Keresés

Részletes keresés

kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 28
Minnél nagyobb a fizetés annál korruptabb.
Előzmény: Lovagina (17)
Ormossy Creative Commons License 2003.02.18 0 0 27
:-))))
Előzmény: kepzett_proletar (24)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 26
A látszatra is adni kell.A cél az hogy tisztességesnek látszunk és sokat lopjunk úgy elvtársi alapon.
Előzmény: mpd (5)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 25
Nem hiszem hogy a rendőrt nem védi a törvény.A törvény kifejezetten védi a bűnözőket is és az őket kiszolgáló korrupt rendőröket is,feltéve ha alázatosan kiszolgálja a nagy bűnözőket.
A törvény a kisembert,az átlagos állampolgárt nem védi.Egyébként értelmetlen dolog törvényről beszélni ott ahol a törvénytelenség uralkodik.
Előzmény: McAtti (3)
kepzett_proletar Creative Commons License 2003.02.18 0 0 24
"Olyan mértékben terjedt el a rendőrségen belül a latens bűnözés... Nem látok olyan keménykezű, határozott, nem korrumpálódott vezetőket ..."
Lftárs!
Önek a kapozsvári bátogröndér az smafu? Hát nem aszért álitota oda asztat a párt, hogy keresztüll nézenek ralyta!
Asz keménykezü, 6ározot, +vesztegetheletlen.
És nem sir ha hideg van, mek kicsi a píze.

Prolet Ár

Előzmény: Ormossy (15)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.02.18 0 0 23
mondjuk nem hiszem, hogy az ide irogato embereknek (beleertve jomagam is) lenne barmi fogalma a rendori korrupciorol.

mert az, hogy valaki autoval megy az utcan, es megallitja a rendor, szep emlek lehet, oszt slussz, mas kapcsolatba rendorrel az emberfia aha kispogar, vagy bocsuletes ember nem kerul.

az hogy le tudok fizetni egy rendort mert elengedett pedig reszeg voltam, vagy nem volt biztositasom, nem olyan nagy kunszt, persze ez is korrupcio. de az igazi korrupcio, az igazi megvesztegetesek nem az utcan egy merdzso letekert ablaka mellett tortneik, es nem a fakabatokat akarjak megvesztegetni.

az en kepzeletemben ez ugy el, hogy akkor jocokam, intezzuk mar el valahogy, hogy most ebben a korben az en discom kimaradjon mar ebbol a razziabol.
persze palikam, megegyezunk, 2 guriga, es minden tiszta lesz.
rendben jocokam.
.
.
.
kovacs hadnagy! itt van ez a kis boritek tejre a gyereknek, maga amugy is jo munkaero, becsuletes rendor, megerdemli. viszlat. ja, es holnap este ha mar ugyis a virag utcanal razziaznak, azt a kiskapu sorozot nyugodtan kihagyhatjak, igy mindenki elobb mehet haza.

Lolka

ps: a tortenetben szereplo nevek, helyszinek a kepzelet szulemenyei, amennyiben barki hasonlosagot vel felfedezni a valos eletben elnezeset kerem, az csak a veletlen muve lehet.

Szaladok utánad Creative Commons License 2003.02.18 0 0 22
Nem azt akartad mondani, hogy míg a jellemük át nem alakul? Szerény a fizetésem, ezért *sszam szét a halom adatot? És szolgáltassak hamisakat ? És rontsam el még 50 ember munkájának eredményét ?

Szerintem akkor tök jogos, hogy a jattot nem kapó műtő orvos szarosan csinálja meg a műtéteket. Hisz nincs jó fizuja. És folytathatnánk

Szaladok utánad Creative Commons License 2003.02.18 0 0 21
Érdekes vagy.
Nem mindenki?

Néhány azért jó. Mi?

Nem védik a törvények? Hm...

Ha értelmetlenül rádcsapdos, és elemi emberi magatartásod: az önvédelem előbújik belőled, hivatalos személy elleni erőszak miatt halmazati bűnöd lesz + még félholtra vernek.
Szerencsére nem személyes tapasztalat, mégis találkoztam ilyesmivel. Meg írnak is róla azért.

lilaköd mámor Creative Commons License 2003.02.18 0 0 20
na ne viccelj
már kezdem megsajnélni a korrupt szemeteket.

kedves lovagina...hosszú évek vendéglátói tapasztalatom tudatában mondhatom..
amelyik pulto.-pincér lop-annak adhatsz triplas fizetést az LOPNI FOG mert semmi nem elég.
ez igaz a rendőrre is.

