Keresés

Részletes keresés

Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.09.21 0 0 57
A http://www.letoltes.com oldalról ingyenesen le tudja tölteni a Norton
Antivirus programot, amit célszeru gyakran fríssiteni.

Ez nem van igy, ugyanis az egy demo program.

Előzmény: nohab (54)
nohab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 56
vomit 2001.09.21 10:02 (55)

szerezz egy olyan levelezoprogit, ami kepes meretkorlatozassal leszedni a leveleket. vagyis ami tul nagy, azzal elsore nem foglalkozik, kulon kell nyomkodnod, hogy vegye le.

Ak-Mail-t használok, ez tudja törölni letöltés nélkül, a baj csak az, hogy az 1-2-3 megabájtos attachek mindennaposak nálam, ezért csak manuálisan tudnám szűrni, az meg idő és munka. Persze ha nappali telefonarifával kell letölteni, akkor megéri, de amikor a Mindenkinek keretében, akkor nem érdekel annyira, csak idegesít, hogy már megvacsoráztam, de a fontos levelek még mindig a szerveren csücsülnek, mert torlódik a 3Mb hulladék miatt...

Egyszerűen az Elender hozzáállása gyatra, és mivel ez a címem '96 óta él náluk, elég sok szemét érkezik. Az Alarmix megoldása szerintem példamutató - bár saját maguknak is spórolják a sávszéleséget. Nem tudom, a többiek csinálnak-e ilyet.

Előzmény: vomit (55)
vomit Creative Commons License 2001.09.21 0 0 55
szerezz egy olyan levelezoprogit, ami kepes meretkorlatozassal leszedni a leveleket. vagyis ami tul nagy, azzal elsore nem foglalkozik, kulon kell nyomkodnod, hogy vegye le.
az ilyenek altalaban engedik azt is, hogy kijelolj cuccokat, es megnezes nelkul letorold a szerverrol.
az elendernel tudtommal van webes felulet a usereknek, es a gagyi sircamos cuccokat ledobhatod magadrol azon keresztul.
Előzmény: nohab (54)
nohab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 54
Érdekes ez a Sircam, én kaptam már kb. 30 példányt, de mindet csak az elenderes címemre. Mivel az alarmix ilyen esetben csak egy értesítést küld

"A(z) nev@cim.hely címről vírussal fertőzött levelet küldtek Önnek.

Virus információ:
fajlnev.doc.pif infected: I-Worm.Sircam.c

A fertőzött levelet töröltük, a feladót figyelmeztettük.

Alarmix Online"

megpróbáltam megtudakolni az elendernél - miután a héten kaptam ismeretlen címekről egy 1Mb és egy 3Mb méretű Sircam-es fájlt, és ezzel tele lett a tökhócipőm - , hogy nincs-e náluk is ilyen megoldás, mert elég uncsi, drága és időt rabló dolog 15-20 percen keresztül modemen töltögetni ezeket a szarokat.

A régi reflexek még működnek, mert a válaszlevélben ez volt:

"Javasolni tudom, hogy a gépére legyen kedves feltenni egy vírus irtó
programot, ami segít kiküszöbölni azt, hogy ilyen jellegu leveleket kapjon.
A http://www.letoltes.com oldalról ingyenesen le tudja tölteni a Norton
Antivirus programot, amit célszeru gyakran fríssiteni. Amíg vírusirtó
programot nem tesz fel a gépére, addig Ön meg fogja kapni a leveleket és
azért nem a szolgáltató a hibás."

Most erre mit mondjak? Azon kívül, hogy a címlistámban szereplő összes embernek küldjem el, hogy az elenderes címem hosszas apró pofonok után végleg megszűnik?

Kagakusha Creative Commons License 2001.09.21 0 0 53
Kedves net-boy!
Írod:"A win-t csak a joindulat tartja mukodesben."
Igazad van, de úgy látszik, meglehetősen nagy az a jóindulat: :-)

"114 114 KÉPÚJSÁG 2001.09.21. 07:38:48
INGYENPROGRAM
DIÁKNAK ÉS TANÁRNAK
09.20. 18:01

A Miniszterelnöki Hivatal és a Micro-
soft Magyarország megállapodása értel-
mében 350 ezer felsôoktatási intézmény-
ben tanító tanár, illetve tanuló diák
ingyen juthat a cég kulcsszoftvereihez,
így például a Windows és az Office
program legújabb változatához - jelen-
tették be a két szervezet képviselôi.

