Egy eltünt-letünt világ köszönt vissza a Millenniumi zászlók(továbbiakban: Mz) nyomán.
Minden nevezetes eseménykor az akkori pártunk és kormányunk a maiakhoz hasonlóan (Hahh! kiktől is tanulhatták a mai "fiatalok") zászlót adományozott alapszervnek, válalatnak, iskoláknak és minden arra "érdemes" népségnek.
A vezető -csupa nagybetüvel kellene írnom a szót, de valahogy nemjön a kezemere- kiállt a kellően alélt kollektívája elé majd meglengette a zászlót (lobogót) a világnak, a pártnak és nem utolsó sorban magának.
Az volt az a lengetés mit nem lehet tanítani, a lengetés mitől minden értelmes embernek végigfut a hátán a hideg és Moldovát plagizálva még a feneke is libabőrös lesz.
Ez tért vissza a Mz(k) nyomán és még valami, a lenyúlásnak egy olyan már-már a tökéletest súroló módja amitől az ember gyereke már nem bosszankodik, hanem jóleső érzéssel csettint; hát igen, ezt mi sem csinálhattuk volna jobban.
Nem igaz.
Százhuszonegynéhány millió.
Kifizetve 130 milló áfával.
Gyártó:Polifrom Bt. Kóka.
Cgt: Papp János plogármester -Kóka /független/
A zászló mérete 900x1350 mm
A rúd hossza 2000 mm átm: 30mm anyaga fa.
Ára: 40625 Ft bruttó (zászló-rúd-csomagolás)
A zászló himző: Müller és Tsa -Győr Gépi Hímző Kft. ( www.muller.hu német honlap: www.stickerei-muller.de)
A pályazat un. meghívásos gyorsított eljárással 1999 julius 27.-én kelt.
A kiírót maga a kormánybiztos, Dr Nemeskürty István képviselte.
Az eljárás anyaga olvasható a: www.kozbeszerzes.hu/arhiv/32/3938.html oldalon
A meghívottak:
CK-TRIKOLOR KKT
Ősi Címereinkért Alapítvány
Poliform Ipari és Kereskedelmi Bt. (a későbbi győztes)
Érdekességkén megjegyzem, hogy az Ereklyés Országzászlót a CK-TRIKOLOR KKT tulajdonosai ajándékozták és érdekes módon a Poliform Ipari és Kerskedelmi Bt. készítette el. (elgondolkodtató)
A hivatkozás megtalálható a: trianon.hu honlapon
A millenniumi zászló kicsinyített példányát megvásárolhatod a www.muller.hu -n 9600 Ft + postaköltség.
Ja, akkor is volt zászlózás, akkor még elég fiatal voltam, annyira nem foglalkoztam vele! De ami most van az hihetetlen! Árvizek, munkanélküliség, piti minimálbér és ehelyett a zászlókkl foglalkoznak ezek a szarjankók!
Ez a kádári időkből maradt ránk. Annak idején is örökké zászlókkal foglalkoztak (brigádzászló, munkásőrzászló,stb.) Kedvencem volt amikor a zászlóátadás idején az ifjú munkásőr átvette a géppisztolyt a nyugdíjas munkásőrtől.
Szerintem most ugyanazok a faszok szervezhetik a millenáris ünnepségeket, akik annak idején a komcsi ünnepeket irányították.
Ez a milleniumi hisztéria a legnagyobb baromságok egyike! Ki a francot érdekel ez, amikor annyi probléma van Magyarországon! Minek ezekkel a buzi zászlókkal foglalkozni!?
A francba! 1500 zászló árán rendbe lehetett volna hozatni a tiszai gátakat?
Nem gondoltam volna, hogy ilyen drága a zászló.
Pedig most akartam rendelni három vöröset.
Ez csak akkor nem jut eszébe a kormánynak, amikor a 4-es metró a téma... Hogy azért az szállítana napi félmillió embert... Ami nem egészen ugyanaz, mint mondjuk a szekszárdi tömegközlekedés...
Tudod, az ilyen példáknak nem azért örülök, mert rendbehoztak (építettek) egy új templomot. Az is fontos, de nem az a legfontosabb. A legfontosabb - az összefogás, a jó értelemben vett lokálpatriotizmus.
Na, ha annyira tudni akarjátok, bizony ennek a II. kerületi őrület, és a Milleniumi Zászló őrület helyett elég lett volna a Felső Tisza mentén a gátakat 10 milliárdból rendbehozni.
Majd ha az Orbán bányákat öntötte volna el a víz, akkor lenne ám "komcsik bipsik föl a gátra"! De addig...
Minden esetre a gacsályi pm. kemény farkú ember.:-)
"Felekezettől függetlenül összedobták a pénzt, és felépítették a kis templomot. Szerintem ez egy szép, követendő példa."
Nalunk is a hegykozseg helyrehozatta a kis kapolnat a hegyen ,pedig csak egyszer miseznek benne evente a Mariamagdolna bucsun, eppen ma van , vagy jovo heten,mert kiderult,hogy ez egy tobb mint 200 eves kis templom, haranglabbal, es most ott diszeleg a hegy kozepen.