Ormossy Creative Commons License 2003.02.18 0 0 19
Ez már nem csak attól függ. Hanem a vezetőktől, az állománytól, a szemlélettől, az ellenőrzés hatékonyságától, és még sok minden mástól is.
Csak a fizetések felemelésével a rendőrségen már nem lehet megszüntetni a korrupciót.
kábelbúvár Creative Commons License 2003.02.18 0 0 18
Például Ámerikában nincs is ilyesmi...
Lovagina Creative Commons License 2003.02.18 0 0 17
Addig lesznek korupt rendőreink is, ameddig nem kapnak megfelelő fizetést.
Előzmény: Iván Gábor (-)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.02.18 0 0 16

Az a fő gond, hogy ez már évekkel ezelőtt felterjedt ügyészi és bírói szintekre is.

Akiknek a törvényességet kellene védeni, sajnos egyre nagyobb részük a BÜNÖZŐK KISZOLGÁLÓJÁVÁ LETT.

Előzmény: Ormossy (15)
Ormossy Creative Commons License 2003.02.15 0 0 15
Hát, szerintem elég reménytelen. Olyan mértékben terjedt el a rendőrségen belül a latens bűnözés, a bűnözők támogatása a hierarchia minden szintjén, hogy én elég feketén látom a jövőt. Nem látok olyan keménykezű, határozott, nem korrumpálódott vezetőket a rendőrségen belül, akik ebből a váláságból az állományt kivezetnék, és megtisztítanák.
Előzmény: Iván Gábor (14)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14

Lehet még valamit tenni, vagy már reménytelen?

TÖKFEJ Creative Commons License 2002.02.11 0 0 13
GABI te még rajtam is túlteszel ennyi hablattyal,és ennyi topiccal.
Minden elismerésem a tiéd.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Iván Gábor (11)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.02.11 0 0 12
Ez a kép, mintha ezen témához illeszkedne a sejtetésével:

http://szamizdata.szdsz.hu/pinter_norm.jpg

Iván Gábor Creative Commons License 2001.10.03 0 0 11
Sajnos , de napjainkra a nem korrupt és nem törvénysértő rendőrök kerültek egyre veszélyesebb kissebbségbe.

Intézkedni kellene, hogy ki ne pusztuljon a becsületes és jogtisztelő rendőr.

Előzmény: Jozan (8)
psimon Creative Commons License 2001.07.26 0 0 10
sajnos, az arány nem egy a százhoz, hanem ca. egy-az-egyhez...
Előzmény: Jozan (8)
libsi Creative Commons License 2001.07.26 0 0 9
A bűnöző rendőrök - bűnözők. Sajnos sokan vannak. A kis korrupciót nem is számolom, a hivatali bűncselekmények veszélyesebbek: kényszervallatás, bántalmazás, személyi szabadság korlátozása stb.
Jozan Creative Commons License 2001.07.26 0 0 8
Aki általánosít az buta, kivéve engem.

Komolyan.

Nem gondolnak bele, hogy az egy korrupt rendört látják, a száz tisztességeset meg nem látják, nem jegyzik meg, nem veszik észre, és az összeset megítélik az egy korrupt alapján.

És az ilyen sötét agyú alakok még büszkék is rá, hogy jól megmondták, minden rendör korrupt. Jajstenem.

Előzmény: psimon (7)
psimon Creative Commons License 2001.07.26 0 0 7
van itt valahol egy topic "zsaroló, korrupt rendőrök" címmel. ugyan, olvassatok már bele...
(és ez csak a jéghegy csúcsa)
jarlaxe Creative Commons License 2001.07.26 0 0 6
"Az überkedésnek meg véget vetne, ha a rendőröket védenék a törvények, de egyelőre nekik kell sunyiskodni"

Te komolyan azt gondolod, hogy a rendőröket törvényekkel kellene védeni? Még jobban? Mégis milyen védelemre gondolsz?

mpd Creative Commons License 2001.07.26 0 0 5
Rendőre válogatja. Az se mindegy, milyen kedve van. Engem eddig 4-szer állítottak meg, ebből kétszer rendben voltam, nem is kekeckedtek, sőt, eccer felhívták a figyelmem, hogy a következő hónapban lejár a műszaki, ne felejtsem el.
Kétszer viszont...
Először nem égett a lámpám városon kívül. Megállított, azt mondta: nyilván elfelejtette felkaocsolni! Jaj -így én- elnézést! Semmi gond, máskor ne felejtse el.
Másodszor otthon maradt a jogsim. Nőtárssal helyet cseréltünk (az övé bezzeg ott volt), fejcsóválás közepette szavamat vette, hogy amiért nem büntet meg, két nagyadag fagyit vegyek a gyerekeknek, és figyeljek oda a papírjaimra.
Ellenpélda: jórégen volt már, nem én vezettem. Töküres városban (vasárnap délelőtt) egyirányú utcában a rendőr szerint balra kanyar előtt nem húzódtunk balra. (200 méterről, szögből nyilván jól látta...) Egy láda sör árára levett. Nem zsebbe, nyugtával. Meg szidott is.
Bocs a fecsegésért, csak mesélő kedvem van.
Sheme Creative Commons License 2001.07.26 0 0 4
Igazad van. Vajon miért CSAK olyan kocsit állítottak le, amiben egyetlen egy ember volt?