Stumpf István kancelláriaminiszter el-
mondta, hogy a megállapodás több mint
22 ezer tanárt és mintegy 326 ezer
hallgatót érint,függetlenül attól,hogy
milyen felsôoktatási intézményben taní-
tanak, illetve tanulnak.

A három évre szóló megállapodás évente
egymilliárd forintba kerül az államnak."

Előzmény: net-boy (42)
obsidian Creative Commons License 2001.09.21 0 0 52
Arra nem gondolt még senki, hogy W2K és XP-n van egy biz. file encryption?Persze csak ha megfelelő filerendszert használ. Így hiába küldené el a "titkos" anyagot.
Nikita Creative Commons License 2001.09.20 0 0 51
Sziasztok!

Én megkaptam ezt a vírust. Egyszer kaptam valakitől egy levelet és én balga megnyitottam a csatolt filét is. Orvosi hetilap volt, amit úgygondoltam, hogy rendben is van, mert gyógyszerbizniszben dolgozom.
Na kb pár hete szólt az egyik ismerősöm emilben, hogy ne bombázzam már levelekkel. Ráadásul csatolok neki mindig hozzá dokokat is. Ez a vírus kreált egy email címet, amire már válaszolni nem lehet. ÉN kaptam egy Nikita@prodigy.net.mx.címet. Biztos, hogy innen szerezhette a Nikita nicket, mert nincs ilyen emailem. Persze a dokok az enyémek voltak, miután beolvasta a nevüket..
Persze megrémültem. Elképzeltem, hogy találomszerűen landolnak idegen gépeken a céges szerzősdéseim, ajánlatok, privát anyagaim. Akinek ez a generált "emailcímem" levelet küldött az én dokjaimmal, annak eddig sosem írtam levelet. Szóval innen az Indexről szerezhette a címeket a vírus. :-(

Nme tudtam letörölni, kimentettem a "legtitkosabb" anyagaimat floppyra, gépről delete, aztán nem foglalkoztam vele. Ismerősöknek előtte körlevél, hogy a Nikita emilről ne olvassanak semmit. Ma az egyik barátom elküldte az index cikkét, ami erről a vírusról szól. Elindítottam róla az írtót is. Háromszor kellett ráküldeni, amig teljesen kitörölte, de hálistennek működött.

Persze azóta sem tudom, hogy ki kapta meg az anyagaimat...

szalapala Creative Commons License 2001.09.20 0 0 50
Én tegnap kaptam vagy 20 darab emlékeztetőt egy győri céges dolgozói címről, (..@arvit.hu), akikkel még az életben nem kontaktáltam, szóval a levlistás terjedés biztos nem áll. Egy nap alatt menetrendszerűen 22-25 percenként küldte el azt a rohadt emlékeztetőt.
Ami érdekes, a file kiterjesztése ***.doc.pif volt, ami nekem furcsának tűnt. És 0 kb terjedelműnek volt jelezve.
A visszlevelemre válasz nem jött még.

Ami viszont a legszebb, az emilcím egy több mint húsz éve nem látott gimis osztálytársam neve volt !!
Ja, amúgy nincs Outlook a gépemen.

Chat Noir Creative Commons License 2001.09.17 0 0 49
Megkaptam egy általam ismeretlen ügyvédi irodától ezt a dögöt. Megírtam nekik, hogy Sircam virus érkezett tőlük címemre. Pár nap múlva válaszoltak, megköszönték, és közölték, hogy nagy nehezen, de sikerült a féregtelenítés.
Vannak értelemes emberek is.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.17 0 0 48
LAn-os hálózat esetében lényeges, hogy ha megosztás van, akkor passworddel védett legyen. Persze ha olyasvalaki jelentkezik be a fertőzött gépe, akinek a jogosultsága "viszi" a hálózatba kötött gép megosztását írásra is és az mondjuk a rendszert tartalmazó partíciót érinti... nos akkor szívhat, mint torkos borz. Vagy mint egy picit azt GIS is tette volt pár hete egy 15-20 percig...
Előzmény: Andreas (47)
Andreas Creative Commons License 2001.09.17 0 0 47
További adalék:
A helyi hálózaton is megpróbál terjedni a féreg. Azt nem tudom hogy ehhez kell-e hogy a célgépen írás szintü megosztás legyen a rendszermeghajtóra, mindenesetre érdemes DOS-ból törölni a már említett fájlokat.
Előzmény: Daoldin (34)
net-boy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 46
Kedves Vadallat:

