Keresés

Részletes keresés

unartis: Creative Commons License 2017.10.14 0 0 13

A turkesztáni szilből 1-2 év alatt takaró sövény lehet(nyáron), ha elég szélesre hagyod akkor télen is. Az az 1-2 év előny nem biztos, hogy megéri az agresszív növekedése miatt, a gyökerek a föld alatt is képesek elmenni több métert a szélrózsa minden irányában, ha megerősödik a kerti kellemes időtöltésből rémálom válhat, mert havi rendszerességgel történő nyírással lehet kordában tartani, hogy sövény maradjon ne erdővé váljon!

A tűztövis, 4-5 év alatt nőtt meg kb 2 méteresre(előtte sűrítő nyírást kapott, hogy ne lehessen átlátni egy 60-70 cm vastag bokron, többször felülről visszavágtam).

Előzmény: luci87 (11)
unartis: Creative Commons License 2017.10.14 0 0 12

Így 16 év távlatából már egy lassabban növő sövény is szépen megnőhetett :)

A turkesztáni csoda szil sövényből erdő lesz, nem sövény, mert több 10 méteres kezelhetetlen óriássá válik.

Előzmény: luci87 (11)
luci87 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 11

Na,mit ültettél végül??(ha benézel még ide) Én is gyorsan növő cserjáket keresek...A türkesztáni szilt,(csodasövényt) nagyon dícsétik, de hátránya hogy lombhullató,és elég hamar kivénül, állítólag.

Előzmény: Hkoala (-)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.31 0 0 10
útban vagyok? ejnyebejnye...:O))
Ez a hypericum állitólag mérgező növény.:O)
Előzmény: Komárom- (9)
Komárom- Creative Commons License 2001.07.31 0 0 9
Hypericum talán. (Örökzöld orbáncfű)
-'Hidcote' , - 'Indorum' , - 'Patulum'
Max 0,9-1 méteres lehet és sokáig és szépen virágzik...
Előzmény: Lord Iffy (8)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.30 0 0 8
áááááá, én nem ilyenre gondoltam.
inkább olyan "szálas" sövényfélére, nem egy ilyen "fatipusura". sorry, nem nagyon értek ezekhez a növénynevekhez.:O))

melyik az a növény, amiből ilyen keritésféle sövényeket szoktak faragni?

Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.30 0 0 7
felőlem lerághatja, letörheti hisz pont őneki lesz. de azért mégis csak _kertesebb_ kinézete van mint három darab deszkának összeszögelve.:O))
szóval hogy néz ki ez a "gaz"? :O))
beirom egy keresőbe meglátom?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.30 0 0 6
Standard megoldás a xCupressociparis leylandii. De a kutyákat ez sem bírja (többszörös tapasztalat, lerágja, letöri - kutya és kert _nem_ egyeztethető össze, csak ha szeparálod őket). Akkorára nyesed, amekkorára akarod, örökzöld, nem szúr, és nő mint az istennyila. Ezért inkább a 2-4 méteres sövénymagasságot ajánlom belőni.
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.30 0 0 5
na nézzük csak...:O))
napos. nagyon napos. egy darab fa árnyék sincs.
kissé homokos a talaj, ha sokáig nincs locsolva.
a célja, a kutyák agility pályájának fa-ugratóinak kiváltása időval. esztétikusabb, élő, alakitható, zőőőőd. :O))
max tehát 1-1,2 méter magas körül nyesve, feltétlenül ne szúrós és ha lehet akkor egyeneságú, dús és inkább felfele mint szétfele növö. örökzöld/lombhullató? ha lehet inkább örökzöld, de ez nem feltétlen fontos.
Előzmény: Caryota (2)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.30 0 0 4
:o)) majd jó megnyirlak...:O)))
Előzmény: bokor (3)
bokor Creative Commons License 2001.07.30 0 0 3
Sajnos én ilyesmire nem érek rá :-)))
Caryota Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2
Elég sok ilyen van.
Napra/árnyékba?
Talaj?
Milyen magasra akarod meghagyni?
Örökzöld/lombhullató?
Szúrós/nem szúrós?
Előzmény: Lord Iffy (1)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.30 0 0 1
konkrét kérdésem van...:O))
melyik az a növény_bokor_zöldakármi fajta ami eléggé gyorsabban nő mint az átlag és fazonra igazitható?
neve?
kinézete?

thanx

Előzmény: Komárom- (0)
Komárom- Creative Commons License 2001.07.20 0 0 0
Szia
SZerintem ez sablonkérdés ... (nem sértésből írom)
Nézz körűl kertészeti oldalakon pl. www.tuja.hu , vagy www.kert.lap.hu és ha konkrét kérdésed van szívesen válaszolok
Előzmény: Hkoala (-)
Hkoala Creative Commons License 2001.07.20 0 0 topiknyitó
Szeretném körbeültetni a kertet, hogy egy nyugodalmas pihenőhelyet alakítsak ki a családnak.
Mit javasoltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!