Én ma lábáztatás közben csak pici, 1-2 cm-es haklakat láttam, amikor hirtelen a nádasból előcikázott vagy három nagyobb, már kinn voltam a vízből, és még mindenem épen megvan. Attol még akár piranha is lehetett. Átuszták volna az Óceánt a Földközi tengert, aztán át a Fekete tengerre, és a Duna-Sió vonalon már vidáman lubickolnak a Balatonban.
Mi Révfülöpön lakunk ,és érdekes dolgot fogot tegnap a német vendégünk.Mivel nekem volt már piranyám ugyan nem ekkora ,felismertem a hasonlóságot . Nem beszélve a fűrész szerű apró fogakról a szájában. Lefagyasztottuk ,szerdán megyek vissza pestre ,esetleg magammal vihetem.
Tegnap este békés fürdőzőket támadott meg egy bucullaraj a Sajkodi strandon. Szemtanúk elmondása szerint a körülbelül nyolc mm-es nagyságot elérő lámafajták a tihanyi hegyekből rohanták le áldozataikat. Két személy szenvedett másodfokú szúnyogcsípést, a rendőrség a limnológiai intézettel és a Balatonfelvidéki Nemzeti Park szakembereivel közösen vizsgálatot indított, valamint felszólította a fürdőzőket, hogy a délután három és negyed négy közötti időtatományban úszósapka használatát mellőzni sziveskedjenek, mivel nagy esély van rá, hogy ez ingerelte fel az amúgy békés, levendulaevő élőlényeket.
Remélem kvázi 8 hónap után aktuális még a kérdés. Az uborkaszezon olyan időszakot jelent, mikor az adott év aktív időtartamát passzív időintervallum váltja. Például a Balatonnál a téli időszak a turizmusban uborkaszezon.
Talán azért tájékoztatni szabad a nagyérdemüt.
Cenzúra az átkosban volt.Most azért nem jelennek meg bizonyos cikkek mert csak.
De a pirája az szenzáció!
Egyébként télen tutira elpusztult volna, mert nem hiszem hogy csípi a 4 fokos vizet a trópusi hal.
Leginkább mérhetetlenül sok emberi felelőtlenség. Mert azt is tökön rúgnám, aki beleengedte a Balatonba, azt is, aki világgá kürtölte. Sokan élnek e kis hazában, akiknek semmi sem drága, hogy rossz híreket kavarjanak egyik legbecsesebb nemzeti kincsünk, a világ talán legideálisabb adottságú homokos medrű, sekély vízű fürdőhelye, Közép-Európa legnagyobb tava, az ivóvíz tisztaságú Balatonunk ellen.
Hiába, nagy az isten állatkertje.