Pontosan ez volt az én tapasztalatom is. Megmozdultak a falvak. Adnak magukra, építkeznek, rendben tartják a környezetüket. Már tavaly is így láttam, az idén méginkább feltünt. Ami tetszik, nem a sült galambot várják, hanem saját erőböl szervezkednek, dolgoznak.
Pl Mikóházán összefogott a falu, mert a kb 20 református családnak nem volt temploma. Felekezettől függetlenül összedobták a pénzt, és felépítették a kis templomot. Szerintem ez egy szép, követendő példa.
Tudod azert az vigasztal, ezek az emberek nem sokat torodnek politikaval es azokkal az akademikus dolgokkal amiken mi itt vitatkozunk,hanem dolgoznak. Pedig az sem egy gazdag videk. Igaz sok hazat vasaroltak fel arra horvatok, szlovenek, nemetek,egyebkent uresen allnanak, de azok meg vasarloerot jelentenek es jo a helyi benzinkutasnak, boltosnak, fagylaltosnak, kocsmarosnak.
"A falvakban a saját portájuk elött tisztán tartják a járdát, általában beültetik virággal, ellentétben pl Bp-el. Nem ártana egy kis helyzettanulmányt végezned és a helyi kocsmában feltenni ezt a kérdést. Ütős választ kapnál !"
Ja, tavaly nyaron jopar delzalai faluban megfordultam,kimindottan udito volt latni mennyire ugyelnek a kornyezetukre.
Olyan istenhata megetti helyeken , mint Belezna,Surd, Liszo, Zakany, ki hallott roluk.
2.7 millio nem egy nagy osszeg ,hiszen egy kb 2 hektaros teret lehetne belole kb beparkositani, utakkal gyeppel, fakkal. Egy falusi focipalya se kerul kevesebbe mai arakon.
Minek egy emlékpark egy koszos faluban, amikor Mari néni portája előtt a gaztól nem lehet közlekedni, mert nincs pénze az önkormányzatnak a kaszára? ( Mari néni 70+x éves, nem tudja magának lekaszálni !) stb. stb.
Felhívom figyelmedet, hogy a kultúra nem áll le ott, ahol a villamos végállomása van. A falvakban a saját portájuk elött tisztán tartják a járdát, általában beültetik virággal, ellentétben pl Bp-el. Nem ártana egy kis helyzettanulmányt végezned és a helyi kocsmában feltenni ezt a kérdést. Ütős választ kapnál !
Sok oka lehet annak, hogy egy falu nem kapja meg a megpályázott pénzt. Mi van, ha a polgármester gyenge anyagot adott be? Gacsály az a község, ahol olyan eseménydús az élet, hogy a polgármester nyugodtan megfoszthatja a lakosokat egy olyan ünneptől, ami egy kicsit színesítené a hétköznapokat? Szegény gacsályiak.
Tudom, te ezt a zászlókra "elcseszett" pénzt inkább a nyugdíjasok között osztottad volna szét. És abból minden nyugdíjas vehetett vona egy nagy zacskó szotyolát.
Tudtommal annyi történt, hogy nem kaptak pénzt valamire, és ezért most nem akarnak zászlót. Emiatt olyan helyzetbe fognak kerülni, hogy Magyarországon minden helységben lesz valami, ami náluk nem. Hol itt az agymosás?
Ugocsa nem koronáz!!! Jelentették ki az akkori Magyarország legkisebb vármegyéjében. (ahogy azt már az előbbiekben is ideírta valaki) Mégsem dőlt meg tőle a Magyar Királyság.
--------
Megbosszultam a szégyenemet, mondja az egyszeri ember amikor híre megy, hogy a felesége csalja őt a szódással.
Miért, mit csináltál?
Hát odamentem az ablakunk alá és hatszor seggbe rúgtam a lovát meg tíz üveg szódáját kiengedtem.
Gacsályon ugyanúgy mosták az agyat a kommunizmus alatt, mint most. Agymosást agymosással nem lehet gyógyítani. Semmi különbség a kommunisták és fideszesek ócska hazudozásai között.
Amíg a szóba hozott bányásztelepüléseken nem húzzák le a rolót végleg a méregdrága cigarettát áruló trafikok, meg a kocsmák, addig ne sajnáld a bányászokat. Hiszen akkor sem sajnáltad őket, amikor az István akna bezárt, vagy az uránbánya.
Akkor is demagóg vagy a legbutább formában, amikor :"… Mibe kerül ez a fölösleges ünnepély? Ki fizeti ezt?? Minek az egész hajciho???? Minek ez az ökörködés ????…" ÍROD
Folytassuk ezeket az agyamosott kérdéseidet:
Miért van Karácsony és Húsvét? Meg egyáltalán Vasárnap? Mennyibe kerül a leállás miattuk a "népgazdaságnak"?
Mi a francnak az a fránya esküvő a fiataloknak, fognak két tanút az utcán és kész? Ki állja annak a felhajtásnak a költségeit?
KI a rosseb fizeti ki a budapesti búcsú költségeit, az augusztusi tűzijáték költségeit, a ligeti MSZP-s ZSÁKBAfutás költségeit, a Március 15 téri gólyalábas idétlenség költségeit?
Még néhány kérdés tőled, kedves halina csizma, és újra fent találod magad a fán, banánt kéregetve az alattad éppen millenniumi zászlót átvevő tömegektől.