Mélyre ásnak LIII. évfolyam 42. szám, 2009. október 16.
Elküldte nekem valaki a napokban Molnár Oszkár edelényi polgármester egyik tévéelőadásának a felvételét, mert Molnár Oszkár edelényi polgármester már tévéelőadásokat is tart. Aki nem tudná, Edelény polgármestere volt az, aki a honi néprajzban új fejezetet nyitva azt állította, hogy a cigányok által többségében lakott településeken a terhesség ideje alatt a nők szándékosan ártanak születendő gyermeküknek, hogy dupla családi pótlékot kapjanak: gumikalapáccsal ütik a hasukat, mégpediglen a gyerek érdekében, hiszen ha a gyerek agysérülten születik meg, akkor nagyobb segélyt kap a család, így az újszülött is. Minderre egyetlen bizonyítékkal sem szolgált se a polgármester, se a bejelentést kitörő örömmel fogadó jobboldali sajtó, mindig csak „mesélték a faluban, hogy így volt", még „Moldova is írt róla", hogy aztán a polgármester legutóbb a zsidó nagytőke terjeszkedésére hívja fel a figyelmet, amitől meg kell védeni a magyar nemzetet. Amin én most nem fogok szörnyülködni, mert értsük meg, a cigánygyalázás és a zsidóutálat adott térségben adott pozícióban mára már munkaköri kötelességgé vált, sőt mint látjuk, egyenesen hivatássá.
Hanem ez az ember a tévéfelvételen civilként, levetve magáról Edelény ügyes-bajos dolgainak terhét, fennköltebb témáról, a magyarságról beszélt, időnként maga is vívódva saját gondolataival, ám újra meg újra felülemelkedve rajtuk, a helyes fősodorba terelve azokat. „Kutatók egy csoportja már nagyon régen bebizonyította, hogy az emberiség ősnyelve a magyar. Nagy költőnk is azt mondta, nyelvében él a nemzet", utalt lánglelkű poétánk, gr. Széchenyi István szavaira, viszont a magyar nyelvet tönkre akarják tenni, „itt ez a rengeteg angol szó, projekt meg még mit tudom én, mi, nem akarok ebbe belemenni, inkább mélyebbre ások. A magyar nép a legősibb nép a földön, olyan genetikai adottságai vannak, hogy túl fog mindent élni. Ezt üzenem azoknak, akik ez ellen harcolnak".
A tegnapi Magyar Nemzetben olvastam egy dél-afrikai Dr. Mengeléről (az igazi nevére nem emlékszem, de talán a Mengele jobb is), aki az apartheid idején olyan halálos kórokozókat kutatott, amelyekkel csak a feketéket fertőzhette volna meg.
Szerintem nem paranoia. Memória.
Régi sajtóhír, magam is olvastam. Sajnos elég szívós, rendszeresen visszatér. Amúgy kacsa. Rendszeresen cáfolják is. Valaki marháskodott április elsején Londonban évekkel ezelőtt, vagy valami hasonló.
Ez egyáltalán nem "érdekes", hanem törvényszerű! Ugyanis a megtermékenyítés (megtermékenyülés) során a hímivarsejtnek csak a feji része kerül be a petesejtbe és ez nem tartalmaz mitokondriumokat, a hímivarsejt feji részében lényegében csak a sejtmag van. A mitokondriumokat az utód az anyától örökli, azok a petesejtből származnak (a hímivarsejtben is vannak egyébként mitokondriumok, de azok a nyaki és a farki részben, tehát a megtermékenyítés során nem jutnak be a petesejtbe).
A mitokondrium saját DNS-sel, értelemszerűen saját génekkel rendelkezik. Sejttípustól függően számuk akár többezer is lehet sejtenként. A mitokondriumok osztódása is független a sejt egészének osztódásától. Az előzőekben leírtak lényegében minden ivarosan szaporodó fajra vonatkoznak, tehát a növényekre és az állatokra egyaránt.