"Olyan ez, mintha nem lenne ennek a rendszernek "természetes" ellensége"

Igen, pontosan igy van. De mint ahogy ember es ember kozott is van kulonbseg ellenallosag dolgaban addig operacios rendszerek szintjen is igy van ez.

Az mas kerdes hogy az ember nem tehet semmit az uj es uj virusok letrejotte ellen mindossze utolag 'gondolkodhat' addig az os-eknel a prevencio egy lehetseges es szukseges megoldas a bajok megelozesere.

Megerne talan kiszamolni -hozzavetolegesen-, hogy rendszerhibak, virusok egyebek okan hany es hany emberi munkaora veszett karba csak azert, hogy az eredeti allapot vissza legyen reszben vagy egeszben allitva.

Előzmény: vadállat (43)
net-boy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 45
"Jó, de a linurcon nem fut a Black & White "

• Ennek pusztan a keves user az oka!
    Ha annyian volnanak mint a win userek akkor csak LINUX-on futna es win ala meg sem irtak volna.

", de azért otthonra elmegy az ms win nem?"

• Elmenne ha nem volna internet. De van.

• Előzmény: moonshadow (44)
    moonshadow Creative Commons License 2001.08.01 0 0 44
    Jó, de a linurcon nem fut a Black & White
    Van egy csomó gémer aki windoson nyomul.
    Nekem winmee van de semmi bajom vele az ég világon. Néha ki kell takarítani.
    Azt viszont értem hogy komolytalanok az ms szerverek, de azért otthonra elmegy az ms win nem?
    Nézd meg a ki küldözgeti ezt nekem topicot, ott több infó van a vírusokról.
    vadállat Creative Commons License 2001.08.01 0 0 43
    Olyan ez, mintha nem lenne ennek a rendszernek "természetes" ellensége, így azokat is létre kéne hozni (vírusok), hogy a hibája mind előtűnjön, és fejlődjön? (evolúció)
    net-boy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 42
    Mert igy legalabb az emberek jo resze raeszmel arra, hogy a microsoft szoftvereinek hasznalataval csak sajat maga hulyeseget szentesiti. Vannak free operacios rendszerek s megis a win szir-szarokat valasszak az emberek s meg fizetnek is azert, hogy az adataik veszelyeztetve legyenek, hogy kockaztassak, a munkajuk vagy karba vesz vagy idegen kezekbe kerul.
    Szerintem ez is volt a celja a sircam irojanak.

A win-t csak a joindulat tartja mukodesben. Egy kozepes qualitasu szoftverfejleszto egy hasonlo wormmal vagy virussal siman hazavagja az egesz rendszert tokkal, vonoval, meg vele egyutt meg vagy tizezret.

Előzmény: moonshadow (41)
    moonshadow Creative Commons License 2001.08.01 0 0 41
    Mégis miért?
    Előzmény: net-boy (40)
    net-boy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 40
    OKOS VOLT AKI EZT A WORMOT IRTA.
    iLYEN KELLENE meg tobb. Akar 1-2000 is.
    flapy Creative Commons License 2001.07.27 0 0 39
    én sem kaptam választ. gondolom, ha annyit nem ért meg az ügy, hogy kösz, vagy elnézést, akkor a bolhátlanításra sem fordítottak több figyelmet.
    de ez már nem engem minősít, hanem az omikk pr igazgatóság munkatársát/-társait. talán náluk nincs semmi rejtenivaló a nagyvilág előtt, röpködhetnek szanaszét a doksik :-)
    a PR az ugye Public Relation az omikk-nál is? :-DDD
    Előzmény: vomit (37)
    Marx haza Creative Commons License 2001.07.27 0 0 38
    A gyori radios ir neha a kollegainak is, mert en is onnan kaptam, csak mas nevrol... :-(
    Előzmény: vomit (37)
    vomit Creative Commons License 2001.07.27 0 0 37
    arra jottem ra, hogy felesleges irni barkinek.
    meg telefonalni is.
    a radiogyornel bizonyos czako ur geperol mar minden letezo fajl atjott (pl. Feléledt a tény?i betör? lelkiismerete, A rend?r szimata nem csal, Válás mobilon keresztül, Blair és Schröder a Göteborgi csúcsról)

