Keresés

Részletes keresés

hunlemon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 29
hunlemon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 28
hunlemon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 27
bokorarcuu Creative Commons License 2001.12.23 0 0 26
jo napot .
azt szeretnem megkerdezni , hogy volt-e mar arrol szo , hogy 2012-ben magyarorszagon nem lehet , es nem is lessz olimpia , mert ez szabalyellenes lenne ???????
ÖTÖSKE Creative Commons License 2001.08.26 0 0 25
Tényleg szép lenne, de csak álom az egész. Gondoljunk csak bele, ha ennyi pénz van az országban, akkor nem kéne azt első körben a topictársak által is felvetett dolgokra (korházak, iskolák, árvízvédelem, nyugdíj, minimálbér, családi pótlék, stb) fordítani? Szerintem az is reálisabb lenne, ha téli olimpiát rendeznénk :)
Az önkéntesekkel nem lenne gond, sokan jelentkeznének. És ha pályázunk, akkor olyan kicsi az esélye annak, hogy mi kapjuk meg a jogot, hogy nem érdemes ezzel a dologgal foglalkozni!
Előzmény: Törölt nick (24)
Mamy76 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 23
Olimpia Budapest??? Mikor pl. a sikersportágunknak számító kajak-kenu (a sikeres olimpiai szereplés ellenére is) idén kevesebb pénzt kapott, mint tavaly? És a tavalyi is kevés volt! Düledező öltözők, csónakházak ... Szeintem ez az olimpia-mizéria csak KAMPÁNYFOGÁS!!! Csak nehogy olyan kötelezettséget vállaljanak Fideszék jövő májusig, ami alól később nem lehet majd kibújni!! NEKÜNK NEM TELIK OLIMPIÁRA!!! (Lásd: kórházak, börtönök állapota, rendőrök, eü. dolgozók, közalkalmazottak ... fizetése, hajléktalanok, éhező gyerekek, idősek)
Lavin Creative Commons License 2001.08.06 0 0 22
Ne csak az elöző kormány lenyúlásait említsd már meg...talán a helyesség kedvéért megemlíthetnéd a Torgyán-villát, Orbán-bányát, Szabadi-villát ..stb.. Mert ahogy eddig mondtad,az csupán csak a részrehajlást fejezte ki..Loptak az előző kormány idején is..de most sem lopnak kevesebbet..sőt.. A Fejlesztési Bank bevetésével még többet is...csak azt nem lehet nyomonkövetni..
Előzmény: Olimpia12 (18)
sikolto25 Creative Commons License 2001.08.05 0 0 21
Kihagytam Torontót.

Egyébként nem kéne valahol egy jót csevegni erről a témáról. Nekem mindegy melyik oldalon.

Tippeket kérek!!!!!!!!!!!!!!!

sikolto25 Creative Commons License 2001.08.05 0 0 20
Ma voltam a Hungexponál, és bár igaz, hogy a környék egy kicsit lepusztult, de az egész tök király. Itt lehetnének az asztalitenisz,birkózó,cselgáncs versenyek.
sikolto25 Creative Commons License 2001.08.05 0 0 19
És nem kéne fukarkodni a pénzzel, ugyanis eddigi pályázók:

New York, London, Moszkva, Róma, Madrid v. Sevilla, Egy német város, BUDAPEST, Párizs, Isztambul, Havanna, Fokváros

Ezekből egy kettő ki fog hullni.

Legalább az ötbe kerüljünk be.

De biztos NYC kapja, nézzétek meg az www.nyc2012.com, szerintem ti is így lesztek.

Olimpia12 Creative Commons License 2001.08.03 0 0 18
>5 Sportcsarnok-ra lenne szükség. Ja! Amikor egyre sem telik!

inkább építsünk még egy szekeres-szállodát, horn-villát, lízingeljünk kunczénak újabb luxusterepjárót, demszky testôrgárdáját emljük 12-rôl 24 fôsre....

