Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.03 0 0 135

Nem kell tenni semmit, ha törzskönyves kutyát veszel, akkor nem csak kutyát--oltási könyvet kapol ,  hanem származási lapot is.  Átírás létezik a tk.-kutyáknál ,  de ezt akkor szokták, ha a új gazda viszi kiállításra és tenyészszemlére . Hobbi célra vásárolt kutyát nem vagy köteles átíratni , de átírathatod egy közeli klubban ha akarod (tk.kell hozzá és tulajdonosváltozást igazoló lap - tagoknak asszem 3000 ft az átírás)

Előzmény: jojcye44 (134)
jojcye44 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 134

HOBBI CÉLBÓL LENNE A KUTYA DE UGYAN ÚGY TÖRZSKÖNYVVEL.AKKOR EZ HOGY MŰKÖDIK?

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.02 0 0 133

( javítok: 5500 ft a származási lap jelenleg . )

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.02 0 0 132

A lakóhelyed közelében nézném a boxer hirdetéseket . Én is tk. nélkül vettem az első boxerem , aztán ez változott . Már csak tk.-es kutya érdekel , bár ez drágább, mert csak a tk. kiváltása 6500-ft(?) per kutya most,  és van még egy csomó kiadás mint pl. a kan gazdájának fizetni, éves tagsági díj , tenyésszemlére vinni a szülőket , orvos .....

Miért tk.-s ajánlom ? Azért mert a származási lapon rajta van a tenyésztő adatai , a kutya adatai , őseinek az adatai , kiállítás és eü szűrések eredményei ükszülőkig (a meoe származási lapon legalábbis). (Voltak olyanok akik vittek tőlem boxer bébit  tk.-nélkül és később meggondolták magukat , hogy kellene tk.-is a kutyushoz.)

Előzmény: jojcye44 (131)
jojcye44 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 131

ÜDV.BOXER VÁSÁRLÁSHOZ SZERETNÉK INFÓT KÉRNI.hOL ÉRDEMES ÉS MENNYIÉRT???

tÖRZSKÖNYVES VAGY ANÉLKÜLI.MINDEGY.

 

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 130

Egyenlőre nem állít ki törzskönyvet , de hasonló volt már régebben is és mindig megoldódott. Hogy miért nem ? Olvasd el a Meoe honlapját !

Előzmény: fater69 (129)
fater69 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 129

Hali! Most mi van a MEOE-val?! Nem állíthatnak ki többet törzskönyvet? És miért?

BiaStrom Creative Commons License 2010.10.26 0 0 128
Úgy látom komolytalan vagyok, mert mindkét kutyám MEOE törzskönyves, viszont egy ilyen, egy amolyan tenyészszemlém van. A szukám meg tüzel....
Előzmény: briogit (127)
briogit Creative Commons License 2010.10.26 0 0 127
Igen.
Kell egy új tenyészszemle.
De ez a huza-vona megy évek óta.
Szerintem aki komolyan kutyázik,az a MEOE-nál tag,vagy a klubjainál.Pl:http://www.akitaklub.hu/
Előzmény: BiaStrom (126)
BiaStrom Creative Commons License 2010.10.26 0 0 126
Akkor MEOE lehet, hogy nem fogadja el a MESZ tenyészemléjét? Nagy sz@rban vagyok....:(
Előzmény: briogit (125)
briogit Creative Commons License 2010.10.26 0 0 125
A MEOE ad ki törzskönyvet és kész.
Ez a lényeg.Az FCI csak a MEOE-s törzskönyvet fogadja el.
Ezen nincs mit gondolkozni.
Előzmény: BiaStrom (124)
BiaStrom Creative Commons License 2010.10.25 0 0 124
Tudja valaki, hogy a V. fajtacsoport- Spitzek és ősi tipusú kutyák esetében jelenleg ki az ördög adhat ki törzskönyvet? A MEOE simán kiadja, de egy bírósági határozat szerint nem adhatja ki....akkor most MI VAN? MESZ
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 123
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
xxkutyaxx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 122
Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ehhez folyamodom,de nagyon kéne a segítségetek!!!
Beneveztem a Magyar vizslámat egy szépségversenyen, a neten.Szeretném ha legalább az első 3 közé bejutna,Smash sok kutyakaját nyerne vele!Úgy is mindig a hasára gondol:)Az a gondom, hogy csak e-mail-enként egy szavazatot fogad el és nekem nincs sok ismerősöm,ezért titeket,állatbarátokat kérnélek meg hogy szavazzatok rá.
http://www.kisalfold.hu/jatek/allatszepsegverseny_felnott_kutyak/?vote_id=6808&page=0&result_only=1
Segítségeteket előre is Köszönöm!!
xxkutyaxx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 121
Sziasztok Állatbarátok!
Ne haragudjatok hogy ehhez folyamodom,de nagyon kéne a segítségetek!!!
Beneveztem a Magyar vizslámat egy szépségversenyen, a neten.Szeretném ha legalább az első 3 közé bejutna,Smash sok kutyakaját nyerne vele!Úgy is mindig a hasára gondol:)Az a gondom, hogy csak e-mail-enként egy szavazatot fogad el és nekem nincs sok ismerősöm,ezért titeket,állatbarátokat kérnélek meg hogy szavazzatok rá.
http://www.kisalfold.hu/jatek/allatszepsegverseny_felnott_kutyak/?vote_id=6808&page=0&result_only=1
Segítségeteket előre is Köszönöm!!
moonlights Creative Commons License 2009.09.27 0 0 120
Szia!

