Keresés

Részletes keresés

Kutyanapközi Creative Commons License 2018.09.12 0 0 26

Kedves Gazdi,

 

ha kutyusod szeret a szabadban szabadon sétálni , labdázni, úszni a Dunában vagy barangolni az erdőkben ,mezőkön ,akkor a LeiKaland Kutyanapköziben a helye. A kutyusokat gépkocsival hozzuk és visszük a Kalandokra. Preferált kerületeink a  XVII., XVI., XV., XIV., XIII., X., VII., és a IV. Áraink kedvezőek.

Ha felkeltettük érdeklődéseteket nézzétek meg facebook oldalunkat. 

Illetve kutyapanziót is vállalunk . :)

 

 

https://www.facebook.com/leikalandkutyanapkozi/?modal=admin_todo_tour

 

Üdvözlettel :

Renáta&Sanyi Leica&Sunday

Mesi&Héra Creative Commons License 2011.08.23 0 1 23

Szia!

 

Most hallottam egy ismerőstől a délegyházi tavirózsa kempingről. Kb. 30 km Budapesttől. 

Lehet bérelni faházat, lakókocsit, vagy sátrazni is lehet, az árak is barátiak, és SZERETETTEL VÁRJÁK A KUTYÁKAT IS. Itt tavak vannak, ahol a gazdi és kutyái együtt fürödhetnek.

Mi idén már lecsúsztunk erről, de jövőre tuti kilátogatunk.

Előzmény: philosoph (20)
Máté Állatvéd Creative Commons License 2011.08.23 0 0 22

A Balatonban necces a kutyaúsztatás, de a folyókban szabad bárhol. Megéri átgondolni ezt a nyaralás tervezésekor. Itt egy link erről: http://www.matefoundation.hu/Hirek/Entries/2011/7/1_Ha_vegre_itt_a_nyar_es_meleg_az_ido....html

 

Üdv!

 

Máté á.v.

k_85 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 21

Kedves Gazdik!

      

Okleveles kutyasitter, kutyasétáltatást, kutya – cica felügyeletet, etetést, gondozást vállal Budapesten!

 

 Akár hosszabb távra is (nyaralás, utazás… vagy csak ha nem jut elegendő ideje kedvencére…)

 

26 éves vagyok, dolgoztam már segítőként kutyakozmetikában és tenyészetben is (nagyon szeretem az állatokat).

 

Ha kíváncsi rám, hogy nyugodt szívvel rám bízhassa kedvencét, jelentkezzen e-mailben! szkaty@index.hu

philosoph Creative Commons License 2011.06.30 0 1 20

 

 

Fejlemények 10 év után.

 

Még mindig megvan a 2 kutya, bár már öregek.

 

Kedvenc balatoni szállodám idei évtől engedi (jó pénzért) a kutya bevitelét.

 

1 kutyát vihetnék (de kettő van)

 

a kutya 6 kiló lehet max: honnan vették a 6 kilót????   Ami max hat kiló, az általában nem kutya.

 

Hogy mérik le a 6 kilót?  Nincs mérlegük, ezt egyéb ügyből kifolyólag véletlenül tudom.

 

Ja, és az előtérben nem tartózkodhatnak: na de csak az előtéren át tudom megközelíteni a liftet és/vagy lépcsőházat, vagyis a szobát.

Felteszem persze, hogy nem vetné rám, és 6 kilónál több két kutyámra magát a biztonsági személyzet, amikor áthaladok, csak a megfogalmazás rossz a tájékoztatóban, na de az azért tény: továbbra sem látják őket szívesen.

 

Még mindig kérdés: hol nyaral a kutya? És a gazdája?