Előzmény: Valiant (1)
Olimpia12 Creative Commons License 2001.08.03 0 0 17
>Egyszerűen nincs rá pénz

ezt a botorságot már horn is elsütötte 94-ben, és inkább magának építtetet 100 milliós villát

Előzmény: en.tigris (7)
Olimpia12 Creative Commons License 2001.08.03 0 0 16
öt karika
Előzmény: SzaLa (9)
Lavin Creative Commons License 2001.07.27 0 0 15
Igen..valóban nyereséges..pár tűz közeli embernek. Akik majd nagyot kaszálnak abból, hogy elnyernek jópár alválalkozűi szerződést, nyereséges azoknak az országrészeknek, ahol fejlesztik az infrastruktúrát, építenek, sportlétesítményeket, modernizálnak. Ez a fővárost és néhány vidéki nagyvárost érint. Az egyszerű adófizető állampolgár a megnövelt adók terhán kivül nem fog érezni mást, csak annyit fog látni, hogy néhány politikus és családja megint elkezd villát építeni,tulajdonrészeket szerezni különböző cégekbe. Szóval valóban nyereséges lesz, de aki ezzel nyerni fog, az már eddig is összelopott magának mindent. Én még mindig azt mondom, nincs még itt az ideje ekkora rongyrázásnak, előbb a kormány gondoskodjon az állampolgárairól, aztán lehet sztárolni magunkat olimpiával és minden mással. De fontosabb lenne előbb az emberek stabil életkörülményeinek a megteremtése. A tisztelt sportminiszter is olyan nagyvonalúan és bagóként emlegette, hogy kijön az egész kb. 1000 milliárdból..mitha ez olyan kis pénz lenne..És mindezt akkor, mikor a Tiszai gátakra 10 éves ütemtervbe meghatározottan akartak adni 10 milliárdot. Arra nem volt pénz..az sok volt...Ezért is votl akkora gond tavasszal..Erre meg rögtön van..érdekes..Vagy vegyük az autópálya építéseket..arra sincs pénz..az sem halad..pedig a vidéknek ez egy alapellátás lenne, hogy normális infrastruktúra legyen..de arra sincs pénz..Semmire sincs..de az olimpiára van..kigazdálkodjuk..Hát így könnyü...
Előzmény: fruh (14)
fruh Creative Commons License 2001.07.27 0 0 14
Lavin, eleinte én is így gondoltam, mint Te annak ellenére, hogy fanatikus sportrajongó vagyok. Aztán valaki felvilágosított arról, hogy egy olimpia megszerveződése egy NYERESÉGES vállalkozás...
Lavin Creative Commons License 2001.07.27 0 0 13
Erre csak azt tudom mondani, hogy vannak ennél sokkal sürgetőbb beruházások is. Nem biztos, hogy az a legfontosabb az adófizetőknek, hogy újabb szállodák, sportcsarnokok, metrók épüljenek a fővárosba. Talán előbb egyensúlyba kellene végre hozni az országot, és egy szintre hozni az elmaradott, elhanyagolt részeket a többivel és nem tovább növeleni a gazdasági egyenlőtlenségeket. Az elmaradott részeken is állampolgárok élnek, akik ugyanugy fizetik az adót, csak ők ezért semmit nem kapnak. Talán jó lenne elgondolkozni ezeken, mielőtt nekik kezdünk az országpropagálásánakl egy olimpiával. Majd ha mindenkinek lehetősége van arra, ami adófizetőként megilleti, akkor lehet flancolni olimpiával, addig nem.
Jó lenne észrevenni, hog nem csak Pest tartozik Magyarországhoz, és a nem csak ott laknak adófizetőállampolgárok. És sokra fog menni egy olyan ember, aki eddig is oylan helyen alkott, amire a tisztelt kormány nagy ivben tett..meglesz a tudata, hogy igaz növelték az adókat, hoyg megrendezzük az olimpiát, de milyen sokat kaptunk érte.Új szállodák Pesten, új sportcsarnoko Pesten, új metrók Pesten, modernizáltabb tömegközlekedés Pesten..és javított állapotok néhány nyugati városba..És akkor mi van? Ebből majd megélnek?Ettől majd lesz pénzük megadni a gyerekünknek azt,ami mint állampogár megilletné őket?Válaszolok is...NEM..
Jó lenne, ha nem csak az országpropagálásra menne el a pénz..hanem az országra....
Előzmény: FrenkCisco (10)
sikolto25 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 12
Csak meg kell nézni hány vb-t rendeztünk (öttusa,kajak-kenu,kézilabda,majd torna és atlétika) és hány eb-t (atlétika,asztalitenisz,kosárlabda,vízilabda)

Ám egy a bibi:

HOL ITT EGY BASEBALL STADION
VITORLÁZHATÓ HELY, NORMÁLIS TENISZPÁLYA???????????