Köszi a választ! :) Közben már egy állatorvos válaszolt a kérdésemre.
Arról tudsz/tudtok valamit, hogy állítólag a törzskönyves kutyának magasabb, drágább lenne az orvosi költsége, mint amelyiknek nincs törzskönyve?? Én ezt tegnap hallottam egy kutyástól, és néztem nagyokat.... Ha így is van nem értem, hogy miért? Nem ugyanúgy négylábú, szőrös és ugat?
Előzmény: Dorcí (119)
Dorcí Creative Commons License 2009.09.25 0 0 119
Az állatorvos szerintem csak a veszetségoltást jelenti le!Nem tudom melyik kerületbe laksz de én a mienkbe egyik kutyámat se jelentettem be az önkormányzatnak!Elvileg ha van ebtartási rendelet akkor tuti, hogy egy kutya engedélyezett, de hogy ezt be kell e jelenteni erről még nem hallottam. A törzskönyvet kell majd átiratni a MEOE-nál.
Előzmény: moonlights (117)
Dorcí Creative Commons License 2009.09.25 0 0 118
Nem kell már tetoválás csak törzskönyv és chip.
Előzmény: Edó-ka (116)
moonlights Creative Commons License 2009.09.22 0 0 117

Sziasztok!

 

Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.

 

Nemsokára kutyus áll a házhoz nálunk :o))) Úgy hallottam, hogy a kerületben, ahol lakunk be kell majd jelenteni az önkormányzatnál. Szóval erről szeretnélek titeket megkérdezni, hogy is működi ez, mi ennek a folyamata stb.

A másik dolog, hogy nem a kerületbe szeretném állatorvoshoz hordani, hanem vidékre, egy megbízható állatorvoshoz.

Ami volt itthon kutyánk, azt a kerületbe hordtuk dokihoz, de akkor mi nem jelentettünk be senkinek semmit, csak becsületes gazdi módjára hordtuk rendszeresen dokihoz. Lehet hogy a kerületi doki bejelentette? Ha vidékre fogom vinni valyon az a doki is bejelenti vagy nekem kell külön ügyintézni?

 

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Edó-ka Creative Commons License 2009.09.22 0 0 116

Sziasztok!

Nekem van egy gyönyörű/nem vagyok elfogult :)/ franciabulldogom,és szeretnénk kiállításra,és versenyekre járni,de neki csak chipje van,és sajnos mindenhol azt olvasom,hogy chip ÉS tetoválás az elvárás!Az lenne a kérdésem,hogy tetko nélkül mehetünk e valamelyikre?Mennyire kötelező a tetoválás?Szerintem ha már chip van,akkor a tetoválás felesleges is-az én meglátásom szerint-,és fájdalmas is egy ilyen pici állatkának!

Előre is köszönöm a választ/ha még van itt valaki,mert már rég írtatok ide/!!! :D 

FSME Creative Commons License 2009.05.07 0 0 115

Szia!

 

Én a XVII. kerben lakom, és már minden állatorvost kipróbáltam. Aztán megtaláltam a megfelelőt. Ő a II. kerületben dolgozik . De inkább átjárok oda, mint az itteniekhez... pedig egy szembe van. de néla köcsögebb ember a földön nincs.

 

Előzmény: ivett19_ (88)
Rugovics úr Creative Commons License 2009.04.27 0 0 114

Sziasztok!