 

 

 

Gyedmaroz Creative Commons License 2001.07.20 0 1 19
Horvátországban jól megvannak a blökik a naturista kempingekben. Igaz, fizetni kell az ottlétükért, de a zömmel német vendégsereg még a végtelenségig pofátlan sirályokat is angyali nyugalommal kezeli. A környékbeli éttermek teraszán nem ritka, hogy két- három kutya várja türelmesen, míg a család beépíti az arcába a mindennapi tintahalat.
Ja, és idén a németeknél a golden retriewer s a howavart a menő, ezekről meg csak annyit, hogy a marmagasságuk 60 cm- nél kezdődik.
Előzmény: philosoph (14)
robicsek Creative Commons License 2001.07.20 0 0 18
Szlovénia: nem laktam ugyan, de jártam a Bled-i tónál meg a kempingben mellette, gyönyörű vidék, és rengeteg kutya volt, usztak a tóban a gazdijuk meg nyugodtan itta az egyébként kiváló helyi Union sört:))
Előzmény: philosoph (14)
Art-úr Creative Commons License 2001.07.20 0 0 17
Ez nálunk nem volt ilyen egyszerű. A vizslát még csak-csak be lehetett hivogatni úszni, de a schnauzer semmiképp sem akart elszakadni az anyaföldtől. Amint megérezte, hogy elfogy a talaj a lába alól, rögvest hátramenetbe kapcsolt. Kénytelen voltam ölben bevinni az "úszhatósabb" területre. Akkor viszont acélos tekintetet vetett a part felé és nyílsebesen elkezdett kifelé úszni. Majd a parton megvárt bennünket és mindenkit jól "megbüntetett". Erre a vizsla úgy gondolta, hogy akkor ő inkább viszamegy a mélyebb vízbe. Pechje volt. :-)) A legigazibb viszont a homokos tengerparton való fékevesztett, felszabadult rohangálás volt a külföldi nyaralók nagy örömére. Nem is a turistákkal (német, francia, holland, angol, stb) volt baj, hanem a bennszülöttekkel, akik még nem igazán érettek az állatokkal való kommunikációra és együttélésre. Hozzáteszem, nem a "csúcsidőben" tevékenykedtünk a parton, hanem igyekeztük kihasználni a reggeli és a késő délutáni, esti órákat.
Előzmény: philosoph (16)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 16
Erre az arckifejezésre én is kíváncsi vagyok.

Az sem volt semmi, mikor Siófokon a Balatonba beszaladtak utánunk, ugye ott a partnár bokáig ér a víz, szóval rohannak, rohannak, és egyszer csak már nem ért le a lábuk. Döbbenet: most mi van. És akkor indult az úszás :)

Előzmény: Art-úr (15)
Art-úr Creative Commons License 2001.07.20 0 0 15
A kutyákat mi is el tudnánk helyezni, de akkor kimaradt volna az az élmény, amikor először kortyolnak bele a sós tengervízbe. Nem sokszor lát az ember ennyire megdöbbent arckifejezést :-))
Arra mindenképp figyelj, - az oltásokon meg papírokon kívül - hogy az első napokban esetleg kicsit mehet a hasuk a sós víztől, merthogy nem állják meg, hogy bele ne igyanak. Nálunk már a harmadik napon elmúlt.
Ez az olaszországi hely egy újságban szerepelt, csak már nincs meg a pontos neve. Valahol Róma 30 km-es közelében van. Megpróbálok még keresgélni, hátha beugrik a név.
Előzmény: philosoph (14)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 14
Igen, háziállattal valóban nem könnyű nyaralni.

Elvileg én is meg tudom oldani, hogy itthon vigyázzanak rá, csak nem akarom. Én kutyabolond vagyok, és egyáltalán nem akarok két heteket nélkülük lenni(ők sem neélkülünk), hacsak nem muszáj

A Róma környéki hely nem rossz ötlet. Van esetleg több infód?
vagy, merre keresgéljek? (olaszul egy mukkot sem tudok)

Apropó, tudja-e esetleg valaki, Horvátországgal, vagy Szlovéniával mi a helyzet? Bevihetők kutyák? És a strandon? vagy vannak-e olyan strandok? Ha valakinek van tapasztalata, please........!!!!!

Előzmény: Art-úr (10)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 13
Szia!

hát a duna nyilván remek hely.
Azzal csak egy gond van(tudom, én vagyok túl kukacoskodó) : ott meg én nem megyek vízbe.
Onkább egy olyan kombináció lenne jó, ahol mindketten. Mert, ugye, csak nézz ki az ablakon ma is: rohadt meleg van.