Népek és gének: nincsenek és nem is valószínű, hogy a további kutatások során azonosítani lehet olyan géneket, amelyek bizonyos népekhez, népcsoportokhoz köthetők. Az viszont igaz, hogy bizonyos gének (ilyenek pl. a vércsoportok meghatározásáért felelős gének) ELŐFORDULÁSI GYAKORISÁGA egyes emberi populációkban eltérő. Ebből viszont lehet az emberi populációk rokonsági kapcsolataira vonatkozóan levonni következtetéseket.
A mitokondriális gének azonban annyira hasonlóak az emberiség egészében, hogy sok kutatónak az a véleménye, hogy:
1. vagy nagyon kevés női egyedtől származik a mai emberiség (ősanya - ha úgy tetszik ÉVA),
2. vagy a történelem során Földet benépesítő emberi populáció(k) létszáma nagyon lecsökkent (akár 100 fő alá is eshetett), később természetesen újra növekedni kezdett.
Ezek a feltevések annyiban azért kétségesek, amennyiben a mitokondriális genom egyrészt nagyságrendekkel kisebb, másrészt bizonyos értelemben eltérő struktúrájú.
Hozzászólásod első része - véleményem szerint - inkább a paranoia kategóriájába tartozik.
2. Látod, ezt nem tudtam. Ha az Új Tükör akkor igazat írt (amire nem vvennék mérget), akkor ez a szemét Castro egy nagy rasszista, és szégyellje magát.
Bocsi, de ez téveszme. ?seink nem puhitottak húst a nyereg alatt. Ellenben ha a nyereg törte az üll?alkalmatosságuk, vagy a ló hátát, hát akkor raktak puha husikát a nyereg és fájó testrész közé.
A hadjáratokon a leveskocka ?sét vitték magukkal instant kajának, zacskozót formában.
És azzal mi a baj!? A nemzetiségek el fognak tünni, összekeverednek a különböző embercsoportok! A legtöbb ember elég betegesen néz ki ebben az országban, szóval vérfrissítés kell ide!
Czeizel Génjeink titkai SatElit Tv-én vetített sorozatába kimerítően analizálta a kérdést. A 11. részben foglalkozott vele. Németországban van egy intézmény ahol gyűjtik az adatokat azokkal hasonlították össze a mieinkek és meglepő eredményre jutottak. Érdemes megtekinteni ezt a részt, nacionalistáknak csalódás lesz.
Jó, én sem úgy értettem, hogy most jön majd a nagy ledöbbenés, hanem hozzá kell szokni, hogy nincsenek genetikailag nemzetek, vagy nagyon halványan, s ezt tőlünk keletre sem ártana megérteni.
Szerintem az a ciki, hogy mi is rengeteget változtunk a honfoglaló magyarokhoz képest, nemcsak a románok. Bár amit ők állítanak magukról, szerintem egyszerűen nevetséges. Vagyis 0.
Ma délelőtt hallottam a rádió tudományos programjában, hogy tudósaink a honfoglaló magyarok csontjainak DNS-összetételét analizálják. Arra kiváncsiak, hogyan változott a magyarok genetikai állománya az évszázadok során, mennyire keveredtünk, és kikkel. (Ha jól értettem, az első eredmények szerint a mai magyarok génállományában a nyugateurópai gének dominálnak, kevéske ázsiai gén mellett).
A kutatás érdekesnek tűnik, de szivből remélem, senki nem von le eredményeiből mai életünkre és civilizáltságunkra vonatkozó következtetéseket és arra sem tesz senki kisérletet, hogy egyéni szintre is "lehozza" (és megállapitsa, volt-e viking ősöm, vagy sem).
Elképzehetőnek tartom azonban, hogy az ilyen vizsgálatok számos, többezer-éves ősei miatt fennhéjázó nép számára hoznak majd kinos meglepetést. Például kiváncsian várom, mennyi dákó-római gént találnak majd a kutatók mai keleti szomszédainkban és ezer évvel ezelőtt élt eleik csontjaiban...