt a könyv. Mára már elfelelytettem, nem is érdekel :c((((
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.31 0 0 5
Akciofilm? A Lynch-fele alkotas akciofilm? Egy filmet neztunk?
Igen, az egy kicsit mas tortenet volt, de szerintem hangulatban meg mindig kozelebb allt a konyvhoz, mint az uj. Az uj, az szvsz egy rakas ..., Foleg az eleje. Ugy reklamoztak, h volt egyszer egy szerencsetlen kiserlet a megfilmesitesre, ami befuccsolt, sot, Lynch meg a nevet is levette a stablistarol, meg ilyenek(ami hazugsag, csak az uj vagott verziorol vetette le, es Frank Herbert odaig volt a Lynch verziotol...), szoval itt van viszont az uj tokeleteseg, ami tokeletesen visszaadja a konyvet. Ennek ellenere minden jelenetbol kimaradtak a kulcsinformaciok. Jessica nem kapott Kriszkest, nem talalta meg elodje uzenetet, nem kapott ossze thufirral, leto nem kavart ossze-vissza, stb. Arrol nem is beszelve, h az elso 20 percben Paul 5szor kirohan a szobabol:) En ugy emlexem a konyvben eleseszu kolyok volt az elejetol (es 15 eves), nem egy hisztis 25 eves felnott, stb.
Nekem olyan erzesem volt, h az egesz stabbol csak a Kynest jatszo szinesz olvasta el a konyvet, meg max valami iro szeruseg, a tobbiek meg megneztek a Lynch-fele filmet:)
Szoval reszemrol fuj uj Dune, es akkor mar inkabb a Lynch verzio, habar az sotetebb, mint a konyv, eshat neki mozifilmet kellett csinalnia, abba beleszoritani az egeszet, igy nem ragaszkodhatott a tortenethez, ugyse tudta volna visszaadni, am ez nem is volt celja. (es ugye kitalalta a hangfegyvereket is:))

Londo Mollari Creative Commons License 2001.07.30 0 0 4
Ha jól tudom, Kyle McLahlan ezzel a filmmel vált ismertté, amit a Twin Peaks csak tetézett. Jürgen Prochnow, vagy José Ferrer, netán Sting azért ismert nevek voltak a film elkészültekor, nem szólva a rendező Lynch-ről. A zene Toto plusz Brian Eno... vagyis azért az eredeti Düne filmben vannak igazi sztárok is.
Ha nem is az első vonalból.
Londo Mollari
Előzmény: djkalo (-)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.30 0 0 3
Hát a régit láttam én is, régebben, de nagyon hiányosnak tűnt (előzőleg olvastam). Most tudtam meg, hogy több, mint felét egyszerűen kivágták, (és meg is semmisítették, nehogy valakinek eszébe lyusson! a forgatóköny sorsáról nem tudok) miután elkészült. Hát gondolom, az a jelentéktelen vágás, az lehet az oka, hogy hulladék akcófilm :c(((( látványa volt. Persze, ha valaki nem olvasta, akkor még jó is lehet, csak így 1 egészen más történet.
Deepfreeze Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2
Én mindkét verziót láttam. Van egy különleges hangulata ezeknek a filmeknek, ami miatt nagyon szeretem őket, de az a véleményem, hogy mindkettő technikai megvalósítása katasztrofális. Szóval a jó Dűne még nem készült el :)
acid562 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 1
Na csak annyi, hogy a hires szinesz azert nem egyenlo a jo szinesszel. Merthogy az eredeti filmben JO amde nem HIRES szineszek jatszottak.
SZVSZ
Előzmény: Laslow (0)
Laslow Creative Commons License 2001.07.30 0 0 0
Hiába is várja bárki is, hogy lenullázzam ezt a topikot, mert nem fogom!

Láttam a Dune-t, de azt hiszem még a régebbi verziót. Bár ki tudja? Az én véleményem is felelmás róla.

Laslow

0

Előzmény: djkalo (-)
djkalo Creative Commons License 2001.07.30 0 0 topiknyitó
Kerestem milyen topicok vannak jelenleg a Dűnéről, de ami konkrétan csak a filmel foglalkozna olyan nemigen akad. Először úgy gondoltam beirok a Frank Herbert univerzuma című topicba, de kár lenne azt ezzel elrontani, maragyjon meg az csak egyfajta ismeretterjesztő és e témában kutakodó topicnak.

Az én véleményem a filmről felemás, részben teccik részben nem. Az nem vitás, hogy szükség volt egyfajta felújításra, mert a régi film a maga borzasztó minőségével, na meg plusz hogy már rojtosra néztem a szalagot nézhetetlen. Szükséges volt a felújítás a technikai szinvonal miatt is. Azt azonban hogy nem hires színészekkel játszatták el, azt nagyon sajnálom, de gondoljatok csak bele, a régiben sem híres színészek szerepeltek...SAJNOS!!! Remélem éppen ezért hogy lesz majd 10-20 év múlva újabb felújítása a Dűnének, és akkor talán már okulnak a hibákból, mint ahogy a Lucas filmek is újabban hirességekkel vannak telepakolva. Ez is mutatja, hogy a Dűne, vagy még mindig nem elég ismert, vagy pedig ezt feltételezik a szakemberek....De ez tévedés...beláthatnák már végre, hogy igen is nagy közönsége lenne a Dűnének jó szinészekkel, és visszahozná a beléölt milliókat. Mint ahogy sokszor egyszerű gagyik filmes is ezt teszik, lásd Beépített szépség, csupán azért mert híres emberek játszák. Sok részletet kiemelnék a filmből, de előbb inkább lássuk a ti véleményeteket, várom a hozzászólásokat!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!