Minden tenyésztő regisztrálhatja magát az Országos Tenyésztői Adatbázisba: www.allati.hu tenyésztők

wandy5 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 113
SOS!
"Két 5 éves, tetovált, ivartalanított LEONBERGI szuka kutyának keres
gazdát a menhelyvezetője.
A menhelyre adták le régebben, majd vették örökbe őket kb. 1 nap
alatt, de sajnos most a befogadóik egy győri panellakásban kell
költözzenek, ahová nem tudják őket magukkal vinni.
A két kutya annyira össze van nőve lelkileg, hogy szeretnék őket együtt
örökbeadni.
Még nincsenek leadva a menhelyre, de ha már eljön a költözés ideje,
nem tudnak tovább várni a leadással.
A menhely vezetője szeretné, ha még elötte gazdára lelhetnének.
Két gyönyörű kutyáról van szó!
Érdeklődni 06-20-248-9282 számon lehet. (ő a menhely vezetője, Gálné)

Köszönöm!
zsuzsa Creative Commons License 2008.08.29 0 0 112
nem nagyon.... az alom születése után alombejelentőt kellett volna leadni , fedezésről fedeztetési igazolással, a két szülő törzskönyvmásolatával, tenyésszemle v kiállitási eredményekkel ( feltételezve, hogy van a kennelnek kennelneve regisztrálva )azzal megkérni a törzskönyvet, hozzá mikrochipet, azt megküldik az állatorvosnak, akit kiválasztasz ( a legtöbb rendelő benne van a MEOE adatbázisában )
ő betezsi a chipet, az azonositót rátezsi a tk-re, visszaigazolja a mEOE-nek, hogy melyik kutyának mi a chipszáma stb na ezt 60 napon belül meg kell tenni. Régebben tetoválták a kutyákat, de ez megváltozott.
Mivel a kutyád már elmúlt két hónapos, ezt a lehetőséget lekéstétek.

Van lehetőség ezután is, de elég drága erről bővebbet itt találsz, a törzskönyvezési szabályzatban pedig a részleteket tudod megnézni :

http://www.kennelclub.hu/info/index.html


Előzmény: Vacike (111)
Vacike Creative Commons License 2008.08.29 0 0 111
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy van 1 kéthónapos kutyusum,a szülei törzskönyvesek,de őt törzskönyv nélkül adták.Utólag tudom törzskönyveztetni?
zsuzsu27 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 110
Nem lehet ilyenkor már törzskönyveztetni:(((
Előzmény: Ewe 20 (109)
Ewe 20 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 109
sziasztok!
érdeklődni szeretnék
kaptam egy 4éves westi szuka kutyust, de nem törzskönyves. Mindkét szülöje törzskönyves. arra lennék kiváncsi hogy 4 évesen lehet még törzskönyveztetni? és ha lehet milyen papirok szükségesek hozzá? és mennyibe kerülhet ez nekem?
irjatok és elöre is köszi mindenkinek a segítséget
Zilai Viki Creative Commons License 2007.11.29 0 0 108

Képek Odinról!

 

MAGAS JUTALOM ELLENÉBEN KERESSÜK!!! 06-30-370-8323

Előzmény: Zilai Viki (107)
Zilai Viki Creative Commons License 2007.11.28 0 0 107
Sziasztok!

 

MINDENHOL KERESSÜK!!

 

 

November 25-én reggel Békásmegyeren a Hollós Korvin L. utcánál elveszett Odin névre hallgató 2 éves, fehér, kan, havagnese kiskutyánk. Kistermetű, kb. 3-4 kg lehet, hosszú, fehér nagyon selymes szőre van és rendkívül barátságos. Nyakörv nem volt rajta. Próbáljuk gyorsan megszórni az orvosi rendelőket, mert a kutyus allergiás az oltásokra! Rettegünk, hogy valami történt, történik Odinnal, kérem, aki bármilyen információval rendelkezik róla, jelentkezzen! 1 éves kisfiam is nagyon várja haza! Jutalom ellenében várjuk minden jó szándékú ember segítségét!

Elérhetőségek: 06-30-370-8323, 06-30-827-2582 ÉJJEL-NAPPAL

 

Képet sajnos valamiért nem engedi feltölteni.

 

Előre is köszönök minden segítséget!

AncsAida Creative Commons License 2007.11.20 0 0 106

Szia!

Ha a pár mindkét tagjának vagy tenyészszemléje és/vagy 3 kiállítási eredménye ami jobba 'nagyon jó'-nál akkor lehet törzskönyvük. De az se automatikusan, ezt is ki kell váltani a MEOE-nél, nem olcsó dolog, de sztem megéri.

Ancsa

Előzmény: koko1976 (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!