Amúgy a kutyabot dobálás ellenszerének vettem én 2 kutyát. Meg kaptak egy nagy, két végén csomós kötelet. És most egymást rángatják, én meg olvasgathatok nyugodtan.

Előzmény: Csülök (9)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 12
Szia!

Szálláslehetőség van, az nem is volt gond: én ugye most Siófokon voltam, és magánházak ingyen, szállodák többsége 2500/nap/kutya áron vállalja a kutyát.

Csak aztán ha már levitted nem tudsz mit csinálni vele: az hogy egész nap korzózzunk, nem túl szórakoztató...és akkor még a kánikulát nem is említettem: A kutyám, mikor a melegben ki akarom vinni, olyan méla undorral néz rám ":hülye vagy, vazze, hát inkább repedjen a hólyagom, de nem mozdulok"

Előzmény: robicsek (8)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 11
Rendkívül mogorva arcomat látva, nomeg közben kivonszoltam a vérebeket a vízből, nem hívta ki, de egész nap méregettük egymást.
Ja, közben összehavrkodtunk a vizibiciklissel, aki amolyan potentát a strandon.

Viszont később "megtámadott" a teljesen hülye öreg, (mint késöbb kiderült) takarító: mondván, hogy a partra sem hozhattam volna le.
Először kiabált az öregember, miután rászóltam, hogy mit szól bele.
Barátnőm ugyanis nem néz ki épp emberevőnek, sem vénnek, és az öreg azt hitte, legyakja a két tejfelesszájút. Én ugyanis a napozósátor mélyén próbáltam túlélni a negyvenfokot.
De mikor kijöttem, akkor visszavett, viszont közölte, hogy övé a strand, mert megvette az önkormányzattól.
Ekkor már szelídbe csaptam át, mert láttam, hogy itt nyaktól felfelé súlyos deficit esete forog fent, és kétkedésem fejeztem ki, mint valamelyest jogismerő ember az ügy lehetségességével kapcsolatban.

Később az öreg is elment, és a kutyák nyaraltak tovább a sátor és a napozóágyak alatt.
Viszont nekem ezekkel a hülyékkel ment el a napom.

Előzmény: LUCzI FERencz (7)
Art-úr Creative Commons License 2001.07.20 0 0 10
Sajnos a kutyákkal (és egyáltalán a termesznél nagyobb "háziállattal" való nyaralás nemcsak nálunk, de a sajátmagukat rendkívül toleráns és vendégszerető népeknek tartó nemzeteknél sem teljesen megoldott Forrásként lásd az "emberi faj, mint az evolúció csúcsa, városiasodás, a természeti értékek alárendelt szerepe" című gondolatsort. De hogy valami bíztatót is mondjak:
van az Utazás címszó alatt is egy topic a "Nyaralás kutyával" címmel, ahol esetleg ötleteket kaphattok a kérdés megoldásához.
Saját tapasztalat: Görögországot nem praktikus tervezni, hacsak nem szeretnétek Homérosz csodálatos nyelvén, hosszan tartó, , a parti őrség kiváló munkatársa által előadott kiselőadást meghallgatni arról, hogy hova és mikor menjetek, miközben a parton, magáról megfeledkezett helybéli állampolgár könnyít magán a partról a vízbe. Információim szerint egyébként Olaszországban, Róma környékén a tengerparton van egy kis település, ahol viszont szívesen látják a kutyákat is, felismerve, hogy nem minden kutyatulajdonos rendelkezik olyan összeggel, amivel saját partszakaszt vásárolhatna. Érdekes módon az ott nyaraló kutyákkal (és gazdáikkal) semmi probléma nincs. Igyekszem megkeresni a helység pontos nevét.
Csülök Creative Commons License 2001.07.20 0 0 9
Duna!
Nálunk bevett szokás, hogy (sajnos csak majdnem) minden évben, május végén - június elején 1 hetet nyaralunk a kutyával (jó kis ürügy arra, hogy ketten lehessünk a feleségemmel, legalább 1 hetet 1 évben...). Nagymaros, Dömös, Pilismarót, stb. Homokos part, viszonylag tiszta Duna, csend, nyugalom, a kutya senkit nem zavar. Legfeljebb néha engem, mert állandóan a hülye botjait kell hajigálnom, és nem tudok nyugodtan sörözni.... :)
Egyébként szerintem, ha június elején mentek velük a Balatonra, hétköznap nyugodtan fürödhet, mert alig vannak még emberek.
Mikor nélküle megyünk, meg tudjuk oldani, hogy legyen vele otthon valaki. Ez szerencse.
robicsek Creative Commons License 2001.07.20 0 0 8
A minap a www.travelport.hu - n kerestem olyan panziokat, szálláslehetőséget, ahova kutya vihető. Több tucatot találtam, olyat is ahol még külön épített kennelek sorakoztak a vendégkutyusoknak. Szóval van több olyan vendéglátós, aki a kutyás nyaralóban is üzletet lát.
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.07.20 0 0 7
Kihívta a rendőröket? És? Kijöttek? Mit léptek? Kitiltották a kutyut, megbírságoltak, vagy leintették a banyát, vagy ki se jöttek? Részleteket please!

