Keresés

Részletes keresés

nisnis Creative Commons License 2006.09.28 0 0 19
Most 5 év múlva aszonta Fridinél hogy szereti a szakmáját.
lám-lám
Előzmény: Nils Holgersson (-)
ego Creative Commons License 2001.07.20 0 0 18
Józan, ne másoknak ajánld, hanem Te kukkancs be abba a topicba. Azt hiszem elég világosan kifejtettem, hogy a nagykövet úr ugyan azt nyilatkozta, mint amit a Hírlap írt, csak természetesen diplomáciai nyelven. Attól, hogy ezt a témát teljesen feleslegesen és ide nem tartozóan ide áthozod, még nem lesz igazad.
Előzmény: Jozan (10)
vamzer Creative Commons License 2001.07.20 0 0 17
Te innen tájékozódsz? Topicokból? (Lehetne eredeti hirforrásokból is.)
Nem cáfoltál semmit se az eredeti szövegeket illetően.

Persze aki moderátor, annak be kell néznie ide-oda.
Üdv, te pm34.

Előzmény: Jozan (10)
Nils Holgersson Creative Commons License 2001.07.19 0 0 16
Gondolom ez is olyan mint a legyen ön is milliomos vetélkedő, vagy teli zsebbel megyek haza, vagy átmegyek egy másik csatornára a most vagy sohára.
Előzmény: minderbinder (14)
mpd Creative Commons License 2001.07.19 0 0 15
Hajjaj! Most képzejjézek, ha még a főváros hiteleire is garanciát vállal! Csak nekik volt igazuk, hogy nem tették, igaz-e? Most szidhatnátok amiatt is.
minderbinder Creative Commons License 2001.07.19 0 0 14
Ne tedd, egyreszt mert mindig tartsd eszbe a korpa es diszno viszonylatot.. Masreszt meg ezek a draga narancslovagok igen profik a lenyulasokat illetoen, ugyhogy ha csak nem akarsz belso koros lenni ne szamits morzsakra. Ezek zsebre tesznek mindent. Tudod, azt mondjak, hogy merj nagyokat almodni es amig alszol elviszik a szajret.
Előzmény: Nils Holgersson (13)
Nils Holgersson Creative Commons License 2001.07.19 0 0 13
A viccet nem érti senki?

Pedig ez a nagyobb baj, vagy a humorra vagytok immunisak vagy tényleg ennyire beletörődött mindenki a sorsába. Ha ez utobbi akkor megyek rögtön a Fidesz szekerét tolni hátha hullanak még le onnan morzsák a prolik kárára.

Antisystem Creative Commons License 2001.07.19 0 0 11
Viktorunknak az ex-miniszterelnök szakma lenne a legtesthezállóbb :-)))

OstapBender : "A Fidesz lop"
Mi, ez most valami ujdonság????
Miért, és OTT, AZOK KÖZT ki nem lop????
(Had látám már a tisztességes politikai erőt!!!)

Tudjátok, nem csodálkozom, hogy ma Magyarországon az átlagpolitikus társadalmi megbecsültsége az átlagpostarabló és az átlaganyagyilkos közötti tarományban helyezkedik el.

ÜdV

Jozan Creative Commons License 2001.07.19 0 0 10
kukkants be az "MH megint hazudott" topicba.
Előzmény: vamzer (7)
wizes Creative Commons License 2001.07.19 0 0 9
Megdöbbentesz a nemtudommal!
Szörny vagy!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (6)
wizes Creative Commons License 2001.07.19 0 0 8
OsztapiBenndegüz!
Valami közgazdasághi tanúlmányod egyenlő Nullával?
van ijen!
Előzmény: Törölt nick (6)
vamzer Creative Commons License 2001.07.19 0 0 7
Te Józan!
Azt a helyesbítést, ha elolvasod, az nem igazán helyesbítés. Ottan csak a szavak vannak máshogy téve az eredetihez képest.
Nézd már meg. Úgyis ráérsz.
Előzmény: Jozan (0)
wizes Creative Commons License 2001.07.19 0 0 5
Nyugi!
Megnem erősített hírek xerint a kocsi a kerékkel eggyütt marad!
Baj?
BBC.
w.
Előzmény: Jozan (2)
wizes Creative Commons License 2001.07.19 0 0 4
Kedves Lapulevél alatti!
Alatta voltál?
Papsajt:;>zaba a semmiért?
Előzmény: Jozan (2)
delfyn Creative Commons License 2001.07.19 0 0 3
Nyugi4 ez is meg lesz magyarázva, el lesz kenve, be lesz szórva homokkal mint a többi "viselt dolog"
Előzmény: Jozan (2)
Jozan Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2
Hát, ha a Hírlapot egy nagy nyilvánosság elötti beégetés nem gyözi meg, ott egy sajtóper már nem oszt nem szoroz... Ezek a baklövések a szegek Kocsi Ica utilapuján.