Előzmény: sikolto25 (11)
sikolto25 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 11
Ki jelentkezne önkéntesnek????????????????
Előzmény: FrenkCisco (10)
FrenkCisco Creative Commons License 2001.07.17 0 0 10
VALOSAG LEHET,de csak akkor,ha:

-idejeben elkezdunk palyazni (ezert kell beadni a
palyazatot 12-re,16-ra is...)
-a MOB,az Onkormanyzat es a Kormany egyuttmukodik
-az emberek sajnalkozas helyett konszenzusban
tamogatjak a tervet es valosagkent kezelik
-ha az amugy is surgeto beruhazasokat vegre el-
kezdjuk tervezni,kivitelezni
-megfontolt,komoly palyazattal kezdunk.

Ezek a dolgok pedig 11 ev alatt boven megvalosithatoak...

SzaLa Creative Commons License 2001.07.10 0 0 9
00000
timot Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8
Szóljatok hozzá ehhez a témához!!!

2012 - Budapest - Olimpiát akarunk


timot
en.tigris Creative Commons License 2001.05.23 0 0 7
Egyszerűen nincs rá pénz. A "versenytársak"-at lehetőségeit is figyelembevéve, nincs is rá esély, hogy megkapjuk. Mindezt tudván felelőtlenség pályázni rá.
Csokis Creative Commons License 2001.05.23 0 0 6
Valojaban nem is az ertelme kerdeses, hanem az, hogy elo lehetne-e teremteni ra a penzt. Ebbe a varosba rohadtul kene meg nem egy, de tobb sportuszoda is. Aki jart mar Pesten uszni, az tudja, hogy ez igy van. De nagy sportcsarnok sem artana, mert amiota nincs BS, latvanyosan gaz van mindenfele nagy rendezvennyel. Az szallodai szobak sem haszontalanok, mert ha hinni lehet az index cikkeinek, eddig minden olimpiai varos idegenforgalma ugrasszeruen nott meg ezutan. (Azaz a kozlekedesfejlesztes is csak elorehozott beruhazas lenne.) Az olimpiai falu, meg a tobbi kapcsolodo beruhazas meg kesobb siman eladhato lakohaznak. Szoval nem hulyeseg, csak az a kerdes, hogy az evi 100 milliardot elo tudjak/akarjak-e teremteni? Es hat egy ekkora bulinal bizony van tokebearamlas is. Megint az Indexre tamaszkodva 40-60%-os a toke megoszlasa az allam es a magantoke kozt, es ez a megoszlas barmelyik iranyban lehetseges. Szoval tolem mehet, csak gondoljak vegig. Van meg ra majd' ket evuk.
Ijon Tichy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 5
Asszem kénytelen leszek bekopizni:

Magyar Olimpia 2012
Egy billió forintba kerülne a világverseny
2001. május 23. 12:40
Egy billió forintjába kerül az olimpia megrendezése az országnak, ha 2012-ben Budapest nyeri el a rendezési jogot. Demszky Gábor főpolgármester szerint a felújított hidak mellé legalább két új Duna híd és két új metró kellene, Schmitt Pál MOB elnök három BS méretű sportcsarnokot, egy új uszodát építtetne. Több mint fél millió nézőt, sportolót, újságírót kellene elszállásolni, ehhez legalább 300 új szálloda kell. Az olimpia falu a Hajógyári szigeten vagy a lágymányosi egyetemvárosban lenne.

