Azt sem értem pontosan, hogy ki finanszírozza a mostani százezres G-8-ak elleni "túristáskodást"?
Szegény ember, nem hiszem, hogy ki tudná gazdálkodni napi költségvetéséből az odautazást, kosztot-kvártélyt, felszerelést. Ennyi szolidaritást, önzetlenséget meg mégsem tételezek fel, Európa középosztályának gyermekeitől!
Akkor miért ez a fene nagy hajcihő?
Minimum az EGT-be be kellene lépnünk, már csak az invesztíció és a piacszerzés miatt is. Svájc egy unikum a maga nemében, (egyelőre) nem őket kell kinézni példának.
Svájc egy kicsit előnyösebb pozícióban van, volt és lesz egy jó darabig. A nemzetközi gazdasági életnek viszont ugyancsak oszlopos tagja párszáz éve, ez rólunk sajnos nem mondható el.
én se vagyok a globalizáció ellen, jó dolog az hogy a világvégén is bemehetsz mekdonálcba és nem kell valami furcsanevü ismeretlen kaját enned, csak pl. csak ez az USA meg nyugat mániától tudok a falra mászni!
Én is ezt kérdezném. Miért? Miért? Miért kell mindíg valahol alattvalóknak lennünk?
Félre ne érts, mert nem vagyok a globalizáció ellensége! (már amennyit felfogok belőle!) Ugyanis belém ívódott az elmúlt évtizedekben, a "kölcsönös előnyök" kifejezés. Most meg sokan kígyót-békát szórnak azokra a "gazdagokra", akik úgy segítenének a "szegényeken", hogy eközben ők sem járnának rosszul. Mindaddig pártolom e törekvésüket, amíg azok elfogadását nem teszik kötelezővé!
svájc se tagja az eunak, mégis van pénzük, nem ezen múlik, így csak szétszedik a külföldiek az országot... majd eu tag lesz románia meg albánia oszt jönnek ide munkáért... köll ez nekünk?
mondjuk csak annyi a különbség, hogy magyarorszgnak ninxcs rá anyagi kerete, hogy ezeket a szennyezéseket megszüntesse, usanak van. Höülyeség hogy egy 600as trabi többet szennyez mint egy 8000-es dodre ram, és legalább annyi ram van az usaban mint itt trabi (100főre eső), csak annyit hogy én mikor kinn voltam, az autópályától (ami csak egy kis pálya volt) 5km-re nem tudtam aludni a zajtól... :(((
AGYSEBESZ! Egy Trabant tobbet szennyez mint 50 amerikai kocsi! Meg az urán meddohányok a Mecsekben! Amint az urán a talajvizbe szivárog....Magyarország semmit nem tesz!... Meg a visontai alacsonyminoségu lignit eromu mely az egész Mátrát es a gyongyosi borvidéket beszennyezi kénes esovel! Folytassam? Magyarország minden nemzetkozi sz*rt aláir anélkul, hogy igyekezne azokat betartani.
de mért mért mért?? mért kell benyalni a nyugatnak feltétel nélkül? megyünk neki az eunak meg a natonak, mennyivel jobb ez mint a szovjet barátság? minek megint elkötelezni magunkat?
Szövetségeseik vagyunk. Úgy tudom, ebben egyetértés van kormánypárt és ellenzék között. Ezexerint a magyar lakosság döntő többsége közvetve támogatja a G8-ak törekvéseit.
Van itt valami probléma? Vagy csak a bolha prüszköl?
Nem igaz mi folyik a világban, a világ 8 legnagyobb terroristája összejön, nem csinálnak semmit, meghalnak emberek, de tojnak az egésztre, már azt tervezgetik hol lesz legközelebb. Persze most hogy már a gazdasági érdekeik azt kivánják, felmondják a környezetvédelmi egyezségeket, "tegyük csak tönkre a légkört, ugyse mi szívjuk meg...", amerikában annyi autó pöfög az utakon, annyi károsanyagot bocsátanak ki mint az egész világon együttvéve :((
Játszák itt a világ rendőreit, közben meg szarják le hogy afrikában éheznek az emberek, irtják az esőerdőt. Ha csak feleannyi pénzt költenének az éhezőkre mint a hadseregre...
mindegy, mi ugyse tehetünk semmit...