Valahol "megértem", hogy zsetont akarnak, mert kevés nekik. DE NEKÜNK IS KEVÉS!!! Miért adózunk, ha nincs megfizetve a rendőr, a korházi ápoló, orvos?!?!?!?!?!

Előzmény: salk (1)
McAtti Creative Commons License 2001.07.26 0 0 3
Ez ugyanolyan általánosítás, mint a topicníitó által hivatkozott BBC film.
Nem minden rendőr hülye. Nem minden rendőr korrupt.
(Én katonaidőmet alapul véve minden hivatásos tisztet egyértelműen agyalágyult műveletlen alkoholista tuskónak véltem. Aztán megismertem egy-két tisztet, akik gyökeresen megváltoztatták a véleményemet. Vannak helyek, ahol nem kell jobb. És van, ahol a legjobb kell.)
Én is látom a kerületi járőrt a 20+ milás mercit vezető kopasszal összepuszilkodni.
Ugyanakkor hallottam Kuzma Mihályról is, akit végül agyon kellett lőni, mert megvenni nem lehetett.

A rendőrök sajátos helyzetben vannak: a bűnözők közt élnek, napi 10-12 órát töltenek köztük. Egy csomó mindent át kell venni tőlük, hiszen ha nem értik a szlengjüket, nem értik a viselkedésüket, nem tudják kihallgatni, nem tudják elfogni. Sajnos komoly belső tartás kell ahhoz, hogy a viselkedés/beszéd átvétele ne vezessen a jellem átalakulásához is - ebbe a csapdába sokan beleesnek. (Mondják, közhely, hogy a rendőr és a gengszter ugyanazt csinálja, ugyanazokkal sz eszközökkel, csak más eszközökkel.)
A "szarházi yard" meg nem biztos, hogy véresre keresi magát (nyilván az tűnik fel, aki elszedi a jattot, a többi száz meg nem). Az überkedésnek meg véget vetne, ha a rendőröket védenék a törvények, de egyelőre nekik kell sunyiskodni.

Attila

Előzmény: jarlaxe (2)
jarlaxe Creative Commons License 2001.07.26 0 0 2
Rászolgáltak.
És amíg a magyar társadalom annyira birka, civil kurázsi híján való mint most, addig nem lesz itt semmiféle változás. A szarházi yard véresre keresi magát, überkedhet, megalázhat bárkit, és meg lehet róla győződve, hogy az a természetes, amit még Kádár elvtárs idején tanítottak neki. És ezt fogja tovább adni fiatalabb társainak is.
:-(
salk Creative Commons License 2001.07.26 0 0 1
Iván Gábor!

Nem oly rég olyan helyzetben voltam, hogy akarva-akaratlanul láthattam (nagyon sok napon keresztül) rendőrök igazoltató akcióit.

1, Csak olyan járművet állítottak meg, amelyben egy ember volt.

2, Csak nagyértékü gépkocsikkal foglalkoztak.

3, Annak ellenére, hogy többen voltak a rendőrök, minden esetben egyedül végezte, egy rendőr az okmányok ellenőrzését, mégpedig úgy, hogy a többi rendőr legalább 10-15 méterre volt.

4, Nem tudni milyen elv alapján, időnként felnyittatták a csomagtartót (nem minden esetben).

Nem akarok senkit semmivel gyanusítani, de ez az okmány ellenőrzési gyakorlat sok mindenre alapot adhat.

salk

maplesyrup Creative Commons License 2001.07.26 0 0 0
Nem NULLA az a mondat.
Talán a látszat az, de biztosan nem általánosítható. Kellene egy hiteles vezető, asszem.
Iván Gábor Creative Commons License 2001.07.25 0 0 topiknyitó
2001 július 24-én a TV2 Ablak Európára műsorában volt szó egy BBC riportfilmről, amit hazánkban forgattak. A riportfilm szerint a nálunk lévő hatósággal összefonódott bünözés és korupció a csatlakozás után az európai uniót is veszélyeztetheti.

A filmben elhangzott egy olyan mondat is, hogy a " a rendőrök a bűnözők kiszolgálói "

Ha csak egyes törvénnyel visszaélő rendőrökről lenne szó, akkor ez egyedi esetnek számítana, de ez itt már általánosítás.

Rászolgáltak-e a rendőreink erre az általános és a számukra nem túl előnyös véleményre?
Ki, hogyan látja ezt a kérdéskört?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!