Most jut eszembe, az Sz. Nagy Csaba féle likvidálós cikk után is napokig visított a hírlap, hogy így félreértették meg úgy szellemi közéletböl, aztán végül csak kivasalt magából egy tisztességes, már-már feltétel nélküli meakulpát. Pedig nem volt sajtóper. A Ringier nyakán kolonc ez a lap. Nem elég, hogy veszteséges, most még diplomatákkal is ujjat húz...

Előzmény: PuPu (1)
PuPu Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1
Úgy hallottad, sajtópert indított?
:O)))
Előzmény: Jozan (0)
Jozan Creative Commons License 2001.07.18 0 0 0
Ez a belga nagykövet szavait kicsavaró cikk helyesbítése?
Előzmény: Nils Holgersson (-)
Nils Holgersson Creative Commons License 2001.07.18 0 0 topiknyitó
Kádárlett belőle

Túllépte a kormány a kezességvállalás kereteit
2001-07-18 (a nyomtatott MH cikke)
Túllépte a költségvetésben szereplő állami kötelezettségvállalás határát a kormányzat. A csaknem 300 milliárd forintnyi összegért a választások utáni időkben kell jótállnia az államnak az adófizetők pénzéből.

A kormány a korábban jelzetteknél jóval nagyobb összegek visszafizetésére vállalt állami garanciát, amelynek esetleges beváltása már a következő ciklusra esik.
Az összegből csupán 2,6 milliárd forintnyi a július elején kibocsátott focikötvény, ami már a második sorozat. Az első 500 milliót tett ki, és a Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) kapta a lejegyzés kizárólagos jogát még márciusban. A harmadik és a negyedik sorozattal hamarosan ugyancsak találkozhat a közvélemény: a kormánydöntés szerint 3,8 és 1,4 milliárd forintnyi kötvény kerül piacra. Jó befektetést kínál a kormány, hiszen az ötéves törlesztés biztos hátterét az állami garancia jelenti. Egy elkötelezettség, mely csak a későbbiekben terhelheti meg a költségvetést, a focikötvény esetében "csupán" 8,3 milliárd forinttal. A focikötvény lejegyzéséből származó pénzt a professzionális klubok támogatására szánják.
Ilyen apróság még a Budapest Sportcsarnok ügye is. A leégett létesítmény helyett építendő új csarnok 25 milliárd forintja sem most terheli a büdzsét, hanem 2003-tól. Akkortól fizetendők a részletek, 12 éven keresztül. "Filléres" elkötelezettségnek tűnik az Erzsébet téri gödör kultúrközponttá alakíttatása. Itt is él a kormánygarancia, 2,5 milliárd forintnyi tétel kezd el "dolgozni" a választásokat követő időszakban. Sopron városában felújítják az Erzsébet kórházat. Itt is szerepel az állam, a fővállalkozó javára 1,7 milliárd forintos hitelre vállalva garanciát. - négy tétel alapján 37,5 milliárd forint az "örökség".
A kormány kezességvállalásainak mindig a költségvetés szab határt. Ez még akkor is kötelező, ha az adott időszakban nem kerül sor akár egyetlen forintnyi kötelezettség beváltására sem. Ez ugyanúgy nem szokott előfordulni, mint a fordítottja, vagyis az, hogy mindent "lehívnak". Elegendő arra utalni, hogy 2000-ben 630 milliárd forintot tett ki a kezességvállalás összértéke, s ebből 114 milliárd forint esedékes az idén. Az ez évi büdzsében 46 milliárd forint kifizetésének lehetőségével számoltak, azaz kevesebbel, mint a tavalyi kezességvállalás tíz százalékával.
A kétéves költségvetésben 95,1 milliárd forintnyi állami kötelezettségvállalást tettek lehetővé. Január és május között még az összegen belül voltak. Az ötödik hónapban azonban már átlépte a határt a kormányzat. De ekkor nem a fékre, hanem a gázpedálra léptek, mivel a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-ről szóló törvény alapján banki kötelezettségként jegyezték a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére felvenni szánt 60 milliárd forint hitelt. A kezességi plafon mértékét eddig a központi költségvetés kiadásain belül szabták meg, százalékos arányban.
Az MFB-re vonatkozó állami garanciákkal lefedett külföldi hitelfelvétel 180 milliárd, illetve 200 milliárd forint lehet 2001-2002-ben. Ennek jegyében bocsátotta ki zárt körben devizakötvényét az MFB, 115 milliárd forint értékben.
Eddig összesen 240 milliárdnyi az az állami kezességvállalás, mely az idén keletkezett, s 2002-t követően jelentkezhet az akkori büdzsé terhére. Ebben még nincsenek benne olyan tételek, mint amilyenek a Magyar Export-Import Bank Rt.-nek és a Magyar Exporthitel Biztosító Rt.-nek, a Hitelgarancia Rt.-nek, az Agrárvállalkozási Hitelgarancia Alapítványnak járnak.

Gergely László

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!