(Blikk) A miniszterelnök bejelentette: megpályázzuk a 2012-es nyári olimpia rendezési jogát. Ehhez Schmitt Pál szerint három BS méretű sportcsarnokot és egy olyan uszodát kell építeni, ami alkalmas az olimpiai versenyekre és a nézők befogadására. A vitorlás és szörf versenyeket a Balatonon, a kajak-kenut Szegeden, a kerékpáros-versenyeket a Velencei-tó környékén lehet megrendezni, a birkózó, cselgáncs, asztalitenisz számokat pedig a kőbányai expo átmeneti csarnokaiban.

Építkezésre leginkább a főváros környéki, most még üres területek alkalmasak. Halásztelek mellett a Csepel szigeten lévő Lakóhegyi-puszta falu nagyságú területe ideális, Budapest közelében a Dabas környékén lévő üres területek is számításba jöhetnek. - Egy kisebb sportcsarnoknak tudunk helyet adni, felépítés a miniszterelnök úr már megígérte – állítja Szandhoffer János alpolgármester. Augusztusra elkészül a nemzetközi szintű tornacsarnokunk is.

Vecsés mellett, egy 204 hektáros területre keresnek vevőt tulajdonosait. Igaz az, önkormányzat rendezési terve egyenlőre itt csak a repülő tér fejlesztésre vonatkozó beruházásokat engedélyezi.

A MOB ügyvezető igazgatója szerint nem feltétlenül kell új stadionokat építeni. Molnár Zoltán úgy gondolja a Népstadion és intézményeinek felújításával, a margit-szigeti uszodák bővítésével és a Hungexpo területén felépített csarnokokkal a főváros eredményesen pályázhat az Olimpiára.

Az olimpia falu a lágymányosi egyetemi városban, vagy a Hajógyári-szigeten épülhetne fel – mondta Molnár. A falut aztán – csakúgy, mint Sydneyben – értékesíteni lehetne.

Tarlós István Óbuda polgármester megtiszteltetésnek venné, ha valóban a hajógyári szigeten épülne fel az olimpia falu. – ahhoz azonban, hogy ezt az infrastruktúrával fel tudjuk építeni az USA gazdasági ereje kellene.

Demszky Gábor főpolgármester örömmel értesült a miniszterelnök nagyra törő bejelentésről. Szerinte a kormánynak még idén másfélbillió forintos kötelezettséget kell vállalnia a beruházások megvalósítására. Szükség van két új Duna hídra és két új metróra is – állítja a főpolgármester.

(WWW.Curier.hu)

Ijon Tichy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 4
Ehm, khm, izé.Ezt még gyakorolnom kéne.

Ijon Tichy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 3
Na mégegyszer:

Magyar Olimpia 2012

Ijon Tichy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2
Na most olvastam a következő cikkecskét:

Magyar Olimpia 2012

Arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek honnan lenne keret erre a hatalmas beruházásra, illetve mennyi esélye van Magyarországnak arra a későbbiekben, hogy megrendezheti az olimpiát? Tekintve, hogy kis országnak számít.

Valiant Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1
Azt is modták, hogy az ausztrálok 1000 (ezer) milliárd Ft. értékben szervezték az ideit, s a magyar költségvetési tervezetben az 5-szöröse szerepel!

Miből? Hogyan?

Meg, hogy előtte az infrastruktúrát kell kiépíteni. Hát, ha egy olimpia kell ahhoz, hogy kiépítsék végre, akkor legyen olimpia! :-)

Az is elhangzott, hogy kb. 5 Sportcsarnok-ra lenne szükség. Ja! Amikor egyre sem telik!

De az elképzelés szép....

Előzmény: A boy named Sue (0)
A boy named Sue Creative Commons License 2000.10.16 0 0 0
Ez bizony p0en,ugy is mondhatnám :vicc.Hehe.
Valiant Creative Commons License 2000.10.16 0 0 topiknyitó
Orbán Viktor szerint Magyarország legkorábban 2012-ben Olimpiát rendezhet. ????????????????????????????????????????????????????????????????

Vélemények?

Nem azt mondom, nagyon szép lenne, de ne kergessünk egyenlőre ilyen álmokat. Szerintem. De ha valaki úgy gondolja, hogy reális, mondja meg! Vagy ez egy újabb poén szeretett miniszterelnökünktől?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!