A híd alatti parkoló rendezése már régen szükséges lenne!
Azonban oda eddig sem álltak be a turistabuszok, és ezután sem fognak!
Viszont az eddig is könnyen beduguló forgalmat, Bp egyik leforgalmasabb hídján még jobban tönkreteszik, mivel a lámpákkal teljesen lebénítják! Ha teremtene alternatív, gyorsabb, könnyebb közlekedést, nem lenne kifogás! AZonban ez csak ront a helyzeten!
Eddig nem írtam a fórum ezen részébe. Most is csak felháborodásomnak szeretnék hangot adni!!!!
Az, aki kitalálta ezt a förtelmes tervet, valószínűleg sosem járt, élt életvitel szerűen ezen a környéken!
Nekem gyermekem jár ide iskolába, és szomszédos kerületből viszem mindennap, majd megyek érte, kocsival!
Eddig sem volt egyszerű a közlekedés erre, de ezzel az átalakítással megadják a kegyelemdöfést a környéknek!
Európai, fejlődő városokban leviszik a város autóforgalmát a föld alá, nem pedig a föld alatti, akadálymntesen haladó forgalmat dugaszolják be lámpás kereszteződéssel!!!!!
Arról nem is beszélve, hogy a turistabuszok eddig is túlzsúfolt parkolóhelyeit is elveszi, ezáltal tuti nem fog a turizmus fejlődni!
Gyönyörű!
A másik, hogy a "civilizálatlan nyócker" a külső kerületből oda járó diákok szüleinek az iskola mellett ingyen parkolást engedélyez, tudvalevő, hogy a szülők többnyire 5-10 percnél többet nem töltenek ezen a helyen. A nagyságos belváros mindenható parkolóőrei meg akkor is meg akarnak bírságolni, ha 3-4 percig a kocsiban ülve (!) beszélgetek egy szülőtárssal!
Gratulálok ennek a remek kerületnek, mely egyre inkább élen jár az "élhetetlenségi" versenyben!
A Főutca új stilusa merőben más lesz mint az utóbi években a Belváros más utcáiban kialakított és a klasszicista házakhoz jobban illő kövezet és lámpaoszlopok.
Van külön topikja a Belváros főutcájának amit mostanság építgetnek a Kálvin tértől a Szabadság térig? Kiváncsi vagyok mi az ott lakók és oda munkábajárók véleményére!
meg tudjátok mondani, hogy milyen rendezvény az, ami miatt az egész fashion street-et lezárták keresztbe a kempinski vonalában, mégpedig úgy, hogy aki a vörösmarty térről gyalog el akart jutni a deák téri metróhoz, az sem juthatott át, hanem vagy a szállodát megkerülve az erzsébet tér irányában, vagy pedig a Fehér Hajó utca felé kellett kerülni? hogy lehet ilyenre engedélyt adni? rengeteg turista/járókelő fordult vissza a rácsoktól dühösen.
ingyenes NEO koncert MA, a VÁROSHÁZA TÉREN! (Deák mellett)
Ma, 17-én 19.30-kor, Budapesten, a Városháza téren ingyenes koncertet ad a Neo zenekar. Az élmény fokozására és a kánikulára való tekintettel a készlet erejéig ingyen-sör osztás is lesz. Gyertek!!!
Az V.kerület Kígyó utcában lakom, a fűtést a belvárosi vagyonkezelő "biztosítja" számomra, egy 5 házat fűtő 50-60 éves kazán "segítségével". Tegnap kaptam kézhez az "új" számlámat, mely 2008 május 1.-étől a 60 nmes lakásom eddigi 19000 Ftos fűtés díját 29000 Ftra módosítja!!!!!Ez az összeg télen-nyáron ennyi, így szezonban 60!!!ezer Ftért fűtök...illetve nem, erre rendszerint még további 60-100 ezer Ft egyösszegű számla érkezik. ELKÉPZELHETETLENNEK TARTOM, HOGY EZT MEG LEHET TENNI!!!!!!!!!!!!!! Özvegy édesanyám szintén ebben a házban lakik, neki 48ezer!!!!Ft lett MINDEN hónapban a fűtési díja!!!!(eddig 32ezer volt) a nyugdíja, 36évi diplomás munka után 104ezer FT!!!!!!!! Mi a cél??? Elüldözni a lakókat? Ez egyszerűen lehetetlen és tűrhetetlen, valaki még nagyon megfogja égetni a bokáját!
Máshol is ilyenek az árak? Vagy minket vesznek nagyon palira?
Ez önmagában nem lenne baj, ha a Lánchidat is lezárnák (busz azért jó lenne, ha megmaradna). Addig viszont legalább a buszsáv miatt kellene a 2x2 sáv.
Az viszont problémásabb, hogy hogyan fog elférni egy mélygarázs a Bástya u. alatt?? Netán a játszótér alatt lesz (ahol látszik a városfal)? A többi szakaszon nagyon keskeny.
Nem tudom, hol írtam olyat, hogy kedvezményekkel jár? Illetve milyen szempontból?
Én azt állítom, hogy azok a lakosok, akik saját tulajdonú autót tartanak, kedvezményesen használhatják a közterületet gépkocsi tárolásra.
Azok lakosok, akik nem saját tulajdonú autót használnak, kimaradnak ebből a kedvezményből, és ez nem éppen igazságos. Van abba logika, hogyha nem oda van bejelentve az autó, akkor kevésbé kedvezményezett, illetve ha cég nevén van, akkor fizessen többet, de azért teljesen idegenként kezelni, állandó parkolóórázásra kényszeríteni szemétség.
Az, hogyha valakinek a lakása a munkahelye az hogy jön ide? Mi köze a parkoláshoz? Hiszen az ilyen embernek aztán a legkevésbé van szüksége autóra a munkába járáshoz. Ilyen szempontból szerencsés. Persze lehet neki autója, amivel hétvégén elmegy kirándulni. És?