LUCzI (kutyabarát) FERencz

Előzmény: philosoph (-)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 6
hogy szívás-e? ebből a szempontból igen, de én nem vettem volna kutyát, ha nem mondanék le érte egy nyamvadt londonról
Amúgy meg, ha valaki belémköt, és fel is bosszant, nos a szebbik modoromban nem nagyon szokott sokáig tartani a dolog

A kutyák amúgy kaptak egy gumicsónakot, és azzal bevittem őket, és bent úsztak

Előzmény: csinovnyik (5)
csinovnyik Creative Commons License 2001.07.20 0 0 5
sajnos az ilyen sokszereplős játékokban mindig durva szűrőket alkalmaznak, mert nem lehet tudni, hányan nem szeretik a kutyákat, és hány kutyatulajdonos nem ért a kutyához. ettől még egy szabadstrandon, ahol nincs kiírva, hogy kutyával nem lehet, nincs igaza annak, aki emiatt belédköt. de ez nem jelenti, hogy nem is fog belédkötni. cudar világ ez, én mondom. mert mit vígasztal téged az, hogy ezeknek még a szar is keserű, ha épp belédkötnek? lehet, hogy másnap már a labdázók, vagy a túl hangosan nevető emberek lesznek a bajai, de ez nem segít rajtad. ez a történet nem a kutyákról szól, hanem arról, hogy sokan vagyunk, és ezért feszt korlátozzuk természetesnek tartott igényeinket. én nem pecázhatok akárhol, te nem viheted a kutyádat akárhova, ő meg nem gyújthat rá ahol kedve szottyan. ha jobban belegondolok, ez a kutya ügy tényleg nagy szívás.

ha majd (jólnevelt) kutyám lesz vadkempingezni járunk. igazság szerint most is járunk. de akkor majd többet.

Előzmény: philosoph (4)
philosoph Creative Commons License 2001.07.20 0 0 4
igaz is meg nem is.

Mert pl ha horgásznál, én nmem vinném oda a kutyám.

De hogy egy qrva nagy tónál nincs 100 méter strand , ahol bemehet?
Semennyi?
Azért ez röhej.
Az meg a másik, hogy pl horgászásban, napozásban a gyerekek, a focizók, a csajozók/pasizók, a hangos motorozók, stb annyian zavarnak.
Ha nyugit akarok, úgysem a balatonra megyek. Akit egy kutya zavar, azt más is zavar.

hogy milyen a jólnevelt kutya? hát az enyém nem szaladgál, ha rászólok. Nem kell verni, ilyen. Sokat játaszom vele, elviseli, mikor nem.
Persze az utcán pisil, de mindig fához viszem.
Utcán kakál, és mindig bezacskózom. Ha a gazda is jólnevelt, akkor a kutya is elviselhető

