karalábé - aralábé: A gimnáziumban volt egy elmondhatatlanul aranyos földrajztanárunk, Kara volt a vezetékneve. Olyan jólelkű volt, hogy képtelen volt bennünket fegyelmezni. Annyira elszemtelenedtünk, hogy elkezdtünk félhangosan viccelődni a nevével: karám, karamell, karaláb(é), Ankara, és ami még eszünkbe jutott. Soha nem szólt egy szót sem, csak nézett ránk csodálkozva. A legaljasabbat én találtam ki: - Tanár úr, nyissuk ki az ablakot, olyan büdös karalábszag van!
Tudom, hogy az "előregyártott" szót a helyesírási szótár különírandóként jegyzi, de szerintem ez állandósult szókapcsolat, úgyhogy én egybe írom. Így aztána következő javítási ötleteket kapom; a sorrendet önkényesen megváltoztattam, a végére hagyva a legaranyosabbat:
- Félpantográf (ez egy áramszedő-fajta) helyett a "délpantográf" ill. a "fékpantográf" szavakat köpte ki.
- Muki (kis villamosmozdony): "Ilyen szavakat nem illik papírra/képernyőre vetni. Javasolt csere: Férfi." (Elképzeltem magamban: 7040-es Férfi két Tátra forgóvázat húz maga után a Fehérvári úton).
Eztet hogyan csináltad?
Vagyis az alapképet a monitorod valós állapotáról szedted le, vagy valami súgóból?
Az előző esetben érdekel a dolog, vagyis lehet képként menteni a tényleges screent?
(a többit, bekarikázás, képfelrakás értem, ne azt magyarázza el valaki)
Nana, vigyázzunk azé' a hejesírásra..., hukk, bocsánat... az bárcásáruház, kérem szépen, itten van a kikötőbe' és mindig friss Söröt ad a régi tapasztalt személyzet... Egészség!
Amit még nagyon szeretek, hogy ha beírom azt hogy "plusz" akkor automatikusan kijavítja "plussz"-ra, majd pirossal aláhúzza hogy át kell javítani "plusz"-ra.