szoval ez mar szegyentablara valo

Előzmény: flapy (20)
    gitaros Creative Commons License 2001.07.27 0 0 36
    "Mégiscsak kieb kellene rudalni az MS-t az államigazgatás informatikai rendszeréböl... "

Ezt olvasva kicsit nehezkesnek tunik megszabadulni az ms-tol :)) vagy :((

Új utakon a Microsoft - Megint jó erőben

A figyelo cikke. Hosszu, de megeri.

Előzmény: Jozan (15)
    nazarene Creative Commons License 2001.07.27 0 0 35
    en eddig harmat kaptam.
    az erdekes az, hogy a mellekelt fileok .xls.lnk, .doc.lnk kiterjesztessel idonkent magyar nyelvu fileok voltak, pl munkfuzet1.xls.lnk meg ajanlat2.doc.lnk meg ilyenek. valyon ilyenkor a doksi tartalmabol is van benne valami? persze linux alatt nemigen tudnak ezek fertozni, windows alol meg kizarolag pine-t hasznalok, meg ha kenyelmetlenebb is.
    Daoldin Creative Commons License 2001.07.27 0 0 34
    még egy kis adalék a virusmentesitéshez:
    a windows/system könyvtárban felbukkanhat (nem mindig) egy SCam32.exe file, ezt is törölni kell
    Előzmény: Antisystem (26)
    gitaros Creative Commons License 2001.07.27 0 0 33
    Viszont azert barmennyire is rossz, technikailag le a kalappal. :))
    Előzmény: gitaros (32)
    gitaros Creative Commons License 2001.07.27 0 0 32
    Akkor jo.:)

Marad a windows torlese vagy a levelek nem kinyitogatasa, virusirto update, de az atlaguser egyiket sem fogja megtenni, tehat szabad a preda :(

Előzmény: Antisystem (31)
    Antisystem Creative Commons License 2001.07.27 0 0 31
    Kedves Gitaros!

"De akkor is az outlook segitsegevel tud csak kuldeni, nem"
    Nem, saját smtp szervert tartalmaz :-(((

ÜdV

Előzmény: gitaros (28)
    RogerWilco Creative Commons License 2001.07.27 0 0 30
    Megoldások:

1/ Windows repül, linux install

ha ez nem megy:

2/ Outlook repül, Eudora install

3/ Kéretlenül és/vagy ismeretlentöl jött csatolt file-os emilt megnyitás nélkül, kapásból törülni
    3a/ User 0.3-al is tudatosítani

4/ Nem standard installáció (c:\windows HELYETT c:\win2k vagy d:\win2k; C:\My Documents HELYETT D:\Stuff, stb)

5/ Víruskeresö a mail-szerveren IS (bár az update-k akkor szoktak kijönni, amikor már késö)

gitaros Creative Commons License 2001.07.27 0 0 29
    Akko mar ssh
    Előzmény: vadállat (22)
    gitaros Creative Commons License 2001.07.27 0 0 28
    igen, en is ezt a aprositast hasznalom. Jo az Inoculate It AutoDownload funkcioja. Bar szerintem mar minden jobb kereso tartalmazza.

A The Bat! azert jo, mert az attachmenteket elmenti egy konyvtarba a rendes nevevel, igy a kereso azonnal megtalalja aferget.

Ez a temp internet file-okban kereses eleg rossz hir. De akkor is az outlook segitsegevel tud csak kuldeni, nem?

Rossz hir az InoculateIT felhasznaloknak:

Although the InoculateIT Personal Edition program will end on June 7, 2001, we will continue to make antivirus signature updates available to you for as long as you have InoculateIT Personal Edition installed on your computer.

Tehat nem fejlesztik tovabb, de a regihez meg lehet updateokat letolteni.Az uj valtozat penzes lesz, 6 es 16 USD/year verziokkal.

Előzmény: flapy (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!