Előzmény: csinovnyik (3)
csinovnyik Creative Commons License 2001.07.20 0 0 3
ez - sajnos - nem igaz. tegnap volt szerencsém egy stégen pecázni egy ultrajólnevelt kutyával. nos én kedvelem az ebeket, és ez tényleg jólnevelt volt, de fél óra múlva már nagyon hazaküldtem volna.
nagy különbség van a mindenki és bárki fogalma között. bárki szeretheti a kutyákat, de nem biztos, hogy mindenki szereti. márpedig egy elég nagyszámú sokaságban nagy valószínűséggel találsz olyat, aki nem szereti. és mivel az ilyen helyeket (ország, szálloda, strand) üzemeltetők ezt jól tudják, a kutyát, mint a probléma forrását igyekeznek kiszűrni.
visszatérve a saját fenti példámhoz, ha épp kutyázni lett volna kedvem, ez a tegnapi kutya ideális partner lett volna. de nekem a horgászbot spiccének rezdülését lett volna kedvem figyelni, ami azért ment nehezen, mert a kutya föl-alá rohangált, amitől az eghész stég össze-vissza mozgott. a pecabotjaim is.
az meg egy másik kérdés, hogy a kutya fogalmát könnyű definiálni, a jól nevelt kutyáét már nem. ha már nem pisili le a lábam, akkor jól nevelt? vagy csak akkor, ha első szóra úgy ül le, hogy koppan a segge a betonon? szóval sehol sem fogják azt kiírni: "kutyával általában tilos, kivéve jólnevelt kutyák." már csak azért sem, mert akkor apósom odavinné a kutyáját, aki tök ari, csak éppen a nevére se hallgat és mindenkivel állandóan játszani akar, miközben nyálaz.
Előzmény: philosoph (2)
philosoph Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2
De miért kéne kirekesztenie magát?

Egy normál, nevelt kutya az égvilágon senkit nem zavar.

Előzmény: csinovnyik (1)
csinovnyik Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1
a kutyás ember kirekeszti magát a nem kutyások közül. átalakítja életét és üdülési szokásait. a használati utasításban ez biztos benne volt néhány bekezdéssel a "naponta enni kell adni" és "sétáltatni, pisiltetni, kakiltatni kell" után. magam is szeretnék kutyákat, de várom, hogy megérjek rá, és ne akarjak oda menni többet, ahová kutyával nem lehet.
philosoph Creative Commons License 2001.07.19 0 0 0
Azt meg elfeledtem mondani, hogy a kutyákat Angliába 6 hónapos karantén után engednék be. Hát ez meglőtte a nyári hosszabb londoni nyaralást rendesen......
philosoph Creative Commons License 2001.07.19 0 0 topiknyitó
Ki hogy oldja meg a kutyával való nyaralást? Vagy hova rakja a kutyát addig?

Nekem kettő is van, és én abszolute nem akarnám őket sehova rakni.

Most hétvégén vittük is őket is magunkkal a Balatonhoz.

És elvileg a kutya sehol nem mehet be, még a strand területére sem!!!!!!!

Piszokság.

Miért?

Én persze bevittem, mert ha már levittem....és a szabad strandon(Siófok) bebengedtem a vízbe hűsölni.
Az egész strand velük játszott (a két véreb együtt 20 kiló, hát nem egy fenevadak), kivéve két nőt, aki kihívta a rendőrséget ránk. Igaz, előtte némi szóvaáltás volt, hogy én miért engedem be, én persze mondtam, hogy azért mert hőgutát kapnak, erre közölték, hogy az ő gyerekük nem fürdik együtt a kutyától, mire én közöltem, hogy a 100 méteres köztünk levő taávolság talán nem tekinthető együttfürdésnek, amúgy meg akkor tiltassa ki a halakat és a hattyúkat is, és ne pisiltesse a gyereket a vízbe, mert arra meg én nem vagyok kíváncsi. Szóval csúnya veszekszés lett a vége.

csak azt nem értem, hogy miért nem nyaralhat a kutya????????

phil

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!