Mivel nem dohányzom, elhatároztam ,hogy bajuszt fogok viselni, jobbat is tesz az egészségnek; mindamellett értékes cigarettatárcát hordok Fabergé aláírással, amelyben dohány helyett gondosan elrendezve több Adolph Menjou stílusú bajusz fekszik. Udvariasan kínálgatom belőle barátaimat."Bajuszt? Bajuszt?" Senki nem mer hozzányúlni.
ha ezt a mondást kielemezzük (figyelmen kívül hagyva a személyeskedést, mely miatt ezúton is elnézést kérek :)) a kép maga - ha magad elé képzeled - elég szürreális
Dalinak van egy zseniális könyve, Millet Angélusát elemzi ki benne a saját maga alkotta paranoia analízis módszerével - én ebben a könyvben olvastam először ezt a mondást.
Csinovnyiknak, mert azt hiszi, hogy nem szürrealista.
"Az addig üsd a vasat, amig meleg nem lesz" szerintem igenis éppen az. (Belső látáááááááás! Mert hogy ez nem szó szerint értendő ugye, hanem átvitten)
A lényeg, hogy nagyon jókat írtok.
Csak hogy tudd, hogy teljesen szürrealista, amit kigondoltál:
“A szürrealizmus a gondolkodás diktátuma az értelem
ellenőrzése nélkül, és túl minden esztétikai vagy optikai kérdésen. Azaz: az álmok, sejtelmek, látomások világát fölébe helyezi a
valóságnak, hisz az álom mindenhatóságában, a freudi lélekelemzésnek abban a tételében, hagy az álmok igazabb világunkat,
őszintébb énünket jelentik.”
A szürrealizmus nem szakít az ábrázolással, de annak tárgyát a le nem írható, konkréten nem érzékelhető élményekből, a
révületből veszi. Képei tehát reálisak, részletezettek, a belső látás hitelét teremtik meg - de gondolati tartalmuk, jelentésük az
irreális világába kalauzol. Ezért hangzik el a szürrealistákkal kapcsolatban oly gyakran a fantasztikus, bizarr jelző.